alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/525d6a1f19cb178e60000007/for-sale-tank-sprut-sd-bisa-di-export-tni-tertarikah
Thumbs up 
[FOR SALE] Tank SPRUT-SD bisa di export, TNI tertarikah?
Russia pushes airdrop anti-tank gun

Christopher F Foss, Nizhny Tagil,
Russia - IHS Jane's International Defence Review
14 October 2013

[FOR SALE] Tank SPRUT-SD bisa di export, TNI tertarikah?

The Volgograd Machine Building Joint Stock Company is hoping to export its unique 2S25 125 mm self-propelled anti-tank gun (SPATG) originally developed for Russian air assault units under a new sales push.

The 2S25 - also referred to as the SPRUT-SD - has the firepower of the Russian T-72, T-80, and T-90 series main battle tanks (MBTs), but with a combat weight of only 18 tonnes it has greater strategic mobility and can be deployed in terrain inaccessible to heavier armoured fighting vehicles.

In essence, the vehicle uses automotive components from the BMD-3 airborne assault vehicle (AAV), which was also designed and built in Volgograd, following on from the BMD-1 and BMD-2 AAVs. Volgograd also developed the BMD-4, but quantity production of the BMD-4M was shifted to Kurgan (using parts from the BMP-3).

[FOR SALE] Tank SPRUT-SD bisa di export, TNI tertarikah?

Future production of the 2S25 would be undertaken at the Volgograd facility, which retains all of the jigs and tools required from the production for the Russian Army.

The 2S25 features an all-welded hull and turret, which provides protection from small arms and shell splinters all round, but with thicker armour over the front arc. The vehicle is rear-engined, with the driver seated at the front and a two-man turret in the middle of the hull.

As noted, its main armament is the 125 mm 2A75 smoothbore gun developed at Artillery Plant No 9.

youtube-thumbnail


A total of 40 rounds (projectiles and charges) are carried, 22 of which are held in the automatic loader, with the remainder to manually replenish the loader from a locker. The mix typically consists of 20 high-explosive fragmentation (HE-FRAG), 14 armour-piercing, fin-stabilised discarding sabot (APFSDS), and six high-explosive, anti-tank (HEAT) projectiles. It can also fire a laser-guided projectile - usually carrying a total of six - fitted with a tandem HEAT warhead.

A 7.62 mm PKTM machine gun is mounted co-axially with the main gun, fed by a store of 2,000 rounds, while two banks of three 81 mm grenade-launchers are mounted on the back of the turret.

[FOR SALE] Tank SPRUT-SD bisa di export, TNI tertarikah?

The 2S25 also features an adjustable hydropneumatic suspension system that enables the driver to alter the ground clearance from 100 mm to 500 mm.

As well as being airportable and air-droppable, the 2S25 is fully amphibious with very little preparation and, according to the prime contractor, can also be used during amphibious operations.

[FOR SALE] Tank SPRUT-SD bisa di export, TNI tertarikah?

It is propelled in the water by two waterjets low on the hull rear, giving a maximum speed of at least 9 km/h powered by the 2V06-2S diesel, which develops 510 hp, sufficient for a maximum road speed of up to 70 km/h.

http://www.janes.com/article/28394/r...anti-tank-gun?

************************************************************************************

Sprut-SD sekarang for sale... dengan kemampuan terjun payung + berenang, kira-kira TNI tertarik gak untuk mengakuisisi tank ini mendampingi si kucing garong?? ................................................. emoticon-Ngacir

Spoiler for Sprut-SD:


Spoiler for Sprut-SD:


Spoiler for Sprut-SD:


Spoiler for Sprut-SD:


Spoiler for Sprut-SD:


Spoiler for Sprut-SD:


Spoiler for Sprut-SD:


Spoiler for Sprut-SD:



pesen 2.......... buat parade... ndampingi 2 leopret & 2 murder
.......emoticon-Ngacir2
Mirip AMX-10 PAC 90 nya Marinir.Btw air drop nya bs pake sekelas Herky gt?
Quote:Original Posted By toesbolteroes11
Mirip AMX-10 PAC 90 nya Marinir.Btw air drop nya bs pake sekelas Herky gt?


