- Beranda
- Komunitas
- Food & Travel
- Cooking & Resto Guide
Kadaharan khas Ciamis


TS
sintiadwisep881
Kadaharan khas Ciamis
1. Galendo

Lamun nganjang ka Ciamis, aya hiji kadaharan husus anu pohara populér di dinya, sarta mindeng dipaké pikeun souvenir. Ngaran kadaharan has Ciamis nyaeta galendo.
Galendo mangrupikeun tuangeun anu amis sareng gurih. Bahan dasar pikeun nyieun kadaharan ieu nyaéta aci kalapa anu ngalaman prosés déposisi. Saatos netep, éta ngahasilkeun minyak sareng sédimén. Teras endapan ieu digaringkeun janten bubuk anu janten galendo.
Sanggeus diolah, ieu galéndo bisa ditambahan ku rupa-rupa bahan pikeun narik pengunjung.
Dimimitian tina rasa asli, susu, coklat sareng seueur deui.
Harga galendo ieu kisaran Rp. 50.000 -Rp. 100.000 per kilogramna.
2. Pindang Gunung

Kadaharan has Ciamis ieu disebut pindang gunung. Katuangan anu pas pisan upami dinikmati sareng sangu haneut, sareng didahar babarengan.
Pindang gunung ieu dijieun tina bahan utama, nyaéta lauk laut saperti kakap, kakap beureum, komo tuna. Ambu has lauk laut bakal nambahan kana pelesir masakan ieu.
Racikan bumbu sareng rempah sapertos jahé, kemiri, cabe, perasa alami, jahé sareng témpél udang nambihan langkung jero kana rasa anu dihasilkeun tina piring pindang gunung ieu.
Kadaharan khas anu populer di Ciamis ieu gampang pisan dipendakan di réstoran, warung kopi, sareng tempat tuang sanés di sekitar Ciamis.
Rata-rata harga pindang gunung ieu antara Rp 10.000 – Rp 30.000 per porsi. Gumantung kana unggal tempat dahar.
3. Kurupuk Khas Ciamis

Di wewengkon Cikoneng, Ciamis, tempat produksi kurupuk cukup kasohor.
Salah sahiji jajanan has anu paling dipikaresep ku masarakat Indonésia geus cukup kawentar tur dipikaresep ku balaréa.
Upami anjeun resep kurupuk, tong hilap mésér. Aya seueur jinis kurupuk di dieu anu tiasa anjeun nikmati langsung atanapi mésér pikeun souvenir.
Soal harga pastina, urang tiasa terang sareng ngira-ngira pisan, sareng anu pasti hargana murah pisan kanggo ngagaleuh jajanan kurupuk ieu.
4. Sale

Di wewengkon pulo Jawa jeung sabudeureunana, kadaharan husus nu hiji ieu pasti pohara populér di ceuli urang. Kadaharan khas Ciamis ieu nyaéta jualan cau.
Sumuhun, upami urang naroskeun ti mana saleresna asalna penjualan cau ieu, maka jawabanna nyaéta Ciamis. Loba pisan industri jualan cau di Ciamis anu ngajualna lain di dalam negeri, malah di luar negeri.
Nu jelas mah ieu kadaharan teh dijieun tina bahan dasar cau nu diolah jadi datar tur digoreng ku lapisan tipung nu ngeunah.
Rasa jualan cau sorangan cukup rupa-rupa, ti rasa amis jeung rada haseum cau sorangan sarta ditambahkeun kana tipung gurih.
Harga jual cau ieu kisaran Rp 5.000 – Rp 10.000 sabungkus
5. Mie Golosor

Kadaharan has Ciamis ieu miboga ngaran nu teu ilahar, nyaéta mi golosor.
Mie Golosor sabenerna cukup populér lain ngan di Ciamis, popularitas nya ngajadikeun resep sumebar di wewengkon di Jawa Barat. Tekstur mi golosor ieu rada unik sabab mie anu rada ageung tapi lemes pisan sareng leueur anu ngajantenkeun mie ieu gampang pisan pikeun ngelek.
Rupa-rupa olahan mi golosor ieu, ti mimiti mie goreng, mie sop jeung réa-réa deui. Tapi anu sering diolah di Ciamis sorangan dijantenkeun mie bakso anu tangtos nikmat pisan, kenyang, sareng tangtos pisan ngarusak létah.
Harga rata-rata olahan mi Golosor berkisar antara Rp 15.000 – Rp 30.000 per porsi.
6. Daging Sapi

