alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/528b173019cb179246000002/minder-argentina-gak-jadi-ikut-latihan-au-cruzex-2013
Cool 
[MINDER] Argentina gak jadi Ikut latihan AU Cruzex 2013
Fear of creditors keeps Argentine forces away from regional maneuvers
Nov. 18, 201

[MINDER] Argentina gak jadi Ikut latihan AU Cruzex 2013

BUENOS AIRES, Nov. 18 (UPI) -- Argentina's worries over creditors' backlash to its 2001 sovereign default and scant cash resources threaten to isolate the Latin American country's forces in regional military collaboration networks.
This month, Argentina stayed away from Cruzex 2013, the largest air maneuvers by regional air forces. Buenos Aires said it canceled its participation to avoid international creditors pouncing on its military assets in ongoing claims from the debt default.

Analysts said that cash-strapped Argentine armed forces appeared unwilling to take part in international events where their hardware and technical inferiority could be questioned.

Cruzex this year featured U.S. forces alongside air fleets from Brazil, Canada, Chile, Colombia, Ecuador, Uruguay and even Venezuela, despite its rancorous ties with Washington. Most of the maneuvers took place in northern Brazil, with Brazilian forces forming the largest contingent.

At least 90 military aircraft and "several thousand" military personnel from the participating countries took part, officials said.

Argentina pulled its small team, comprised of a Hercules KC130, several A4-AR fighter jets and about 115 personnel, at the very last minute.

Reacting to a news media uproar, Argentine Defense Minister Agustin Rossi said he wasn't sure what all the fuss was about. He said procedural delays had led to problems seeking legislative approval and forcing Argentina to opt out of the maneuvers.

Industry analysts said Argentine sensitivity over the current state of its armed forces also played a part in the country's abrupt withdrawal from the maneuvers. Argentine military commanders have been calling for more funding for a military regeneration program.

President Cristina Fernandez's administration is locked in a struggle to beat inflation and control foreign exchange spending. Several spending plans for the military have been revised downward in recent years.

In later comments, Rossi admitted the government worried there could be a replay of an international incident in Ghana last year, when Argentine navy frigate Libertad was impounded in the west African country following a claim filed against Argentina by a financial fund. The fund's claim dated back to 2001, when Argentina defaulted on $95 billion of its debt.

After two months' detention in Ghana, the Argentine navy ship won reprieve after U.N. intervention. Since that incident, even Fernandez has acted cautiously when flying out of Argentina, fearing her presidential jet to be at risk from the country's creditors.

Rossi said the government was keen to avoid any "inconvenience" arising from creditor action against the country over its 2001 sovereign default.

During this month's military exercises, the air forces taking part simulated various combat situations in a real war scenario, AirShows said on its website. They learned from each other during the training and shared their techniques, AirShows said.


http://www.upi.com/Business_News/Sec...#ixzz2l4ko9YnZ

*************************************************************************

Kasian argentina, selain karena minder alusistanya buluk, juga takut sama debt collector... apakah takut alusistanya disita juga? emoticon-Cape d... (S) emoticon-Cape d... (S)

semoga tidak terjadi sama negara kepulauan... emoticon-Berduka (S)
Quote:Original Posted By pecotot
Fear of creditors keeps Argentine forces away from regional maneuvers
Nov. 18, 201

[MINDER] Argentina gak jadi Ikut latihan AU Cruzex 2013

BUENOS AIRES, Nov. 18 (UPI) -- Argentina's worries over creditors' backlash to its 2001 sovereign default and scant cash resources threaten to isolate the Latin American country's forces in regional military collaboration networks.
This month, Argentina stayed away from Cruzex 2013, the largest air maneuvers by regional air forces. Buenos Aires said it canceled its participation to avoid international creditors pouncing on its military assets in ongoing claims from the debt default.

Analysts said that cash-strapped Argentine armed forces appeared unwilling to take part in international events where their hardware and technical inferiority could be questioned.

Cruzex this year featured U.S. forces alongside air fleets from Brazil, Canada, Chile, Colombia, Ecuador, Uruguay and even Venezuela, despite its rancorous ties with Washington. Most of the maneuvers took place in northern Brazil, with Brazilian forces forming the largest contingent.

At least 90 military aircraft and "several thousand" military personnel from the participating countries took part, officials said.

Argentina pulled its small team, comprised of a Hercules KC130, several A4-AR fighter jets and about 115 personnel, at the very last minute.

Reacting to a news media uproar, Argentine Defense Minister Agustin Rossi said he wasn't sure what all the fuss was about. He said procedural delays had led to problems seeking legislative approval and forcing Argentina to opt out of the maneuvers.

Industry analysts said Argentine sensitivity over the current state of its armed forces also played a part in the country's abrupt withdrawal from the maneuvers. Argentine military commanders have been calling for more funding for a military regeneration program.

President Cristina Fernandez's administration is locked in a struggle to beat inflation and control foreign exchange spending. Several spending plans for the military have been revised downward in recent years.

