alexa-tracking

[CEGAT] KFIR Columbia intercept Tu-160 Blackjack

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/527c9af70d8b46803700000e/cegat-kfir-columbia-intercept-tu-160-blackjack
Thumbs up 
[CEGAT] KFIR Columbia intercept Tu-160 Blackjack
November 6, 2013 at 11:43
Colombian Kfirs intercept Russian bombers enrout to Venezuela

[CEGAT] KFIR Columbia intercept Tu-160 Blackjack

Two Russian Tupolev Tu-160 (NATO Reporting Name: Blackjack) strategic bombers triggered a diplomatic raw last week, violating Colombian airspace two times on a mission flown from Caracas, Venezuela to Managua, Nicaragua. The two bombers entered Columbian airspace as they were flying over an Colombian island in the Caribbean sea, without propper request. The aircraft were detected about 11:00 am by the air surveillance radar of San Andrés. According to Colombian records, the two aircraft carried registration numbers XM94115 XM94104.

The Russian bombers were intercepted by two Colombian KFIR fighters approximately 80 miles of Barranquilla. The Colombian fighters were scramblled from this base where they were stationed on high readiness alert. Barranquilla, a civil airport also supports some of the Colombian Counter-Insurgency (COIN) operations with aircraft such as the T-37 and A-29B, operating on counter drug traficking.

The Kfirs followed the Russian bombers for about five minutes, until the intruders left Colombian airspace. “Barranquilla Control reports to the Command and Control Center of the Air Force, the aircraft transferred from Curacao Control, had no diplomatic clearance for overflying respective Colombian airspace” the military announcement said. The Russian bommbers were not allowed to continue on their planned route and avoid the 12 nautical miles zone from the island. Finally, they crossed to the south of the archipelago and lost contact with them when they were on Honduran territory.

According to the Russian ministry statement, the bombers covered a distance of more than 10,000 kilometers (over 6,200 miles) during a 13-hour non-stop flight. On their way to Venezuela, on October 28, two NATO F-16 fighter jets were scrambled from Bodo air base in Norway to monitor their flight near the Norwegian airspace.

http://defense-update.com/20131106_k...blackjack.html

********************************************************************************

Jangan coba main-main sama KFIR ya.... emoticon-Cendol (S) emoticon-Kiss (S)
F-15 dan F-16 aja pernah kalah sama KFIR..................................... emoticon-Ngacir
Quote:


Bagi dong ceritanya.....
Quote:


yup di redflag 2012, kfir columbia mempecudangi F-16 dan F-15 mamarika



Quote:
sampe di lock ya?? emoticon-Matabelo
Quote:


belum di lock itu..
cuma diikutin dr belakang
walah TU-160 mau ikut2an saudara tuanya kali ya.. sebagai bomber paling sering di intersep.. ane masih inget tuh dulu ada threadnya emoticon-Ngakak (S)
ayo salis kfir tampilin lagiemoticon-Cendol (S)
[CEGAT] KFIR Columbia intercept Tu-160 Blackjack

Cakepan ini dibanding grippen atau rafale.....dan itu FAKTA
battle provennya lebih josss dibanding dua pesawat itu
emoticon-Ngacir
Quote:


nanti ada yg protes kok beli pesawat tempur namanya kafir
Quote:


kalo dibeli indonesia namanya dirubah jadi TAPIR ............ emoticon-Ngakak
Quote:

kfir artinya singa kanemoticon-Ngakak
emang bener sich cbanyak yang sensi sama mainan israel nype dsbt barang haromemoticon-Shutup
Quote:

emang populer begitu sich sebutannyaemoticon-Ngakak
Quote:


daripada F-16 hibah.. lebih jaguh KFIR block 60 kemana-mana.... radar udah AESA lho, dan sudah Combat-Networked Capable seperit Gripen NG
Usia Airframe gak bisa bohong tapi emoticon-Big Grin

BTW, Itu redflag gak dibarengi dengan simulasi perang elektronika kan dan juga dukungan AEW planes dari pihak US, makanya tuh multirole fighter US bisa dibully bully kek gitu emoticon-Big Grin
Quote:


lebih ke politik kok meskipun terkesan sampah alasan kek gitu broemoticon-Najis
Quote:


kalo jam terbangnya sama dengan F-16 hibah mah... mending KFIR kemana-mana gan... kan KFIR block 60 yg dijual israel kan di warranty 8000 flight hours lho sama IAI.
Kalo pake asumsi jam terbang pertahun F-16 (250 jam terbang/tahun) bisa dipake 30 tahun .............................................. emoticon-Ngacir
Quote:


Minta di sertifikasi HALAL aja di filipina...
Quote:


Si badger ya om emoticon-Big Grin..hampir semua fighter barat pernah escort/intercept si badger

Spoiler for kompilasi:

Spoiler for corsair:

Spoiler for topan:

Spoiler for tornado:
Quote:


bear kali om, bear hunter emoticon-Big Grin
bisa aja contoh : Irak menggunakan 4 pesawat buat ngejamming Tomcat nah sisanya 2 F-1 nembakin Matra 530 ke tomket
Quote: