alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/526dd6160d8b46b64400000b/latihan-kapal-induk-amerika-merapat-ke-pinoy-latihan-di-lcs
[LATIHAN?] Kapal Induk Amerika merapat ke Pinoy, Latihan di LCS??
America’s “Pivot to Asia” Threatens China: US Stages Show of Naval Force in South China Sea War Games

By Joseph Santolan
Global Research, October 27, 2013

[LATIHAN?] Kapal Induk Amerika merapat ke Pinoy, Latihan di LCS??

On October 25, the US Nimitz class aircraft carrier USS George Washington entered Manila Bay. At the head of Carrier Strike Group Five, the aircraft carrier had spent the past week sailing the disputed waters of the South China Sea, visiting various regional claimants.

Washington is seeking, through this show of military force in the region, to shore up its slipping diplomatic position in the wake of Obama’s absence from the Asia Pacific Economic Conference (APEC) and Association of South East Asian Nations (ASEAN) summits in early October.

Obama canceled his travel to Southeast Asia to deal with the government shut down. His absence at the summits was seen as a clear indication in Asia of the declining economic and diplomatic power of Washington. Beijing seized upon the opportunity afforded by Obama’s no-show to conduct a ‘charm offensive’ in South East Asia. Prime Minister Xi Jinping and Premier Li Kejiang traveled throughout the region meeting with heads of state and dispensing economic largesse in the form lucrative new trade deals and investments.

Obama’s absence raised questions about the seriousness of the US ‘pivot’ to Asia, which includes the shifting of the majority of US forces to the Indo-Pacific in a calculated strategy to encircle China. Countries throughout the region, most notably the Philippines and Vietnam, have engaged in increasingly aggressive assertions of their claims to the South China Sea, spurred on by Washington’s pivot.

In the wake of the ASEAN summit, the bourgeoisie throughout the region were left uncertain if, in the event of conflict with China, Washington would be willing to intervene militarily, and further, if it could afford to.

Unable to match the economic hand-outs of Beijing, Washington is shoring up its diplomatic and political power in the region through the escalation of its military presence. Every stop of the Fifth Carrier strike group was directed to this end.

The USS George Washington heads Carrier Strike Group 5, which is the largest such group in the US Navy. It includes two guided missile cruisers, a destroyer, a supply ship and a fast attack submarine. There are over 6,000 military personnel on board the aircraft carrier alone.

On Sunday, the USS George Washington was 200 miles off the coast of Danang, Vietnam. According to the Huffington Post, “a group of high-ranking Vietnamese military officials was flown onto the carrier Sunday along with other Vietnamese government officials and the U.S. ambassador to the country.” The location is highly symbolic as Danang was a key US airforce base during the American war in Vietnam, and US aircraft conducted bombing runs over Vietnam and Laos from the airbase.

Commander of the George Washington airwing, Captain Ross Meyers told the visitors: “The strategic implications and importance of the waters of the South China Sea and the freedom of navigation is vital to both Vietnam and the United States.” ‘Freedom of navigation’ has long been the code phrase used to justify Washington’s military drive against China in the region.

It was announced that the destroyer, USS John McCain, would make a port call to Vietnam later in the week, where it would engage in joint training exercises. The exercises were also to include three ships from the Japanese so-called Self-Defense Forces.

It was also announced that a military delegation from Hanoi, led by Deputy Defence Minister Lieutenant-General Nguyen Chi Vinh, would visit Washington on October 24 to conduct a ‘Defence Strategy dialogue.’

On Monday, General Vincent Brooks, Commanding General of the US Army in the Pacific, announced that the Pentagon was planning to hold the first-ever joint Army-Navy Maritime exercises in the Pacific theater. This move is a sharp escalation of Washington’s preparations for war against China. Brooks justified the move as “fitting” by citing the origins of US imperialism in the American war of conquest in the Philippines, saying, “the roots of our expeditionary experience in the Army were born in the Pacific.” Lieutenant Colonel Michael Donnelly, US Army Pacific spokesman further justified the joint Army-Navy exercises by saying: “The ground element of the Pacific rebalance is important to ensure the stability in the region.”

On Wednesday, the USS George Washington sailed to Malaysia. Sixteen ‘high-level’ Malaysian government officials were given a tour of the carrier, including Shakib Ahmad Shakir, deputy undersecretary of defense. The US defense attaché in Malaysia welcomed them to “1,100 feet of sovereign US Territory” while they sailed through the South China Sea and launched fighter jets.

Malaysian Defense Minister Hishammuddin Tun Hussein announced that Kuala Lumpur would be building a naval base on Bintulu in the South China Sea, just 60 miles from the disputed James Shoal where the Chinese People’s Liberation Army (PLA) had staged amphibious landing drills earlier this year. The base will house Malaysian Marines who, it was announced, will receive support, training and expertise exchange from the US Marine Corps.

Washington has offered Kuala Lumpur the amphibious platform dock, USS Denver, after its decommission in 2014, and is also looking to sell Malaysia several AH-1Z Super Cobra attack helicopters, according to IHS Jane ’ s Defense Weekly .

