CARI
KATEGORI
KATEGORI
Home / FORUM / All / Automotive / ... / Kendaraan Roda 4 /
| KIOC | - KASKUS Innova Owners Community - - Part 2
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/53f17bbabdcb17c50d8b4616/kioc----kaskus-innova-owners-community-----part-2

| KIOC | - KASKUS Innova Owners Community -

Tampilkan isi Thread
Thread sudah digembok
Halaman 449 dari 508
Quote:


TQ bros..

--------------------------

Om GT, ipah ane kan masi GRessss nie pake Oli nya Toyota, slama ini bbm gak gitu haus alias gak makan minyak kali sih (Ipah BENSIN)
rencana mau ganti Oli stlah 2k KM (ssuai petunjuk toyota), kendalanya tkt nanti ganti oli slain milik toyota jadi makan minyak. ada saran kanG?
Quote:



Super om, mantap diy nyaemoticon-2 Jempol
Quote:


Wuiiih..... mantab OmTin....... Nambah lagi nih ipah monster di Bogor emoticon-2 Jempol
Quote:


Dokumentasi semua udah ada di Eas

Tunggu postingannya aja
Quote:


Siap om... mksh ya om, nti ane bawa ke toko variasi aja dah hehehe...

Quote:


Quote:


bantu jawab no 2 ya om.
setelah tutup EGR asap knalpot lebih bau, kaya bau asap knalpot phanter, tapi ga separah kaya asap knalpot panther
Makasi om ciki.. Berari normal ya kalo agak bau.
Kalo tentang ganjalan wastegate? Ada pengaruh ke konsumsi bbm?
Quote:


saya belum ganjel wastegate om...
saat ini cuma ganti tutup EGR, RCP2, DP Kansai dan panjangin selang wastegate 5cm...

saya coba share dikit efek upgrade sbb:
* tutup EGR: hampir ga terasa kenaikan tenaga, cuma asap knalpot jadi lebih bau
* RCP2: kenaikan tenaga lumayan (kalo ga mau dibilang biasa aja emoticon-Stick Out Tongue )
* down pipe kansai: tenaga dari 800-1500 RPM jadi berkurang, tapi cepet naik dari 800 ke 1500RPM, digas dikit rpm langsung loncat ke 1500rpm (puncak torsi), tapi makan ati kalo buat stop and go
* EGR+RCP2+DP Kansai+ panjangin selang wastegate 5cm: mulai terasa tenaga dari 1250 RPM ke atas, tapi.... EGT jadi naik di RPM segitu...
Om, setelah tutup egr konsumsi bbm ada makin boros? Kok mobil ane rasanya jadi makin boros ya.
Quote:


Pelat tipis aslinya yg dari ujung pipa dipasang lagi gak ?

Kasih sealant non hardening kalo perlu

EGR ditutup biasanya akan lebih irit atau at least sama

Quote:


Quote:


ya, sama aja konsumsi bahan bakarnya....
Quote:


Sip... sip... di tunggu posting video nya om...

Jeng Jeeennnngggggggggggggggggggg



| KIOC | - KASKUS Innova Owners Community - - Part 2

| KIOC | - KASKUS Innova Owners Community - - Part 2

| KIOC | - KASKUS Innova Owners Community - - Part 2

Toyota's Revamped Turbo Diesel Engines Offer
More Torque, Greater Efficiency and Lower Emissions



New engines feature next-generation advanced thermal insulation diesel combustion1
World-first2 use of Thermo Swing Wall Insulation Technology (TSWIN3)
Top-class maximum thermal efficiency of 44 percent4
15 percent more fuel efficient; 25 percent more maximum torque
Eliminates up to 99 percent of NOx emissions
Production of 700,000 units a year; available in approx. 90 markets by the end of 20165

Toyota City, Japan, June 19, 2015―Toyota's newly developed direct-injection turbo diesel engines raise the bar for fuel efficiency, power and quietness.

The world's first use of Thermo Swing Wall Insulation Technology (TSWIN) makes the 2.8-liter 1GD-FTV engine one of the most thermally efficient in existence, with a maximum thermal efficiency of 44 percent. Despite smaller engine displacement in comparison to the current KD engine, maximum torque is improved by 25 percent and low speed torque improved by 11 percent, while fuel efficiency has received a 15 percent boost.

The engines also have Toyota's first-ever urea Selective Catalytic Reduction (SCR)6 system that can eliminate up to 99 percent of emissions of NOx (nitrogen oxide), one of the main causes of air pollution.

The newly developed 1GD-FTV is currently available in the new Hilux small pickup truck launched in Thailand in May 2015, and in the partially redesigned Land Cruiser Prado launched in Japan on June 17. The same engine lineup includes the 2GD-FTV 2.4-liter direct-injection turbo diesel engine.


Features of the new GD engines

The new engines have proven their high thermal efficiency, quiet operation, and powerful performance around the world, including extremely cold areas where air temperatures can fall to -40˚C and altitudes exceeding 4,500 meters above sea level.

