alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5801a96b162ec2d4098b456c/east-asian--chinese-japanesekorean---shipyards-weigh-cooperation
East Asian ( Chinese ,Japanese,Korean ) Shipyards Weigh Cooperation
]East Asian ( Chinese ,Japanese,Korean ) Shipyards Weigh Cooperation

The world’s slumping shipbuilding industry will likely bottom out by 2020, according to a report based on discussions at a recent gathering of Chinese, Korean and Japanese shipyard trade officials.

The September meeting of the Sino-Japan and South Korea Shipbuilders Association Conference in Korea focused on ways to cooperate with the goal of surviving the slump and supporting the business environment in East Asia, according to the report posted on the website of China State Shipbuilding Corp.

For now, though, first-half 2016 production data points to a weak environment in each country.

At China’s shipyards, new vessel orders by weight increased 1.9 percent to 4.2 million tons in the first half. Japanese and Korean yards reported new orders fell to 900,000 tons each during the same period.

China’s shipbuilders completed 5.7 million tons worth of ships between January and June, down 10.2 percent. But yards in Japan and Korean each finished more vessels than in the first half of 2015, rising to 3.7 million tons and 6 million tons, respectively.

Most of the business for Chinese and Japanese shipyards involves bulk carriers, while LNG carriers are leading vessels for Korean yard orders.

The report added that the soft business climate has forced East Asian shipyards to cut jobs and wages in recent years.

http://www.breakbulk.com/east-asian-...h-cooperation/
fakta & kenyataan
east asian ( chinese,japanese,korean) lebih maju daripada southeast asian ( indonesian,malaysian,filipino)
perekonomiannya,kemiliterannya,teknologinya,pendidikannya

perantau asal china ( east asia) juga kuasai perekonomian di berbagai negara2 di southeast asia

Produksi kapal China , jauh melampaui prdouksi kapal Korsel dan japs.
============================================================================================================= MONOLOG USELESS , KEYBOARD WARRIOR , SLANDERERS , Attention Whore , 3g impostor , troller butthurt (as usual : newbie , clone , bad reputation , Attention whore & super lowlife) keep away & totally ignore , never argue & feed them!!!!

orang yang sama lagi monolog tapi begitu hebat memutar-balikan fakta bahwa orang lain yang monolog emoticon-Wakaka emoticon-Cape d... emoticon-Cape deeehh

klonengan bejibun, komentar di akun lain nya monoton copy paste dari notepad, di ulang-ulang macem kaset rusak, ciri khas nya sama persis, anti samawi, bangga2in hokkien, bahkan meng-klaim semua budaya asli han itu hasil kerja keras orang hokkien sendiri.

yang benar2 asli bangsa han dari utara china malah di tuduh suku bai-yue, xiong-nu, dll, padahal dia sendiri gak nyadar, tanah air bai-yue skrg jadi provinsi fujian, tempat asal orang2 hokkien emoticon-Betty
Quote:Original Posted By lokshir
orang yang sama lagi monolog tapi begitu hebat memutar-balikan fakta bahwa orang lain yang monolog emoticon-Wakaka emoticon-Cape d... emoticon-Cape deeehh

klonengan bejibun, komentar di akun lain nya monoton copy paste dari notepad, di ulang-ulang macem kaset rusak, ciri khas nya sama persis, anti samawi, bangga2in hokkien, bahkan meng-klaim semua budaya asli han itu hasil kerja keras orang hokkien sendiri.

yang benar2 asli bangsa han dari utara china malah di tuduh suku bai-yue, xiong-nu, dll, padahal dia sendiri gak nyadar, tanah air bai-yue skrg jadi provinsi fujian, tempat asal orang2 hokkien emoticon-Betty


utk ID loksdhir
lu udah dipecundangi di regional China
http://www.kaskus.co.id/show_post/58...a8b4572/6381/-

kita overseas chinese ( perantau china ) semuanya adalah mayoritas Han Chinese
Overseas Chinese who are ethnically Han Chinese, such as Cantonese, Hoochew, Hokkien, or Hakka refer to overseas Chinese as 唐人
Oversease Chinese