Dahareun istimewa anu nikmat ieu teu tiasa dipungkiri nikmat, anu namina tuangeun ieu nyaéta dendeng sapi.
Sawatara urang Indonésia rada wawuh jeung kadaharan anu hiji ieu. Dendeng dijieun tina daging sapi anu diiris ipis, dibumbuan ku rempah-rempah teras digaringkeun.
Dendeng sapi sorangan gampang pisan diolah jadi bahan tambahan pikeun masak, malah didahar jeung sangu haneut.
Kadaharan anu hiji ieu sampurna pikeun lauk tambahan upami anjeun puguh milarian tuangeun.
Anjeun tiasa ngagaleuh dendeng ieu kalayan harga antara Rp 50.000 – Rp 100.000 sabungkus.
7. Abon Sapi

Kadaharan has Ciamis ieu geus loba kadéngé sarta geus populér di ampir sakuliah Indonésia.
Aya seueur produk abon di luar Ciamis anu ngajantenkeun floss daging sapi ieu populer pisan.
Nyiapkeun kadaharan ieu basajan pisan sabab ngan dijieun tina abon sapi jeung dibumbuan ku bungbu lajeng asak.
Rasa has tina daging sapi sareng campuran bumbu pisan adiktif.
Anjeun tiasa ngadamel daging abon ieu janten lauk sareng sangu haneut sapertos dendeng atanapi tuang langsung.
Harga daging abon sorangan béda-béda, mimitian ti Rp 30.000 – Rp 100.000 sabungkus.
8. Tina Gula

Jumlah patani gula aren di Ciamis ngajadikeun gula aren ieu lumayan kasohor.
Sakumaha ngaranna nunjukkeun, gula aren dijieun tina jus tina tangkal korma. Teras asak dina panci anu ageung pisan dugi ka ngabentuk bubur gula cair. Bubur gula cair ieu ditinggalkeun dina wadah buleud, biasana dijieun tina awi, nepi ka teuas.
Upami nuju ka Ciamis tiasa ngadamel gula aren ieu kanggo oleh-oleh.
Harga gula aren sorangan rada variatif merhatikeun gula mangrupa jenis kadaharan dasar.
9. Gula Kalapa

Aya gula aren, aya ogé gula kalapa. Gula kalapa sorangan kaasup kana bahan kadaharan anu bisa dijadikeun rupa-rupa masakan amis atawa jadi masakan.
Di Ciamis sorangan, prosés nyieun gula kalapa masih ngagunakeun prosés tradisional. Sangkan rasa anu dihasilkeun téh béda pisan jeung pabrik gula kalapa anu modérn.
10. Surabi atawa Serabi

Sakumaha urang bahas dina kadaharan istimewa urang Bandung, di Ciamis sorangan ogé ngahasilkeun kadaharan husus Jawa Barat ieu, nyaéta serabi atawa surabi.
Olahan tradisional pancake ieu ngan ukur ngadamel pancake kalayan rasa anu amis, sareng nambihan topping amis sapertos susu, coklat, sareng anu sanésna. Tapi, dibarengan ku beuki loba inovasi, ayeuna pancake geus mimiti diolah kalawan rasa asin, sarta toppings metot ditambahkeun kayaning endog, kéju, oncom, jeung sajabana.
Upami anjeun nganjang ka Ciamis atanapi ka daérah Jawa Barat sanés, pastikeun mésér tuangeun anu khusus ieu.
Harga pancake ieu rada variatif, mimitian ti Rp 5000 - Rp 15.000 per siki/porsi, gumantung kana topping anu dipikahoyong.
11. Kempring atawa emping

Spésialisasi Ciamis ieu nyaéta kecimpring. Hiji ngaran anu cukup unik pikeun kadaharan anu bakal jadi kadaharan pamungkas dina bahasan kadaharan has Ciamis.
Kecimpring mangrupikeun jajanan khas Ciamis anu wajib anjeun coba. Kecimpring sok disebut kurupuk singkong.
Dijieunna tina sampeu parut halus tur dicampur bumbu jeung rempah-rempah saperti bawang bodas, cabe, daun bawang, jeung rasa nu séjénna. Sanggeus adonan dicitak ipis, tuluy asup kana tahap kukusan. Sanggeus éta digaringkeun di panonpoé nepi ka garing lengkep jeung siap pikeun digoréng.
Bisa dibeuli atah jeung goreng di imah, atawa siap didahar langsung di puseur souvenir pangcaketna atawa pasar.
Upami anjeun teu hoyong lapar nalika iinditan, tangtos anjeun kedah nyiapkeun jajanan ieu.Salain nikmat, singkong sorangan ngandung karbohidrat anu tiasa ngaganggu lambung nalika angkat.
Harga kecimpring ieu antara Rp 10.000 – Rp 20.000 sabungkus, atawa Rp 20.000 – Rp 30.000 sakilo pikeun versi atah.


starcrazy memberi reputasi
1
430
0


Komentar yang asik ya


Komentar yang asik ya
Komunitas Pilihan