In later comments, Rossi admitted the government worried there could be a replay of an international incident in Ghana last year, when Argentine navy frigate Libertad was impounded in the west African country following a claim filed against Argentina by a financial fund. The fund's claim dated back to 2001, when Argentina defaulted on $95 billion of its debt.

After two months' detention in Ghana, the Argentine navy ship won reprieve after U.N. intervention. Since that incident, even Fernandez has acted cautiously when flying out of Argentina, fearing her presidential jet to be at risk from the country's creditors.

Rossi said the government was keen to avoid any "inconvenience" arising from creditor action against the country over its 2001 sovereign default.

During this month's military exercises, the air forces taking part simulated various combat situations in a real war scenario, AirShows said on its website. They learned from each other during the training and shared their techniques, AirShows said.


http://www.upi.com/Business_News/Sec...#ixzz2l4ko9YnZ

*************************************************************************

Kasian argentina, selain karena minder alusistanya buluk, juga takut sama debt collector... apakah takut alusistanya disita juga? emoticon-Cape d... (S) emoticon-Cape d... (S)

semoga tidak terjadi sama negara kepulauan... emoticon-Berduka (S)


kalo negara kepulauan adanya mah yang jadi debt collector kan duitnya udah disetor semua emoticon-Big Grin
Istilahnya org alutsista aja inferior kok lagi mau nantang mama elly
Quote:Original Posted By littlesophie24
Istilahnya org alutsista aja inferior kok lagi mau nantang mama elly


kalo inferiornya secara jumlah, mendingan lah...
Kalo kasus argentina udah inferior secara teknologi, juga inferior jumlah.... emoticon-Embarrassment
wow negara dengan sejarah pernah menjadi ekonomi nomor satu di Latin America jadi negara papa begitu emoticon-Matabelo emoticon-Matabelo GDP mereka gak tumbuh signifikan dalam 50 tahun terakhir
Quote:Original Posted By pecotot


kalo inferiornya secara jumlah, mendingan lah...
Kalo kasus argentina udah inferior secara teknologi, juga inferior jumlah.... emoticon-Embarrassment


padahal dulu pas perang malvinas argentina masih sanggung ngimbangin lo AU nya
BTW apakah Argentina mau jual negara mereka? kan sudah sovereign default emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By newmomotaro
wow negara dengan sejarah pernah menjadi ekonomi nomor satu di Latin America jadi negara papa begitu emoticon-Matabelo emoticon-Matabelo GDP mereka gak tumbuh signifikan dalam 50 tahun terakhir


Quote:Original Posted By r3zam4n


padahal dulu pas perang malvinas argentina masih sanggung ngimbangin lo AU nya


Terhakir pembelian "baru" buat AU argentina adalah 1 squadron F-1 Mirage Bekas pakai Spanyol buatan tahun 1975 emoticon-Embarrassment blom dikirim keknya
tapi kalo dibanding pinoy, masih jauh lebih mending argentina....

argentina itu mirip kaya philipine dari negara yang awalnya lebih kaya dari tetangga tapi sekarang malah tertinggal dari tetangganya
Kok bisa Negara kaya gini masuk G-20??
Dulu pas ane jalan2 ke Selandia Baru, org Argentina dan Chile termasuk sedikit Negara yg diizinkan 'Working-Holiday' di Selandia Baru, secara de facto artinya mereka dianggap Negara Tajir, walopun bukan sesama bekas jajahan Inggris.

Hutang 95 Milyar USD tinggal ngeles aja gak mau bayar, tapi malah di cap Negara tajir. Ini skill diplomatnya 1000 level di atas diplomat Negara gw emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By dellealpi82
Kok bisa Negara kaya gini masuk G-20??
Dulu pas ane jalan2 ke Selandia Baru, org Argentina dan Chile termasuk sedikit Negara yg diizinkan 'Working-Holiday' di Selandia Baru, secara de facto artinya mereka dianggap Negara Tajir, walopun bukan sesama bekas jajahan Inggris.

Hutang 95 Milyar USD tinggal ngeles aja gak mau bayar, tapi malah di cap Negara tajir. Ini skill diplomatnya 1000 level di atas diplomat Negara gw emoticon-Big Grin


GDP nya itu gede, tapi negaranya gagal bayar karena pemerintahan mereka punya program pencitraan yang luar biasa besar, subsidi dimana-mana, gak cuman BBM dan listrik doang, tapi juga bahkan tepung terigu pun harus disubsidi, kan kaya. Negara gagal bayar juga rakyat nggak ngurus, yang penting subsidi subsidi subsidi subsidi emoticon-Malu (S):

Pengen liat muka rakyat Argentina kalau sekiranya Chile mengumumkan perang lawan mereka emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By pecotot




Terhakir pembelian "baru" buat AU argentina adalah 1 squadron F-1 Mirage Bekas pakai Spanyol buatan tahun 1975 emoticon-Embarrassment blom dikirim keknya
tapi kalo dibanding pinoy, masih jauh lebih mending argentina....



