alexa-tracking

tentang semi-active laser guidance seeker??

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/52785c7617cb177a6d000003/tentang-semi-active-laser-guidance-seeker
tentang semi-active laser guidance seeker??
QW-3 Surface-to-Air Missile

The QianWei-3 (QW-3, or Vanguard 3) is the surface-to-air missile first revealed during the 2002 Zhuhai Air Show. Unlike other man-portable air defence missiles in the world, which commonly use the passive IR-homing guidance, the QW-3 is fitted with a unique nose-mounted semi-active laser guidance seeker. The laser guidance enables the QW-3 missile to be almost immune to the heat flares dispensed by the target and solar/ground heat. The laser guidance has a relatively low rate of tracking (15 degree/second) in comparison to conventional IR-homing missiles. However, this disadvantage is compensated by the fact that aircraft is also much less manoeuvrable when flying at ultra-low altitude.

The QW-3 missile body resembles the basic design of the QW-1, but is added with a second-stage booster at the rear end. This enables the missile to fly a much longer range (8km) at high-speed (750m/s) and also deliver a heavier warhead. The missile is fitted with an expanding-rod high-explosive fragmentation warhead with a killing-zone radius of 3m.

The QW-3 missile is available in two versions: the standard variant and the lightweight variant, and is designed to engage low-flying aircraft, helicopters, unmanned aerial vehicles, air-to-surface missiles, anti-ship cruise missiles, and land-attack cruise missiles. Due to its much increased overall weight, the QW-3 missile is only suitable for tripod or vehicle-/ship-mounted launch.

http://www.sinodefence.com/army/surf...issile/qw3.asp

Selamat pagi rekan rekan
Ingin bertanya tentang semi-active laser guidance seeker. Memang semua benda pasti mempunyai suhu tertentu, tapi laser???apakah QW-3 seperti RBS-70 yg menerima pantulan laser dari unit penembaknya?
mohon pencerahannya, trims
SACLOS yah ?
lagian punya kita kan QW1 emoticon-Thinking
yg kita punya itu ya QW-3 kang

China courts Indonesia with missiles

By ANDREI CHANG | April 17, 2009 | 4:13 PM | 0 comments


1

0

0

0

HONG KONG, April 17 (UPI) -- China's success in establishing a "strategic partnership" with Southeast Asian countries has relied heavily on its effective diplomacy with Indonesia, which it has pursued diligently in recent years.
Indonesia had a strong anti-China policy in the 1960s due to China's backing of the Communist Party of Indonesia against the government. The two countries had no diplomatic relations from 1967 till 1990. Now, however, Indonesia has close military, political and diplomatic ties with China.

China has a very straightforward rationale in pursuing this relationship: Indonesia is the largest country in Southeast Asia and has a population of more than 240 million. It is also the most populous Muslim nation in the world and a traditional ally of the United States over the past 40 years. Therefore, aside from its natural gas and oil reserves, diplomatically, winning over Indonesia was the key to engaging other nations in the region.

In terms of military equipment and technology, Indonesia has become the third-largest client of China-made C-802 surface-to-surface missiles and QW-1 surface-to-air missiles in Southeast Asia, after Thailand and Myanmar. The Indonesian air force was the first among the armed forces of the Association of Southeast Asian Nations to purchase China's QW-3 surface-to-air missiles.


http://www.upi.com/Security_Industry...8231239999199/
Quote:


QW3 harus pake tripod... punya kita bisa dijinjing...
tanya aja sama si kabei yg tau barangnya emoticon-Stick Out Tongue
Quote:


QW 3 itu.. yg tadinya panjang 2,1 meter, setelah lewat program diet bisa mendek ke 1,5 meter.. emoticon-Mad
Quote:


terjawab sudah.. kita punya QW1 ( yg di gendong)
dan punya QW3 ( yang pake tripod ) ada fotonya kalau ga salah yg pake tripod tp pake kendaraan
IMO
Quote:


itu mistral ato grom. tergantung yg mana yg ente liat.. emoticon-Big Grin
Quote:


Iya. Jadi penembaknya rudalnya menerima pantulan laser dari unit penembaknya.

Oh iya.. QW-3 disini itu QW-1 tapi mereknya QW-3 emoticon-Embarrassment

Quote:


ini lho... imo

tentang semi-active laser guidance seeker??
Quote:


Pada hal kalau QW 1 sama dong dg Strella, kita juga punya ribuan dari Jerman Timur bareng datangnya dg 39 kapprang Frochs Parchim dan Condor selain truck Mercy dan dapur lapangan.
No picture.
Quote:



strelanya sekarang dipake marinir, termasuk yang dipasang di jip KIA yang kecil mungil itu....
Quote:

qw 3 ikut OCD
Quote:


panjangnya 2,1 meter gak?
Quote:

Quote:


Tolong dicarikan dong gambar QW3 yang panjangnya 2,1 meter lagi dipegang sama tentara Tiongkok...Bukan yang display dipameran ya...
Yang bisa ngasih tak kirim cendol seminggu...
Quote:


Mungkin maksudnya laser beam riding jd si unit rudalnya mengikuti pantulan laser yg diarahkan oleh penembaknya kayak RBS-70. O, bener ya kita belinya QW-1 soalnya pas latian nembaknya kan kayak pake IR seeker macam Stinger. Kalo QW-3 pake laser beam riding butuh unit agak gede buat ngarahin lasernya kayak di RBS-70.
Kalo dl ngomongnya beli QW-3 trus jadinya QW-1, trus apa lagi barang yg awalnya dibilang beli A pas dateng jadinya B ? Hayo...ada yg berani jawab gak...emoticon-Ngacir2
Quote:


Yg mantep sih, kalo datengnya QW-1, di bayarnya harga QW-3...
Quote:


justru harganya murah yg KW 3 daripada yang KW 1 ! emoticon-Embarrassment
×