East Asian ( Chinese ,Japanese,Korean ) Shipyards Weigh Cooperation

emoticon-fuck persetan dengan org yg ingin memecah belah tionghoa
Quote:Original Posted By jiugui


utk ID loksdhir
lu udah dipecundangi di regional China
http://www.kaskus.co.id/show_post/58...a8b4572/6381/-

kita overseas chinese ( perantau china ) semuanya adalah mayoritas Han Chinese
Overseas Chinese who are ethnically Han Chinese, such as Cantonese, Hoochew, Hokkien, or Hakka refer to overseas Chinese as 唐人
Oversease Chinese

East Asian ( Chinese ,Japanese,Korean ) Shipyards Weigh Cooperation

emoticon-fuck persetan dengan org yg ingin memecah belah tionghoa


coba tanya sama mayoritas di indo, mereka semua paling benci tionghua dari kota apa? yap, betul, kota medan, yang kebanyakan hokkien2 macem softcoremen dan elu emoticon-Betty

blum pernah gue dengar mereka benci tionghua dari kalimantan barat (hakka)emoticon-Betty

orang2 macem elu ini yg bikin citra tionghua jadi buruk, membuat semua tionghua di benci mayoritas.
Quote:Original Posted By lokshir


coba tanya sama mayoritas di indo, mereka semua paling benci tionghua dari kota apa? yap, betul, kota medan, yang kebanyakan hokkien2 macem softcoremen dan elu emoticon-Betty

blum pernah gue dengar mereka benci tionghua dari kalimantan barat (hakka)emoticon-Betty

orang2 macem elu ini yg bikin citra tionghua jadi buruk, membuat semua tionghua di benci mayoritas.


si anak tolol itu bukan WN keturunan gan, ane udah perhatiin patternnya, dia pribumi tolol yang sok nyaru jadi orang tionghoa buat adu domba. udah pernah ane baca dia nyaru jadi orang muslim jg. emang anak tolol bin idiot pengen ane hantam kepalanya kalo ketemu sama itu orang
Quote:Original Posted By lokshir


coba tanya sama mayoritas di indo, mereka semua paling benci tionghua dari kota apa? yap, betul, kota medan, yang kebanyakan hokkien2 macem softcoremen dan elu emoticon-Betty

blum pernah gue dengar mereka benci tionghua dari kalimantan barat (hakka)emoticon-Betty

orang2 macem elu ini yg bikin citra tionghua jadi buruk, membuat semua tionghua di benci mayoritas.


Indonesia itu negara mayoritas muslim terbesar di dunia

sptnya jarang ada mayoritas native indon yg demo org hokkien

yg ada malah adalah mayoritas native indon yg demo org hakka

lihat saja A Hok hakka kristen yg di demo krn dianggap menghina agama Islam ( agama yg dianut mayoritas native indon)


oklah ..tak keren kalau sesama tionghoa saling ribut
emoticon-Angkat Beer lokshir .. hilangkanlah kebenciaanmu pada hokkien
Quote:Original Posted By jiugui


Indonesia itu negara mayoritas muslim terbesar di dunia

sptnya jarang ada mayoritas native indon yg demo org hokkien

yg ada malah adalah mayoritas native indon yg demo org hakka

lihat saja A Hok hakka kristen yg di demo krn dianggap menghina agama Islam ( agama yg dianut mayoritas native indon)


oklah ..tak keren kalau sesama tionghoa saling ribut
emoticon-Angkat Beer lokshir .. hilangkanlah kebenciaanmu pada hokkien




East Asian ( Chinese ,Japanese,Korean ) Shipyards Weigh Cooperation


Tuh dr hahaiya
Ha????? Cimed ingin diakui tionghoa???

