alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/525eb93dfaca17034b000000/nantang-malaysia-bikin-naval-base-deket-pulau-sengketa-di-lcs
Ngakak 
[NANTANG] Malaysia bikin Naval base deket pulau sengketa di LCS
Malaysia to establish marine corps, naval base close to James Shoal

Dzirhan Mahadzir, Kuala Lumpur - IHS Jane's Defence Weekly
15 October 2013

[NANTANG] Malaysia bikin Naval base deket pulau sengketa di LCS

Malaysia is to set up a marine corps and establish a naval base close to waters claimed by China, Defence Minister Hishammuddin Tun Hussein said in a statement on 10 October.

According to the statement, the Royal Malaysian Navy (RMN) base will be established at Bintulu on the South China Sea (SCS) to protect the surrounding area and oil reserves.

Unstated by the minister is the base's proximity to James Shoal, which is 60 n miles away and was the location for the People's Liberation Army Navy (PLAN) exercises on 26 March that were the most recent example of China asserting its claims to most of the SCS.

Hishammuddin's description of the marine force only states that it will be established for amphibious operations, drawn from all three services and essential for security in the East Malaysian state of Sabah, where Sulu militants staged an incursion in February that was subsequently repelled by a military operation.

The statement did not give any further details but IHS Jane's understands that the marine corps proposal was planned before the Sulu incursion but has since been prioritised.

While the marines will be drawn from all three services, the bulk is expected to be drawn from one of the three parachute battalions of the 10th Parachute brigade, which will be redesignated as a marine battalion.

The 9th Royal Malay Regiment (para) and 8th Royal Ranger Regiment (para) have both conducted amphibious warfare training as a secondary mission, most recently in June during the CARAT exercise with the US Marine Corps (USMC) and subsequently in an amphibious landing exercise with French troops and the landing platform dock FNS Tonnerre .

The marines will be drawn from existing personnel because of a government cap on the number of armed forces personnel allowed on active duty.

The Ministry of Defence is yet to decide whether marines will fall under Malaysian Army or Royal Malaysian Navy control. Initial plans call for the unit to be an independent force under the control of the Malaysian Joint Force Headquarters until operational experience determines which service is better suited.

Malaysia is keen to draw on the USMC's expertise and has been in discussions with the United States (US) over support, training and expertise exchange. Malaysia has been without an amphibious naval platform since the loss of Newport-class landing ship-tank KD Sri Inderapura in an October 2009 fire.

Plans to obtain an LPD, with France offering a downsized Mistral design and South Korea offering a downsized Dokdo design, have been stalled due to budgetary constraints. The US has offered the LPD USS Denver , scheduled to be decommissioned from US service in 2014, to Malaysia on a hot transfer along with some equipment, which likely includes AAV-7 amphibious vehicles.

The US would welcome Malaysia's establishment of a marine force as current Pentagon regulations restrict the USMC to conducting exchanges and training with marine units of non-US treaty ally nations - an exception being in the case of multiservice exercises such as CARAT. Likewise, Malaysia has been keen to further develop joint amphibious training exercises and exchanges with the US but has been hampered by the absence of a marine force.

Other than equipment for the marines, the US has offered Malaysia surplus equipment from operations in Afghanistan, including infantry weapons and sights, night-vision goggles and mine-resistant ambush protected vehicles.

The US is also offering the AH-1Z Super Cobra to meet Malaysia's requirement for an attack helicopter. While Boeing has been marketing the AH-64 Apache, the prospect of a purchase by Kuala Lumpur is unlikely due to Malaysia's disinclination to buy key military equipment in service with its neighbours: the Apache is in service with Singapore and on order by Indonesia.

France has been marketing the Eurocopter EC 665 Tiger for the same requirement and hopes to leverage the French Army's long-time assistance in training the Malaysian Army Air Corps.

Hishammuddin's announcement of a new naval base at Bintulu follows a number of unpublicised incursions by Chinese naval and maritime surveillance forces into Malaysian waters off East Malaysia and the Malaysian portion of the Spratly Islands.

Unlike Vietnam or the Philippines, Malaysia does not make public such occurrences to avoid jeopardising its strong economic ties with China. China's activities in its near waters are of concern to Kuala Lumpur, however, which has stepped up naval patrols in the area.

The RMN is hampered by its small fleet and the need to maintain a strong naval presence off Sabah to discourage further intrusions by Sulu militants. In this light, another portion of Hishammuddin's statement - that the first in class of the Second Generation Patrol Vessel - Littoral Combat Ship (SGPV-LCS) programme will start operations in 2018, gains greater importance.

Six of the SGPV-LCS corvette-class ships, which are based on the DCNS Gowind corvette family, are to be built by Boustead Naval Shipyard. Construction is expected to begin in 2014.

http://www.janes.com/article/28438/m...o-james-shoal?

