alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/529022b7108b465155000003/china-to-begin-building-12000-ton-055-large-missile-destroyer-this-year
China To Begin Building 12,000-ton 055 Large Missile Destroyer This Year
China To Begin Building 12,000-ton 055 Large Missile Destroyer This Year




China To Begin Building 12,000-ton 055 Large Missile Destroyer This Year
Guessed image of 055 destroyer



Since late 2012, Chinese military forums have begun their discussion of a new 055 missile destroyer. Sources reveal to top161.cn that the design of the destroyer has been completed. The destroyer will be of better stealth design with low noise, infrared and electromagnetic characteristics. It has the following characteristics:

Tonnage: 12,000 tons fully loaded.
Length: 183 m
Beam: 22 m

Propulsion: Eight of the destroyers will be installed with conventional propulsion and the other eight, with nuclear propulsion for nuclear aircraft carrier combat group
Speed: 35 knots

Sensors and processing systems:

New generation of multi-module active phased array radar with a range of 600 km able to monitor and control several hundred targets and automatically distribute targets to various combat units (including the destroyer itself and other combat units)
A joint combat data distribution transmission system similar to the Link-16 of US Navy

Armament:

Its fire power will be 3 to 5 times greater than that of US Arleigh Burke class destroyer and 2 times greater than that of US Ticonderoga class cruiser


There will be four level of missile interception.

It will be armed with:

One 155 mm gun that will later be replaced by an electromagnetic or laser gun
Two 64VLS for surface to air missiles, cruise missiles, anti submarine missiles, anti ship missiles
Each vertical launch tube of the 64VLS is 16 meters long and can be installed with one to eight missiles. The total number of missiles installed will be 128 to 1024.
The surface to air missiles will be HongQi-10
The anti ship missiles will be better than YJ-83 and YJ-62
WHH004 launch device for new anti-submarine and anti-warship torpedoes
Type 1130 11-barrel CIWS with the rate of fire exceeding 10,000 rounds per minute

There will be two new-type anti-submarine helicopters on the destroyer.

The source reveals that a Chinese aircraft carrier combat group will contain one carrier, two 055 destroyers, four 052D destroyers and four 054A frigates.

Sources: mil.huanqiu.com, bbs.creaders.net, top161.cn
http://tiananmenstremendousachieveme...yer-this-year/
Kira2 spt ini artist impression nya gan:

China To Begin Building 12,000-ton 055 Large Missile Destroyer This Year

Comparable to the US Zumwalt-class?

The nation's first Type 052D destroyer — Kunming — has completed a test of its propulsion systems in the East China Sea, according to the report.

China is now capable of deploying between two and three advanced surface combat ships while Japan is limited to one. In addition, China is designing a new Type 055 guided-missile destroyer comparable to the US Zumwalt-class. Equipped with a railgun and HQ-26 surface-to-air missiles, the Type 055 will serve as PLA Navy's main surface combat ship between 2020 and 2030.
http://www.wantchinatimes.com/news-s...20131121000114
Wah ini baru canggih
Quote:Each vertical launch tube of the 64VLS is 16 meters long and can be installed with one to eight missiles. The total number of missiles installed will be 128 to 1024.

2 kali lipat CG(X) emoticon-Matabelo

emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By ijkt123
China To Begin Building 12,000-ton 055 Large Missile Destroyer This Year




China To Begin Building 12,000-ton 055 Large Missile Destroyer This Year
Guessed image of 055 destroyer


Tonnage: 12,000 tons fully loaded.
Length: 183 m
Beam: 22 m
Speed: 35 knots

Sensors and processing systems:

New generation of multi-module active phased array radar with a range of 600 km able to monitor and control several hundred targets and automatically distribute targets to various combat units (including the destroyer itself and other combat units)
A joint combat data distribution transmission system similar to the Link-16 of US Navy

Armament:

Its fire power will be 3 to 5 times greater than that of US Arleigh Burke class destroyer and 2 times greater than that of US Ticonderoga class cruiser


There will be four level of missile interception.