Dari sejarah jelas bukan

Dari gen jelas hokkien beda sendiri dari HAN lainnya, bahkan cina dan Jepang lebih mendekati gen HAN dari pada hokkien ke HAN

Nenek moyang hokkien orang bar bar tapi ingin menjadi bagian dari sejarah bangsa HAN yg pernah sangat maju dimasanya

Nenek moyang hokkien orang yg sama dengan nenek moyang Vietnam tapi ingin diakui keturunan HAN?

WTF!

KALAU ORTU LOE PENGEMIS BODOH MISKIN BAR BAR, TETAPLAH AKUI ORTU LOE! JGN NGAKU NGAKU ANAK BILL GATES! emoticon-Tai:

Tipikal cimed memang cuma memuja kesuksesan dan tidak punya honour dan pride





Quote:Original Posted By jiugui


Indonesia itu negara mayoritas muslim terbesar di dunia

sptnya jarang ada mayoritas native indon yg demo org hokkien

yg ada malah adalah mayoritas native indon yg demo org hakka

lihat saja A Hok hakka kristen yg di demo krn dianggap menghina agama Islam ( agama yg dianut mayoritas native indon)


oklah ..tak keren kalau sesama tionghoa saling ribut
emoticon-Angkat Beer lokshir .. hilangkanlah kebenciaanmu pada hokkien


Seperti 10vihara yg dibakar di tanjung balai? emoticon-Embarrassment

Makanya cimed ga usah byk gayaemoticon-Embarrassment
Quote:Original Posted By lafemme.nikita
Ha????? Cimed ingin diakui tionghoa???

Dari sejarah jelas bukan

Dari gen jelas hokkien beda sendiri dari HAN lainnya, bahkan cina dan Jepang lebih mendekati gen HAN dari pada hokkien ke HAN

Nenek moyang hokkien orang bar bar tapi ingin menjadi bagian dari sejarah bangsa HAN yg pernah sangat maju dimasanya

Nenek moyang hokkien orang yg sama dengan nenek moyang Vietnam tapi ingin diakui keturunan HAN?



Quote:Original Posted By lokshir


yang benar2 asli bangsa han dari utara china malah di tuduh suku bai-yue, xiong-nu, dll, padahal dia sendiri gak nyadar, tanah air bai-yue skrg jadi provinsi fujian, tempat asal orang2 hokkien emoticon-Betty



The Baiyue, Hundred Yue or Yue were various partly or un-Sinicized peoples who inhabited South China and northern Vietnam between the first millennium BC and the first millennium AD.In the Warring States period, the word "Yue" referred to the State of Yue in Zhejiang. The later kingdoms of Minyue in Fujian and Nanyue in Guangdong are both considered Baiyue states. Although people of Yue had knowledge of agriculture and the technology of shipbuilding, Chinese writers depicted the Yue as barbarians who had tattoos, lived in primitive conditions, and lacked such technology as bows, arrows, horses and chariots.
Zhejiang itu mayoritas hakka
Minyue itu mayoritas hakka
Nanyue Guangdong itu mayoritas cantonese


The Yue were assimilated or displaced as Chinese civilization expanded into southern China in the first half of the first millennium AD. Variations of the name are still used in the name of Vietnam (Chinese: 越; Vietnamese: Việt), in Zhejiang-related names including Yue Opera (Chinese: 越劇) and Wuyue Language (Chinese: 吳越語), and in the abbreviation for Guangdong (Chinese: 粤; Jyutping: jyut6).

Yue or Yueh (English pronunciation: /ˈjuːeɪ/ or /juːˈeɪ/)[3] is a primary branch of Chinese spoken in South China, particularly the provinces of Guangdong and Guangxi.
Guangdong itu adalah mayoritas cantonese
Guangxi itu adalah mayoritas hakka


Yue dialects are not mutually intelligible with other varieties of Chinese.[4] They are among the most conservative varieties with regard to the final consonants and tonal categories of Middle Chinese, but have lost several distinctions in the initial and medial consonants that other Chinese varieties have retained.

