CARI
KATEGORI
KATEGORI
Home / FORUM / All / Entertainment / Music /
[MUSICOC] #Playlist Lagu LP Favorit yang Ane Gak Tau Maknanya #AslinyaLo
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5bc50c9ddcd770ca368b4567/musicoc-playlist-lagu-lp-favorit-yang-ane-gak-tau-maknanya-aslinyalo

[MUSICOC] #Playlist Lagu LP Favorit yang Ane Gak Tau Maknanya #AslinyaLo

[MUSICOC] #Playlist Lagu LP Favorit yang Ane Gak Tau Maknanya #AslinyaLo

Agan pernah dengar suatu lagu yang bagus tapi gak tau artinya? Pasti pernah lah yah. Sebagian dari kita tidak terlalu peduli dengan makna atau arti lagu tersebut asalkan lagu itu memang bagus dan enak untuk didengar, tapi terkadang kita penasaran dengan arti dari lagu tersebut, begitu juga dengan ane. Salah satu band rock favorit ane ini sangat menginspirasi dan sudah jadi salah satu grup band fenomenal sepanjang masa. Gak heran kalau ane sangat ingin tau makna dibalik setiap lagunya. Buat kamu para pecinta Linkin Park dan yang pinter bahasa Inggris, bisalah ya bantu ane menterjemahkan makna dari lagu mereka. Makna loh ya!





1. Linkin Park - A Line In The Sand (The Hunting Party)


Today, we stood on the wall
We laughed at the sun
We laughed at the guns
We laughed at it all
And when they
They told us to go
We paid them no mind
Like every other time
But little did we know

Today, I looked for a sign
With flames in my hands
A line in the sand
Between yours and mine
And it came like fire from below
Your greed led the call, my flag had to fall
But little did you know

Another day, your truth will come
You're gonna pay for what you've, pay for what you've done
You'll tell them give me back what's mine
Give me back what's mine

I had never been a coward
I had never seen blood
You had sold me an ocean
And I was lost in the flood
We were counting on a leader
We were driven by need
But couldn't take temptation
And we were blinded by greed
You were steady as a sniper
We were waiting on a wire
So we never saw it coming
When you ran from the fire
You can try intimidation
And you can try to ignore
But when the time comes calling
Yeah, you are gonna get yours

Another day, your truth will come
You're gonna pay for what you've, pay for what you've done
You'll tell them give me back what's mine
Give me back what's mine

And so today, your truth has come
You’re gonna pay for what you’ve, pay for what you've done
You’ll get what’s yours, you’re out of time
And you will give me back what’s mine
Give me back what’s mine
Give me, give me back what's mine
What's mine
Give me, give me back what's mine
What's mine, what's mine
Give me back what's mine

Today, we stood on the wall
We laughed at the sun
We laughed at the guns
We laughed at it all
And when they
They told us to go
We paid them no mind
Like every other time
But little did we know






2. Linkin Park - Roads Untraveled (Living Things)


Weep not for roads untraveled
Weep not for paths left lone
'Cause beyond every bend is a long blinding end
It's the worst kind of pain I've known

Give up your heart left broken
And let that mistake pass on
'Cause the love that you lost wasn't worth what it cost
And in time you'll be glad it's gone

Whoa, whoa, whoa, whoa
Whoa, whoa

Weep not for roads untraveled
Weep not for sights unseen
May your love never end and if you need a friend,
There's a seat here alongside me

Whoa, whoa, whoa, whoa
Whoa, whoa






3. Linkin Park - Lying From You (Meteora)


When I pretend
Everything is what I want it to be
I look exactly like what you had always wanted to see
When I pretend
I can forget about the criminal I am
Stealing second after second just cause I know I can, but
I can't pretend this is the way it will stay, I'm just
Trying to bend the truth
I can't pretend I'm who you want me to be
So I'm
Lying my way from you


I want to be pushed aside
So let me go
(no, no turning back now)
Let me take back my life
I'd rather be all alone
(no turning back now)
Anywhere on my own
Cause I can see
(no, no turning back now)
The very worst part of you
Is me


I remember what they taught to me
Remember condescending talk of who I ought to be
Remember listening to all of that and this again
So I pretended up a person who was fitting in
And now you think this person really is me and I'm
(trying to bend the truth)
But the more I push
The more I'm pulling away
'cause I'm


