alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/52591d0e20cb173f03000008/us-ship-detained-by-venezuela-in-guyana-disputed-waters
US ship detained by Venezuela in Guyana disputed waters
US ship detained by Venezuela in Guyana disputed waters

Guyana says the Venezuelan navy has entered its territorial waters and detained a US-operated ship.The government said the Venezuelan actions in the disputed Essequibo region constituted "a serious threat to peace in the region".

The ship belongs to Texas-based company Anadarko, which has been granted a contract to look for oil in the area.Caracas has said the ship was operating illegally in Venezuelan waters. The US has declined to comment on the seizure.

The vessel - the Teknik Perdana - was surveying the seafloor on Thursday when it was approached by a Venezuelan navy vessel and forced to sail to Venezuela's Margarita Island. At least five US citizens are on board, the company said."One point is clear: the Teknik Perdana was in Guyana's waters when this incident took place," said the Guyanan foreign ministry in a statement.

The US state department said it was aware of reports that five US citizens were among crew members detained by Venezuelan authorities aboard the ship."Due to privacy concerns, we cannot comment further at this time," a statement said.

The ship sails under a Panamanian flag and is owned by Singaporean marine surveying company."Our first concern is the safety of the crew of the MV Teknik Perdana research vessel, which was under contract to our company and conducting a seafloor survey on behalf of the government of Guyana," said a spokesperson for Anadarko, Brian Cain.

"We are fully cooperating with the Government of Guyana, the US coast guard and embassy personnel in an effort to achieve the safe release of the crew and vessel," Mr Cain added.

'Peaceful vocation'
The Venezuelan foreign ministry responded shortly after, issuing a statement demanding an official explanation from the Guyanan authorities."Venezuela expresses its deepest concerns over the manner in which foreign vessels authorised by the government of Guyana enter Venezuelan territorial waters and exclusive economic area," said the statement.

"We reiterate that the Bolivarian National Navy would never encroach on the territory of a fraternal nation."According to the statement, the vessel is expected to dock in the Margarita Island at 06:00 local time (11:30 GMT) on Saturday.

The foreign ministry reaffirmed Venezuela's "peaceful vocation" and said it had no intention of "going back to previous situations of confrontation with the Republic of Guyana".The vast area west of the Essequibo river makes up two-thirds of the territory of Guyana.

It has been claimed by Venezuela as its own since the 19th Century, when Guyana was still a British colony.Former Venezuelan President Hugo Chavez made attempts to improve relations between the two South American neighbours.

In an official visit to Georgetown in 2004, he played down the dispute and said that "the integration of South America and the Caribbean is vital, especially now that neo-liberalism has failed".

http://www.bbc.co.uk/news/world-lati...erica-24500362
===================================================

Venezuelan Navy hijacked research vessel Teknik Perdana, Guyana

The Government of Guyana was informed that at approximately 16:00 hrs on Thursday 10th October, 2013 a Venezuelan Navy frigate, the “Yakuana”, was trailing the seismic vessel, the RV Teknik Perdana which is under contract with Anadarko.

The frigate obstructed the research vessel's passage, requested them to change course and stop surveying. As is known, Anadarko has a petroleum prospecting licence to search for hydrocarbons in the Roraima block offshore Guyana.

The crew of the RV Teknik Perdana explained to the crew of the Venezuelan frigate that they were conducting a multi-beam survey of the seafloor in Guyana’s exclusive economic zone.The Venezuelan frigate insisted that the vessel was doing such work in Venezuela’s exclusive economic zone and instructed that the vessel switch off its engines and shut down its seismic equipment.

At about 17:45 hrs the Venezuelan Frigate ordered the RV Teknik Perdana, which was then located at 10 21.0745 N, 57 31.1057W to travel at 5 knots in a westerly direction.At approximately 20:30 hrs, the crew of the RV Teknik Perdana was instructed to increase speed to 7 knots and was given directions to sail to the island of Margarita in Venezuela.It was then clear that the vessel and its crew were under arrest. These actions by the Venezuelan frigate are unprecedented in Guyana Venezuela relations.

Guyana has been exercising jurisdiction over the said area ever since the extension of the jurisdiction of coastal States was established under international law.

Guyana intends to employ all peaceful means to facilitate a return to the status quo ante since neither the Venezuela, nor any other State has the authority to exercise any action in Guyana’s territorial waters, its continental shelf or its exclusive economic zone without its express consent.