Herky yang J emoticon-Embarrassment

kudu pesen Candid dulu ... emoticon-Hammer
Boleh juga sebagai pengganti PT76 dan pendamping BMP3F marinir..Mending ini sebagai platform tank medium pindad, ayo om putin silahkan ditawarkan, rosoboron buat brosurnya dulu hehehe
Pfff. Kalau ada duit lebih baik dipakai untuk bikin IFV tulen.
Quote:Original Posted By Stealthflanker


Herky yang J emoticon-Embarrassment




dan bukan yang J juga tapi C-130J-30 Super Hercules, gak dapet dilebarnya, bukan panjang, berat dan tingginya
Sebagai pengganti PT 76 Marinir bisa gak? Tumpang tindih gak perannya sm BMP 3 klw Marinir beli ini??
Quote:Original Posted By markus77
Sebagai pengganti PT 76 Marinir bisa gak? Tumpang tindih gak perannya sm BMP 3 klw Marinir beli ini??


Kalo menggantikan ya tidak, SPRUT-SD kan Tank murni, sedangkan BMP-3 masuk ke IFV karena bisa bawa penumpang. Kalo jadi pelengkap ya mungkin bisa... plus nya SPRUT-SD ini adalah meriam 125mm nya dibanding dengan BMP-3F Marinir yang masih mengandalkan meriam 100m low velocity. Jelas daya gempur marinir makin mumpuni.
Soal berat/armor kayaknya SPRUT-SD vs BMP-3F ini sama aja, sama-sama di 18 ton
Ini baru medium tank.. Ini yg harusnya dicontoh pindad

18 ton, fully amphibious, air-droppable dgn 125mm tank buster..
un-stabilized 90mm low pressure cockerill mah ke laut aje emoticon-Stick Out Tongue

Premium medium tankemoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By mengkom
Ini baru medium tank.. Ini yg harusnya dicontoh pindad

18 ton, fully amphibious, air-droppable dgn 125mm tank buster..
un-stabilized 90mm low pressure cockerill mah ke laut aje emoticon-Stick Out Tongue

Premium medium tankemoticon-Big Grin


plus 125mm auto-loader...
spatg kek ginian mungkin bisa buat marinir.... bisa buat parako pprc paskhas.... emoticon-I Love Indonesia (S)
Quote:Original Posted By mengkom
Ini baru medium tank.. Ini yg harusnya dicontoh pindad

18 ton, fully amphibious, air-droppable dgn 125mm tank buster..
un-stabilized 90mm low pressure cockerill mah ke laut aje emoticon-Stick Out Tongue

Premium medium tankemoticon-Big Grin


Laba laba ke laut aje.. emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By pecotot


plus 125mm auto-loader...


ini nih yang di cari...kemaren leo a4 udah auto blm
Quote:Original Posted By pecotot


Kalo menggantikan ya tidak, SPRUT-SD kan Tank murni, sedangkan BMP-3 masuk ke IFV karena bisa bawa penumpang. Kalo jadi pelengkap ya mungkin bisa... plus nya SPRUT-SD ini adalah meriam 125mm nya dibanding dengan BMP-3F Marinir yang masih mengandalkan meriam 100m low velocity. Jelas daya gempur marinir makin mumpuni.
Soal berat/armor kayaknya SPRUT-SD vs BMP-3F ini sama aja, sama-sama di 18 ton


Klw gitu cocok banget donk..seandainya Marinir beli ini.....di duetin sm BMP 3, sbg tulang punggung armoured vehicle Marinir.....gak perlu banyak2 jenis armoured vehicle spt skrg ada AMX 10, BTR 80, BVP 2, BTR 50, PT 76 (bahkan tuh 2 udh waktunya pensiun jg)...kecuali yg LTVP 7 boleh lah dipertahanin bahkan maunya sih nambah....
Quote:Original Posted By mengkom
Ini baru medium tank.. Ini yg harusnya dicontoh pindad

18 ton, fully amphibious, air-droppable dgn 125mm tank buster..
un-stabilized 90mm low pressure cockerill mah ke laut aje emoticon-Stick Out Tongue

Premium medium tankemoticon-Big Grin


armornya nanggung gans, speknya nyari yg kelas 25-30 ton buat medium tank, makanya nanti bakal jadi spesies baru, ngak tau bisa berenang apa ngak
gede bgt 125mm..... si leo perasaan cuma 120...cmiiw
barusan baca tread sebelah katanya trend kedepam pada pake roda 8x8...yang pake trak kayak leo bakal minggir dulu
Quote:Original Posted By NenenEnthutiast


armornya nanggung gans, speknya nyari yg kelas 25-30 ton buat medium tank, makanya nanti bakal jadi spesies baru, ngak tau bisa berenang apa ngak


25-30 ton ya jelas CV90-120 yang kagak bisa berenang emoticon-Ngakak
Sebaiknya TNI AL beli ini, biar fire power marinir makin gahar