Lying my way from you


I want to be pushed aside
So let me go
(no, no turning back now)
Let me take back my life
I'd rather be all alone
(no turning back now)
Anywhere on my own
Cause I can see
(no, no turning back now)
The very worst part of you
The very worst part of you
Is me


This isn't what I wanted to be
I never thought that what I said
Would have you running from me
Like this


This isn't what I wanted to be
I never thought that what I said
Would have you running from me
Like this


This isn't what I wanted to be
I never thought that what I said
Would have you running from me
Like this


This isn't what I wanted to be
I never thought that what I said
Would have you running from me
Like this


You
(no turning back now)
I want to be pushed aside
So let me go
(no, no turning back now)
Let me take back my life
I'd rather be all alone
(no turning back now)
Anywhere on my own
Cause I can see
(no, no turning back now)
The very worst part of you
The very worst part of you
Is me






4. Linkin Park - Valentine's Day (Minutes To Midnight)


My insides all turned to ash, so slow
And blew away as I collapsed, so cold


A black wind took them away from sight
And now the darkness over day, that night
And the clouds above move closer
Looking so dissatisfied
But the heartless wind kept blowing, blowing


I used to be my own protection, but not now
Cause my path has lost direction, somehow
A black wind took you away from sight
And now the darkness over day, that night


And the clouds above move closer
Looking so dissatisfied
And the ground below grew colder
As they put you down inside
But the heartless wind kept blowing, blowing


So now you're gone, and I was wrong
I never knew what it was like to be alone


On a Valentine's Day, on a Valentine's Day
On a Valentine's Day, on a Valentine's Day
On a Valentine's Day (I used to be my own protection)
On a Valentine's Day (but not now)
On a Valentine's Day ('Cause my mind has lost direction
On a Valentine's Day (somehow)
On a Valentine's Day (I used to be my own protection
On a Valentine's Day (but not now)
On a Valentine's Day ('Cause my mind has lost direction
On a Valentine's Day (somehow)






5. Linkin Park - Runaway (Hybrid Theory)


Graffiti decorations
Under the sky of dust
A constant wave of tension
On top of broken trust
The lessons that you taught me
I learned were never true

Now I find myself in question
They point the finger at me again
Guilty by association
You point the finger at me again

I wanna run away
Never say goodbye
I wanna know the truth
Instead of wondering why
I wanna know the answers
No more lies
I wanna shut the door
And open up my mind

Paper bags and angry voices
Under a sky of dust
Another wave of tension
Has more than filled me up
All my talk of taking action
These words were never true

Now I find myself in question
They point the finger at me again
Guilty by association
You point the finger at me again

I wanna run away
Never say goodbye
I wanna know the truth
Instead of wondering why
I wanna know the answers
No more lies
I wanna shut the door
And open up my mind

I'm gonna run away, and never say goodbye
Gonna run away, gonna run away
Gonna run away, gonna run away
I'm gonna run away and never wonder why
Gonna run away, gonna run away
Gonna run away, gonna run away
I'm gonna run away and open up my mind
Gonna run away, gonna run away
Gonna run away, gonna run away
Gonna run away, gonna run away
Gonna run away, gonna run away

I wanna run away
Never say goodbye
I wanna know the truth
Instead of wondering why
I wanna know the answers
No more lies
I wanna shut the door
And open up my mind

I wanna run away and open up my mind
I wanna run away and open up my mind
I wanna run away and open up my mind
I wanna run away and open up my mind






Nah itulah segelintir lagu-lagu LP favorit ane. Pertama kali ane kenal LP waktu SD atau SMP kalau gak salah, sejak saat itu jadi jatuh cinta karena ane anggap musik rock itu adalah sesuatu yang keren. Sering denger pas SMP, buat temen kerja pas SMK, tapi sempet vakum ngedengerin setelah lulus SMK. Beberapa waktu setelah Chester dikabarkan passed away, ane sempat merasa simpati dan ingin mendengarkan lagunya lagi. Padahal waktu itu ane lagi suka dengerin lagu yang selow-selow aja, hehe.

Kalau kita lihat dari komentar-komentar di Youtube-nya LP, kita bisa tau kalau banyak sekali orang berduka karena kepergiannya. Ane sempat terkejut betapa besarnya apresiasi mereka pada band yang satu ini.

