alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/581aa508c2cb1784088b4567/kontrak-untuk-vl-mica-pkr
Kontrak Untuk VL MICA PKR?
Quote:Kontrak Untuk VL MICA PKR?

European missile house MBDA Missile Systems (Hall D, Stand 274) is closing in on a deal to supply its VL Mica shipborne point defence missile system for the Indonesian Navy’s two-ship SIGMA 10514 Perusak Kawal Rudal (PKR) frigate programme. The order would bring to seven the number of navies taking VL Mica into service, of which three would be in Southeast Asia.

VL Mica uses the existing Mica air-to-air missile, available with either active radar or imaging infrared seekers, fired in a lock-on-after- launch mode to provide protection out to a maximum range of 20km. The use of vertical launch, and the absence of dedicated target trackers, provides for a 360º engagement capability against multiple simultaneous targets.

The full tactical VL Mica ammunition integrates a single missile all-up-round with a single-use autonomous firing and storage canister. The latter, 3.8m in length and weighing 368kg empty, is a sealed and pressurised dual-chamber enclosure designed with an integral ‘chimney’ duct so as to vent motor efflux upwards on launch.

Aside from the ammunition canisters themselves, the only other below-decks equipment is the sequencer cabinet (containing power supplies and processing electronics). This is an electronic interface unit that links the VL Mica missiles with the ship combat management system (CMS), receives inputs from the ship inertial system, and provides the link to the Ship Missile Data Link (SMDL). The SMDL comprises a below-decks transmitter with four small uplink antennas fitted around the masthead.

The two PKR frigates, being delivered by prime contractor Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) in partnership with PT PAL, have been designed with weight and space to receive 12 VL Mica canisters and associated ship equipment. While the ships are being delivered ‘fitted for but not with’ VL Mica, the Show Daily understands that MBDA and DSNS are now in contract negotiations for the provision of ship equipment for backfitting; the missile rounds themselves would be acquired directly by Indonesia from MBDA.

Elsewhere in the region, VL Mica has already been selected for the Royal Malaysian Navy’s six-ship Second-Generation Patrol Vessel – Littoral Combat Ship programme, and the Republic of Singapore Navy’s eight-ship Independence-class Littoral Mission Vessel programme. Other customers comprise Oman, the United Arab Emirates, Morocco and Egypt.

http://www.janes.com/article/65187/m...e-indodef16-d2
Yang dinanti yang ditunggu...
Kemaren malah kasal ngomong serius di booth saab
Kirain mau ngelirik rbs 15
Quote:Original Posted By suromenggolo
Kemaren malah kasal ngomong serius di booth saab
Kirain mau ngelirik rbs 15


tetep pake exocet mbah SSM nya
Quote:Original Posted By r3zam4n


tetep pake exocet mbah SSM nya


Kalo buat ganti 705 ama 802 ?

maaf oot nanya, itu rudal SAM KRI bung tomo class tetep pake sea wolf apa bakalan diganti sama VL MICA juga ?
Quote:Original Posted By suromenggolo


Kalo buat ganti 705 ama 802 ?



pake RBS-15 buat ganti C-704 keberatan.. bobot RBS-15 dua kali bobot C-704
mending ganti MBDA Marte-ER buat pengganti C-704 dgn berat yg hampir mirip

Kontrak Untuk VL MICA PKR?
Quote:Original Posted By suromenggolo


Kalo buat ganti 705 ama 802 ?



802 setau ane masih dipertahankan kok mbah
Quote:Original Posted By yakhont
maaf oot nanya, itu rudal SAM KRI bung tomo class tetep pake sea wolf apa bakalan diganti sama VL MICA juga ?


setau ane diganti ke MICA kedepannya
Sayang ya... peluncur VLS-nya VL Mica ga ada yg dg konfigurasi quad pack kayak kombinasi mk41 dg ESSM atau CAMM.
Maaf oot itu gambar nya berubah jadi gambar cewek semua ya
Quote:Original Posted By Azistar
Maaf oot itu gambar nya berubah jadi gambar cewek semua ya


di PC engga ah...
mending cewek,di hp gw malah gambar pari sama nemo
Quote:Original Posted By pecotot


pake RBS-15 buat ganti C-704 keberatan.. bobot RBS-15 dua kali bobot C-704
mending ganti MBDA Marte-ER buat pengganti C-704 dgn berat yg hampir mirip

Kontrak Untuk VL MICA PKR?


Bukan yg lgi nego2x paketan?team yg ksna kmrin ati2x borong byk tuh pinsil,& yg bw atas bawah CMIIWemoticon-Hammer2
tinggal CIWS na aja yg masi jd pertanyaan........ emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By r3zam4n


setau ane diganti ke MICA kedepannya


setau gw malah pke Umkhonto..

CMIIW
Quote:Original Posted By titaniaputri90


setau gw malah pke Umkhonto..

CMIIW


Setelah liat contekan gak ada umkhomto
MICA semua emoticon-Smilie
Quote:Original Posted By yakhont
maaf oot nanya, itu rudal SAM KRI bung tomo class tetep pake sea wolf apa bakalan diganti sama VL MICA juga ?


itu nggak ada sea wolfnya, nggak ada peluncurnya dan nggak ada missilenya (kosong).
Quote:Original Posted By awi87


itu nggak ada sea wolfnya, nggak ada peluncurnya dan nggak ada missilenya (kosong).


bujugubrak, berarti selama ini cuma pajangan aja yah emoticon-Hammer (S)

Quote:Original Posted By yakhont


bujugubrak, berarti selama ini cuma pajangan aja yah emoticon-Hammer (S)



Loh kcr dulu sebelum datang missile nya malah pakai kayu om.. hehehe