alexa-tracking
Selamat Guest, Agan dapat mencoba tampilan baru KASKUS Masih Kangen Tampilan Sebelumnya
Kategori
Kategori
Home / FORUM / All / News / Berita dan Politik /
Singapore, Malaysia more powerful than Indonesia – for now: Study
1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5af2e57ddad77067208b4568/singapore-malaysia-more-powerful-than-indonesia--for-now-study

Singapore, Malaysia more powerful than Indonesia – for now: Study

[color=rgba(0, 0, 0, 0.9)]Indonesia is not the most powerful nation in ASEAN, according to the latest study by the Lowy Institute, which ranks the largest Southeast Asian country behind Singapore and Malaysia in terms of power.
[/color]
But the country, the study says, may surpass its two neighbors by 2030.

The Asia Power Index 2018 ranks Indonesia as the 10th strongest among 25 countries in the Asia Pacific region after Singapore (eighth) and Malaysia (ninth). The United States and China still dominate the region, followed by Japan, India and Russia.
[color=rgba(0, 0, 0, 0.9)]The index by the Lowy Institute measures a country’s power by eight categories: economic resources, military capability, resilience, future trends, diplomatic influence, economic relationships, defense networks and cultural influence -- each having a different weight in the final scoring. Economic resources and military capability are weighted heavier than other categories.[/color]
Indonesia scores 20.0, a far cry from the US with 85.5, China with 75.5 and Japan with 42.1. Singapore scores 27.9 and Malaysia scores only slightly higher with 20.6.
Although Malaysia scores less in economic resources and military capability than Indonesia, its economic relationship and defense network is better: showing that resources are not all that matters in terms of power. The same applies to Singapore, which Lowy notes to have made up for its small economic and military size with “an influential network of regional relationships”.
Military capability, economic relationships and defense networks are three categories where Indonesia ranks 13th, comparatively lower than other categories. However, Indonesia’s military is currently undergoing a modernization process to meet its minimum essential force (MEF) requirements, expected to be completed by 2024.
Countries with scores above 70 are classified as superpowers, countries with scores between 40.0 and 70.0 are major powers, those with higher than 10.0 are middle powers, and below 10.0 are minor powers.
The report notes Indonesia as one of the underperforming countries in its power-gap index. Comparing a country’s actual resources with its influence, the index categorizes countries as overachievers or underachievers. Japan tops the power-gap index, performing much more efficiently than the US or China. Other notable overachievers include Singapore, Australia and South Korea.
But it is not all doom and gloom. Indonesia is predicted to leave its Southeast Asian peers behind in 2030, ranking at fourth in the future-trend category behind China, the US and India.
Lowy measures future trends by a country’s economic, military and demographic resources in 2030. (ahw)
sumber:http://www.thejakartapost.com/news/2018/05/08/singapore-malaysia-more-powerful-than-indonesia-for-now-study.html
Tapi secara pengaruh Indonesia penting sih sampai sekarang di bidang pasar walaupun pendapatannya kalah sama Singapura dan tingkat kemakmuran kalah sama Malaysia (meskipun dua negara ini nggak masuk G-20)

Urutan Terlama
penistaan buat raja kalajengking nih emoticon-Blue Guy Bata (L)
Ama malon mungkin masih bisa ngancurin Sabah dan Serawak kalo Singapore agak mustahil...emoticon-Big Grin
Kalo kapal baru TNI-AL dan pespur baru TNI-AU dah dateng maka persentase agak lebih besar..emoticon-Big Grin
Singapore masih unggul di udara dan laut ketimbang kita saat ini..emoticon-Ngakak (S)
ya wajarlah
manusia disini aja pada tolol memilih pemimpin aja nggak becus emoticon-Wkwkwk emoticon-Wakaka
Quote:


masak sihhhhh

emoticon-Ngakak

kek lu tau aja

emoticon-Ngakak
Quote:


Huahuahua
Quote:


kirim aja geng nasbung ke spore , lumayan ngurangin bedebah,
+ bala bantuan penjahat2 sumut emoticon-Big Grin
Quote:

Ehh makanya googling Singapore punya F-15 dan SAM Patriot serta mampu Air Refueling..emoticon-Big Grin
Mereka bisa ngebom Jakarta kapanpun...emoticon-Ngakak (S)
Quote:


Mereka mati memang mo ngirim pake apa di laut ada Formidable yang bisa disokong payung udara F-15+F-16..emoticon-Ngakak (S)
Quote:


siapa yg nyuruh dikirim? emoticon-Amazed
kan mereka ngerasa jagoan,
ya suruh BERENANG LAH emoticon-Leh Uga
batam - spore kan ga jauh, yaaa....mereka gandengan tangan aja, ntar nyampe emoticon-Ngakak
Quote:


luar biasa

emoticon-Ngakak

sayangnya informasi militer tidaklah sevulgar informasi nikita mirzani

emoticon-Ngakak

Quote:


punya capres yg fengen indon bubar 2030emoticon-Ngakak emoticon-DP
Quote:

Mo ngibul apaan skill dan nyali tentara...:
Quote:


capres goblok tuh emoticon-Leh Uga
Quote:


Kejam banget nih orang dijeblukin ranjau laut mokat tyh...emoticon-Ngakak (S)
Quote:


kalo kehabisan oksigen di laut, kan bisa pake cara manual emoticon-Big Grin
kayak gini emoticon-Big Grin


Spoiler for :
Diubah oleh GayusTambunan.
Post ini telah di hapus oleh kaskus.support16
Malon sih enak punya beking negara Inggris, mo krisis macam apapun pasti ditolongin sama emaknya Inggris.
Post ini telah di hapus oleh kaskus.support16
Quote:


para pendukung nya nazbung lebih goblog lagi, segoblog2 nya wowok, lebih guobloooggg yg masih mendukung wowokemoticon-Ngakak emoticon-DP emoticon-DP emoticon-DP
Gak tau gimana hasil pemilu Malaysia hari ini ya?


×
GDP Network
Copyright © 2018, Kaskus Networks, PT Darta Media Indonesia.
Ikuti KASKUS di