alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/527de86918cb178e6f00000c/pla-starts-inducting-new-light-tank
PLA starts inducting new light tank
Quote:PLA starts inducting new light tank

Christopher F Foss, London - IHS Jane's Defence Weekly
06 November 2013

PLA starts inducting new light tank
The PLA has started to field a new light tank armed with a 105 mm gun. Source: Chinese internet
The People's Liberation Army (PLA) has started to field a new light tank armed with a 105 mm gun.

The new tank will replace the PLA's Type 62 and Type 63 light tanks. Its estimated weight of around 30 tonnes could give it significant export potential given that main battle tanks (MBTs) are often too heavy for road networks and bridges.

The light tank will also give the PLA operational flexibility inside China. The PLA's latest Type 99 series MBT weigh at least 50 tonnes, which, coupled with their overall size, makes them difficult to deploy to some parts of the country.

The light tank, which may have the designation of the Type 99A2 (which, confusingly, is also the designation of the latest version of the Type 99 MBT), is of conventional layout with the driver at the front, turret and fighting compartment in the centre, and the diesel power pack at the rear.

Main armament comprises a stabilised 105 mm rifled gun fitted with a fume extractor and thermal sleeve with a 7.62 mm co-axial machine gun.

In addition to firing conventional natures of 105 mm ammunition, including the latest BTA2 armour-piercing fin-stabilised discarding sabot round, it can also probably fire the GP2 105 mm laser-guided missile, which has a maximum range of 5,000 m and is fitted with a tandem high-explosive anti-tank (HEAT) warhead.

The hull and turret appear to be of all welded steel armour construction with the upper part of the suspension covered by a skirt in some photographs.

Explosive reactive armour is fitted to the front and sides of the turret to provide a higher level of protection against weapons fitted with a HEAT warhead. The flat hull sides would make it easy to fit additional armour if required.

Suspension consists of six road wheels with an idler at the front and drive sprocket at the rear, and three track return rollers. It is probable that the suspension is of the hydropneumatic type, which allows the driver to adjust the ground clearance to suite the terrain.

The PLA first deployed the Type 62 light tank in 1962 and amphibious Type 63 light tank in 1963, both of which were armed with an 85 mm gun and manned by a crew of four. A number of Type 63s were upgraded to the Type 63A configuration with enhancements including a 105 mm gun and additional protection.

The PLA has started to phase the Type 63A out of service with the introduction of the ZTD-05, the 105 mm direct fire version of the ZBD-05 amphibious assault vehicle. Some have been sold to Venezuela to boost its amphibious capability.

Some analysts have also speculated that the new light tank is a replacement for the Type 89 (PTZ89) 120 mm self-propelled anti-tank gun, which was built in small numbers for the PLA but never offered for export.


http://www.janes.com/article/29653/p...new-light-tank


buat menenangkan jemaah amblesiyah
apakah tni tertarik? ....................................... emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By Pitung.Kw


buat menenangkan jemaah amblesiyah
wah spec-nya bagus" emoticon-Belo
Tp canon-nya 105 mm" kenapa gk sekalian 120mm secara bobot tonase-nya dah masuk klas MBT.(Medium beattle tank) emoticon-Peace. CMIIW

Quote:Original Posted By pecotot
apakah tni tertarik? ....................................... emoticon-Ngacir


kayaknya enggak udah ada light tank anoaemoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By pecotot
apakah tni tertarik? ....................................... emoticon-Ngacir

Kenapa gk d tambahin sesama negara asia bebas embargo etc-etc.. emoticon-Big Grin

denger2 itu ZTD 05 adalah tank ampibi tercepat loh bisa 30kpj jalan di air

gile ane binun ama mereka MBT, light tank, tank destro 6x6 ama 8x8 apalagi ye abis ini

Quote:Original Posted By merkapa
denger2 itu ZTD 05 adalah tank ampibi tercepat loh bisa 30kpj jalan di air

gile ane binun ama mereka MBT, light tank, tank destro 6x6 ama 8x8 apalagi ye abis ini



amerika jg punya tank amfibi yg cepat. apakah tank ini untuk menyaingi amerika?
bukan gan ini untuk pasukan daratnya


biasanya mereka bedain antara marinir ama Ad punya ini kayaknya untuk menggantikan Type (ZTQ)-62

punya AS itu masih di atas kertas kalo gak salah desainnya udah bentuk proto pula untuk menggantikan AAAV-7 bisa ngebut sampe 50 kpj di laut gara2 tracknya bisa dili[paat ke dalam sehingga bentuknya jadi kayak kapal gitu

kenapa kita gak gandeng norinco aja untuk lisensi gitu yah? toh ammonya juga rifle gun 105mm NATO
Quote:Original Posted By arietampubolon


amerika jg punya tank amfibi yg cepat. apakah tank ini untuk menyaingi amerika?


Quote:Original Posted By arietampubolon


amerika jg punya tank amfibi yg cepat. apakah tank ini untuk menyaingi amerika?

Bisa tolong d posting pic n spec-nya gan..? emoticon-Belo

Sepintas selalu saya lihat kq mirip sama Tank Stingray yach....???
Apakah koko panda buat KW dengan basis Stingray,mohon parah sepuh memberi penjelasan. thx
Nah ini baru bener namanya medium tank. Ngga kaya yg ono emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By merkapa
bukan gan ini untuk pasukan daratnya


biasanya mereka bedain antara marinir ama Ad punya ini kayaknya untuk menggantikan Type (ZTQ)-62

punya AS itu masih di atas kertas kalo gak salah desainnya udah bentuk proto pula untuk menggantikan AAAV-7 bisa ngebut sampe 50 kpj di laut gara2 tracknya bisa dili[paat ke dalam sehingga bentuknya jadi kayak kapal gitu

kenapa kita gak gandeng norinco aja untuk lisensi gitu yah? toh ammonya juga rifle gun 105mm NATO




ya bener gan. itu yang saya maksud. kalo di film documenter yang saya tonton namanya expeditionary fighting vehicle. saya kira udah msk line produksi. brarti perkembangan kendaraan amfibi sgt baik di PLA.
Quote:Original Posted By edge55

Bisa tolong d posting pic n spec-nya gan..? emoticon-Belo



search aja di google gan ttg expeditionary fighting vehicle.
Quote:Original Posted By arietampubolon


search aja di google gan ttg expeditionary fighting vehicle.


EFV??? dah canceled itu emoticon-Ngakak (S)
penggantinya ACV baru pengajuan proposal taun depan
Quote:Original Posted By clay.keys
Nah ini baru bener namanya medium tank. Ngga kaya yg ono emoticon-Big Grin

Yang ono yang mana..? emoticon-Ngacir

sepintas disainnya mirip dengan Tank Nato,,,kaku, ga tau turretnya,,,,,,
pake mesin apa nih? rasa perancis?
ini Main Battle Tank, medium tank ya punya pindad.
Quote:Original Posted By admiral.nala
sepintas disainnya mirip dengan Tank Nato,,,kaku, ga tau turretnya,,,,,,


PLA starts inducting new light tank


buat marinir PLA yg dibilang merk di atas

PLA starts inducting new light tank
Quote:Original Posted By diinjek2perawan


yg rantenya rapuh kek hati jomblo + armanentnya 20mm emoticon-Ngacir

Apaan tuh.. ? emoticon-Big Grin
Sebutin donk" nubi kurang paham emoticon-Ngacir