alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/527008f5148b46c75a000002/ka-52k-helicopter-crashes-in-moscow-near-residential-neighborhood
Ka-52K helicopter crashes in Moscow near residential neighborhood
Quote:A helicopter crashed just meters away from residential houses in the South East of Moscow. The Russian Emergencies Ministry said the pilots managed to bail out in time, but received trauma injuries.

The Russian Defense Ministry has confirmed it was an experimental military helicopter, Ka-52K.

Both pilots have been taken to hospital and remain in serious condition, the head of Moscow’s Department of Healthcare Georgy Golukhov told Interfax.

Eyewitnesses of the accident said the helicopter’s crash was followed by two loud explosions. The aircraft fell in a wooded area, reportedly near a helipad. Thick smoke from the fire is now covering the neighborhood.

“A green helicopter is on fire, the area of the blaze is around 20 square meters,” an Emergencies Ministry spokesman told RIA.

The combat helicopter turned out to be a naval version of Ka-52 undergoing tests for the future deployment on Russian Mistral-class carriers.

“The crash-landed Ka-52 helicopter was undergoing tests in the Kamov design bureau as part of a research and development process. The aircraft was piloted by a crew from the design bureau,” the ministry said in a statement.
The Kamov Ka-52 “Alligator” (NATO reporting name Hokum B) is a modified two-seat model of a renowned Russian attack helicopter, the Ka-50 “Black Shark.” The distinctive coaxial rotor system of these attack helicopters allows high maneuverability, and they have become support helicopters of choice for Russian special forces.

This is the second crash involving the Ka-52 since it was officially put into operation in 2011. In the previous accident, a Ka-52 crashed during a training flight in adverse weather conditions near Torzhok in Russia’s Tver Region in March 2012. Both pilots were killed in the accident.

Spoiler for Image BWK:


untung kedua pilotnya sudah bail out dengan sedikit cedera, walau yg bawa bukan pilot militer dan heli experimental masih dalam pengembangan untuk versi naval, btw heli yang di bawa ini sudah memakai radar Zhuk-AE tidak ya atau baru mau di pasang, sorry kalau repost.

untung enggak bawa tentengan Kh-31 atau Kh-35 bisa ngeri itu. emoticon-Takut (S)

sumbernya :
sumber
sistem penyelamatan diri pilot nya gimana ya gan? pake ejction seat kah heli ini? soalnya dari fotonua keliatan kanopi nya kebuka..
Pake ejection seat?
Akhirnya ejection seat ka-52 proven juga emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By dewaruci77
sistem penyelamatan diri pilot nya gimana ya gan? pake ejction seat kah heli ini? soalnya dari fotonua keliatan kanopi nya kebuka..


saya pertama bingung sekali pilotnya keluar dengan ejection seat kah, kalau memang memakai ejection seat yang setahu saya urutan bail out menggunakan ejection seat Ka-52 seharusnya baling-baling helinya terlepas terkena ledakan lalu ejection seat meluncur sesaat kemudian agar sang pilot saat bail out tidak terkena baling-baling helinya menurut wiki :

Quote:For improved pilot survivability the Ka-52 is fitted with a NPP Zvezda (transl. Star) K-37-800 ejection seat, which is a rare feature for a helicopter. Before the rocket in the ejection seat deploys, the rotor blades are blown away by explosive charges in the rotor disc and the canopy is jettisoned.

tapi yang saya liat di gambar baling-balingnya masih nyantol kemungkinan pilotnya mendarat darurat ( mungkin takut helinya menghantam pemukiman penduduk ) lalu pilotnya segera keluar begitu helinya touch down. CMIIW


Quote:Original Posted By mengkom
Pake ejection seat?
Akhirnya ejection seat ka-52 proven juga emoticon-Big Grin


keknya enggak deh gan, masih belum battle proven ejection seatnya soalnya ada kasus pertama Ka-52 di 2012 sebelum kejadian ini pilotnya meregang nyawa dua-duanya yang satu tewas di TKP yang satu lagi tewas pas di rumah sakit. emoticon-Berduka (S)

Quote:
Two pilots died after a Kamov Ka-52 (Hokum B) attack helicopter crashed during a training flight near Torzhok in Russia’s Tver Region on Tuesday, the Defense Ministry said.

“A rescue group found the helicopter some 10 kilometers west of Torzhok air field at 08.45 am Moscow Time” he said. One pilot died immediately in the crash, and the second died in hospital shortly after.
source : link


semoga cepat di perbaiki deh, helinya cantik sayang kalau nanti jadi trade mark "flying coffin"
Ini kayaknya masih dipangkalan gambar yg terakhir kelihatan ada Ka 52 lain yg rotornya di tutupi terpal..

BTW kalau misalkan ejection seat dipakai, terus bladenya secara otomatis keputus, itu bladenya apa nggak babat di sekitarnya yah?... kan nggak mungkin ketika ada kerusakan bladenya langsung berhenti statis, pasti akan tetep muter khan?
pake zhuk radar, hidungnya cukup ga ya? atau radarnya yg dibuatin varian khusus alligator?
paling nggak pilotnya selamatemoticon-Malu (S)
Yaaaaaaaah emoticon-Frown
Si cantik tumbang emoticon-Frown

Yg penting si pilot selamat, ga spt insiden 2012 lalu