On the same day, the Los Angeles-class, fast attack submarine USS Santa Fe docked at Changi naval base in Singapore, showcasing to members of the Singaporean Navy its littoral combat capabilities. Leading Singaporean government figures were also flown out to the USS George Washington.

On October 24, while sailing in the midst of the South China Sea from Malaysia to the Philippines, Rear Admiral Mark C. Montgomery, commander of the USS George Washington held a press conference with reporters from BBC, CNN, AFP, and other news agencies on the flag bridge with fighter jets taking off in the background.

The ‘pivot’ has led to “an increase in surface combatant presence here in the Western Pacific… so these [US] ships are spread throughout those areas,” he stated. “Having more ships gives us more presence. It allows us to have a greater force.” The ‘pivot’ is “gaining strength,” he said.

According to AFP, Montgomery stated that “US defence budget cuts and the recent 16-day partial US government shutdown have not affected his command.” He continued: “The strategic rebalance is continuing in earnest … We have sufficient funds for our operations.”

Asked by a reporter about what would happen in the event of “military conflict in the region,” Montgomery stated, “I think the fact that we’re here (now) says a lot whether or not we will be here if there was a crisis.”

Just arrived in Manila Bay, it is reported that the USS George Washington will be hosting several hundred leading Philippine government, military and business leaders.

On Friday, the PLA issued a press release announcing that Chinese military forces had sailed out the Bashi Channel into the Pacific and were staging the “first open-sea drill with maritime and air forces from all three of China’s fleets taking part.” According to the Global Times, the drills were conducted to prepare for “open-sea combat” to “safeguard national security and maritime interests.”

http://www.globalresearch.ca/america...-games/5355709

************************************************************************************

Pinoy dan Malon udah manggil Mamarika buat main2 ke LCS, sebelumnya singapura manggil Destroyer British main-main ke LCS... makin Hot!!

emoticon-Kiss
makanya philipina males beli2... berasa punya carrier gratissih emoticon-Big Grin
prepare to war....
hubungan negara ASEAN vs Cina ini rada aneh kok, kemarin malay aja sampai bilang kalo cina dan malay merupakan mitra strategis dilain waktu ASEAN ho'oh aja diajak main2 ma US...
kalo ASEAN pintar seharusnya ASEAN ambil manfaat dari situasi seperti ini
Quote:Original Posted By kimi mabok
makanya philipina males beli2... berasa punya carrier gratissih emoticon-Big Grin
nah klw respon negara zero enemy g mana..? emoticon-Malu (S).

Quote:Original Posted By r3zam4n
prepare to war....
hubungan negara ASEAN vs Cina ini rada aneh kok, kemarin malay aja sampai bilang kalo cina dan malay merupakan mitra strategis dilain waktu ASEAN ho'oh aja diajak main2 ma US...
kalo ASEAN pintar seharusnya ASEAN ambil manfaat dari situasi seperti ini


Cuman Indonesia dan Thailand saja yang bisa ambil kesempatan seperti ini lho emoticon-Big Grin
@madoka-ecchi

soal nya yang lain preman wannabe emoticon-Big Grin emoticon-Hammer
Quote:Original Posted By reinhard5490
@madoka-ecchi

soal nya yang lain preman wannabe emoticon-Big Grin emoticon-Hammer


Ichi bukan Ecchi emoticon-Mad:
Ntar bikin MadokaNiku ah .............. emoticon-Ngacir

Vietnam dari awal memang ada sedikit Shinophobia dalam kebijakan luar negeri mereka, Pinoy itu ababil, Malay gak bisa ditebak sama sekali

Kalau Singapore sih mereka yang paling waras dan konsisten kebijakan luar negerinya kok. Cuman dari awal mereka sudah Western minded, jadi gak bakalah selingkuh ke China emoticon-Big Grin


Indonesia dan Thailand, saat ini berupaya menjadi opportunistik sejati di ASEAN dan berupaya menjaga keseimbangan dan perdamaian yang selama ini sudah diraih dengan susah payah emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By madokaichi


Ichi bukan Ecchi emoticon-Mad:
Ntar bikin MadokaNiku ah .............. emoticon-Ngacir

Vietnam dari awal memang ada sedikit Shinophobia dalam kebijakan luar negeri mereka, Pinoy itu ababil, Malay gak bisa ditebak sama sekali

Kalau Singapore sih mereka yang paling waras dan konsisten kebijakan luar negerinya kok. Cuman dari awal mereka sudah Western minded, jadi gak bakalah selingkuh ke China emoticon-Big Grin


Indonesia dan Thailand, saat ini berupaya menjadi opportunistik sejati di ASEAN dan berupaya menjaga keseimbangan dan perdamaian yang selama ini sudah diraih dengan susah payah emoticon-Big Grin


thailand kalo menurut ane hampir mirip kaya singapur deh mereka juga konsisten ke western style....
btw id klon nya kok banyak bgd yang new.....o kemana?
Quote:Original Posted By madokaichi


