alexa-tracking
Kategori
Kategori
Home / FORUM / All / News / ... / Berita Luar Negeri /
Lembaga HAM PBB Perintahkan Saudi Berhenti Lempari Anak-Anak dengan Batu
1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/57f85da6d89b09b32f8b4567/lembaga-ham-pbb-perintahkan-saudi-berhenti-lempari-anak-anak-dengan-batu

Lembaga HAM PBB Perintahkan Saudi Berhenti Lempari Anak-Anak dengan Batu

Lembaga HAM PBB Perintahkan Saudi Berhenti Lempari Anak-Anak dengan Batu

JENEWA – Komite Hak Asasi Anak yang bertindak di bawah naungan PBB mengecam hukum di Arab Saudi yang mengizinkan anak-anak, kebanyakan perempuan, dirajam dengan batu, diamputasi, dihukum cambuk dan diekseksusi mati. Lembaga pengawas Hak Asasi Manusia (HAM) tersebut memandang hukum itu selain mendiskriminasi perempuan, juga tidak selayaknya ditimpakan pada anak-anak.

“Arab Saudi selayaknya mencabut hukum tersebut. Mereka juga seharusnya melarang segala jenis hukuman yang menjerumuskan anak ke balik jeruji besi, hukuman seumur hidup dan eksekusi publik,” demikian tuntutan dari 18 pakar independen di Saudi, seperti disitat dari Reuters, Jumat (7/10/2016).


BERITA REKOMENDASI
Besok, Arab Saudi Naikkan Biaya Visa Haji dan Umrah
Chatting Genit dengan Gadis Cantik AS, Remaja Saudi Ditangkap
Tuntut Kesetaraan Gender, Ribuan Perempuan Saudi Demo Kerajaan

Pakar dari PBB menyayangkan, Riyadh sampai saat ini masih tidak bisa memandang perempuan sebagai manusia seutuhnya. Pemerintah Saudi yang terus saja memaksakan pengawalan laki-laki terhadap para perempuan merupakan contohnya. Hal ini jelas menunjukkan ketidakpercayaan dan menghambat kemandirian perempuan Saudi.

“Tidak seharusnya, adat istiadat, agama dan budaya manapun dijadikan pembenaran untuk melakukan pelanggaran terhadap hak asasi mereka,” tegasnya.

Ketua Komisi HAM Saudi, Bandar Bin Mohammed Al Aiban menerangkan, hukum yang berlaku di negara tersebut adalah hukum syariah atau hukum Islam. Sehingga bagi mereka, tidak ada hukum yang lebih tinggi daripada hukum tersebut, termasuk Konvensi Hak Asasi Anak.

“Tetapi, Kerajaan Saudi (harusnya) punya tekad politik untuk melindungi hak asasi anak,” tukasnya.

PBB mencatat, banyak anak yang sudah berumur 15 tahun ke atas dihukum selayaknya orang dewasa. Pada 2 Januari 2016, empat di antara 47 narapidana Saudi yang dieksekusi massal berumur di bawah 18 tahun.

Untuk itu, segala bentuk pelecehan seksual terhadap anak juga digolongkan terhadap tindakan kriminal. Dengan demikian para pelakunya harus diberikan hukum yang setimpal.
(Sil)

http://news.okezone.com/read/2016/10...ak-dengan-batu

anak2 juga dirajam emoticon-Cape d... (S)
Beri apresiasi terhadap thread ini Gan!
Halaman 1 dari 3
Quote:



iya lah kan pengikut dajal mah takut sama the real of RELIGION , otak ente udah di cuci sama propaganda illuminati dan cocok dah ngikut freemason , so just wait a day where all beings in court emoticon-Smilieemoticon-Shakehand2 emoticon-Shakehand2 GLHF gan emoticon-Smilie
Diubah oleh Mr.SakRay
ham ppb itu kumpulan anjing itu kan?
Quote:


Quote:


East Jerusalem Palestinians Celebrate Murder Of Israelis


American Muslims celebrating 9/11


teroris beraksi rakyat muslim merayakannya..

siapa yg duluan gan?

semua ini spt mata rantai dimulai sejak abad 7 dari ulah si nabi militan teroris menggenosida & menjajah kafir..

semenjak saat itu pemerintah2 kafir berusaha mentertibkan keadaan, tapi militan2 teroris islam ga pernah berhenti dengan jihadnya..

