alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5274f6f23dcb175d2d000002/elsavador-akan-membeli-10-a37-quottweetyquot-bekas-dari-chile
Elsavador akan membeli 10 A37 "tweety" bekas dari Chile
source:http://www.spacedaily.com/reports/El...Chile_999.html

by Staff Writers
San Salvador, El Salvador (UPI) Oct 31, 2013

El Salvador is going ahead with its purchase of 10 secondhand Cessna Dragonfly light attack planes from Chile despite the Central American country's meager cash resources and competing offers from Brazil.

More than 60 percent of the Central American country's national budget goes to military-related expenditures but, in this case, funds may be provided as loans by Chile or the United States, or both, defense news media said. Details of the financing were not discussed.

The deal is said to be worth about $8.6 million and includes the 10 aircraft and spare parts, infodefensa.com, Air Forces Monthly and Chiledefense blog said.

The Dragonfly is more than 50 years old and was produced between 1963 and 1975. About 577 of the A-37, developed from Cessna T-37 Tweet, were produced during that period but it's not clear how many survive.

The Chilean air force retired most of its Dragonfly aircraft in 2009 and had been looking around for buyers since then. The U.S. Air Force has retired most of its A-37s but the Peruvian air force still operates some of about 18 A-37s in its inventory.

Ten were upgraded with U.S. help as part of international assistance to the country's anti-narcotics program. South Korea donated eight A-37s to the country.

The Dragonfly was one of the light attack aircraft used during the later part of the nearly 20-year Vietnam war, so analysts received the news with surprise, as the deal is likely to push aside a contract being discussed for Brazil's Super Tucano light attack aircraft. The modern Brazilian attack plane is at least 10 times more expensive.

El Salvador continues to operate some of an estimated eight A-37s supplied by the United States during its 1979-1992 civil war to help the government beat an insurgency.

Salvadoran President Mauricio Funes reported plans for the purchase during Soldier's Day celebrations in May that marked the 189th anniversary of the creation of the Salvadoran Armed Forces.

The deal rules out "at least temporarily, the newer Brazilian light attack fighter Super Tucano, the most novel and optimal operating aircraft in terms of investment per flight hour," infodefensa.com said.

The purchase works out to about $860,000 per aircraft, dialogo-americas.com said on its website.

"If the loan is approved, this fleet will strengthen our Air Force, which has not been properly supported in recent decades," Funes said during the May 6 speech at the Military School in San Salvador.

"We are submitting this request to the honorable Legislative Assembly in due time. Congressmen and congresswomen know that the Armed Forces, particularly the Air Force, will be thankful," Funes said.

Salvadoran National Defense Minister Major General Atilio Benitez said he discussed purchase with his Chilean counterparts at the Central American Armed Forces Conference in Uruguay.

"We have these same aircraft and with this (the addition of Chilean equipment), we are strengthening the force; further, a stock of spare parts is included, which might be useful for some of our non-operational equipment," Benitez said.

Benitez did not rule out that this addition might balance out -- though not entirely in favor of El Salvador -- the difference in air power between his country and its regional neighbors, whose forces surpass Salvadoran ones, dialogo-americas.com said.

The purchase would set aside an earlier initiative to buy 10 new Brazilian Embraer EMB314/A29 Super Tucano light attack fighters at $10-$12 million each, the website said



Tucano gak jd kepilih................emoticon-Belo

kalo soal itu sih terserah user empunya fulus gan emoticon-Cool
ngomong ngomong gw pertamax ye? emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By marchtien9903
kalo soal itu sih terserah user empunya fulus gan emoticon-Cool
ngomong ngomong gw pertamax ye? emoticon-Malu (S)


mau cari perkara lu? emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By finandhita


mau cari perkara lu? emoticon-Malu (S)


tumben lum merah... emoticon-linux2
Quote:Original Posted By marchtien9903
kalo soal itu sih terserah user empunya fulus gan emoticon-Cool
ngomong ngomong gw pertamax ye? emoticon-Malu (S)


mulai,,,,,,lalat berdatangan,,,,,emoticon-Cape d... (S)

TS nya males ngasih picnya,,,,,
Elsavador akan membeli 10 A37 "tweety" bekas dari Chile
tumben jamaah hibahiyah wal bekasiyyah kagak ada yang pengin emoticon-Ngakak
emoticon-Matabelo ga ada kitiranya, kerenan ini bentuknya daripada si tukino
Quote:Original Posted By reppu
emoticon-Matabelo ga ada kitiranya, kerenan ini bentuknya daripada si tukino


edited--
ternyata loyo nih burung emoticon-Thinking
Quote:"We have these same aircraft and with this (the addition of Chilean equipment), we are strengthening the force; further, a stock of spare parts is included, which might be useful for some of our non-operational equipment," Benitez said.

Quote:The deal is said to be worth about $8.6 million and includes the 10 aircraft and spare parts, infodefensa.com, Air Forces Monthly and Chiledefense blog said.

Mending punya 10 Super 'Volcano' + 8 Capung Jet uzur yg ga lama lagi akan mangkrak, atau mending punya 18 Capung Jet uzur yg terbang semua dan masih bisa nyengat dg baik ?

