alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5256670f38cb175669000003/no-more-air-asia-malaysias-first-airbus-military-a400m-arrives-in-2015
[No more Air Asia] Malaysia's first Airbus Military A400M arrives in 2015
Quote:Malaysia's first Airbus Military A400M arrives in 2015

Friday, 04 October 2013 09:21
Airbus Military is on track to deliver Malaysia's first A400M aircraft in 2015, with all four ordered by the Royal Malaysian Air Force (RMAF) to arrive by 2016, the company confirmed today.

Quote:[No more Air Asia] Malaysia's first Airbus Military A400M arrives in 2015
A400M illustration


Airbus Military Head of Media Relations Maggie Bergsma said the RMAF has been involved with the programme from the early stages and is fully participating with the Airbus Military teams to prepare for the delivery and entry into service.

"As for all of our customers, the transition is a lap from older technologies to the ultimate technology of the A400M.

"Our A400M FISS (Full In Service Support) is designed to provide our customers with all services needed for the operations of the aircraft and we are in discussions with Malaysia on this already to ensure that this is all set in place in time for the delivery," Bergsma said.

The French Air Force was the first to receive the A400M, the world's most versatile military airlifter designed to meet equipment needs of modern armed forces in a ceremony held at the Airbus Military Delivery Centre here Monday.

The A400M is able to perform missions that previously required two or more different types of aircraft, meeting the most varied needs of the world's air forces and other organisations in this century.

She said the entry in service of the A400M will mark a before and after in the way both military and humanitarian missions are approached.

"The versatility of the A400M allows one single aircraft doing the job for which previously up to three aircraft were needed. The A400M can deliver the contents of its bigger payload faster, further and nearer to where it is needed than any other transport aircraft found in the market.

"The RMAF will not only have three aircraft in one with each A400M, it will have an aircraft that can do it better than these three ones.

This is certainly a change. And it is a change for good," she said when asked how the new aircraft will complement the RMAF's existing fleet.

Asked about the company's cooperation with the Malaysian Government in developing the A400M, Bergsma said the Composite Technology Research Malaysia Sdn Bhd (CTRM) is participating in the design and manufacture of some of the aircraft's secondary composite structural components.

"CTRM is now the sole source of those components, notably the complete vertical tail plane leading edge, the main landing gear doors, and many access panels on the wings and horizontal tail plane and some nacelle fairings," she said.

The seven program partners helped finance the costs of the project and Malaysia is the region’s first export customer.

Air Recognition


Apakah Indonesia akan menyusul Malaysia, untuk mengoperasikan A400M ini pastinya akan ada tawaran menarik dari EADS kalau Indonesia berminat secara Airbus sudah punya jaringan yang kuat di Indonesia melalui PT DI ? emoticon-Cendol (S)
pesawat yang sungguh cantik sekali emoticon-kisssing andai saya bisa elus dan pegang...
salesnya muncul emoticon-Ngakak
malah pilih terima hibah herky.. harusnya ambil a400M baru aja.. emoticon-Malu (S)

kalau globemaster di kasih gak ya..?? emoticon-Bingung (S)
Quote:Original Posted By reinhard5490
pesawat yang sungguh cantik sekali emoticon-kisssing andai saya bisa elus dan pegang...


sales detectedemoticon-Ngakak

kalo AN-124/C-17 kalo bisa AN-225emoticon-I Love Indonesia (S)
Quote:Original Posted By wahwibson


sales detectedemoticon-Ngakak

kalo AN-124/C-17 kalo bisa AN-225emoticon-I Love Indonesia (S)


Ruslan itu boros perawatan kalau bukan skala besar dan economic of scale nya untuk penggunaan terus menerus. kalau dipakai jarang jarang siap siap kantong kering
Quote:Original Posted By reinhard5490


