alexa-tracking

China has technology to build VTOL J-20 stealth fighter jet

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/52891372fbca172119000004/china-has-technology-to-build-vtol-j-20-stealth-fighter-jet
Thumbs up 
China has technology to build VTOL J-20 stealth fighter jet
China has technology to build VTOL J-20 stealth fighter jet


China has technology to build VTOL J-20 stealth fighter jet

According to Russian Military-Industry Courier weekly and US Aviation News Weekly speculation, China has obtained from Russia the technology for a VTOL fighter jet, and will probably develop a VTOL version of the J-20 stealth fighter jet.

The technology was formerly used in Russia’s Yak-141 VTOL fighter.

A prototype of the R-79-300 engine used in the Yak-141 was sold to China in 1996. In 1998, Russia transferred technology related to the nozzle of the engine to China.

The engine is a vector thrust turbofan with maximum thrust of 8,994 kg, which can be raised to 15,500 kg with additional boosting. Its nozzle can turn 95 degrees downwards with a lifespan of 1,500 rotations.

The Yak-141 is able to take off within a short distance of 5 metres.

It has set many world records for VTOL fighters, including climbing to 12,000 meters in 116.2 seconds with effective load of 2,000 kg and 130.5 seconds with 2,000 kg, and a climbing speed of 250 m/s from the height of 3,000 to 8,000 metres.
Source: qianzhan.com “China has mastery of key technology that may probably enable it to develop VTOL version of J-20: foreign media” (summary by Chan Kai Yee based on the report in Chinese)

http://chinadailymail.com/2013/10/23...h-fighter-jet/


Ceritanya J-20 bakal nangkring di kapal induk dng system VSTOL. Artinya selain bisa nangkring di kapal induk double hull 180,000 ton, bisa juga nangkring di Liaoning.

emoticon-Ngakak
ane kok mikir kalo penulis dr sumbernya kayak lg masturbasi otak ya..yg qianzhan.com,maafkan nubie kalo ada salah kata emoticon-Takut
apakah russia msh make VTOL aircraft? kalo tidak, apa alasannya?
radar AESA untuk jitenbi udah ada blom?
Quote:


MULAIIIIII .... emoticon-Ngakak
Debat nostalgia segera dimulai

pesen kopi sik karo gorengan.......
Quote:


kang roma tukang gorengan dari Cijantung mana yach emoticon-linux2
Quote:


lagi sibuk dia.
Quote:


asyik setelah sekian lama bakal ada debatemoticon-I Love Indonesia (S)
Quote:


Jitenbi bukannye masih pake PESA dan masih rencana buat upgrade ke AESA?

China has technology to build VTOL J-20 stealth fighter jet

emoticon-Matabelo emoticon-Matabelo emoticon-Ngakakemoticon-Ngakak
Quote:


Nungguin seles panda ngga nongol2 padahal dah di pancing.

Quote:


tuch nongol alter ego sale sbarang asiaemoticon-Ngakak
Quote:


Hore hore ramee ini... emoticon-Selamat: emoticon-I Love Indonesia (S):


Nyruput dulu sambil duduk emoticon-Angkat Beer
walah nggak usah VTOL lah... ntar daya jangkau sama daya muat melorot.

J-20 yang ini saja sudah cukup... Tinggal tunggu spek mengenai daya muat dan kapasitas bahan bakar.
Ini maksudnya VTOL apa STOVL seh emoticon-Nohope
Kalo VTOL sih to be really honest I don't buy it.

Ga gampang nge-desain CTOL tiba2 bisa VTOL, ya harus dirombak n re-desain airframenya secara penuh dong?

Kalo hadi STOL masih percaya. Meski ngeliat fisiknya J-20 sih kok keliatannya bongsor n berat aja klo dipaksa jadi STOL aircraft. Sayang juga klo pesawat hrs dijadiin lbh ringan n ga bawa fuel byk, sama weapon load terbatas