CARI
KATEGORI
KATEGORI
Pengumuman! Ikuti Surveynya, Dapatkan Badge-nya! Klik Disini
Home / FORUM / All / News / ... / Militer /
Wing Loong series of drones reach 90% accuracy
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5ca4b0a1337f9336380fc30f/wing-loong-series-of-drones-reach-90-accuracy

Wing Loong series of drones reach 90% accuracy

Homemade drones reach 90% accuracy

2019-04-02 08:46:45Global Times Editor : Li Yan

Wing Loong series of drones reach 90% accuracy
 
China's domestically developed, made-for-export Wing Loong series of drones have fired more than 3,000 rounds of live munitions with an overall accuracy higher than 90 percent, media reported, which analysts called on Monday a demonstration of the Chinese drone's reliability.
The munitions hit both stationary and moving battlefield targets, China Central Television (CCTV) reported last week.

"Higher than 90 percent should be considered very high accuracy and it is absolutely no coincidence when you have 3,000 samples, especially on real battlefields, not just training grounds," a Beijing-based military expert who asked not to be named told the Global Times on Monday.

As export products, the operators of the drones are likely from a variety of countries, indicating  Wing Loong is not difficult to operate and very reliable, the expert said, noting that the Chinese side must have provided detailed training.

Developed by the state-owned Aviation Industry Corporation of China (AVIC), Wing Loong is an armed reconnaissance drone capable of delivering precision strikes via air-to-ground missiles, often likened to the US' MQ-1 Predator and MQ-9 Reaper drones.

The CCTV report also highlighted a case where a foreign client mishandled the drone and lost contact with it. Just as the operators lost hope and were about to search for the drone's wreckage, it appeared over the airfield and landed successfully, thanks to an automatic return-to-base function that was triggered when the control station could not be reached, according to the report.

On modern battlefields, electromagnetic environments could be very complicated and the communication with a drone could be jammed, the anonymous expert said, noting that the automatic return-to-base function can greatly increase the survivability of the drone.

The expert also pointed out that in this case operators could not even detect their own Wing Loong on radar, demonstrating the Chinese drone's high anti-detection capability.
As of December 2018, 100 Wing Loong series drones were delivered for export, the Xinhua News Agency reported.



http://www.ecns.cn/news/military/201...y4090961.shtml


udah kaya DJI aja, ada return to base functionemoticon-Recommended Seller


saat RTB, menggunakan rute yg sebelumnya dipakai atau cari yg terdekat/tercepat?
Lihat 1 balasan
Memuat data ...
Menampilkan 1 - 0 dari 1 balasan
Harga miring kalo nggak cukup buat reaper boleh ngambil nih barang..emoticon-Big Grin
Lihat 5 balasan
Memuat data ...
Menampilkan 1 - 0 dari 5 balasan
Asli nih Wing Loong 2 bener bener cantik, sleek & sexy. High fire power, very long endurance, cocok buat patroli laut negara kepulauan. emoticon-Big Grin
MQ-9 KW emoticon-Ngakak
Cocok buat gebuk opm nih. Sayang duitnya abis buat infrastruktur
Wing Loong series of drones reach 90% accuracy

terbang di atas langit tripoli kemarin, kemungkinan punya UAE
Emang harga per unit nya brp si???apa itu juga ud termasuk ruang kendalinya atau harga terpisah????
Quote:


saat beli 2 tahun lalu, diperkirakan unit cost nya 4 M US$. namanya juga bidding, kasih masuk saja tawaran agan ke Jordan emoticon-Big Grin
https://www.popularmechanics.com/mil...drone-chinese/

Quote:


tahun 2018 sudah terendus kalo Jordan sudah pengen jual armada CH-4B nya. kenapa mau dijual, gak tau.... di forum defence pk banyak yg bahas, termasuk Wing Loong



Lihat 1 balasan
Memuat data ...
Menampilkan 1 - 0 dari 1 balasan
Quote:


Lebih mencurigakan mana dengan negara yang mau beli 100 UAV buat ANGKUT KARGO ?
Spoiler for ???:

Perusahaan kaya cuy, beli 100 drone

yang dibold? minta disubsidi? bukannya beli drone karena katanya diklaim lebih murah

seriously, ada yang punya info soal beihang? soalnya menurut mbah google beihang itu universitas yang bikin perusahaan kemudian jualan drone (mirip esemka, tapi ini yang dijual bukan mobil tapi drone).
Ada yang punya info UAV yang diproduksi apa aja dan siapa yang sudah menggunakannya?

