alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/56e9fd04162ec2145d8b4569/wacana-gathering-ulang-tahun-1-dekade-kaskus-regional-kalimantan-selatan
Poll: Tanggal Acara

This poll is closed - 16 Voters

View Poll
10 April 2016 31% (5 votes)
17 April 2016 25% (4 votes)
24 April 2016 44% (7 votes)
[WACANA] Gathering Ulang Tahun 1 Dekade Kaskus Regional Kalimantan Selatan
[WACANA] Gathering Ulang Tahun 1 Dekade Kaskus Regional Kalimantan Selatan
[WACANA] Gathering Ulang Tahun 1 Dekade Kaskus Regional Kalimantan Selatan

Dalam rangka menjelang acara Ulang tahun 1 dekade Regional Kalimantan Selatan yang
maka dengan ini saya buat thread ini sebagai penunjang dari kelancaran acara tersebut..
dalam hal ini kita akan membahas masalah kepanitiaan yang mana lokasi acara/kegiatan Ultah RKS
untuk itu,saya selaku Regional Leader RKS membuat thread ini untuk sekedar memberikan wadah koordinasi untuk lebih mempermudah nantinya pada acara puncaknya...



disni kita semua akan vote tanggalnya acara dan tempat silakan di berimasukan
saya memberi referensi tempat lamdikada banjarbaru silahkan jika yang lain ada saran untuk tempat

saya akan open polling sampai tanggal 20 maret setelah itu saya anggap fix tanggal dan tempat emoticon-Embarrassment
Vote tgl 24 april emoticon-Big Grin
Akhir bulan nyaman sedikit ngumpul akan duit gesan tulak emoticon-Big Grin

Pertamx di tread elel
Quote:sekalian titip tread nah emoticon-Big Grin

[WACANA] Gathering Ulang Tahun 1 Dekade Kaskus Regional Kalimantan Selatan#versuskaskus : tips bahagia veersi akutanvam[WACANA] Gathering Ulang Tahun 1 Dekade Kaskus Regional Kalimantan Selatanhoac ato bukan ?? Ayat kursi menempel pada mobil balap rio haryanto[WACANA] Gathering Ulang Tahun 1 Dekade Kaskus Regional Kalimantan Selatanmaria ozawa si seksi en beauty girl[WACANA] Gathering Ulang Tahun 1 Dekade Kaskus Regional Kalimantan Selatanhot badminton bikin mata tak berkedip[WACANA] Gathering Ulang Tahun 1 Dekade Kaskus Regional Kalimantan Selatan
semoga sukses acaranya ums RL..
emoticon-Recommended Seller
yang view banyak yg koment cuman 2....mana orangnya kadada lagi kah ckckckckck...
Quote:Original Posted By 1376767
yang view banyak yg koment cuman 2....mana orangnya kadada lagi kah ckckckckck...


Lg bagawean atawa lg SR di gunung mank ae


Semoga keputusan tanggal gath nya bisa di hadiri oleh semua sepuh2 erkaes
Tanggal 10 ja lah, menyesuaikan dengan tanggal pasti nya emoticon-Embarrassment

Amun lokasi asal di bjb aja, kada ngalih jadi nya mendatangi emoticon-Big Grin

Usul jua nah, baik nya di bahas seperti apa susunan acara yg dikehendaki kaskuser erkaes di trit ini.

Maaf setengah nubie banyak pandir di sia emoticon-Malu
tanggal 10 april haul guru sekumpul emoticon-Thinking
Quote:Original Posted By andree.ruffy
Tanggal 10 ja lah, menyesuaikan dengan tanggal pasti nya emoticon-Embarrassment

Amun lokasi asal di bjb aja, kada ngalih jadi nya mendatangi emoticon-Big Grin

Usul jua nah, baik nya di bahas seperti apa susunan acara yg dikehendaki kaskuser erkaes di trit ini.

Maaf setengah nubie banyak pandir di sia emoticon-Malu


Nh itu bsa jua emoticon-Embarrassment

Mari beri saran buat susunan acaranya
OKE lah Kalau begitu... Udah pot...
Quote:Original Posted By eph0


Nh itu bsa jua emoticon-Embarrassment

Mari beri saran buat susunan acaranya


Ayo pho imak bedahulu sumbang saran nang kaya apa sekira rame susuanan acara nya

Atau kita bamalaman kah disana be ulah tenda atau nyewa sekira kawa be api unggun emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By untungsuryanata


Ayo pho imak bedahulu sumbang saran nang kaya apa sekira rame susuanan acara nya

Atau kita bamalaman kah disana be ulah tenda atau nyewa sekira kawa be api unggun emoticon-Big Grin


Aku bisa menjalankan di pikiran aja hhe soalnya sdh ada koordinasi jua lawan kaskuser yg rnck beulab games outdoor emoticon-Embarrassment

Mun bemalam ulun rasa kada karna ulun ada jua kesibukan di hari sabtunya emoticon-Embarrassment

Quote:Original Posted By eph0


Aku bisa menjalankan di pikiran aja hhe soalnya sdh ada koordinasi jua lawan kaskuser yg rnck beulab games outdoor emoticon-Embarrassment

Mun bemalam ulun rasa kada karna ulun ada jua kesibukan di hari sabtunya emoticon-Embarrassment


Nah bungas dah to.... games outdoor menarik apa lagi jaka ada reward nya atau ada acara tukar kado gesan smua yg hadir emoticon-Big Grin


-deleted
Quote:Original Posted By 1376767
tanggal 10 april haul guru sekumpul emoticon-Thinking


Bah pas bnrr, tgl 17 atw 24 nah vote ., nymn jua yg buhan sekolahan kw umpt, ky uln
Waaah sayangnya nah, kada kawa umpat lagi...
Tanggal 24 ulun hanyar cuti, malam bisa hanyar sampai di BJB emoticon-Mewek emoticon-Mewek emoticon-Mewek
sosialisasi nya jangan hanya di thread, coba cara lain
tgl 24 karna 2 pilihan lain sangat tdk bisa hadir, tgl 24 itu pun kalau tidak ada sesuatu yg mendadak insyaAllah bisa hadir
maaf
ulun hanyar ja di banjar ni mank ai
hanyar 1 bln pang
kd tau jalan kbjb...
mun acara mlm kd kawa umpat emh ulun di bjm mun acara di bjm kawa j ulun
17 ja gan ai, tp tetap menyerahkan sesuai perundingan sabarataan
mun di Lamdikada ACC ja ulun, sudah murah meriah lwn parak jua. sedikit bocoran harga amun pelajar/pramuka=3000 mahasiswa=4000 umum=5000 balum sewa lapangan 200.000 lwn aula(amun handak)=200.000
wah mun d lemdikada setuju aja ane...parak rmh...klo waktunya teserah aja...yg penting hari libur...sabtu atau minggu....
behabar ja kaena lewat pm....ulun jarang bakajal disini