giliran dibales rudal mewek2 play victim, yahudi udah maju, tapi onta tetaplah onta..
Ya Sayang,. Masih ikut pemahaman Islam=arab. pokoke yang keliatan Arab apalagi pke emblem habib seneng deh, ngomong ngaco aja diikutin.
Arab = islam?
Teliti lagi.
Gue gak bisa bayangin klo negara tercinta ini ikut menerapkan hukum yg selama ini jdi panutan arab saudi.. Gue inget sma apa yg di bilng Bapak gue wktu masyarakat berniat buat menghakimi seorang perempuan yg ketahuan berzinah.. Bapak gue ngomong bgni 'siapa yg merasa dirinya tidak berdosa, silahkan lempar perempuan ini dgn batu' (kira2 gitu deh..) manusia sebetulnya gak pantas untk menghakimi apalagi menghakimi secara massal..
lemaprin aja terserah mereka, gk bisa damai emoticon-Cape d...
Quote:


negara yg berani usik Israel bakal diacak2 negaranya macem syria. sampai sekarang yg support hezbollah tuh syria. dunia perpolitikan gak semudah membalikkan telapak tangan bro
Quote:


Mksd loe hamas ngerudal ke israel?
berita ini ditujukan kepada agama Islam agar terpojokkan

buktinya, di Palestina di lemparin bomb aja lo lo pade diem.
Quote:



sanksi cuma cocot doang gan emoticon-Cape d... (S)
coba klo Iran, Suriah, Irak, dah diembargo abis2an + military intervention
Diubah oleh bm21gradasdasd

hukuman bagi yang belum menikah dalam islam bukannya di cambuk ya ?

Setau anr sih gitu
Quote:


Pakistan: Christian girl kidnapped, raped because family refused to convert to Islam

Lembaga HAM PBB Perintahkan Saudi Berhenti Lempari Anak-Anak dengan Batu

According to a 2014 report by the NGO Movement of Solidarity and Peace, as many as 700 Christian girls in Pakistan are kidnapped and forced into Islamic marriages every year. Many times, the police fail to take action….

Such abuse is well known, ongoing and widespread against Christians and other infidels in Pakistan and other Islamic states, and there is no outcry. Similar behavior has now spread into Europe, with Muslim rape gangs rampant in the UK, and still, largely there is no outcry. Surveys and the evidence of jihad attacks show that hatred and violence are being promoted in all too many mainstream mosques in the U.S., Canada and throughout the West, with no outcry. The noble principles of human rights in the West are rapidly being surrendered in the face of the fabricated propaganda concept of “Islamophobia.”

pakistan

“Pakistani Christian Girl Kidnapped, Raped After Family Refused to Convert to Islam”, by Samuel Smith, Christian Post, October 4, 2016:

A Pakistani Christian family was tied up and beaten by a group of Muslims who stormed their home last month looking to force the family to convert to Islam. But when the family refused to renounce their faith, their youngest daughter was abducted, raped and has yet to return home.

The London-based charity British Pakistani Christian Association has come to the aid of the Masih family, a family of 10 Christians caught in the grips of bonded labor (modern day slavery) near the city of Kasur in Eastern Pakistan.

According to BPCA, the family lived in a small home made of mud and had been constantly pressured by local Muslims to convert to Islam, as they were the only family in the neighborhood who hadn’t embraced Islam.

On the night of Sept. 15, a group of six Muslim men and a Muslim woman stormed the family’s home with guns, sticks and metal rods and severely beat members of the Christian family.

The group of intruders hoped that the family’s pain and suffering would cause them to reconsider their prior refusals to convert to Islam. Despite the pain, the family again refused to deny Christ and convert to Islam.

After the family refused to convert, the Muslims grew enraged and tied up and blindfolded all but two of the family members.

As the family consists of six daughters and two sons, the Muslims dragged the family’s 17-year-old daughter, Jameela, and 20-year-old son, Arif, and threw them into the back of a van parked outside of the home.

Arif, who was eventually able to escape out an open door while no one was looking, told BPCA that he and Jameela were taken to an unknown building in an unknown location that he later figured out was a mansion of some sort.

