alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/528cfdc90d8b468533000014/china-surpasses-the-us-in-development-of-electromagnetic-gun
Thumbs up 
China Surpasses the US in Development of Electromagnetic Gun!
China Surpasses the US in Development of Electromagnetic Gun


China Surpasses the US in Development of Electromagnetic Gun!
Mystery of China’s Most Advanced Technology in the World that Scares the West


On October 8, a committee of international experts held that the National High Magnetic Field Center in China’s Huazhong University of Science and Technology has already generated one of the best pulsed fields in the world, especially, its design of power source and magnet technology have successfully achieve world first ranking and surpassed by far similar design and technology in the world.

Regarding to this, some military experts hold that the technology is very useful in China’s military industry and the electromagnetic gun from that technology will be a high tech weapon under development. Such gun can be used not only in space-based anti-missile system to destroy enemy low-orbit satellites and missiles but also in intercepting the missiles launched from warships and armored vehicles. In addition, it can be used in air-defense systems and anti-armor weapons and in improving conventional guns.

Regarding to that technology, in 2010, the US developed as a powerful weapon its electromagnetic orbit gun. In a test firing, the gun could reach Mach 5 and hit a target 200 km away in an instant. It has a range more than ten times of that of a conventional naval weapon. China’s success again in that important project indicates that China has surpassed the US in related technology. The abrupt rise of China’s military industry scares lots of Western countries.

Source: qianzhan.com “Mystery of China’s Most Advanced Technology in the World that Scares the West” (excerpts translated from Chinese by Chan Kai Yee)


http://tiananmenstremendousachieveme...omagnetic-gun/
itu kan fotonya dari film transformer, benderanya aja us.

sumber dari blog china strong

jangan turunin derajat china military enthusiast ke iran military enthusiast dong koh. china ga punya divisi sotosop kaya iran kan emoticon-Ngakak:
Quote:Original Posted By chawpituta
itu kan fotonya dari film transformer, benderanya aja us.

sumber dari blog china strong

jangan turunin derajat china military enthusiast ke iran military enthusiast dong koh. china ga punya divisi sotosop kaya iran kan emoticon-Ngakak:


kalau masalah kayak gini biasanya mereka suka gambar yg original, bukan gambar kw yg sotosop-an
Lama ga muncul kualitas ijkt123 turun banyak.
Lama-lama kayak si MAF....cuman ini versi cungkokemoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By Ardent99
Lama ga muncul kualitas ijkt123 turun banyak.


Quote:Original Posted By chawpituta
itu kan fotonya dari film transformer, benderanya aja us.

sumber dari blog china strong

jangan turunin derajat china military enthusiast ke iran military enthusiast dong koh. china ga punya divisi sotosop kaya iran kan emoticon-Ngakak:


Mang apa sih yg bikin ente ragu? emoticon-Confused:
gile suka banget yg hoax2
Quote:has already generated one of the best pulsed fields in the world,

hmm riset pulsed power...

dah bikin fast discharge capacitor toh rupanya. Atau mungkin sumber energi lain.
Quote:Original Posted By Stealthflanker


hmm riset pulsed power...

dah bikin fast discharge capacitor toh rupanya. Atau mungkin sumber energi lain.


macam2 kontennya sama ya om, sama EMP bom nya Korut itu
Maksudnya railgun toh emoticon-Big Grin
Kirain emp bomb ato sejenisnya :3
Iya tuh gambarnya dr transformer 2 XD
Quote:Original Posted By Ardent99
Lama ga muncul kualitas ijkt123 turun banyak.


Quote:Original Posted By santaigirl2.0
TS sebenernya waras ga sih?


Ragu, tapi ga ngasih alesan?

Biar ane tebak, alasannya karena cinak gak mungkin bisa, krn mereka bisanya bikin produk kw.

