alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/58cc97c1529a45bb128b456c/nyusul-france-to-send-aircraft-carrier-to-south-china-sea
[Nyusul] France to send aircraft carrier to South China Sea
Quote:France to send aircraft carrier to South China Sea to flex military muscles on Beijing


[Nyusul] France to send aircraft carrier to South China Sea

TOKYO (Reuters) - In a display of military power aimed at China, France will dispatch one of its powerful Mistral amphibious carriers to lead drills on and around Tinian island in the western Pacific, with Japanese and U.S. personnel and two troop-carrying helicopters sent by Britain, two sources told Reuters.

"Rather than just being a naval exercise, this amphibious exercise will send a clear message to China," said one of the sources, who were not authorized to talk to the media and so asked not to be identified.

The exercise will take place in the second and third week of May, the other source said.

As China's military strength grows with the addition of power-projecting aircraft carriers, Beijing is extending its influence beyond its coastal waters into the Pacific. The move worries Japan and the United States, but is also a concern for France which controls several Pacific island territories, including New Caledonia and French Polynesia.

China is building a second aircraft carrier, the Shandong, which when complete will join The Liaoning, which was bought from Ukraine in 1998 and refitted in China. In December The Liaoning led a group of Chinese warships that sailed through waters south of Japan.

Administered by the U.S., Tinian is part of the Northern Mariana Islands, which include Guam, lying about 2,500 kilometers (1553 miles) south of Tokyo.

Japan, a close ally of the U.S., possesses Asia's second-strongest navy after China and is forging closer defense ties with both France and Britain.

London in October dispatched four of its Typhoon jet fighters to Japan to train with the Japanese Air Self Defense Force. The British aircraft flew over the disputed South China Sea on the way back to assert over-flight rights over a region most of which is claimed by Beijing.

A spokesman for Japan's Self Defense Forces said nothing had been decided when asked if there would be a joint amphibious exercise with France, the United States and Britain.

Japanese Prime Minister Shinzo Abe on Sunday will travel to Europe for talks with European Union leaders, which will include a meeting French President Francois Hollande.

Officials at the French and British embassies in Tokyo were not immediately available for comment. A spokeswoman for the U.S. Forces Japan was not immediately able to comment.

http://markets.businessinsider.com/n...7-3-1001846178


Mistral ikutan nyusul US dan Jepang. trump or no trump, stance nya tetap sama.
sayang charles de gaulle lagi masuk dok 18-24 bulan. jadi gak ada rafale yg ikutan...
Wah.....
Para big bro lagi kopdar....
Quote:Original Posted By wedusndeso
Wah.....
Para big bro lagi kopdar....


Big Bro asean blm nongol, ikutan g nih?
Makin lama makin rame lcs semua pengen terlibat karena termasuk jalur perdagangan penting dunia, kayaknya yg klaim perairan lcs sampai 80% harus mulai berhitung ulang.. emoticon-Big Grin
mungkin persiapan presiden prancis ke indonesia akhir maret gan #imho
Quote:Original Posted By archa69
Big Bro asean blm nongol, ikutan g nih?


Bawa LPD gitu ya..
Quote:Original Posted By sukapanca


Bawa LPD gitu ya..


Bawa KCR aja
Kapal2 tni al ga berdaya di musim barat kauak gini keciali kapal selam kita
Masih bilang kita ga butuh carrier?
Quote:Original Posted By merkapa
Masih bilang kita ga butuh carrier?


Masih, untuk sekarang. Kita kan sekarang lebih butuh kombatan (gede) daripada carrier.
Kenapa sih kok kita butuh carrier om merkapa?
Ni patroli siapa yang nanggung biayanya?
Quote:Original Posted By merkapa
Kapal2 tni al ga berdaya di musim barat kauak gini keciali kapal selam kita


benerin kualitas dan kuantitas kaprang dan underwater combatantnya dulu aja sebelum musingin carrier segala
Quote:Original Posted By merkapa
Masih bilang kita ga butuh carrier?


Emang ga butuh Merk, selama doktrin hankam Indonesia menempatkan TNI sbg kekuatan pertahanan yg menangkal ATHG, baik dr luar maupun dalam negeri. Jadi sbg kekuatan defensive, dan fungsi carrier battle group lebih kekuatan offensive.

Kecuali klo dikau bilang butub destro, fregat yg ocean going + kasel ...ya itu ane sepakat...kita butuh pake banget
Efektifkah ke Tiongkok "cuma" bawa kapal yg isinya heli ma osprey????
hhhmmm...emoticon-army

kepentingannya perancis apa yak di LTS ?
emang Total atau refeneri nya Perancis banyak disitu ? sampe bela2in segala dateng jauh2 ke situ..

setelah Perancis, bisa jadi negara2 lain nato pada dateng nih
Quote:Original Posted By archa69


Big Bro asean blm nongol, ikutan g nih?


Klo di film film koboi lakone ( bintangnya ) keluar di akhir cerita 😜
Quote:Original Posted By soviettrotskis


Emang ga butuh Merk, selama doktrin hankam Indonesia menempatkan TNI sbg kekuatan pertahanan yg menangkal ATHG, baik dr luar maupun dalam negeri. Jadi sbg kekuatan defensive, dan fungsi carrier battle group lebih kekuatan offensive.

Kecuali klo dikau bilang butub destro, fregat yg ocean going + kasel ...ya itu ane sepakat...kita butuh pake banget


klo soal itu kita udah disalip singapur yg udah perencanaan dan mkn bentar lagi vietnasm juga bakal salib walopun anggaran (vietnam) cekak

Quote:kepentingannya perancis apa yak di LTS ?
emang Total atau refeneri nya Perancis banyak disitu ? sampe bela2in segala dateng jauh2 ke situ..


LCS mkn , perusahaan prancis yg bertanggung jawab mnngebor minyak di vietnam

Quote:Klo di film film koboi lakone ( bintangnya ) keluar di akhir cerita 😜

sory to say di asteng Amrik lebih percaya ama Singa, Ausie, Thai dan mkn bentar lagi Vietnam . kalo kita abu2
Quote:Original Posted By merkapa

klo soal itu kita udah disalip singapur yg udah perencanaan dan mkn bentar lagi vietnasm juga bakal salib walopun anggaran (vietnam) cekak


maksud situ apa sih merk?

memang kalau sudah disalip terus kenapa?

apa hubungan dengan statement dia yang bilang "butuh destro, fregat yg ocean going + kasel"
Carrier sih belum, LHD atau improved LPD sudah mulai butuh.