Arif explained that when they arrived at the mansion, they were both tortured separately. Despite the torture, Arif again refused to convert to Islam. While he could hear the screams of his sister, one of the captors told Arif that other Muslim men were taking turns raping his sister and that all he had to do to save his her was embrace Islam. However, he again refused to renounce Christ.

As the sun rose the next morning, Arif took advantage of an opportunity to escape when his blindfold slipped and he noticed that the door was left open with no one around monitoring him.

It took hours for Arif to return home, as he had to walk most of the way before he caught a ride on a rickshaw.

Having been taken so far from home, Arif is not able to recall the location of the mansion that he and his sister were taken too. He also believes that his sister was taken to another location because he did not hear her screams before he escaped the mansion.

The family is now living in a safehouse sponsored by BPCA in Pakistan. That is the same safehouse that another Christian family trapped in bonded labor stayed at while BPCA worked to secure their emancipation.

“This family is deeply traumatized but safe now. We will now begin the arduous task of helping them rebuild their lives in an atmosphere of safety,” BPCA Chairman Wilson Chowdhry said in a statement. “However, the captured daughter Jameela may well never be found and her malicious kidnapping is causing great anguish and despair. [For] Muslim despots [to be able to] kidnap Christian girls with such impunity is a blight on Pakistan’s international reputation.”

According to a 2014 report by the NGO Movement of Solidarity and Peace, as many as 700 Christian girls in Pakistan are kidnapped and forced into Islamic marriages every year. Many times, the police fail to take action and claim that the child left home and entered into Islamic marriage of her own will.

After the attack and kidnapping, the Masih family first went to their Muslim landlord, who not only told them to talk to the police but ordered them to go back to work the day after. The family attempted to file charges with the police. However, local police in Kasur refused to register the family’s case.

The police department was even pressured by Pakistani Sen. Kamran Michael to register the police report, however, Deputy Superintendent Abdul Qayoom Gondal refuses to register the case.

BPCA has hired a lawyer to take on the Masih’s case. According to BPCA, the lawyer was able to reach an agreement for the police to do a preliminary investigation. Thanks to corroborating witness statements, it is likely that a First Information Report will eventually be filed.

According to an application for a FIR, the perpetrators involved in the beating and kidnapping are Ghulam Muhamad, Ilyas Muhamed, Irfan Muhamad, M. Boota, M. Ashraf, M. Haroon and Umraan Bibi, all of whom are relatives.

BPCA reports that the assault on the Christian family occurred after the mother, 50-year-old Mumtaz Masih, was recently harassed by Muslim women in the neighborhood who were again looking to convert her and her family to Islam.

Irritated by the fact that her family kept getting harassed, Mumtaz and the women got into a heated exchange in which Mumtaz allegedly insulted the Muslim women, which could have triggered the violent attacks.

BPCA has launched a petition calling on the Pakistani government to end “the mass abduction, rape and forced marriage of Christians and other minority women, through tougher laws and stronger policing protocol.”…….

sumber

Lakum Diinukum wa Liya Diin emoticon-Salaman emoticon-Bedug
Untukmu agamamu, dan untukkulah, agamaku
Quote:


take it for u're self drankdot emoticon-Angkat Beer
Quote:


Nice gan. Bikin gw ngakak buat memulai hari. emoticon-Wkwkwk


Lembaga HAM PBB Perintahkan Saudi Berhenti Lempari Anak-Anak dengan Batu
Diubah oleh softcoreman
anjoi komennya banyak yg sara emoticon-Ngakak
dasar radikal
Quote:

Ya kagak biasa, orang udah diperhatiin kok refugee disana, ente aja kudet emoticon-Ngakak (S)

yaelah baru di lemparin batu anjay udah nyaut aja , itu yang di suriah , irak , dan di negara2 lainnya yang mereka boom bandir gmn ?? di sana anak kecil di tembakin kepalanya biasa aja tuh PBB ??!! gila , bener2 mau kiamat ,
emoticon-Marah KIAMAT AKAN DATANG KETIKA ISLAM HAMPIR HANCUR !!!!!emoticon-Marah emoticon-Marah emoticon-Marah emoticon-Marah emoticon-Marah emoticon-Marah
tumben PBB vonis gitu ke Saudi, kemarinnya Saudi mau digugat ttg 11/9 WTC. USA/Sekutu apa ada agenda rahasia kah ?
Halaman 1 dari 3


GDP Network
© 2019 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di