Quote:


Apakah ane sedih ketika Chester dikabarkan meninggal akibat bunuh diri? Gak juga sih, hahaha. Maaf ya buat fans LP garis keras, soalnya ane cuma suka aja sama lagunya gak sampai jatuh cinta yang sebegitunya. Akhirnya ane putuskan untuk mencari lagu-lagu LP jaman dulu dari berbagai album dan ketemu beberapa yang ane suka, paling favorit dari setiap album, dan terciptalah thread ini. Jadi, playlist ini tu barusan ane bikin, ini bukan koleksi, ini cuma buat memenangkan kompetisi, hihihi.

Waktu SD, ane cuma pakai lagu-lagu ini untuk senang-senang aja. Waktu SMP, ane pakai lagu-lagu ini untuk menemani ane saat ane sedang galau masalah percintaan. Waktu SMK, ane pakai untuk menyemangati diri sendiri yang harus kerja sambil sekolah. Setelah lulus SMK, kerja sambil kuliah, ane pakai lagu ini untuk menemani ane di tengah kesendirian ane yang sampai detik ini masih ngejomblo aja kampret. Doain aja bray, bentar lagi ane udah gak bakal jomblo lagi kok, amin.

Quote:


Diubah oleh mx667
Halaman 1 dari 4
wah linkin park gan keren2 lagunya. sayang vokalisnya udah gak ada
selamat mendengarkan suaranya yang bernyanyi untukmu dari alam yang berbeda
tentu saja msh banyak lagu LP yg ane suka.. tapi karena ane hrs menyesuaikan sama judulnya, maka ane pilih 5 lagu itu.. dan berikut ini adalah lagu favorit ane tp ane tau artinya, hehehe

Final Masquerade = harapan sejati
Lost In The Echo = luka yg tak tergantikan
Easier To Run = pake narkoba yuk
One More Light = siapa yg peduli jika salah satu cahaya redup diantara jutaan bintang di langit? well, aku peduli
ga afdol ngomongin linkin park kalo ga ada in the end ama numb
Lihat 1 balasan
Balasan post pannotia.server
Quote:


nah, itukan smua org udh pada tau bray, hehe..
Quote:


kalo dasarnya udh ngepens ama LP, lagunya yang mana pun pasti tau lahemoticon-Big Grin
Lihat 1 balasan
Balasan post pannotia.server
Quote:


iya sih, hehe
Ane taunya what I've done Sama in the end doang lagunya LP emoticon-Embarrassment
kalo dulu ane lebih demen Limb Bizkit gan dari pada LP
rip Chester Bennington emoticon-Turut Berduka
ane lebih demen green day gan emoticon-Cool
uda mokad vokalisnya,, ksian emoticon-Mewek
salah satu band favorit ane gan emoticon-Mewek
wow gan
I love LP emoticon-I Love Kaskus
Ya setiap lagu LP memiliki makna yang dalam bila kita telaah lebih jauh & dari list di atas makna yang paling dalam sehingga ane ga bisa menjangkaunya adalah Valentine's Day, cause ane belom pernah ngerasainnya cuk njir tapi Runaway telah menghilangkan semua kegalauan ku emoticon-2 Jempol
I wanna run away and open up my mind
I wanna run away and open up my mind
I wanna run away and open up my mind
I wanna run away and open up my mindemoticon-Kaskus Radio
Diubah oleh akdamian
Kalo bahas LP sih gak ada matinya,playlist wajib sejak belasan tahun lalu emoticon-Big Grin

Ane suka lagu runaway,a place for my head,given up,breaking the habit,in the end,from the inside,lost in the echo,pokoknya yg banyak scream/teriak2an khas si mamang chester emoticon-Big Grin

Untuk lagu runaway mungkin kurang lebih menggambarkan orang yg bosan dengan lingkungan hidupnya dan pergi mencari suasana hidup baru emoticon-Kaskus Radio

Bersyukur pernah nonton linkin park secara live walaupun hanya sekali tahun 2011 lalu emoticon-Smilie
Diubah oleh rue_jazz
Ane juga suka gan, sayang vokalisnya dah meninggal..
Kalo ane biasa suka buka lyricinterpretations.com buat cari2 tau makna lirik lagu.. menarik aja nemuin banyak makna yang berbeda dari yang kita pikirkan.. emoticon-Malu
Diubah oleh frontalbaby
lp rock bray ,,, chester always live on
Lihat 1 balasan
the best lying from you mantep tuh
Halaman 1 dari 4


GDP Network
© 2020 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di