Ichi bukan Ecchi emoticon-Mad:
Ntar bikin MadokaNiku ah .............. emoticon-Ngacir

Vietnam dari awal memang ada sedikit Shinophobia dalam kebijakan luar negeri mereka, Pinoy itu ababil, Malay gak bisa ditebak sama sekali

Kalau Singapore sih mereka yang paling waras dan konsisten kebijakan luar negerinya kok. Cuman dari awal mereka sudah Western minded, jadi gak bakalah selingkuh ke China emoticon-Big Grin

Indonesia dan Thailand, saat ini berupaya menjadi opportunistik sejati di ASEAN dan berupaya menjaga keseimbangan dan perdamaian yang selama ini sudah diraih dengan susah payah emoticon-Big Grin


betul...lagian kita sudah ada sejarah, ketika kita merapat ke salah satu poros,...ketika mesra2nya indah sekali...ketika ribut2 langsung talak 3....
Quote:Original Posted By littlesophie24


betul...lagian kita sudah ada sejarah, ketika kita merapat ke salah satu poros,...ketika mesra2nya indah sekali...ketika ribut2 langsung talak 3....


Mending punya bini 2 ya gan, klo ribut ama bini tua bisa lari ke bini muda... emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By anggagrenadier


Mending punya bini 2 ya gan, klo ribut ama bini tua bisa lari ke bini muda... emoticon-Ngakak


Kalo mertua galak jd punya 2 mertua galak.
Selamat kepada Malaysia, yang ditawari Kapal Aktif tertua di US Navy emoticon-Kiss
Quote:Original Posted By Terravainqueur
Selamat kepada Malaysia, yang ditawari Kapal Aktif tertua di US Navy emoticon-Kiss


kok jadi malesa ? emoticon-Amazed
Quote:Original Posted By kimi mabok


kok jadi malesa ? emoticon-Amazed


Quote:Original Posted By pecotot



Washington has offered Kuala Lumpur the amphibious platform dock, USS Denver, after its decommission in 2014, and is also looking to sell Malaysia several AH-1Z Super Cobra attack helicopters, according to IHS Jane ’ s Defense Weekly .



ditawarin USS Denver soalnya Kuala Lumpur, emoticon-Matabelo
Quote:Original Posted By anggagrenadier


Mending punya bini 2 ya gan, klo ribut ama bini tua bisa lari ke bini muda... emoticon-Ngakak


hati hati loh gan. ngga ada bini yg mau diduain/

ujung ujung nya malah kita disuruh pilih bini.

mending kalo kita bisa menghidupi bini dua duanya. lah kalau kita saja masih dihidupi oleh bini> ? kacau itu
Quote:Original Posted By Terravainqueur




ditawarin USS Denver soalnya Kuala Lumpur, emoticon-Matabelo


USS Denver buatan tahun 60-an, pernah tabarakan pulak... emoticon-Ngakak

[LATIHAN?] Kapal Induk Amerika merapat ke Pinoy, Latihan di LCS??

trims deh... ane lebih tertarik sama tawaran AH-1Z nya US... saoa tau ditawarin juga ke TNI-AL, cocok buat LPD Makassar class
Quote:Original Posted By Terravainqueur
Selamat kepada Malaysia, yang ditawari Kapal Aktif tertua di US Navy emoticon-Kiss


Sampai2 mottonya:
America's 911 LPD" "Oldest Gator in the Swamp"
emoticon-Big Grin
Mau LPD murah dan baru belilah ke Pt.PAL.Murah,bebas embargo,bisa ToT dan sesama negara Asia Tenggara.emoticon-Cool
Btw.Utusan US of Ey ga kesini?Buat maksa Indonesia join program Elongated Dokdo supaya bisa dikasi F-35?emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By pecotot


USS Denver buatan tahun 60-an, pernah tabarakan pulak... emoticon-Ngakak

[LATIHAN?] Kapal Induk Amerika merapat ke Pinoy, Latihan di LCS??

trims deh... ane lebih tertarik sama tawaran AH-1Z nya US... saoa tau ditawarin juga ke TNI-AL, cocok buat LPD Makassar class


Vintage Collection, Kapalnya sendiri kan kebakar, sekarang dapet yg bekas tabrakan,
Quote:Original Posted By Terravainqueur


Vintage Collection, Kapalnya sendiri kan kebakar, sekarang dapet yg bekas tabrakan,


ya buat punya2an aja gpp lah om emoticon-Big Grin
tapi kayaknya malay bakal nolak kok...
Quote:Original Posted By pecotot


The USS George Washington heads Carrier Strike Group 5, which is the largest such group in the US Navy. It includes two guided missile cruisers, a destroyer, a supply ship and a fast attack submarine. There are over 6,000 military personnel on board the aircraft carrier alone.


Perasaan strike grup terbesar itu punya si Bush deh, 8 destro sama 3 cruseremoticon-Thinking