alexa-tracking

Freeport ready to sue Indonesia’s government

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/58aa5f7c902cfee8408b4574/freeport-ready-to-sue-indonesias-government
Freeport ready to sue Indonesia’s government
Freeport ready to sue Indonesia’s government

JAKARTA. The negotiation between the Government of Indonesia through the Ministry of Energy and Mineral Resources with PT Freeport Indonesia has been deadlock. Various strategies have failed to subdue that American company.

Freeport insists on rejecting the status conversion from the Contract of Work (CoW) to the Special Mining License (IUPK). Even, according to a source of KONTAN, Freeport is considering filing the case to international arbitration court in The Hague, the Netherlands.

This case had led Chappy Hakim to resign from the position as the President Director of Freeport Indonesia. Chappy felt to have failed to find a solution for both sides.

Minister of ESDM Ignatius Jonan claimed to be undaunted of Freeport’s plan to file this case to the arbitration court. According to Jonan, this might offer a better solution for this case. “Instead of always using the layoff issue as an instrument to push the government,” said Jonan in a written statement, Saturday (18/2).

Jonan said that Freeport has rejected the status conversion from the CoW to the IUPK. In fact, the government has issued the IUPK, which would be in accordance with the provisions stipulated under the CoW. The issuance of this IUPK is stipulated under the Minister of ESDM Regulation No 15/2017 on the Procedure of Granting the Special Mining License (IUPK) of Production Operation as the Continuation of the Contract of Work Operation, which has just been released recently.

The Spokesperson of Freeport Indonesia Riza Pratama said, Freeport has rejected the status conversion to the IUPK, on the grounds that the status conversion is not accompanied with an agreement about investment stability in terms of law and fiscal aspects for Freeport. “We also have yet to agree on the export requirement, of which Freeport has to agree with the IUPK’s (agreements),” he told KONTAN, Sunday (19/2).

By accepting the IUPK, it means that the company has accepted the unilateral decision made by the government. In fact, Freeport did not agree with the decision.
He continued, the problem has become complicated, as it is related to many aspects, including the rules and contract, as well as other technical aspects.

The observer of natural resources law Ahmad Redi said that the government's position is in the weaker position, as the government defaults on its contracts by banning the export and forcing the status conversion to IUPK. However, the government might use the issue of Freeport’s failure to divest its shares and to build the smelter, as well as to comply with the Indonesia’s law,” Redi said.

http://english.kontan.co.id/news/fre...ias-government

Bring it on, pakde will destroy you emoticon-army:

Divestasi 51% adalah aspirasi rakyat Indonesia yang ditegaskan oleh Bapak Presiden, agar PTFI dapat bermitra dengan Pemerintah sehingga jaminan kelangsungan usaha dapat berjalan dengan baik dan rakyat Indonesia serta rakyat Papua khususnya, juga ikut menikmati sebagai PEMILIK tambang emas dan tembaga terbesar di Indonesia.
ane PTFI, koq sue, kalau kontraknya ga diperpanjang, mo di sue apa ?
hahahaha... begok banget kalau sekarang nge sue pemerintah indonesia padahal trump nya cancel TPP.. kalau amerika setuju TPP maka lebih gampang buat kalian argumentasi di court..moga moga indonesia tim hukum nya cari yang agak cerdas deh konyol kita kalau di court international selalu kalah makanya sekarang amerika banyak cingcong tapi dulu kan presiden nya autopilot ? sekarang presiden nya kan hands on ?

emoticon-Ngakak
KASKUS Ads
pak cheppy frustasi nego ma jonan.. emoticon-Big Grin
Pingin tau strategi rejim ini ngadepin freeport gimana.....

Hati2 ketonjok muka sendiri
emoticon-Big Grin jonan & archandra strong !!



menunggu kelanjutan ceritanya emoticon-linux2
jokowi fokus ke freeport aja dulu, ga usah vloq, belajar memanah ato urusin pilkada. masalah besar ini freeport.
Nasbung kagak ngerti yg beginian, jadi mau bully bingung sendiri
kita yang punya kontrakan eh die yang marah pas dinaekin harganya , gak setuju mah minggat sono emoticon-Ngakak
nasbung dukung Jokowi gak nih? emoticon-Big Grin
35 tahun & 10 tahun yang .........
Dan Lu semua Bingung kenapa ada 212, komunisme isu, gudel jadi president, Wacana khalifah Indonesia dan ISIS ?
Silahkan tuntut
Blom tau apa, endonesiah lg demen apa tuntut menuntut
Kasih tau, Pak Dhe....
emoticon-Wakaka
Ane harep bisa menang nih Jokowi nanti di international court
Democratic Party begimana tuh muka nya...

emoticon-Wkwkwk emoticon-Wkwkwk emoticon-Wkwkwk

Gue dukung dibeli Pemerintah Indinesia aja... Berdasarkan:

Dana nya ada tinggal mau kerja atau enggak emoticon-Big Grin
Quote:


dan kita juga lupa sama papa minta saham
Chapy hakim frustasi keknya nego ama si mentri ngantuk wkwkwk
freeport cari mati

jokowi bukan tipikal mantan yang banyak boroknya, yang bisa dinego2 di balik layar

kalau freeport mau tetap jalan, satu2nya jalan yah ikutin aturan

mainin gaya jual mahal dengan sok ikut punya kuasa, sok menuntut, cuma membuat elo diblacklist dan bakalan diusir total

sudah jelas juga dari jaman jokowi ahok, sistem jokowi itu masa lalu dilupakan, kita buka lembaran baru, tapi kalau menghambat bakalan dihancurkan tanpa ampun

tuh si mantan sudah kena tuh
emoticon-Wakaka
Ga setuju contractnya tinggal angkat kaki.. Dapet menteri yang saklek kelabakan juga freeport.
Quote:


Sengaja kalah kli gan.... emoticon-Big Grin
×