Ruslan itu boros perawatan kalau bukan skala besar dan economic of scale nya untuk penggunaan terus menerus. kalau dipakai jarang jarang siap siap kantong kering


guy with small "things" usually like to compensate his "weaknesses" with big toys and big ride
Nanti Lawan Sulu Jilid II lebih gagah naiknya Grizzly
Quote:Original Posted By newmomotaro


guy with small "things" usually like to compensate his "weaknesses" with big toys and big ride


thankfully I only have small cars and small house emoticon-Malu

Russia saja untuk Ruslan sewa dan ga mau pakai sendiri, perusahaan operator juga didaftar sebagai civil operator

misalnya dibawah ini
Spoiler for :
Quote:Original Posted By littlesophie24
Nanti Lawan Sulu Jilid II lebih gagah naiknya Grizzly


hehehe... bukannya ganti nama jd Atlas ? tank jaguhnya muat gak tuh ?
Quote:Original Posted By newmomotaro


guy with small "things" usually like to compensate his "weaknesses" with big toys and big ride

sarcasmnyaemoticon-Matabelo
Quote:Original Posted By bintangrock
malah pilih terima hibah herky.. harusnya ambil a400M baru aja.. emoticon-Malu (S)

kalau globemaster di kasih gak ya..?? emoticon-Bingung (S)


dengan anggaran yg sama kurang lebih sama, cuma dapet 1 klo ambil a400M itupun harus tambah anggaran lagi plus antri...
emang kita perlu tactical & strategic lifter macem A400M atau globemaster?
mending gabung sama brazil proyek KC-390 atau tambah herky lagi..
Quote:Original Posted By littlesophie24
Nanti Lawan Sulu Jilid II lebih gagah naiknya Grizzly


lebih baik naik Malaysia Airlines atau Air Asia...
Quote:Original Posted By reinhard5490
pesawat yang sungguh cantik sekali emoticon-kisssing andai saya bisa elus dan pegang...


gak sebanding sama heavy cargo , gak bisa bawa sukro emoticon-Big Grin , mending beli yang buatan papa bear an-22 payload max ampe 80 ton emoticon-Cool , masih ada 18 unit di gudang rusky , kalo mau beli sekalian an-124 juga boleh
Spoiler for Mriya:
maksudnya An-22 Antei (or rather awkwardly named - Cock; some say)

engine nya trouble itu
Quote:Original Posted By reinhard5490
maksudnya An-22 Antei (or rather awkwardly named - Cock; some say)

engine nya trouble itu


makanya russia , nge replace itu pake an-124 , selama ini kita belom punya heavy airlifter ya ?
Quote:Original Posted By mr.yakhont

makanya russia , nge replace itu pake an-124 , selama ini kita belom punya heavy airlifter ya ?


Maksudnya strategic transport aircraft? Memang belum. Emang butuh? Butuhnya buat apa? Setahun kira-kira makainya berapa kali? Kalau pakai kapal apa nggak bisa?
Quote:Original Posted By tonnyc


Maksudnya strategic transport aircraft? Memang belum. Emang butuh? Butuhnya buat apa? Setahun kira-kira makainya berapa kali? Kalau pakai kapal apa nggak bisa?


setahun sekali, mudik. emoticon-Stick Out Tongue

serius. gk trlalu butuh kok kl mnurut saya.
buat apa? angkat leopard? sorry oot, hercules aja wkt tmn saya naek di supadio cm buat ngangkat honda tiger, keramik, semen, karung" ntah isi apa. apa kabar nya kl ada A-400.
Kalo perlu, herky-nya yang paling terbaru yaitu seri j / yang lebih bagus lagi beli y-9 & y-20 buatan rrc, sama2 negara asia, murah meriah & bebas embargo

Quote:Original Posted By BrightDesign


dengan anggaran yg sama kurang lebih sama, cuma dapet 1 klo ambil a400M itupun harus tambah anggaran lagi plus antri...
emang kita perlu tactical & strategic lifter macem A400M atau globemaster?
mending gabung sama brazil proyek KC-390 atau tambah herky lagi..


Quote:Original Posted By siginesia
Kalo perlu, herky-nya yang paling terbaru yaitu seri j / yang lebih bagus lagi beli y-9 & y-20 buatan rrc, sama2 negara asia, murah meriah & bebas embargo





mnding gw bli CN-235 deh. emoticon-Malu
ente kok aneh" sih demen brg asia?
alesan nya ssama asia, murah dan bebas embargo, brani ente jamin? Y-20 emg udh di produksi massal?
×