By adjacent positioning of the catalyst for cleaner performance and other improvements, catalyst size has been reduced by roughly 30 percent and number of exhaust system layouts reduced from 18 to just three, vastly simplifying the global deployment process and lessening the environmental burden.

Next-generation advanced thermal insulation diesel combustion

Thanks to the world-first use of Thermo Swing Wall Insulation Technology and the use of silica-reinforced porous anodized aluminum (SiRPA) on the pistons, cooling loss during combustion is reduced by approximately 30 percent. SiRPA is a high insulation and dissipation material that is easy to heat and easy to cool.

A port shape more conducive to air intake drastically increases the amount of air flow into the cylinders. Additionally, a newly developed piston combustion chamber shape and a common-rail fuel injection system that achieves higher pressure and more advanced control of fuel injection pressure are used to optimize the injection of fuel into the combustion chamber. This maximizes air consumption, enabling high thermal efficiency and low emissions.

Precise pilot injection matching the state of the ambient air occurs before the main injection to shorten ignition delay, achieving stable combustion even in the world's harshest environments, while ensuring quiet operation and high thermal efficiency.

Compact high-efficiency variable geometry turbocharger (produced in-house by Toyota)

The new turbocharger used by the GD engines is 30 percent smaller than its current equivalent, and features a newly developed turbine that improves efficiency, and a newly developed impeller that provides instantaneous acceleration response and produces maximum torque over a wide range of RPM.

Toyota-first urea selective catalyst reduction (SCR) system

Use of Toyota's proprietary, compact, high-dispersion urea selective catalyst reduction system eliminates up to 99 percent of emissions of NOx (nitrogen oxide), one of the main causes of air pollution. This will help vehicles conform to Euro 6 and the 2010 emissions standards set by Japan's Ministry of Land, Infrastructure and Transport.

The current globally deployed KD engines will be gradually phased out and replaced with GD engines. By 2016, production will reach approximately 700,000 units a year with introduction in approximately 90 markets, set to expand to at least 150 markets by 2020.

Toyota will continue to position diesel engines as a key component of the Toyota engine lineup, based on the philosophy of providing the right vehicles for the right places at the right time. The entire Toyota group, including Toyota Industries Corporation, will combine its energies to develop cleaner and more competitive diesel engines across a wide-range of vehicle types, taking into account the varying needs of people around the world.

http://www.greencarcongress.com/2015...-toyotagd.html

http://newsroom.toyota.co.jp/en/deta...l/mail/8348091

| KIOC | - KASKUS Innova Owners Community - - Part 2
Diubah oleh gajah_terbang
Quote:


Quote:


curhat dikit ya gan, klo ambil seken kudu siap dana lebih gan buat cek and ricek di beres atau non beres. karena banyak hal kasat mata yg kita nggak tau harus di ganti. makanya tawar serendah rendahnya tuh mobil. anggep selisih harga buat biaya ke bengkel

ane juga baru ambil ipah G 2007 akhir ostomastis nih buat operasional sehari hari (cape pake livina 2013 x-gear manual di jakarta),

berhubung ga mau repot ane bawa ke auto2000 buat ganti semua oli, cek bodi, kaki2, rem ama spooring balancing. eeeh baru ketahuan penyakit2 nya yg kasat mata, jadi nambah ganti water pump radiator (udah lemah), ganti ball joint kiri depan mulai oblak, ganti seal apa gitu karena oli rembes, plus ganti bearing tensioner... total 9jt emoticon-Frown.

pantesan tuh mobil dapet miring. padahal pas test drive ga ada oli rembes. sebenernya dapet free maintenance service setahun dari showroom tempat beli di cinere, tapi ane milih ke beres auto2000 aja
Diubah oleh dewacabul
Quote:


Sebenarnya hrs diliat per kasus, mungkin agan cari mobil bekas dpt nya yg kurang prima kondisi nya.
Kalo cari mobil bekas yg bagus hrs lebih sabar dan mungkin lbh mahal sedikit dr hrg pasaran, tp tidak terlalu banyak lagi hrs service.

emoticon-thumbsup
Quote:


Mantab nih emoticon-2 Jempol

Harus dipindah ke page 1
Quote:


om GT,
Apakah setiap pergantian injector harus di daftar ulang ke ECU..??
Saya berencana mau ganti injector ipah 2006 dengan injector 12 holes.
Quote:


Gan Kharisma,
info juga yaa kalau sudah dapat dimana beli n harga grill spt itu..? ane juga tertarik
thanks bantuannya
Mesin baru Toyota

http://oto.detik.com/read/2015/06/19/153054/2947149/1207/mesin-diesel-anyar-untuk-toyota-land-cruiser-prado-dan-hilux
Diubah oleh ha412yono
Halaman 449 dari 508
GDP Network
© 2021 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di