Spoiler for Berita Sebelumnya:


***************************************************************************************

Demi mempertahankan Kepulauan James Shoal yang jaraknya cuman 80 km dari Malaysia, nampaknya Malaysia akan belanja banyak dan melakukan segala cara nih...............

kata ane....RASAINNN LU.....
emoticon-Ngakak
akhirnya askar terjaguh di dunia dan akhirat mau serius konfrontasi sama koko panda
Quote:Original Posted By wahwibson
emoticon-Ngakak
akhirnya askar terjaguh di dunia dan akhirat mau serius konfrontasi sama koko panda


karma sipadan-ligitan... mamfusss dah... emoticon-Ngakak
Makin dekat malay bikin pangkalan di lcs makin dekat pula mereka dengan konflik lawan cina. Mari kita tonton kejaguhannya malay. Awas loo kali ini musuhmu galak
Quote:Original Posted By pecotot


karma sipadan-ligitan... mamfusss dah... emoticon-Ngakak


emoticon-Ngakak
jadi ingat kata2 sabah dan serawak jadi lautan api Indo minum kopi
Quote:Original Posted By cocema
Makin dekat malay bikin pangkalan di lcs makin dekat pula mereka dengan konflik lawan cina. Mari kita tonton kejaguhannya malay. Awas loo kali ini musuhmu galak

saking jaguhnya atm kutub utara saja mo diklaimemoticon-Cool

kopassus dan kopaska cukup dibantai dengan VAT-69emoticon-Cool

USS Denver dibeli malaysia 2014

[NANTANG] Malaysia bikin Naval base deket pulau sengketa di LCS


demi mempertahankan negara terjaguh, barang loakan bekas tabrakan akan dibeli juga nih....

Spoiler for Tabrakan:
kok pd ngetawain ? kalo malaysia jd bikin amphibious force,dgn pangkaln yg dekt juga dgn ambalat, mang ga ngefek k kita?
Quote:Original Posted By pecotot
[NANTANG] Malaysia bikin Naval base deket pulau sengketa di LCS


demi mempertahankan negara terjaguh, barang loakan bekas tabrakan akan dibeli juga nih....

Spoiler for Tabrakan:


Emang apa salahnya kapal ini...bisa bawa 6 heli sekelas seaking lho
Quote:Original Posted By pecotot


karma sipadan-ligitan... mamfusss dah... emoticon-Ngakak


Di trit kmaren2 katanya sama cina "temenan", kok tiba2 skr gini? emoticon-Big Grin
Di satu trit lagi ngakunya ga ada mslh ama cina... Pingin tau klo james shoal lepas mau ngomong apa emoticon-Big Grin
ini gara-gara si chuck hegel kemaren dateng ke malaysia trus maen hasut segala emoticon-Hammer2
Quote:Original Posted By TukangSimulasi


Emang apa salahnya kapal ini...bisa bawa 6 heli sekelas seaking lho


Meski memiliki standar tinggi US navy tp kapal ini dah tua n udah pernah cacat sih. Tp emang nih kapal mayan bopngsor juga, tinggal malay punya duit buat retrofit n bayarin bbm-nya aja ga tuh. Blom lg itu kapal mesti di isi armada heli angkut + serang/serbu
Quote:Original Posted By TukangSimulasi


Emang apa salahnya kapal ini...bisa bawa 6 heli sekelas seaking lho


gak ada salahnya selain dari buatan tahun 1965
Quote:Original Posted By clay.keys


Meski memiliki standar tinggi US navy tp kapal ini dah tua n udah pernah cacat sih. Tp emang nih kapal mayan bopngsor juga, tinggal malay punya duit buat retrofit n bayarin bbm-nya aja ga tuh. Blom lg itu kapal mesti di isi armada heli angkut + serang/serbu


Ooooo lha lst kita yang lebih tua bukane ada ya? Kayae lumayan lho kapal ini biat angkut2 pendekar. Cmiiw
Quote:Original Posted By TukangSimulasi


Ooooo lha lst kita yang lebih tua bukane ada ya? Kayae lumayan lho kapal ini biat angkut2 pendekar. Cmiiw


LST tua banyak LPD tua gak ada....
Quote:Original Posted By TukangSimulasi


Ooooo lha lst kita yang lebih tua buakne ada ya? Kayae lumayan lho kapal ini biat angku2 pendekar. Cmiiw



Ya bener kt jg ada, makanya pada mulai dijadiin rumpon sama mulai pada pangsiun... Penggantinya yg lbh bongsor2 lg pada under-construction di DKB sama PAL klo ga salah.
Quote:Original Posted By clay.keys


Ya bener kt jg ada, makanya pada mulai dijadiin rumpon sama mulai pada pangsiun... Penggantinya yg lbh bongsor2 lg pada under-construction di DKB sama PAL klo ga salah.


Hooh sih, cuman kesannya koq kapal ini rongsokan banget. Bukane sekadar buat angkut kapal ini udah lumayan banget ya. Lagian designnya gak banyak beda sama lpd modern cmiiw
Quote:Original Posted By clay.keys


Di trit kmaren2 katanya sama cina "temenan", kok tiba2 skr gini? emoticon-Big Grin
Di satu trit lagi ngakunya ga ada mslh ama cina... Pingin tau klo james shoal lepas mau ngomong apa emoticon-Big Grin


eng ing eng..... emoticon-Ngakak


[NANTANG] Malaysia bikin Naval base deket pulau sengketa di LCS
katanya sudah tanda tangan COC harusnya sih ga mungkin ada clash
kalo di James shoal sih uwak Mao sudah masuk area latihan perangnya taon lalu sekaligus nanem patok mark stone
Quote:Original Posted By pecotot

gak ada salahnya selain dari buatan tahun 1965

biar tekor asal kesohor emoticon-Big Grin
repoweringnya bakal menunjukkan kejaguhannya.......emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By pecotot


eng ing eng..... emoticon-Ngakak


[NANTANG] Malaysia bikin Naval base deket pulau sengketa di LCS


Wooww new chinese proxy emoticon-Belo emoticon-Ngakak (S):

Wah apakah tetangga jaguh kita bakal mengikuti jejak si mulut besar pinoy n mengalami nasib yg sama? emoticon-Big Grin