Yue 越 was an ancient term referring to the Non-Chinese inhabitants of the southeast and far south of China. They are thought to be Austro-Asiatic people, relatives to and ancestors of the modern Vietnamese. The southernmost Yue are also written Yue 粵, a character that is an alternative name of the city of Guangzhou and the province Guangdong.
Guangdong itu mayoritas cantonese
Guangzhou itu mayoritas cantonese

http://www.chinaknowledge.de/History...ltera/yue.html
Cantonese, or Standard Cantonese (t廣東話, s广东话; originally known as t廣州話, s广州话),[3][4] is the dialect of Yue Chinese spoken in the vicinity of Canton in southern China. It is the traditional prestige dialect of Yue..

cantonese similiar hakka
some words/phrases in hakka are very similar to cantonese

The term (Chinese: 唐人; pinyin: Tángrén; Jyutping: tong4jan4), Tang Chinese or Tang People, that many southern Chinese, mainly the Cantonese (Tong Yan), Min Nan (Teng Lang) and Hakka people (Tong Ngin), use to refer to the Han Chinese ethnic group. It is in essence, another word for Han Chinese. Since the Han and Tang dynasties are considered to be the high points of Chinese civilization, the Chinese would refer to themselves as either Han or Tang.


mayoritas orang Tionghoa di Indonesia itu Hokkien
mereka dianggap bagian dari China & mrk adalah Han

Han Chinese

kita overseas chinese ( perantau china ) semuanya adalah mayoritas Han Chinese

Overseas Chinese who are ethnically Han Chinese, such as Cantonese, Hoochew, Hokkien, or Hakka refer to overseas Chinese as 唐人
Oversease Chinese

East Asian ( Chinese ,Japanese,Korean ) Shipyards Weigh Cooperation

emoticon-fuck persetan dengan org yg ingin memecah belah tionghoa


emoticon-fuck buat pembenci hokkien

kalo lu hebat ...gak usah lu lampiaskan kekesalanmu di dunia maya forum

sana lu buka aja konfrensi pers ..undang wartawan manca negara,media
udah itu lu kecam aja bilang hokkien itu bukan bagian china ..hokkien itu bukan han
dijamin lu akan ditertawakan ,dipermalukan oleh seluruh org cina di dunia ini
Quote:Original Posted By jiugui





The Baiyue, Hundred Yue or Yue were various partly or un-Sinicized peoples who inhabited South China and northern Vietnam between the first millennium BC and the first millennium AD.In the Warring States period, the word "Yue" referred to the State of Yue in Zhejiang. The later kingdoms of Minyue in Fujian and Nanyue in Guangdong are both considered Baiyue states. Although people of Yue had knowledge of agriculture and the technology of shipbuilding, Chinese writers depicted the Yue as barbarians who had tattoos, lived in primitive conditions, and lacked such technology as bows, arrows, horses and chariots.
Zhejiang itu mayoritas hakka
Minyue itu mayoritas hakka
Nanyue Guangdong itu mayoritas cantonese


The Yue were assimilated or displaced as Chinese civilization expanded into southern China in the first half of the first millennium AD. Variations of the name are still used in the name of Vietnam (Chinese: 越; Vietnamese: Việt), in Zhejiang-related names including Yue Opera (Chinese: 越劇) and Wuyue Language (Chinese: 吳越語), and in the abbreviation for Guangdong (Chinese: 粤; Jyutping: jyut6).

Yue or Yueh (English pronunciation: /ˈjuːeɪ/ or /juːˈeɪ/)[3] is a primary branch of Chinese spoken in South China, particularly the provinces of Guangdong and Guangxi.
Guangdong itu adalah mayoritas cantonese
Guangxi itu adalah mayoritas hakka


Yue dialects are not mutually intelligible with other varieties of Chinese.[4] They are among the most conservative varieties with regard to the final consonants and tonal categories of Middle Chinese, but have lost several distinctions in the initial and medial consonants that other Chinese varieties have retained.

