alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/528597531bcb17b273000002/turkey-mulling-big-team-for-tank-production
Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
Quote:Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production


Nov. 14, 2013 - 07:23PM | By BURAK EGE BEKDIL

Quote:Quote:Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
Turkey may add several companies in a 'big team' to participate in serial production of the next-generation Altay. (File)




ANKARA — Turkey’s top procurement planners may reshape the industrial strategy for serial production of the Altay new generation tank by creating a “big team” of several companies, including foreign ones, rather than leaving Otokar as prime contractor.

The planners are weighing the merits of awarding a multi-billion dollar contract to such a team, which industry sources said could involve several foreign companies in technology transfer.

Turkey’s national tank program foresees the eventual manufacturing of the Altay by a local company or companies under a serial production program, but foreign companies could take part in various components, most notably its engine, armor and complex systems integration.

Turkey’s armored vehicles maker, Otokar, has designed and is producing four prototypes of the Altay in a deal to sell four 250-unit batches to the Turkish military. The Turkish Army has 720 German-made Leopard 1 and 2 tanks, 930 American M-60s and 1,370 M-48s, most of which are Cold War-era tanks and need replacement.

In 2008, Otokar signed a US $500 million contract with Turkey’s procurement office, the Undersecretariat for Defense Industries (SSM). SSM selected South Korea’s Hyundai Rotem for technical support system and command, control and communications information system.

State-owned MKEK was selected as the subcontractor for the 120mm primary weapon, while Roketsan will provide the armor.

“We will place our first order in early 2014,” said SSM’s chief, Murad Bayar.

Bayar said production planning for the Altay had not yet been made.

“We are thinking about a large consortium of players for the Altay, including military production plants ... like a cooperative,” he said.

Otokar has produced the prototypes under a contract, but it does not have a contract for serial production which, technically speaking, keeps the deal open to other players.

“As far as the serial production deal is concerned, we would not be keen to change the company that has developed and produced the prototypes. Although selecting a producer other than Otokar is possible, I don’t think this would make much sense,” Bayar said.

Otokar is owned by Turkey’s biggest business conglomerate, Koc Holding, whose defense business may be a casualty of a row between Prime Minister Recep Tayyip Erdogan and one of its top executives after a month of civil unrest that battered the Turkish government. In one incident during June demonstrations, protesters tried to escape police tear gas and pepper spray by taking refuge in a posh Istanbul hotel, Divan, owned by Koc. Hotel management admitted the protesters to its lobby, but police fired more tear gas and pepper spray into the hotel lobby, although it is illegal to fire these chemicals into indoor spaces.

It was reported that Ali Koc, a board member and family member, had ordered the hotel to help the protesters. On June 16, an angry Erdogan said in a rally: “We know which hotel owners helped terrorists [protesters]. It is a crime to abet terrorists. And those crimes will not remain unpunished.”

On Sept. 26, a defense industry executive committee that oversees procurement decisions and is chaired by Erdogan scrapped a $2 billion corvette deal with RMK Marine, a Koc shipyard.

Meanwhile, procurement officials said Turkey was negotiating with Japan for a joint engine that would power the Altay. Talks with the German engine-maker MTU also continue.

“Talks with the Japanese are quite fresh, and we hope they would progress quickly,” said one official familiar with the Altay tank program.


Defense News


Luas juga yach cakupan Koc Holding, dari Defense Sector, Otomotive sampai Hotel segala emoticon-Big Grin BTW, ternyata memang sebaiknya dipikirkan apakah Pindad sanggup mengerjakan segalanya dalam proyek Medium Tank nanti emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By madokafc


Luas juga yach cakupan Koc Holding, dari Defense Sector, Otomotive sampai Hotel segala emoticon-Big Grin BTW, ternyata memang sebaiknya dipikirkan apakah Pindad sanggup mengerjakan segalanya dalam proyek Medium Tank nanti emoticon-Big Grin


Kalo Pindad minat gw sih usul untuk foreign bs kerjasama bareng ST Kinetics yg udh pengalaman bikin Bionix.
Apalagi sama2 Asia Tenggara,murah dan bebas embargo.emoticon-Big Grin
Soalnya ntar modar sendiri tuh Pindad banyak proyeknya SS lah,Anoa lah,Ammo lah.....
Quote:The Turkish Army has 720 German-made Leopard 1 and 2 tanks, 930 American M-60s and 1,370 M-48s, most of which are Cold War-era tanks and need replacement.

ada yang mau lirik Leo-nya Turki ? emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By toesbolteroes11


Kalo Pindad minat gw sih usul untuk foreign bs kerjasama bareng ST Kinetics yg udh pengalaman bikin Bionix.
Apalagi sama2 Asia Tenggara,murah dan bebas embargo.emoticon-Big Grin
Soalnya ntar modar sendiri tuh Pindad banyak proyeknya SS lah,Anoa lah,Ammo lah.....