CaribSeek News

Anadarko Petroleum Corp. (APC) - the third-largest independent U.S. oil and natural gas producer.

Research vessel Teknik Perdana, IMO 7353999, 2270 gt, built 1974, flag Panama, manager TL GEOHYDROGRAPHICS PTE LTD, Singapore.

Reportedly there are Russian scientists on board of Teknik Perdana.

http://www.fleetmon.com/maritimenews...sel-teknik-pe/
====================================================

"Kapal US"-nya
US ship detained by Venezuela in Guyana disputed waters

Kapal yang menangkap
US ship detained by Venezuela in Guyana disputed waters

Kapal berbendera Panama, Milik Perusahaan Singapura, ditangkap sama kapal perang Venezuela, di perairan Guyana, diberitakan sebagai kapal USA..

mungkin ini yang namanya konflik internasional..........
Nama kapalnya itu loh, "Teknik Perdana" Indonesia banget emoticon-Hammer

Apa yang punya perusahaan itu ada turunan Indonesia yach emoticon-Bingung (S) soalnya Teknik (Teknik dengan K bukan technic ) dan kata Perdana itu sangat kental nuansa bahasa Indonesianya
kapal milik singapura berbendera panamaemoticon-Bingung (S)
jangan2 singapore mau ngintip atas suruhan pamannyaemoticon-Ngakak
akhir2 ini banyak banget kisah negara gedhe ngintip ketahuanemoticon-Kiss
itu kapal perangnya cakep emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By wahwibson
kapal milik singapura berbendera panamaemoticon-Bingung (S)
jangan2 singapore mau ngintip atas suruhan pamannyaemoticon-Ngakak
akhir2 ini banyak banget kisah negara gedhe ngintip ketahuanemoticon-Kiss

soal bendera panama, ini biasanya murni soal pajak; banyak juga kok kapal2 dalam negeri yang dibenderakan panama, safe haven buat pajak itu... kapal ini disuruh research oil n gas..

Quote:Original Posted By prupen
itu kapal perangnya cakep emoticon-Malu (S)

itu OPV, gun only, tapi punya hanggar dan landing dek...
desainnya cantik ya, buatan spanyol...
Quote:Original Posted By newmomotaro
Nama kapalnya itu loh, "Teknik Perdana" Indonesia banget emoticon-Hammer

Apa yang punya perusahaan itu ada turunan Indonesia yach emoticon-Bingung (S) soalnya Teknik (Teknik dengan K bukan technic ) dan kata Perdana itu sangat kental nuansa bahasa Indonesianya

kapalnya punya singapur, ya kemungkinan punya orang indonesia...
Yang menangkap, adalah PC-23 Yekuana dari Guaiquerí class patrol vessels (Avante 2200 Combatant)

kalau dari wiki:
Code:

The POVZEE vessels feature stealth technology with reduced radar and infrared signatures as well as special design to minimize the propulsion system's noise emissions and vibrations. An aft hangar and flight deck enables operation of a single rotary-wing aircraft. The ship carries two small semi-rigid boats RHIB for rescue and transport purposes.


persenjataannya:
Code:

1 x Oto Melara 76 mm (A position)
1 x Oerlikon Millennium 35 mm Naval Revolver Gun System
2 x machine guns 12,7 mm

walau nda punya rudal, punya anti rudal yang bagus...
US ship detained by Venezuela in Guyana disputed waters
OPV ber-milenium ria...
Quote:Original Posted By HobbyMiliter
US ship detained by Venezuela in Guyana disputed waters
OPV ber-milenium ria...


cakep dah lebih berisi badannya ..

kenapa Indo ga melirik spanyol sebagai sumber combatan ya..Navantia kan lumayan jg tuh.. mungkin lebih mudah dari londo yg masih ngembel-ngembeli HAM emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin..

tapi klo dah milih spain berarti masalah procurement TNI udah sembuh sih emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By chibiyabi


cakep dah lebih berisi badannya ..

kenapa Indo ga melirik spanyol sebagai sumber combatan ya..Navantia kan lumayan jg tuh.. mungkin lebih mudah dari londo yg masih ngembel-ngembeli HAM emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin..

