alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/52891a4e128b463274000001/china-deploys-offensive-weapons-in-space-which-can-destroy-us-military-satellites
Thumbs up 
China deploys offensive weapons in space which can destroy U.S. military satellites!
China deploys offensive weapons in space which can destroy U.S. military satellites


China deploys offensive weapons in space which can destroy U.S. military satellites!

Posted on October 17, 2013 by Dr. C | 2 Comments

A brief article in a Chinese-language news site, Qianzhan.com (前瞻 Forward Looking), makes an alarming claim — the People’s Republic of China is deploying offensive weapons in space which have the capabilities of destroying U.S. military satellites.

Qianzhan is headquartered in the city of Shenzhen in China’s southeastern Guangdong province, with offices in Beijing and Hong Kong.

Below are my translation of the article into English, followed by the article in its original Chinese. To read the Google translation of the article, click here.
China deploys space war offensive weapons with capability to destroy U.S. military satellites


Qianzhan.com – Oct. 16, 2013

Reportedly, the news of China using a special rocket named “Kuaizhou or Fast Boat No. 1″ has attracted intense interest from many countries. This news also points to the effectiveness of China’s official media, which has stimulated and affected international discourse. The United States is concerned about the likelihood that China, in preparation for a future space station, is in the process of deploying offensive weapons in space, all of which constitutes a serious threat to U.S. military satellites.

From “authoritative sources” can be gleaned that the “Fast Boat 1″ rocket weighs less than 400 kg (882 lbs.) and is launched from a small vehicle. Such data prove that this satellite’s orbital altitude is not too high and its orbit may even be sun-sychronous. [China's] official media reports say the satellite launch is used for disaster relief and other emergency monitoring and technical support.
中国部署太空攻击武器打响太空战 可摧毁美军卫星

据悉,日前中国动用特殊火箭将“快舟一号”卫星发射升空的消息引来了多国的强烈关注,并且从中国官方媒体的报道当中可以知道的消息非常有效,也因此影响到了整个国际舆论,美国方面也为此担心,因为很有可能是中国正在部署太空攻击武器,为未来的太空站做准备,那么将严重威胁到美军的卫星。

从权威资料当中可以看到,关于“快舟一号”的重量在400公斤以下,是由一款小型运载火箭发射升空,也正是这些数据证明这款卫星的轨道高度并非太高,甚至有可能是在太阳的同步轨道当中,从官媒的报道当中可以知道,此次卫星的发射是用于应急监测以及抢险救灾等技术的支持。

Below is the image attached to the article on qianzhan.com:

China deploys offensive weapons in space which can destroy U.S. military satellites!

QianzhanAn article on Chan Kai Yee’s blog, “China a Step Ahead of US in Development of Space Quick Response System,” Sept. 27, 2013, claims that on “September 25, 2013, China used Kuaizhou (quick-vessel) small carrier rocket to launch Satillite Kuaizhou 1 smoothly into its preset orbit.” The article is accompanied by a photo (see below) of the launching of a small solid carrier rocket by the United States, which is “believed” to be similar to the Kuaizhou Fast Boat rocket.

http://cofda.wordpress.com/2013/10/1...ry-satellites/

Kalau senjata perusak satellite itu berbasis missile / rocket yang dilengkapi warhead maka maksud dan tujuannya bisa ditebak dan pihak korban bisa dengan mudah melakukan justifikasi dan melakukan serangan balasan (mudah saja bagi negara maju untuk mempersenjatai satelite mereka).

Kalau menurut gua kenapa tidak menggunakan senjata yang tidak secara langsung nampak tujuannya artinya kalau satelite lawan di rusak maka pihak penyerang bisa berkilah kalau satelite yang diserang rusak karena penyebab lain.

Misalkan menggunakan serangan EMP yang akan merusak circuit electronic satelite lawan yang bisa alihkan akibat aktivitas matahari, atau menggunakan rail gun yang bisa dikatakan disebabkan oleh meteorit atau sampah antariksa berkecepatan tinggi.

Tetapi memang lebih mudah menggunakan missile / guided rocket karena lebih efektif dalam menghancurkan satelite lawan, tetapi tentu lawan bisa juga mengembangkan senjata pertahanan diri seperti rudal pencegat yang akan mencegat missile penyerang.

Kalau china memulai mempersenjatai satelite mereka atau mulai membidik satelit negara lain untuk dihancurkan, maka secara otomatis negara maju lain akan mengembangkan hal yang sama dan arm race di orbit bumi tidak terelakan.
emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak terus ofensive nya dimana?
"concerned about the likelihood" kok judulnya bisa jadi "deployed" ya?emoticon-Cape d... (S)

BTW itu konsepnya kok jadi mirip "strategic defense initiative"-nya US? Pake' focused energy beam weapon.emoticon-Bingung (S)

Kalo land based missile yang bisa ngehancurin satelit LEO, China kan udah lama punya kapabilitas?
emoticon-Ngakak anggap aja opera sabun Tiongkokemoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By madokafc
emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak terus ofensive nya dimana?


pemelintiran berita....

belom juga barangnya ada...
Momod kok nga kompak ama alter egonya emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By blue_danube
pemelintiran berita....

belom juga barangnya ada...

Quote:Original Posted By blue_danube
pemelintiran berita....

belom juga barangnya ada...


padahal para jubir PKC dah banyak yang senengemoticon-Ngakak
bukan nya dolo jaman us vs soviet ada etika gk boleh deploy persenjata di luar angkasa?baca dimana gitu..apa china yg pertama melanggar nya?
dimana ada ijkt disitu ada mod danube. emoticon-Stick Out Tongue
era star wars dimulai lagi emoticon-Matabelo