alexa-tracking
Kategori
Kategori
Home / FORUM / All / Hobby / ... / Budaya /
*JOPO MANTERA KELUARGA SAKINAH*
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5dbf7f375cf6c43648566d63/jopo-mantera-keluarga-sakinah

*JOPO MANTERA KELUARGA SAKINAH*

*JOPO MANTERA KELUARGA SAKINAH*

Japamantera keluarga bahagia, tinggalane si Mbah:

*KENCENG MENGKERET*
*MLEBU METU*
*MLUMAH MENGKUREB*
*MEREM MELEK*
*MANTHUK-MANTHUK*

Seketika saya tertawa terbahak2. Niku estu nopo guyon Mbah.

Jawab Simbah, "Iki bener Le. Ora Hoax. Ngandel ora ngandel amalno wae. In syaa ALLAH keluargamu dadi Sakinah."

"Tapi kudu ngerti maksude kang sak benere.'

"Nopo niku Mbah," tanyaku.

"Ngene Lee..
Kang dimaksud *KENCENG MENGKERET* iku, naliko bojomu kenceng alias nesu, emosi, marah2. Monggo kowe kudu mengkeret, alias kendo, ojo dilayani kanthi nesu."

"Oh. Ngoten to Mbah. Tiwas pikiran kulo ngeres."

Lanjut Simbah, " Lah sing dimaksud *MLEBU METU* iku, antarane awakmu lan bojomu kudu saling memberi masukan dan menerima masukan. Saling menasehati. Wa tawashou bil haqqi wa tawashou bis shobri."

"Lajeng ingkang dipun maksud *MLUMAH MENGKUREP ?"* Tanyaku dengan kepo.

"MLUMAH iku katon ngarepe. MENGKUREP iku katon mburine. Maksude, antarane suami istri iku kudu saling terbuka. Gak oleh ono sing ditutup2i. Gak keno ono sing diumpetake. Gak oleh ono kebohongan dan dusta diantara keduanya. Baik itu soal komunikasi, pergaulan sosial, ekonomi maupun lainnya, harus saling jujur. Kebohongan merupakan residu penghancur hubungan."

'Trus, *MEREM MELEK* artosipun menopo Mbah?"

" Nah, MEREM maksudnya kita harus menutup kekurangan dan aibnya bojo. Jangan sekali2 kekurangan diungkit2 apalagi diceritakan kepada orang lain. Cukup berdua saja yang tahu.

MELEK artinya kita harus mengakui, mengapresiasi kebaikan dan jasa bojo. Lumrahe menungso, gara2 kesalahan sepisan iso ngilangno kebaikan sing luwih akeh. Gara2 kekurangan sithik, iso ngilangi kelebihan sing luwih akeh. Umpamane, bojoku sedino iki nesu. Ora opo2. Lagi sedino, padahal wis lawase sewulan, piyambake apik sabar gak nesu. Ngono lho Lee."

"Ingkang terakhir Mbah, kok *MANTHUK-MANTHUK?"*

" MANTHUK-MANTHUK, iku tondo bahagia, tentrem, rukun lan harmonis (sakinah). Mulo yo lee, nek iso ngamalke sing papat mau, keluargamu bakal dadi (sakinah)."

"Oh. Ngoten nggih Mbah. Matur nuwun nasehatipun Mbah."

*Mugo2 dadi manfaat.*


×
GDP Network
© 2019 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di