gua tambahin yach listnya
Rhan, pengembangan mortir 80 mm, 122 mm MLRS platform system, komodo, Rantis Sherpa, Pistol, dll. Kalau ai sih mendingan ngajak kerjasama industri otomotif raksasa Indonesia model Astra Group dan Krakatau-Posco,
Quote:Original Posted By madokafc


gua tambahin yach listnya
Rhan, pengembangan mortir 80 mm, 122 mm MLRS platform system, komodo, Rantis Sherpa, Pistol, dll. Kalau ai sih mendingan ngajak kerjasama industri otomotif raksasa Indonesia model Astra Group dan Krakatau-Posco,


astra bwat mesin gan?
garap mesinnya sama mitsubishi kalo g salah.
kira2 kita kalo ikut nimbrung boleh gak ya?? daripada ke negeri gingseng
Quote:Original Posted By invalidface


ada yang mau lirik Leo-nya Turki ? emoticon-Big Grin


buat apa di lirik, yang bakal masuk gudang duluan ya si M-48 itu.

mau lirik M-48? emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By ardezzo


buat apa di lirik, yang bakal masuk gudang duluan ya si M-48 itu.

mau lirik M-48? emoticon-Big Grin


Mau-mau aja asal udah dibeginiin

Quote:Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production

Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production

Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
Quote:Original Posted By madokafc


Mau-mau aja asal udah dibeginiin



ganti optic, thermal imaging, night vision, stabilizer, computer baru bla bla bla...
harganya kira2 mirip sama leo 2 revo. mending ambil revo lagi emoticon-Stick Out Tongue

ups.. baru mo edit, kalo poto yang tengah mirip M-60, om mawas dah nyebut duluan, semuanya M-60 itu?
itu turunan M-60 mado
Quote:Original Posted By mawasorangutan
itu turunan M-60 mado


hooh, up graded M 48 dah hampir mentok, jatuhnya yang paling canggihpun cuman setara Magach jadul doang

Quote:
Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
M48A5T1 Turkish upgrade


Quote:Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
M48A5 MOLF: The Hellenic Army

Quote:
Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
CM 12 Taiwan army


Quote:Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
Magach 5 Israeli Defense Force

Quote:
Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
M48A5E3 Spanish Army


Quote:Turkey Mulling 'Big Team' for Tank Production
M48A5K South Korean Army


Quote:Meanwhile, procurement officials said Turkey was negotiating with Japan for a joint engine that would power the Altay. Talks with the German engine-maker MTU also continue.

“Talks with the Japanese are quite fresh, and we hope they would progress quickly,” said one official familiar with the Altay tank program.


Jepang dah mulai jualan barang2 militer nih , Pabrikan jepang yg dimaksud mungkin Mitsubishi kah ? ( yg buat mesin 10ZG buat Type-99 MBT )

Quote:Original Posted By oreo05

Jepang dah mulai jualan barang2 militer nih , Pabrikan jepang yg dimaksud mungkin Mitsubishi kah ? ( yg buat mesin 10ZG buat Type-99 MBT )


Hus, itu "mesin tambang", bukan barang militer. Mesinnya Leopard sendiri juga gitu kok. Dan memang tidak salah. Mesin 1500 hp itu mau dipakai gerakin mesin tambang 60 ton atau tank 60 ton ya sama saja. Kalau pembeli bilang untuk mesin tambang masakan pabrik harus maksa nggak percaya?
Kalo dari jerman berarti kemungkinan besar yang disodorkan pasti MTU 883 Ka-500, kemampuan sama dengan MTU 873 leo tapi dengan ukuran lebih kecil sehingga lebih hemat ruang, masalahnya ni mesin juga dipake sama tank harom, sehingga pertanyaannya turkey mau tank nasionalnya punya mesin sama dengan tank negara harom emoticon-linux2

emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By axelrain
Kalo dari jerman berarti kemungkinan besar yang disodorkan pasti MTU 883 Ka-500, kemampuan sama dengan MTU 873 leo tapi dengan ukuran lebih kecil sehingga lebih hemat ruang, masalahnya ni mesin juga dipake sama tank harom, sehingga pertanyaannya turkey mau tank nasionalnya punya mesin sama dengan tank negara harom emoticon-linux2

emoticon-Ngacir


Commonality di kawasan itu penting emoticon-linux2
Quote:Original Posted By madokafc
Commonality di kawasan itu penting emoticon-linux2


Mereka kan statusnya benci tapi rindu
emoticon-Big Grin
bah ..Erdogan stress ...gara-gara ribut ma Koc family .... proyek nasional pun di acak 2 emoticon-Marah





Quote:Original Posted By axelrain
Kalo dari jerman berarti kemungkinan besar yang disodorkan pasti MTU 883 Ka-500, kemampuan sama dengan MTU 873 leo tapi dengan ukuran lebih kecil sehingga lebih hemat ruang, masalahnya ni mesin juga dipake sama tank harom, sehingga pertanyaannya turkey mau tank nasionalnya punya mesin sama dengan tank negara harom emoticon-linux2

emoticon-Ngacir

emang kenapa make barang haromemoticon-Ngakak
lo yang kemarin itu katanya kerjasama mau buat MBT emoticon-Bingung (S)
×