alexa-tracking

Apakah M'syia cut a deal dengan China di Sabah?

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5271cf58bbf87b0f74000004/apakah-msyia-cut-a-deal-dengan-china-di-sabah
Apakah M'syia cut a deal dengan China di Sabah?
Quote:



kayanya si encik berminat jadi deputi uwak mao dan berbagi kekayaanemoticon-Big Grin

Malaysia belum ada duit buat ganti MIG -29

Kerajaan masih belum putuskan pembelian jet pejuang ganti MiG-29

Merbok: Kerajaan masih belum memutuskan pembelian jet pejuang pelbagai guna, untuk menggantikan MIG-29 Fulcrum yang sudah tamat tempoh.

Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Abdul Rahim Bakri, berkata ini kerana kerajaan perlu mengkaji pelbagai sudut terlebih dahulu, bukan saja kemampuan jet yang ditawarkan beberapa syarikat pengeluar, malah paling penting kemampuan kewangan negara juga perlu diambil kira.
Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas merasmikan Majlis Penutup Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) Kumpulan 3 Siri 10/2013 di Kem PLKN Damai Park Resort, di sini, sebentar tadi.

Sorry kalau emoticon-Blue Repost

Sumber : Berita harian.com
Quote:


berita repost lagian gak ada hubungannya sama trit ini emoticon-Bingung (S)
klw malaysia jadi deputy nya China dan australia jadi deputy nya USA
posisi Indonesia ntar gimana, atas bawah uda mihak salah satu pihak tinggal Indonesia mau nyemplung ke mana
Quote:

kalo memang sonora serius berarti dia harus cabut dulu dari persemakmuran brutusemoticon-Cendol (S)
Quote:
Idem emoticon-Cendol (S)
Lagian commonwelt gk aka diam salah satu anggotanya pindah haluan n bisa jd rival d masa depan.. ". CMIIW loh ya .. emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin

Quote:


Ane sih gk yakin malaysia n china bisa sampai k level ally"
Menurut nae sih" pst lebih milih indonesia" secara politik n pertahanan yg non blok n zero enemy (katanya loh ya) emoticon-Stick Out Tongue

Klw d asean sih" yg punya kans n kemampuan militery power d masa depan" ya cuma indonesia.. emoticon-Ngacir emoticon-Ngacir
Quote:


Yup...n kalau itu terjadi berarti akan berkurang penjaga istana mama eli.....padahal menurut ncek adudu menjaga halamat istana mama eli merupakan kebanggaan negara...
Quote:


napa harus pake malu malu

sebut saja "jongos"
Quote:


Hampir kaga mungkin malay jadi deputy China.
Kemungkinan paling besar yah kamboja ato Myanmar. emoticon-Big Grin
Thailand keliatan juga udah mulai agak merapat Ke China.

Nyemplung ke sesama bangsa Asia. emoticon-Recommended Seller
×