It will be armed with:

One 155 mm gun that will later be replaced by an electromagnetic or laser gun
Two 64VLS for surface to air missiles, cruise missiles, anti submarine missiles, anti ship missiles
Each vertical launch tube of the 64VLS is 16 meters long and can be installed with one to eight missiles. The total number of missiles installed will be 128 to 1024.
The surface to air missiles will be HongQi-10
The anti ship missiles will be better than YJ-83 and YJ-62
WHH004 launch device for new anti-submarine and anti-warship torpedoes
Type 1130 11-barrel CIWS with the rate of fire exceeding 10,000 rounds per minute

There will be two new-type anti-submarine helicopters on the destroyer.

The source reveals that a Chinese aircraft carrier combat group will contain one carrier, two 055 destroyers, four 052D destroyers and four 054A frigates.

Sources: mil.huanqiu.com, bbs.creaders.net, top161.cn
http://tiananmenstremendousachieveme...yer-this-year/


wew... 1 buah 055 unit destroyer aja sanggup diisi 1024 berbagai jenis misil. emoticon-Belo


ini berarti 1 CBG china sekali jalan minimal membawa misil mencapai 3000 buah dengan kombinasi 2 buah 055, 4 buah 052D dan 4 buah 054A


emoticon-Matabelo

==========

diplomasi detergent masa depan cap "CBG" madein cina sungguh berbusa emoticon-Big Grin
Tahun ini? emoticon-Bingung (S)
Udah mulai dibangun nya dari taon kemaren kali gan? 2012
Semoga aja cepet selesai and segera di launching. emoticon-Big Grin
Bener-bener cakep nih kapal. emoticon-Kiss



Keren nih kalo bener nanti Future CBG PLAN komposisi nya kayak gitu.
Satu Aircraft Carrier, Dua 055 Destro, Empat 052D Destro, sama Empat 054A Frigates. emoticon-Cool
Quote:Original Posted By sencaki99


wew... 1 buah 055 unit destroyer aja sanggup diisi 1024 berbagai jenis misil. emoticon-Belo


Mungkin yang dimaksud 8 missile itu missile sekelas HQ-16B/ESSM yang bisa di quad pack kalo di vls 052D, berarti logiknya VLS baru di 055 ini minimal 2 kali lipat besar MK-41/MK-57/VLS 052D, sehingga bisa saja 1024 missile tapi isinya HQ-16B semua
weleh2 kita saja belum mikir bikin kapal dengan tonase >5000 ton....emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By wahwibson
weleh2 kita saja belum mikir bikin kapal dengan tonase >5000 ton....emoticon-Ngakak


ngapain mikir bikin,kan lebih baik mikir darimana kira2 dapat hibah.emoticon-Ngakak
Cetar banget emg nih negara satu.. Uav bomber aja masih anget, nih dah ada lagi yg sekelas zummwalt emoticon-Matabelo
ah 12.000 ton destroyer aja udah nyombong
tetangganya bisa bikin yang 2x+ lipat beratnya punya china itu, trus bisa naruh heli bejibun lagi emoticon-Belo (if you know what I mean emoticon-Ngakak (S))
wew... tandingan zumwaltkah, ato malah zumwalt dibuat karna adanya proyek semacem kek ginian di china emoticon-Big Grin

gak pake koar2.... tau2 udah mo selesai ajah, beda ama sebuah negara kepulaun nun jauh disono emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By risolers
ah 12.000 ton destroyer aja udah nyombong
tetangganya bisa bikin yang 2x+ lipat beratnya punya china itu, trus bisa naruh heli bejibun lagi emoticon-Belo (if you know what I mean emoticon-Ngakak (S))


LHD kok di compare dng Destroyer?

emoticon-Matabelo


Compare 055 dng Zumwalt - the most advanced destroyer ever in the world. Tetangga belum punya mainan spt itu emoticon-Cendol (S)
Quote:Original Posted By silanceng
wew... tandingan zumwaltkah, ato malah zumwalt dibuat karna adanya proyek semacem kek ginian di china emoticon-Big Grin

gak pake koar2.... tau2 udah mo selesai ajah, beda ama sebuah negara kepulaun nun jauh disono emoticon-Malu (S)


Zumwalt udah launched bln agustus yg lalu gan. Yg 055 ini mungkin 5 tahun lagi baru launched.
Quote:Original Posted By ijkt123
[B][size="6"]... and the other eight, with nuclear propulsion for nuclear aircraft carrier combat group
...


