CARI
KATEGORI
KATEGORI
Home / REGIONAL / All / ... / Kalimantan Selatan /
Pet Lovers masuk sini please!!!!
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000004533032/pet-lovers-masuk-sini-please

Pet Lovers Silahkan Masuk!! (PET BEBAS)

SALAM KENAL AGAN-AGAN PECINTA HEWAN YANG BERDOMISILI DI KALIMANTAN SELATAN!!!

Bagi kakawanan nang beisi hewan kesayangan nang berdomisili di banjarbaru (awalnya,wahini dah ganti se KALSEL karena banyak permintaan kekawanan emoticon-Kiss) silahkan meandak foto2 hewan kesayangannya... sapa tau kita kawa sharing PET kita.. khususnya nang ada di kalsel...
Kadada batasan Pet nang pian seberataan bisi..
handak ganas,jinak,lucu,sangar,ganal,halus,de el el...
nang penting git sorang kada meinjam git kawan..:maho
ulun meandak bedahulu nah...

Spoiler for 1. Snowshoe (Sowshu) jantan:


Spoiler for 2. Anggora (Garlet):


Spoiler for 3. Kus-Kus:


Spoiler for 4. Molu albino het burmesse(ngarannya TASLIM ):


emoticon-I Love Indonesia

silahkan share photo pet bagian pian seberataan disini...
makasih om momod!! mun ada trit kaya ini selain ulun sebelumnya ulun minta maaf n lock aja...

TAMBAHAN FOTO GIT BAGIAN PIAN!!

Quote:


Quote:

Quote:

Quote:

Quote:


Quote:


Quote:


Quote:

Quote:


Quote:


Quote:


Quote:


Quote:


Quote:
Halaman 1 dari 54
trit OK..

emoticon-2 Jempol

lanjutgan..!!
jgn kada di ApDet lah kena..

emoticon-Wink




Minyak..!!




emoticon-Forum Music Biang Kerok emoticon-Forum Music
uma lucu ny kus kus tuh, berapaan gan emoticon-Big Grin

syg kd di bolehi bisi hewan peliharaan lwn mama emoticon-Malu
tolong foto di bikin spoiler lah...coba cek trit rules nya, makasih
Quote:

OK gan...emoticon-I Love Indonesia
ulun dapat emoticon-Blue Guy Cendol (L) kada??? :maho

Quote:

Kus2nya kada dijual,hehe....sdh sayang banar emoticon-Kiss

Quote:

Ok om udah ulun edit,thx pemberitauannya...emoticon-Shakehand2
Snowshoe lawan Kucing apa bedanya gan? kok mirip banar lah? emoticon-Big Grin
muhanya mirip yang di dongeng Puss in boots emoticon-Big Grin
TS tolong andak di atas nah koleksi ku jua

aku dari halus katuju maharagu klatau a.k.a cupang a.k.a beta

cekidot:
Spoiler for ngarannya wong fei hung:


ada saikung lagi, si bruce lee (warna biru)
tapi ngalih banar di foto nya..
terlalu agresif kalo di paraki emoticon-Frown
kena mun dapat fotonya ku update lah emoticon-Big Grinemoticon-Big Grin


emoticon-KissUpdateemoticon-Kiss


si bruce lee emang rada emoticon-Gila
kalo diparaki kada mau merak..
mun kada tapi di herani lalu ja inya
emoticon-Gila

Spoiler for best shot:

Spoiler for usaha moto bruce lee:


peliharaan ulun ini gampang dan murah
harga: per ekor cuma Rp5000,-
rutin: ganti air 3 hari sekali dan di kasih makan nyamuk (jadi mun lagi menapaki nyamuk langsung di bari ke iwak emoticon-Big Grinemoticon-Big Grin), biasa nya per ekor ikan bisa menghabiskan 10 ekor nyamuk perhari

umur:
wong fei hung: 7 bulan
bruce lee: 4 bulan
Tak punya peliharaan,....
Pet Lovers masuk sini please!!!!
klo yg dipiara manusia gmn?? emoticon-Embarrassment


emoticon-Ngacir


emoticon-Peace
Quote:


nah mulai OOT lah emoticon-Mad:

mau neh emoticon-Mad:



handak miara tuyul kah?
gasan nang bagana di bjb haja pang lih??? emoticon-Malu
Pet Lovers masuk sini please!!!!
lun baisi akuarium air asin haja dirumah, masuk kategori pet jua kah mun iwak? emoticon-Confused:

Spoiler for anemonnya:


Spoiler for iwaknya:



pict yang laen menyusul, soalnya akuarium imbah di ganti banyunya, jadi baluman kawa di masukan iwak sebelum tumbuh anemon wan planktonnya. sebelum di kuras ada baisi clownfish 5 ekor, angel fish 5 ekor,yellow tangs 3 ekor, kuda lautnya 3, bintang laut 1. tapi selama masih masa pergantian air jadi sementara di ungsikan ke akuarium keluarga emoticon-Big Grin

rencananya handak maulah dekorasi karang yang kayak nginih nah

Spoiler for keren:






hari pertamax ujian semester genap, bismilah emoticon-Ngacir
Baharaguan ayam,kambing,itik emoticon-Big Grin
Pet Lovers masuk sini please!!!!
Quote:
heeh mang ae..situ kd boleh umpat emoticon-Stick Out Tongue
ad haraguan ap grg?
Pet Lovers masuk sini please!!!!
Quote:

beda di postur tubuh lawan warna mang ai.. cek om google ada penjelasannyaemoticon-Malu
Quote:


Handak malihara kah mang?? tergantung hobi, cari ja di petshop byk nang bajual..mudahan dapat nang cocok..hehe..
emoticon-I Love Indonesia
Quote:


Ulun gin handak jua,mun nang dipelihara kaya L*n* M***:maho

Quote:


inggih om ai... pindah gin ke banjarbaru dulu.. wkwkwwk

Quote:

Masuk om..uplot ja fotonya..nang penting foto asli

Quote:

sayang banar kah lawan ayam,kambing, lawan itiknya??
asal jangan dibuat cacak,tikus,kecoa ja...emoticon-Najis emoticon-Hammer2 emoticon-Ngakak
Quote:

wkwkwk sadis amat pian....
Ulun ada ai inguan iwak Gurame alias Kalui.. kaina ulun Uploat.. emoticon-Embarrassment
wah, mun auk wan bini slain miara kucing jg kura2 hijau nih...tar deh ya ta update picnya nih..emoticon-Malu (S)
reserve dulu ah...

ane ada miara kucing.... mo d upload dulu... emoticon-Embarrassment



update !! awas BWK..

Spoiler for piaraan di kost dulu:


Spoiler for piaraan di rumah:
Quote:


emoticon-Ngakak

emoticon-Peace om

emoticon-Kiss

"tuyul" yg mna yuu?? emoticon-Stick Out Tongue

Quote:


emoticon-Ngakak

emoticon-Hammer

beli anggora brp hrganya???

umh..
tiap bulan brp biaya perawatan nya???
pengen tau nih... emoticon-Malu (S)
Quote:


kalo tergantung hobi,....
saya hobi sama sepeda motor dan wanita,. emoticon-Malu (S)

apa itu bisa dibilang peliharaan ?
menurut gw bukan !!!
Quote:


Bisa wal ai.. tapi Kategorinya lain Petshop... Privacy Shop... emoticon-Ngakak
Halaman 1 dari 54


GDP Network
© 2020 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di