Yue 越 was an ancient term referring to the Non-Chinese inhabitants of the southeast and far south of China. They are thought to be Austro-Asiatic people, relatives to and ancestors of the modern Vietnamese. The southernmost Yue are also written Yue 粵, a character that is an alternative name of the city of Guangzhou and the province Guangdong.
Guangdong itu mayoritas cantonese
Guangzhou itu mayoritas cantonese

http://www.chinaknowledge.de/History...ltera/yue.html
Cantonese, or Standard Cantonese (t廣東話, s广东话; originally known as t廣州話, s广州话),[3][4] is the dialect of Yue Chinese spoken in the vicinity of Canton in southern China. It is the traditional prestige dialect of Yue..

cantonese similiar hakka
some words/phrases in hakka are very similar to cantonese

The term (Chinese: 唐人; pinyin: Tángrén; Jyutping: tong4jan4), Tang Chinese or Tang People, that many southern Chinese, mainly the Cantonese (Tong Yan), Min Nan (Teng Lang) and Hakka people (Tong Ngin), use to refer to the Han Chinese ethnic group. It is in essence, another word for Han Chinese. Since the Han and Tang dynasties are considered to be the high points of Chinese civilization, the Chinese would refer to themselves as either Han or Tang.


mayoritas orang Tionghoa di Indonesia itu Hokkien
mereka dianggap bagian dari China & mrk adalah Han

Han Chinese

kita overseas chinese ( perantau china ) semuanya adalah mayoritas Han Chinese

Overseas Chinese who are ethnically Han Chinese, such as Cantonese, Hoochew, Hokkien, or Hakka refer to overseas Chinese as 唐人
Oversease Chinese

East Asian ( Chinese ,Japanese,Korean ) Shipyards Weigh Cooperation

emoticon-fuck persetan dengan org yg ingin memecah belah tionghoa


emoticon-fuck buat pembenci hokkien

kalo lu hebat ...gak usah lu lampiaskan kekesalanmu di dunia maya forum

sana lu buka aja konfrensi pers ..undang wartawan manca negara,media
udah itu lu kecam aja bilang hokkien itu bukan bagian china ..hokkien itu bukan han
dijamin lu akan ditertawakan ,dipermalukan oleh seluruh org cina di dunia ini


Segini doang bisa loe? Ngulang ngulang statement yg sudah gw patahkan di dc???

Makanya loe cuma bisa ngadu kek anak kecil ke semua moderator dipanggil ke thread hokkien di dc krn loe kalah debat dan takut dengan fakta gw yg bongkar !!
great collaboration
cheers for them emoticon-Angkat Beer
Hm emoticon-Cool
emoticon-Angkat Beer memang tak bisa dipungkiri east asian lebih maju daripada southeast asian
kalo skrg ini east asian yg paling hebat itu Chinese ..udah itu japanese baru korean ..
Quote:Original Posted By softcoreman

Produksi kapal China , jauh melampaui prdouksi kapal Korsel dan japs.
============================================================================================================= MONOLOG USELESS , KEYBOARD WARRIOR , SLANDERERS , Attention Whore , 3g impostor , troller butthurt (as usual : newbie , clone , bad reputation , Attention whore & super lowlife) keep away & totally ignore , never argue & feed them!!!!


betul industri kapal rrt memang melampaui korsel dan japs,,,emoticon-Big Grin
sayangnya 3 negara asia timur saling curiga dan masih konflik secara politik, militer, dan memiliki sengketa wilayah...emoticon-Smilie
Quote:Original Posted By wahwibson

betul industri kapal rrt memang melampaui korsel dan japs,,,emoticon-Big Grin
sayangnya 3 negara asia timur saling curiga dan masih konflik secara politik, militer, dan memiliki sengketa wilayah...emoticon-Smilie


gak beda jauh dgn di asia tenggara
indonesia,malaysia,filipina
Quote:Original Posted By jiugui


gak beda jauh dgn di asia tenggara
indonesia,malaysia,filipina

kita dengan pinoy dah 100% selesai jaman sby..emoticon-Big Grin
cuma dengan malon doang....emoticon-Ngakak (S)
kalo kroya vs nippon lalu rrt vs nippon masih seabrek..emoticon-Stick Out Tongue