Aku serius lho minta info soal Beihang. karena AVIC aja ada situsnya dan Wing Loong ada barang dan penggunanya.
Quote:


REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA -- Pemerintah melalui Kementerian Keuangan (Kemenkeu) menjatuhkan sanksi kepada Akuntan Publik (AP) Kasner Sirumapea dan Kantor Akuntan Publik (KAP) Tanubrata, Sutanto, Fahmi, Bambang & Rekan, auditor laporan keuangan PT Garuda Indonesia (Persero) Tbk dan Entitas Anak Tahun Buku 2018.

https://www.republika.co.id/berita/e...ruda-indonesia

memang lagi banyak masalah. sampai auditornya saja dibekukan izin usahanya. entah bakal keluar skandal atau tidak.
Quote:


linknya? ada sourcenya atau cuma asumsi?
Jordan Sells Off Chinese UAVs
Quote:
https://www.uasvision.com/2019/06/06/jordan-sells-off-chinese-uavs/

♤ happy reading emoticon-Big Grin
One Nation Is Selling Off Its Chinese Combat Drones
Quote:


Below is the full link emoticon-Big Grin
https://nationalinterest.org/blog/buzz/one-nation-selling-its-chinese-combat-drones-61092
profile-picture
cillaboo memberi reputasi
Quote:


meh, another assumption, padahal official statement jordan

Quote:


ngak ada disebut ngak puas dengan performance. Gua juga bisa assumsi kalau jordan bokek dan tak punya duit. Lagian gua ngak ngerti kenapa jordan butuh drone, toh ngak seperti tetangga kayanya arab saudi atau uni emirat, keduanya lagi terlibat adventurism di timur tengah, dan drone adalah yg terbaik buat itu. Nah jordan, boro boro adventurism, buat makan aja susah.
profile-picture
profile-picture
anis.sandi2 dan awi87 memberi reputasi
Lihat 1 balasan
Memuat data ...
Menampilkan 1 - 0 dari 1 balasan
emoticon-Ngakak
Saya hanya nampilin websitenya, koko jgn sewot gitu donk emoticon-Big Grin

Dah ah, mau baca2 ttg ribut2 di Hongkong dulu...seru lho! emoticon-Big Grin
Diubah oleh Mistaravim
Ni barang udah dateng/dibayar belum sih ama Indonesia?
Quote:


itu bagian dari strategi marketing dan dilakukan oleh seller manapun..
Berita tidak mengenakkan datang dari MAKS Airshow

https://www.eturbonews.com/265349/russian-kids-destroy-top-notch-chinese-attack-drone-at-maks-airshow-in-moscow/

Landing gear wingloong patah saat di pameran gegara ada bocah yg main2 disitu. Belum ada info resmi dari official nya apakah yg dipamerkan hanya mockup atau unit real
China to boost Serb military with drones, other equipment
By DUSAN STOJANOVIC
yesterday


BELGRADE, Serbia (AP) — Serbia praised China on Tuesday for boosting the Balkan nation’s military with drones and other equipment amid Western concerns that the arms buildup could threaten fragile peace in the region.

A Serbian Defense Ministry statement after a visit by a high-ranking Chinese military delegation thanked Beijing for economic and military support.

Serbian officials said China has agreed the sale of armed drones, marking the first export of Chinese remotely piloted aircraft to a European country.

Defense Minister Aleksandar Vulin said the delivery expected in the coming months “will greatly strengthen the Serbian military, which will gain capabilities it has not had in the past.”

Serbia was at war with its neighbors in the 1990s. The country, which is formally seeking European Union membership, has already been boosting its armed forces with Russian warplanes, battle tanks and other equipment.

China has increasingly been economically and politically active in Serbia and elsewhere in southeastern Europe as part of its global Belt and Road campaign. The engagement near or within NATO’s turf have triggered Western concerns over rapidly increasing Chinese influence in the region.

Serbia has reportedly agreed to the delivery of nine Chengdu Pterodactyl-1 drones, known in China as Wing Loong, with a possible future order of additional 15. The combat drones are able to strike targets with bombs and missiles and can be used for reconnaissance tasks.

There are fears in the West that the arming of Serbia by its allies Russia and China could encourage the Balkan country toward another war, especially against its former province of Kosovo that proclaimed independence in 2008. Serbia, Russia and China don’t recognize Kosovo’s statehood, while the United States and most of the Western countries do.

https://www.apnews.com/c19a207d89b34...0f608933ef607b


GDP Network
© 2021 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di