alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/52564a221acb17bb0f000001/us-army-search-a-new-light-tank
US Army search a New Light Tank
Quote:United States Army search a new light tank for its airborne troops to increase firepower.

Wednesday, October 9, 2013 10:56 AM

Even in these times of deep budget cuts and a projected steep decline in purchases of military hardware, senior Army officials believe that a light tank is a high priority that should be funded. In a future war, they contend, Army airborne forces would parachute into a warzone equipped with only light weapons and might have to confront more heavily armed enemies. United States Army paratroopers gave up their tanks in 1997. Now they want them back. (From National Defense By Sandra I. Erwin)

Quote:US Army search a New Light Tank
A soldier from Co. A, 3rd Bn., 73rd Airborne Armor Regt., 82nd Airborne Div., lays out equipment for an M-551 Sheridan light tank prior to the 82nd Airborne Division live-fire exercise during Operation Desert Shield.


The current plan is to provide the XVIII Airborne Corps — a fast-to-the-scene 911 force — a flotilla of light tanks that can be flown by C-130 cargo planes and parachuted into the warzone.

Light tanks existed in the Army’s inventory from World War I until the end of the Cold War. Production of the 16-ton Sheridan ended in 1970 after approximately 1,700 vehicles were delivered to the Army. The last unit to operate the Sheridan was the 3d Battalion, 73d Armor Regiment of the 82d Airborne Division, which was inactivated in July 1997 following a wave of cost cutting. The Army considered buying a replacement for the Sheridan, the Armored Gun System, but that program was terminated after the Army had bought just six vehicles.

House says the goal is to replicate the functions of 3-73 although he admits it will be hard to locate a modern version of the Sheridan. “The tough part of this is to find a vehicle that fits in the back of a C-130 and can descend by parachute,” he says. “The Sheridan did that pretty well back in the 1990s.”

Training and Doctrine Command officials are scoping the market for existing vehicles that could perform a similar role as the Sheridan.

Up to 140 candidates are being considered, says Col. Rocky Kmiecik, director of mounted requirements at the capabilities development and integration directorate.
Quote:
US Army search a New Light Tank
U.S. Soldiers fire an M1128 Stryker Mobile Gun System vehicle during live-fire exercises as part of the Vienna Document 1999 Weapons Demonstration at Grafenwoehr Training Area in Germany.


Even though tanks are tracked vehicles, the Army is open to wheeled alternatives. The vehicle has to be air droppable, must have enough ballistic protection against 14.5 mm and .50 caliber rounds, and be able to drive off road.

The current effort to acquire a light tank brings flashbacks to October 1999 when then-Army Chief of Staff Gen. Eric Shinseki announced the Army would put its heavy armor past behind and transition to a lighter force. He wanted light vehicles that could be more easily transported to combat zones, which would allow the Army to respond to crises.

One of the vehicles that might be considered a light-tank candidate is the eight-wheeled Mobile Gun System M1128, a 105 mm tank gun mounted on a light-armored Stryker vehicle made by General Dynamics Land Systems.

The current MGS, however, would have to be hardened with additional blast protection and upgraded with a new suspension to make it more mobile, Army officials say.

Army Recognition


Kalau si Kimi Mabok jadi kepala riset dan pengadaan US Army, dia pasti rekomendasiin Wiesel Mk3 (ngarang) buat jadi alternatif US Army Airborne Forces emoticon-Malu (S)
kira kira apakah US Army berminat ToT dengan SBS
bukti kegagalan stryker... kemana mana baliknya tracked lagi emoticon-Embarrassment
kenapa mereka gak ambil lisensi BMD-4? khan udah jelas supir ama kru bisa masuk tank dan terjun bareng
Quote:Original Posted By reinhard5490
kira kira apakah US Army berminat ToT dengan SBS

Quote:
Training and Doctrine Command officials are scoping the market for existing vehicles that could perform a similar role as the Sheridan.

Up to 140 candidates are being considered, says Col. Rocky Kmiecik, director of mounted requirements at the capabilities development and integration directorate.