Begini doank kualitas argument nya?

emoticon-Cape deeehh

TSnya lagi ngejar setoran....lagi akhir bulan nie, lumayan setengah dollar per posting....
Gw inget die dulu ngebangga-banggain BYD yang KW BMW. Dimana tu BMW kw sekarang kabarnya...emoticon-Big Grinemoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By ijkt123

Ragu, tapi ga ngasih alesan?
Biar ane tebak, alasannya karena cinak gak mungkin bisa, krn mereka bisanya bikin produk kw.
Begini doank kualitas argument nya?
emoticon-Cape deeehh


Itu nama institusinya Wuhan National High Magnetib Field Center didirikan di tahun 2005, awalnya..... Seperti Reaktor Nuklir indonesia di Serpong, tujuannya untuk penelitian .... CMIIW

Quote:
Wuhan National High Magnetic Field Center(WHMFC)

http://www.whmfc.cn/

The Wuhan High Magnetic Field Center was established in 2005 for the development of pulsed magnets and their application to scientific research. Presently, the main task of the center is the development of a pulsed high magnetic field facility, which is one of the twelve National Major Science and Technology Infrastructure Projects in the “National Eleventh Five-year Plan” funded by the Chinese National Development and Reformation Committee.

http://english.hust.edu.cn/Optoelect...nics.html?id=6

Quote:
Magnet

At the WHMFC, the objective of the pulsed magnet development program is to generate pulsed magnetic fields in the range of 50 to 80 T. The following pulsed magnets were initially conceived: 1) 50–80 T monolithic magnets energized by one or a few modules of the 1 MJ capacitor bank, 2) a 50 T / 100 ms flat-top long pulse magnet energized by the 100 MJ / 100 MVA pulse generator, 3) a 60 T / 200 ms long pulse magnet energized by the 12 MJ capacitor bank, and 4) an 80 T dual coil system energized by two capacitor bank modules. In addition, a 16 T PPMS and a 7 T SQUID-VSM system were acquired.

After four years of construction, pulsed magnetic fields in the range of 50-70 T, the PPMS and SQUID-VSM are now available for experiments including electrical transport, magnetization, electron spin resonance and magneto-optics. With a view to further development of the laboratory, work on a 40 T long pulse magnet driven by lead acid battery units and the acquisition of a 400 MHz NMR spectrometer are in progress.

http://eng.whmfc.cn/category/17/

Quote:
Power Supply

The pulsed power supply system at the WHMFC is designed to energize a series of high magnetic field coils. It is composed of the following three different types of power supplies: a 14.8 MJ / 25 kV capacitor bank, a 100 MVA / 185 MJ inertial energy storage generator system and a lead-acid batteries bank.

The capacitor bank consists of twelve modules of 1 MJ / 3.2 mF / 25 kV / 45 kA sub-banks, two modules of 0.8 MJ / 2.56 mF / 25 kV / 60 kA sub-banks and one module of 1.2 MJ / 3.84 mF / 25 kV / 60 kA. Each capacitor module is equipped with a charging unit, capacitors, polarity changing switches, thyristor switch, the crowbar circuit and the protecting inductance to limit the short circuit current. These different capacitor bank modules can be connected separately to three different connectors installed in some of the measurement cells by means of the selectors in the power supply hall, in order to energize coaxial multi-coil systems with up to three separate sub-coils. The entire modular capacitor bank system was put into operation successfully in mid-2011. At present, the capacitor bank has been used to energize many pulsed magnets including an 83 T dual coil magnet.

China Surpasses the US in Development of Electromagnetic Gun!
Capacitor Bank

China Surpasses the US in Development of Electromagnetic Gun!
Fig.2 The Layout of the Power Supply for the 50T/100ms Magnet

China Surpasses the US in Development of Electromagnetic Gun!
Fig.3 Pulse Generator System at the WHMFC

China Surpasses the US in Development of Electromagnetic Gun!
Fig.4 1000 V / 35 kA Thyristor DC Switch Under Test



Sama seperti pusat riset lainnya di dunia yang menghasilkan teknologi baru yang bermanfaat untuk keperluan militer .... permasalahannya adalah terkadang orang2 awan dan orang2 yang menggantungkan hidupnya pada berita sering terjebak pada istilah teknis dan ilmiah yang melambungkan imajinasi liar mereka.

sama seperti kasus "The Large Hadron Collider | CERN" yang sampai dibuat filmnya .... emoticon-Hammer2

Mengenai "Wuhan National High Magnetic Field Center(WHMFC)" bisa main2 kesini dan baca2 mengenai aktivitas research mereka.