sama aja lah 11-12 argentina ma filipin
gak heran kalo perbatasannya dibuli2 chile mulu...
Quote:Original Posted By r3zam4n


sama aja lah 11-12 argentina ma filipin


beda donk... meskipun kere, argentina nyalinya gede, sama inggris aja brani...
beda sama filipin, udah kere, sukanya laporan sama mamarika....
Quote:Original Posted By pecotot


In later comments, Rossi admitted the government worried there could be a replay of an international incident in Ghana last year, when Argentine navy frigate Libertad was impounded in the west African country following a claim filed against Argentina by a financial fund. The fund's claim dated back to 2001, when Argentina defaulted on $95 billion of its debt.

After two months' detention in Ghana, the Argentine navy ship won reprieve after U.N. intervention. Since that incident, even Fernandez has acted cautiously when flying out of Argentina, fearing her presidential jet to be at risk from the country's creditors.

Rossi said the government was keen to avoid any "inconvenience" arising from creditor action against the country over its 2001 sovereign default.



http://www.upi.com/Business_News/Sec...#ixzz2l4ko9YnZ

*************************************************************************

Kasian argentina, selain karena minder alusistanya buluk, juga takut sama debt collector... apakah takut alusistanya disita juga? emoticon-Cape d... (S) emoticon-Cape d... (S)

semoga tidak terjadi sama negara kepulauan... emoticon-Berduka (S)

lha itu frigat nya pernah disita....presidennya aja was2 kalo keluar negeri...kalo liat negara kayak gini masih bersukur indonesia.. walau utang lebih gede tapi masih bisa nyicil...
Quote:Original Posted By ary81

lha itu frigat nya pernah disita....presidennya aja was2 kalo keluar negeri...kalo liat negara kayak gini masih bersukur indonesia.. walau utang lebih gede tapi masih bisa nyicil...


Bandinginnya jangan sama nilai nominalnya, tapi kemampuan bayarnya dalam hal ini pendapatan GDPnya dan nilai anggaran pertahunnya. Indonesia jelas jauh lebih sehat dibandingkan Argentina
Quote:Original Posted By pecotot


beda donk... meskipun kere, argentina nyalinya gede, sama inggris aja brani...
beda sama filipin, udah kere, sukanya laporan sama mamarika....


hehehe iya seh....
Quote:Original Posted By newmomotaro


GDP nya itu gede, tapi negaranya gagal bayar karena pemerintahan mereka punya program pencitraan yang luar biasa besar, subsidi dimana-mana, gak cuman BBM dan listrik doang, tapi juga bahkan tepung terigu pun harus disubsidi, kan kaya. Negara gagal bayar juga rakyat nggak ngurus, yang penting subsidi subsidi subsidi subsidi emoticon-Malu (S):

Pengen liat muka rakyat Argentina kalau sekiranya Chile mengumumkan perang lawan mereka emoticon-Ngakak


sebenernya kalo diliat pertumbuhan perkapita tahun 1980-an, yg paling gede ya venezuela, argentina nomer dua nya, tetapi sekarang kalah sama chile

[MINDER] Argentina gak jadi Ikut latihan AU Cruzex 2013

salah satu efeknya sampe kemari

[MINDER] Argentina gak jadi Ikut latihan AU Cruzex 2013



Quote:Original Posted By pecotot


sebenernya kalo diliat pertumbuhan perkapita tahun 1980-an, yg paling gede ya venezuela, argentina nomer dua nya, tetapi sekarang kalah sama chile

[MINDER] Argentina gak jadi Ikut latihan AU Cruzex 2013

salah satu efeknya sampe kemari

[MINDER] Argentina gak jadi Ikut latihan AU Cruzex 2013





Baca grafiknya masih salah ente,

Yang paling pesat pertumbuhannya adalah Chile
Chile dari tahun 80-an sekitar 6000-an sekian dollar meningkat menjadi 14000-an something, sementara Argentina diurutan berikutnya tapi gak terlalu jauh dari sekitar 8000-an dollar meningkat menjadi 10.000 dollar, sementara Venezuela yang paling katrok, dia gak meningkat pertumbuhan ekonominya selama 30 tahun terakhir ini emoticon-Big Grin

Kalau dibandingkan dengan performa negara terbelakang macam Indonesia yang mencuat jadi G20 agak gimana gituch emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By pecotot


beda donk... meskipun kere, argentina nyalinya gede, sama inggris aja brani...
beda sama filipin, udah kere, sukanya laporan sama mamarika....


Filipin juga nyalinya gede bro, nantangin Cina aja berani. Tapi giliran gelutnya, minta orang lain yang jabanin. emoticon-Big Grin
kalau gak merengek ke Mamarika, minta bantuan ASEAN buat gelut dengan embel2 solidaritas emoticon-Stick Out Tongue