Bisa saja SBS termasuk yang sedang dievaluasi, terus ntar turretnya pake Cannon 57 mm yang sudah dioles ikan gabus emoticon-Malu
Quote:Original Posted By merkapa
kenapa mereka gak ambil lisensi BMD-4? khan udah jelas supir ama kru bisa masuk tank dan terjun bareng


kalo tank sih 2C25 cprut emoticon-Thinking
Quote:Original Posted By merkapa
kenapa mereka gak ambil lisensi BMD-4? khan udah jelas supir ama kru bisa masuk tank dan terjun bareng


emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak Gak mungkin US Army mau pake produk Ruskiye kalau gak kepepet di medan perang
Quote:Original Posted By newmomotaro


emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak Gak mungkin US Army mau pake produk Ruskiye kalau gak kepepet di medan perang


setau ane untuk light tank buat linud konsepnya BMD ruski paling top udah 4 dekade khan , nerjuninnya bisa 15t pulak>

M--551 sheridan baru bisa diterjunkan kalo pesawat terbang rendah,CMIIW

Quote:Original Posted By newmomotaro


emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak Gak mungkin US Army mau pake produk Ruskiye kalau gak kepepet di medan perang


yang ini udah masuk ke ranah politik gan emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By merkapa


setau ane untuk light tank buat linud konsepnya BMD ruski paling top udah 4 dekade khan , nerjuninnya bisa 15t pulak>

M--551 sheridan baru bisa diterjunkan kalo pesawat terbang rendah,CMIIW



Sprut SD itu padahal punya konsep dan spesifikasi yang diinginkan oleh US Army lho
Quote:Original Posted By merkapa


setau ane untuk light tank buat linud konsepnya BMD ruski paling top udah 4 dekade khan , nerjuninnya bisa 15t pulak>

M--551 sheridan baru bisa diterjunkan kalo pesawat terbang rendah,CMIIW



konsep Airborne US apa mengadopsi fire support vehicles yang diterjunkan langsung merk?
Quote:Original Posted By newmomotaro


Sprut SD itu padahal punya konsep dan spesifikasi yang diinginkan oleh US Army lho


kalo Sprut SD masuk linud kostrad cocok ga?... emoticon-I Love Indonesia (S)

udah airborne bisa main air lagi...emoticon-Malu (S)


penasaran yang dipilih sama US...
Quote:Original Posted By Gokill-bear


kalo Sprut SD masuk linud kostrad cocok ga?... emoticon-I Love Indonesia (S)

udah airborne bisa main air lagi...emoticon-Malu (S)


penasaran yang dipilih sama US...


cocok-cocok aja sih kalau mau dibilang, tapi rating armornya gak nahan sih
anyway setelah lihat gambar... barang ini masih ada aja emoticon-Hammer

US Army search a New Light Tank

bukannya udah di phase out mulai kapan?
Quote:Original Posted By reinhard5490
anyway setelah lihat gambar... barang ini masih ada aja emoticon-Hammer

US Army search a New Light Tank

bukannya udah di phase out mulai kapan?


Lah itu kan pas zamannya perang Iraq tahun 2003 opa, ada di keterangannya yang dibawah
Quote:Original Posted By merkapa


setau ane untuk light tank buat linud konsepnya BMD ruski paling top udah 4 dekade khan , nerjuninnya bisa 15t pulak>

M--551 sheridan baru bisa diterjunkan kalo pesawat terbang rendah,CMIIW



koq konsep airborne dan light tank ini rame lagi ye?
kan airborne terlalu beresiko di cut supply dan dikepung. semuanya main air assault sekarang.

light tank juga gitu terlalu berat untuk diterjunkan tapi terlalu ringan perlindungan melawan musuh.

Quote:Original Posted By chawpituta


koq konsep airborne dan light tank ini rame lagi ye?
kan airborne terlalu beresiko di cut supply dan dikepung. semuanya main air assault sekarang.

light tank juga gitu terlalu berat untuk diterjunkan tapi terlalu ringan perlindungan melawan musuh.



tapi cukup untuk ngejatuhin moral infantri musuh...
Quote:Original Posted By chawpituta


koq konsep airborne dan light tank ini rame lagi ye?
kan airborne terlalu beresiko di cut supply dan dikepung. semuanya main air assault sekarang.

light tank juga gitu terlalu berat untuk diterjunkan tapi terlalu ringan perlindungan melawan musuh.



Konsep ini kan sebenarnya ada kaitannya dengan situasi pas zaman Perang dingin dulu dech, berarti US berniat untuk menambah firepower Airborne Troops nya sekira nya ada konflik besar yang melibatkan state actor
Quote:Original Posted By merkapa
kenapa mereka gak ambil lisensi BMD-4? khan udah jelas supir ama kru bisa masuk tank dan terjun bareng


emoticon-Ngakak
gak kebayang kalo mama rika pake produk papa bear
Quote:Original Posted By reinhard5490
kira kira apakah US Army berminat ToT dengan SBS


emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak

Barter ama ToT ICBM nuclear mau gak kira2 ya? emoticon-Big Grin