http://english.hust.edu.cn/
http://eng.whmfc.cn/category/14/index_1.htm

Memang terkadang disini orang awam itu kalau ketemu berita yang sensaional dan waww tanpa cek ricek langsung di copy dan diberi komentar aneh2 tanpa melihat apakah artikel itu benar atau ditulis sama wartawan bodrek ..... emoticon-Hammer2
Quote:Original Posted By shilka
TSnya lagi ngejar setoran....lagi akhir bulan nie, lumayan setengah dollar per posting....
Gw inget die dulu ngebangga-banggain BYD yang KW BMW. Dimana tu BMW kw sekarang kabarnya...emoticon-Big Grinemoticon-Big Grin


Setengah dollar?
Dapet 5 dollar itu ts nya per posting, 55 rebu. Soal nya belom pernah ke banned. emoticon-linux2

emoticon-Ngakak

===========================

TS nya demen nyebar Gossip di mari nih emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By anton56
Itu nama institusinya Wuhan National High Magnetib Field Center didirikan di tahun 2005, awalnya..... Seperti Reaktor Nuklir indonesia di Serpong, tujuannya untuk penelitian .... CMIIW


http://english.hust.edu.cn/Optoelect...nics.html?id=6


http://eng.whmfc.cn/category/17/

Sama seperti pusat riset lainnya di dunia yang menghasilkan teknologi baru yang bermanfaat untuk keperluan militer .... permasalahannya adalah terkadang orang2 awan dan orang2 yang menggantungkan hidupnya pada berita sering terjebak pada istilah teknis dan ilmiah yang melambungkan imajinasi liar mereka.

sama seperti kasus "The Large Hadron Collider | CERN" yang sampai dibuat filmnya .... emoticon-Hammer2

Mengenai "Wuhan National High Magnetic Field Center(WHMFC)" bisa main2 kesini dan baca2 mengenai aktivitas research mereka.

http://english.hust.edu.cn/
http://eng.whmfc.cn/category/14/index_1.htm

Memang terkadang disini orang awam itu kalau ketemu berita yang sensaional dan waww tanpa cek ricek langsung di copy dan diberi komentar aneh2 tanpa melihat apakah artikel itu benar atau ditulis sama wartawan bodrek ..... emoticon-Hammer2


thanks gan infonya,

ternyata ada fasilitas riset electromagnetic skala lumayan besar di PRC. tapi meskipun dah ada fasilitas seperti itu belum tentu PRC dah ngembangin juga EM railgun.
jadi ingat dragon roar cungkok make railgun....emoticon-Matabelo
Quote:Original Posted By santaigirl2.0


lho kok malah nuduh gini? emoticon-Embarrassment

situ sendiri ga jelas, main pajang railgun dari film transpormer emoticon-Hammer

trus disuruh komentar gmn di tret gini? emoticon-Big Grin harus muji2 dan harus percaya? emoticon-Embarrassment


Nuduh gimana? nuduh ane ga waras dsb dengan alasan yg ga jelas.

Foto railgan transformeer itu memang dari situs qianzan - sebagai ilustrasi.

Ga jelas kan ga berarti hoax. Jangan terlalu berpikiran pendek, be open minded emoticon-Peace
Quote:Original Posted By hidewhenwebleed


thanks gan infonya,

ternyata ada fasilitas riset electromagnetic skala lumayan besar di PRC. tapi meskipun dah ada fasilitas seperti itu belum tentu PRC dah ngembangin juga EM railgun.


Karena Railgun atau EMP bomb atau what ever future mass kiling weapon tentu membutuhkan fasilitas yang memang bertujuan untuk itu (membuat senjata) dan fokus dalam meneliti itu .... walau memang bisa saja basic technologi dikembangkan di lembaga riset universitas dan hasilnya digunakan untuk keperluan militer.

Yang Bold ..... inikan bisa - bisaan orang - orang yang memang ke forum ini tujuannya untuk PENCITRAAN saja ngasih judul yang bombastis ..... dari isi artikelnya saja kan sudah jelas "One of The best" bukan "Most advance" atau "The Best in The World" atau "largest facility" jadi masih ada "The Other best facility".


kalau mau Surpasses American in development railgun ya mereka harus menonjolkan fasilitas penelitian railgun seperti ini :

youtube-thumbnail


youtube-thumbnail
Rail Gun KW? bahh...orinya aj blum kluar emoticon-Ngakak
Pada percaya gak kalo saya bilang Indonesia sekarang lagi mengkaji teknologi ini.......