CARI
KATEGORI
KATEGORI
Informasi! Baca info terupdate seputar virus corona di sini
Home / FORUM / All / News / ... / Berita Luar Negeri /
The US lifts tariffs on Chinese face masks and other medical supplies
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5e63d5a15cf6c4457b2b4ae2/the-us-lifts-tariffs-on-chinese-face-masks-and-other-medical-supplies

The US lifts tariffs on Chinese face masks and other medical supplies

The US lifts tariffs on Chinese face masks and other medical supplies amid coronavirus outbreak

The Trump administration has taken steps to ease punitive tariffs against certain medical items from China.
The steps came against a backdrop of escalating concerns about a coronavirus outbreak in the US.
The administration has offered tariff relief for more than 100 of medical items from China, including face masks, sanitization products, isolation gowns and more. 
[url=https://www.businessinsider.com/?hprecirc-bullet?utm_source=markets&utm_medium=ingest][color=#1d739c]Visit Business Insider's homepage for more stories[/color][/url].

[hr]

The Trump administration has taken steps to ease punitive tariffs against certain medical items from China amid escalating concerns about a coronavirus outbreak in the US.
The administration has offered tariff relief for more than 100 of medical items from China, according to data from the US Trade Representative. The exclusions were applied to face masks, sanitization products, isolation gowns and more. 
The Wall Street Journal first reported the tariff exclusions, which were granted for more than two dozen companies. The Office of the US Trade Representative did not immediately respond to an email requesting comment. 

Lawmakers and industry groups expressed concerns about tariffs on medical supplies since before the coronavirus reached the US, saying that tariffs raise costs for American businesses and consumers. Those calls have intensified over the past week as the government warned the outbreak of the respiratory illness COVID-19 would spread throughout communities in the US. 
"To ensure that the United States is prepared to contain and combat the spread of this outbreak, it is crucial that there is a robust supply of critical medical products," Republican Senator Cory Gardner wrote in a letter to the USTR last week. "We must be prepared for increased medical supply demand in the United States, and to that end, I request that USTR eliminate these harmful tariffs on certain medical products and remove barriers to importation."
Medegen Medical Products, LLC, one of the companies that received an exclusion on face mask imports, warned in its request that global production of such equipment was significantly limited to China.
"Changing to US or third country manufacturers is not practical or competitive," the company said. "Additional duties on such products would cause major financial harm and increase costs to healthcare providers and their customers in the United States."

_________________________________________________________________________

source

AS uda angkat tangan...Gak sanggup buat nanganin kasus, sampe mewek-mewek ke China.

Padahal.....
jumlahnya jauh lebih sedikit dari China.

Ironi....

Kemarin-kemarin ngejek2, ternyata....
masker, produk sanitasi, sama pakaian isolasinya masih "made in China"
emoticon-Leh Ugaemoticon-Leh Ugaemoticon-Leh Uga
profile-picture
diamondchest memberi reputasi
Trus ? Biasalah lagian china juga gak ngasih tarif tinggi ke daging babi impor dari amrik pasca babi china kena prnyakit dari afrika. Bisa dilihat amrik ngelonggarin perang tarif karna masalah kesehatan bina ngelonggarin perang tarif karna masalah perut. emoticon-Big Grin
Diubah oleh namdokmai
makanya sejak awal gw tidak suka kasus virus covid 19 dipolitisasi

argument TS juga berlebihan, kalau ngikuti omongan pejabat-pejabat AS sejak awal tidak ada yg mengeluarkan pendapat berlebihan ketika virus pertama kali mewabah

yg ada hanya permintaan keterbukaan soal informasi virus

yg mengritik berlebihsn kebanyakan dari opini orang luar

lagian buzzer jangan kira lantaran kasus virus covid di china sudah menurun, China bakal baik-baik saja duduk diam ngamatin negara lain yg kasus covid 19 membengkak di negara mereka.

jangan senang dulu para buzzer, dampak berikutnya akan datang adalah perlambatan ekonomi dunia dalam beberapa bulan kedepan kalau penyebaran virus masih tidak dapat di contained secepatnya

dampak ekonomi akibat virus ini akan mempengaruhi semuanya tidak ada negara yg diuntungkan dalam hal ini.
buzzer bisa ketawa-ketawa sekarang nanti ketika dampak ekonominya mulai kerasa jangan kaget buzzer juga bakal kena imbasnya
profile-picture
diamondchest memberi reputasi
Lihat 6 balasan
kok gua kayak liht monolog ya.... maaf, soalnya ane gak paham , jangan dibully gan
drunkard sudah tiada, muncul lg yg baru. awalny masi normal ntar endingny bakal sama stressny apa ga? lets wait and see lol.
profile-picture
ZenMan1 memberi reputasi
Lihat 2 balasan
dicabut juga gak guna, wong Cina ogah mengekspornya dalam situasi seperti sekarangemoticon-Big Grin

tdk usah expor masker ke USA, biar bule paok itu tahu rasa jadi pesakitan duniaemoticon-Big Grin
telat.... turunin tarif juga percuma, demand di china untuk medical supplies sudah amat sangat tinggi, gak bakalan mau diexport.


GDP Network
© 2020 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di