tapi klo dah milih spain berarti masalah procurement TNI udah sembuh sih emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin

lebih mudah kayaknya kalo spanyol dan italia krisis ekonomi mereka parah loch kalo kita ngsih proyek kapal bisa minta bonus menarik misal ote2emoticon-Malu (S)
"mayaguez" part II kah ??? emoticon-Matabelo
Quote:Original Posted By chibiyabi


cakep dah lebih berisi badannya ..

kenapa Indo ga melirik spanyol sebagai sumber combatan ya..Navantia kan lumayan jg tuh.. mungkin lebih mudah dari londo yg masih ngembel-ngembeli HAM emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin..

tapi klo dah milih spain berarti masalah procurement TNI udah sembuh sih emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin


Baik Indonesia dan Venezuela sama2 suka beli kapal dari mantan penjajah.Kenapa ya?
Quote:Original Posted By HobbyMiliter
Yang menangkap, adalah PC-23 Yekuana dari Guaiquerí class patrol vessels (Avante 2200 Combatant)

kalau dari wiki:
Code:

The POVZEE vessels feature stealth technology with reduced radar and infrared signatures as well as special design to minimize the propulsion system's noise emissions and vibrations. An aft hangar and flight deck enables operation of a single rotary-wing aircraft. The ship carries two small semi-rigid boats RHIB for rescue and transport purposes.


persenjataannya:
Code:

1 x Oto Melara 76 mm (A position)
1 x Oerlikon Millennium 35 mm Naval Revolver Gun System
2 x machine guns 12,7 mm

walau nda punya rudal, punya anti rudal yang bagus...


Radarnya pun Smart S Mk 2.Memang dimensinya lebih besar sih.Kurang lebih SIGMA Maroko.
Hmm... Teknik Perdana, Singapura, Anadarko... Weka mana Weka? emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By toesbolteroes11


Radarnya pun Smart S Mk 2.Memang dimensinya lebih besar sih.Kurang lebih SIGMA Maroko.


tinggal di instal exocet blok 3.. 8 biji ma beliin ram 2 gelondong dah lumayan mak nyuss nih kapal.... emoticon-Smilie

belinya ga ngeteng lho..
walau pun, tadi, dimaksudkan hanya untuk OPV; nda di kasih rudal..

ini saja sudah mampu melakukan fungsi patrolinya, terlepas dari pertikaian klaim ZEE kedua negara yang tumpang tindih..

Tetapi tetap mampu mempertahankan kehadiran AL di laut yang di pertikaikan..


bagaimana dgn Indonesia? Okelah, ambalat sekarang ada perhatian khusus; selalu ada kehadiran kapal perang kita disana... bagaimana dengan LCS? natuna dan sekitarnya?
Quote:Original Posted By toesbolteroes11


Baik Indonesia dan Venezuela sama2 suka beli kapal dari mantan penjajah.Kenapa ya?


Karena mantan penjajah itu bisa diporotin duitnya. Ngomong aja dulu kapten mereka bernama si A pernah menganiaya, memperkosa, membantai, dll. Intinya melanggar Hamburger; trus minta tutup mulut berupa Sigma dll.
Quote:Original Posted By Yuwen


Karena mantan penjajah itu bisa diporotin duitnya. Ngomong aja dulu kapten mereka bernama si A pernah menganiaya, memperkosa, membantai, dll. Intinya melanggar Hamburger; trus minta tutup mulut berupa Sigma dll.


Kalo bisa diporotin kenapa kemarin kita mau beli Leo dipersulit mereka dgn omongan tentang HAMburglar?emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By rmgalanghj


Kalo bisa diporotin kenapa kemarin kita mau beli Leo dipersulit mereka dgn omongan tentang HAMburglar?emoticon-Malu (S)


Err.. sebenernya, itulah proses demokrasi;
Ketika pemerintah mereka sudah setuju, sudah ok, sudah ngebet jual itu leopard2... sudah urus ijin reekspor ke jerman sbagai produsen; ternyata hukum disana memerlukan persetujuan DPR untuk penjualan ini.. dan, ternyata sebagian DPR menentang... ya gimana, itulah proses demokrasi yang ada disana.. harus dihormati emoticon-Big Grin

============================
Back to topix,

Di Indonesia, military fansboynya, saat ini lebih mengidolakan kapal besar berotot kawat bertulang besi berudal yakhont..

tapi, ternyata peran konstabulari bisa juga dilakukan oleh kapal dengan persenjataan meriam thok...