OOT...ada fakta menarik dibalik operasional Capungnya Salvador ini.... ada yg pernah rontok gara2 pilotnya ditembak sniper pake bedil Dragunov.... (Jadi inget film 'Flight of the Intruder' nya Brad Johnson dulu....lagi low-level ditembak petani iseng...). - Mau masukin trit 'Tahukah Anda' rada2 males nyarinya..
Quote:18th November 1989
FAS A-37B FAS 429 shot through chest by Dragunov - Capt. Milton Andrade ejected succesfully, rescued by UH-1H

source: http://www.ejection-history.org.uk/C.../Salvadore.htm
Quote:Original Posted By Marechaussee




Mending punya 10 Super 'Volcano' + 8 Capung Jet uzur yg ga lama lagi akan mangkrak, atau mending punya 18 Capung Jet uzur yg terbang semua dan masih bisa nyengat dg baik ?

OOT...ada fakta menarik dibalik operasional Capungnya Salvador ini.... ada yg pernah rontok gara2 pilotnya ditembak sniper pake bedil Dragunov.... (Jadi inget film 'Flight of the Intruder' nya Brad Johnson dulu....lagi low-level ditembak petani iseng...). - Mau masukin trit 'Tahukah Anda' rada2 males nyarinya..

source: http://www.ejection-history.org.uk/C.../Salvadore.htm


Bukan Flight of The Intruder tapi Air America. emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By kimi mabok


tumben lum merah... emoticon-linux2


bukan gw loh itu ya yang salvo.. emoticon-linux2

==========================================================

ini barang teknologi 70-an ya? emoticon-Matabelo
Quote:Original Posted By Marechaussee




Mending punya 10 Super 'Volcano' + 8 Capung Jet uzur yg ga lama lagi akan mangkrak, atau mending punya 18 Capung Jet uzur yg terbang semua dan masih bisa nyengat dg baik ?

OOT...ada fakta menarik dibalik operasional Capungnya Salvador ini.... ada yg pernah rontok gara2 pilotnya ditembak sniper pake bedil Dragunov.... (Jadi inget film 'Flight of the Intruder' nya Brad Johnson dulu....lagi low-level ditembak petani iseng...). - Mau masukin trit 'Tahukah Anda' rada2 males nyarinya..

source: http://www.ejection-history.org.uk/C.../Salvadore.htm


ai pikir mending volcano... sparepart gampang, kepake lama, lebih uptodate n lebih lincah...

kalo volcano cuma bisa bawa 1.5 ton senjata, A-37 cuma bisa bawa 1 ton emoticon-Hammer
Quote:Original Posted By kimi mabok


ai pikir mending volcano... sparepart gampang, kepake lama, lebih uptodate n lebih lincah...

kalo volcano cuma bisa bawa 1.5 ton senjata, A-37 cuma bisa bawa 1 ton emoticon-Hammer


Katanya juga temporarily n ngakuin kalau investment ST itu yang paling baik. Ane sih ngeduganya nantinya bakal beralih juga ke Super Tucano, n pembelian Cessna bekas ini cuman stopgap macam hibah F-16 kita.
Quote:Original Posted By stuka1788


Katanya juga temporarily n ngakuin kalau investment ST itu yang paling baik. Ane sih ngeduganya nantinya bakal beralih juga ke Super Tucano, n pembelian Cessna bekas ini cuman stopgap macam hibah F-16 kita.


Heran thread COIN beginian kok Si Agni gak muncul dan bawa dagangan Asia nya (KT 1 Ungbi), btw kenapa gak ngelirik Yak 130 ......... kan sekelas itu ......... emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By madokafc


Heran thread COIN beginian kok Si Agni gak muncul dan bawa dagangan Asia nya (KT 1 Ungbi), btw kenapa gak ngelirik Yak 130 ......... kan sekelas itu ......... emoticon-Ngacir


beda kelas banget ey....si yak-130 bisa bawa berton-ton senjata canggih2...
yang ini bawa 4 mk-82 udah ngos ngosan emoticon-Hammer
Quote:Original Posted By Marechaussee

Mending punya 10 Super 'Volcano' + 8 Capung Jet uzur yg ga lama lagi akan mangkrak, atau mending punya 18 Capung Jet uzur yg terbang semua dan masih bisa nyengat dg baik ?


emoticon-Hammer2 emoticon-Hammer2 emoticon-Hammer2 emoticon-Hammer2
Quote:Original Posted By stuka1788


Bukan Flight of The Intruder tapi Air America. emoticon-Big Grin


ya bener...Air America...salah satu film wajib koleksi..tuh petani santai banget abis nembak langsung gigit rumput emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By stuka1788


Bukan Flight of The Intruder tapi Air America. emoticon-Big Grin


Rasanya di Flight of The Intruder juga ada lho... A-6 lagi otw balik ke carrier abis low-level bombing, lewat low-speed diatas petani aki2 yg lagi bawa rifle, tau2 dia kokang senapannya, terus nembak kearah kokpit...tembus lewat canopy menghantam leher navigatornya... (Harus dicoba sama Mythbuster mestinya yg beginian..).
Quote:Original Posted By stuka1788


Bukan Flight of The Intruder tapi Air America. emoticon-Big Grin

Sory OOT jd nostalgia.emoticon-Big Grin
Air America kalo ga salah Mel Gibson sama si Iron Man ya yg main?
Kalo Flight of Intruder yg ngebom sarang SAM nya NVA di Hanoi kan?emoticon-Big Grin

Quote:Original Posted By toesbolteroes11

Sory OOT jd nostalgia.emoticon-Big Grin
Air America kalo ga salah Mel Gibson sama si Iron Man ya yg main?
Kalo Flight of Intruder yg ngebom sarang SAM nya NVA di Hanoi kan?emoticon-Big Grin



Betul.
Di Air America, C-123 Provider yg dihajar bedil petani...kena mesin kanan
Flight of Intruder, A-6 yg dihajar bedil petani (juga)...kena navigator
Ga tau siapa niru siapa...