Weleh, US Navy aja sudah ga mengoperasikan lagi CGN, China malah mau bikin CGNemoticon-Cendol (S)
Quote:Original Posted By axelrain


Mungkin yang dimaksud 8 missile itu missile sekelas HQ-16B/ESSM yang bisa di quad pack kalo di vls 052D, berarti logiknya VLS baru di 055 ini minimal 2 kali lipat besar MK-41/MK-57/VLS 052D, sehingga bisa saja 1024 missile tapi isinya HQ-16B semua


ane sependapat dengan ente gan..... andai buruk2nya keadaan makan dicampur aduk jadi 1 dan minimal dengan 128 missile, berarti sama kaya ticonderoga...... kalo gitu ticonderoga aja yang berat 9000 ton isi 128 missile, lha ini 12000 juga dengan 128 missile.... apa gak pemborosan material itu..... kecuali diisi hq 16 semua ya dah bener2 jadi cruiser anti air warfare sejati..... dan anti ship or anti sub diisi sama 052d ama 054 fregat.....

btw apa gak pusing nanti super horny or f35 satu cbg di savo sama 2x 2028 anti air missile? pilot horny bakal mumet mikirnya.... wxwxwxwx emoticon-Big Grin emoticon-Ngakak

tp ane tetep ga yakin itu bakal diinstal dengan 1024 missile...... kok kayane terlalu berlebihaaan...... emoticon-Bingung (S) kalo 128 missile mungkin masih bisa dipertimbangkaaan..... emoticon-Cendol (S)
Quote:Original Posted By ijkt123


LHD kok di compare dng Destroyer?

emoticon-Matabelo


Compare 055 dng Zumwalt - the most advanced destroyer ever in the world. Tetangga belum punya mainan spt itu emoticon-Cendol (S)


Entahlah, kalo dr fungsi seandai ini proyek jalan n jadi, bakal lbh k arah kirov class style-nya.
Se ekor cruiser dgn segudang rudal.
Keren sih, tp ane jd bingung konsep PLAN sbnrnya gmana? Apa urgensinya punya kapal besar dan berat dgn segudang rudal ketimbang punya kapal destroyer yg bs menyaingi burke class USN dalam jumlah byk.
IMHO lb h baik 2 kapal ketimbang se ekor.
Quote:Original Posted By ijkt123

Compare 055 dng Zumwalt - the most advanced destroyer ever in the world. Tetangga belum punya mainan spt itu emoticon-Cendol (S)

zumwalt itu ga ada payung udaranya loch....emoticon-Malu (S)
zumwalt nggak ada perlindungan rudal balstik dan payung udara....emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By clay.keys

Entahlah, kalo dr fungsi seandai ini proyek jalan n jadi, bakal lbh ke arah kirov class style-nya.
Se ekor cruiser dgn segudang rudal.
Keren sih, tp ane jd bingung konsep PLAN sbnrnya gmana? Apa urgensinya punya kapal besar dan berat dgn segudang rudal ketimbang punya kapal destroyer yg bs menyaingi burke class USN dalam jumlah byk.
IMHO lb h baik 2 kapal ketimbang se ekor.

idememoticon-Cendol (S)
memang kelihatan kayak kirov yang bawa armament segambreng....emoticon-Matabelo
Quote:Original Posted By wahwibson

zumwalt itu ga ada payung udaranya loch....emoticon-Malu (S)
zumwalt nggak ada perlindungan rudal balstik dan payung udara....emoticon-Malu (S)


mana mungkin destroyer sekelas itu gada payung udara emoticon-Matabelo

×