alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/525633a6c3cb17c14d000005/bangladesh-membeli-24-yak-130-fighter6-mi-17-helikopter-amp-480-atgm-dari-rusia
Video & Image 
Bangladesh Membeli 24 Yak-130 Fighter,6 Mi-17 Helikopter & 480 ATGM Dari Rusia
A Russian government delegation has arrived in Dhaka to finalize the cost to the Bangladesh government for purchasing 24 advanced jet trainer fighters and six helicopters for the Armed Forces Division, officials said.
Bangladesh has a difference of opinion with the Russian authorities about the appropriate rates for the fighter planes.
The local negotiation committee, led by a Bangladesh air vice-marshal and includes representatives from different ministries, is holding the view that the price quoted by the Russians was over-priced by $200 million.
Moscow wanted $23.5 million for each of the fighter plane Yak-130, said a member of the local negotiation committee on condition of anonymity. He said the local negotiation committee assessed that the price should be $15 million for each plane.
The visiting delegation, which arrived in the capital on September 1, comprises officials from Rosoboronexport, the sole Russian state intermediary agency for export and import of military arms and services.
The visitors are expected to stay in Dhaka for two weeks in order to settle the differences not only about the price of the planes but also deals on other defence equipment which are being purchased under the $1 billion suppliers’ credit from Russia.
This includes the price of five Mi-171s and one Mi-17-1 helicopters which the Bangladesh authorities consider should be altogether $79.2 million.
Moscow is, however, demanding around $100 million for the six helicopters.
Both the sides are also expected to fix the value of 480 anti-tank missiles.
Early this year, Bangladesh signed a deal with Russia involving a $1 billion loan at 4.5 per cent interest against which the country would buy Russian-made military hardware.
At a press conference on January 23, 2013, Lieutenant General Abu Belal Muhammad Shafiul Huq, Air Vice Marshal Abu Esrar and Major General Abdul Matin told reporters that purchase of fighter aircraft and choppers were major components of the arms deal.
The present purchase deal is the biggest ever arms contract between the two countries.
Bangladesh had procured eight MiG-29 fighter jets from Russia at $124 million during the 1996-2001 tenure of the Awami League government.
In relation to that purchase, the Prime Minister Sheikh Hasina had been indicted by a court for alleged corruption, but the case was later quashed.
Armed forces division officials said that the involvement of a committee comprising representatives of different ministries in negotiations with the Russian side over the last two years had ensured that the present arms deals was transparent.
They said the loan repayment period is in 20 installments over a 10-year period starting from April 15, 2018.
The payment will be made through the annual budgetary allocation given to the armed forces division.
Bangladesh Membeli 24 Yak-130 Fighter,6 Mi-17 Helikopter & 480 ATGM Dari Rusia
http://www.defence.pk/forums/banglad...-480-atgm.html
Segitu aja over priced, kalau ukuran Malaysia dan Indonesia sudah termasuk harga Night Sale itu emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak
lagi rajin belanja neh bankludes emoticon-Thinking
Quote:Original Posted By kimi mabok
lagi rajin belanja neh bankludes emoticon-Thinking


Issue Rohingnya lawan Myanmar, dan seringnya bentrok antara BSF melawan India Border Forces
baru tau ane tu negara bnyak fulus emoticon-Matabelo
Yak nya 23.5 juta di nego jadi 15 juta .... emoticon-Matabelo
kalo gol, lebih hebat dari orang Padang
Meskipun Filipina lebih kaya dari Bangladesh, kalo urusan beli barang, Bangladesh gak pake mbulet...
emoticon-Matabelo emoticon-Matabelo
bangladesh ketularan india, beli borongan anti ngeteng ,
padahal ekonomi indo lebih mending lho dari mereka
Quote:Original Posted By pecotot
Meskipun Filipina lebih kaya dari Bangladesh, kalo urusan beli barang, Bangladesh gak pake mbulet...


kaya dan mbulet sepertinya adalah 2 hal yang berbeda dan tidak saling berhubungan om emoticon-Smilie
Quote:Original Posted By awansan123
emoticon-Matabelo emoticon-Matabelo
bangladesh ketularan india, beli borongan anti ngeteng ,
padahal ekonomi indo lebih mending lho dari mereka


Kita pakai sistem belanja kayak di supermarket, ketengan dulu sambil harap ada program diskon kali yeee. emoticon-Ngakak
parahhhhhhh kalo kita mbulet terosssssssssemoticon-Berduka (S)
Quote:Original Posted By pecotot
Meskipun Filipina lebih kaya dari Bangladesh, kalo urusan beli barang, Bangladesh gak pake mbulet...


kalo filipinos ditawarin kfir mau gak yah ??
paket super komplit, mur-mer, eks artis, ready for modern combat, air superiority role dibanding mau pake LCA untuk lawan china emoticon-Embarrassment
Quote:Original Posted By sopicali


kalo filipinos ditawarin kfir mau gak yah ??
paket super komplit, mur-mer, eks artis, ready for modern combat, air superiority role dibanding mau pake LCA untuk lawan china emoticon-Embarrassment


Gak bakalan bisa kebeli itu emoticon-Malu (S)
Bener-bener bikin ngiri aja ini Bangladesh. emoticon-Berduka (S)

Kemaren barusan, baru aja ngadain pengadaan buat Navy nya. Sekarang ada pengadaan baru lagi, and No mbulet. emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By newmomotaro


Gak bakalan bisa kebeli itu emoticon-Malu (S)


kalo cessna bisa beli gak sih mereka ??
tinggal kasi gun pod kan emoticon-Stick Out Tongue
Early this year, Bangladesh signed a deal with Russia involving a $1 billion loan at 4.5 per cent interest against which the country would buy Russian-made military hardware.

itu kalau jangka waktu 10 tahun, berarti bangladesh tiap tahun nyicil sekitar 126 jt usd aka 1,3 t rupiah. Kalau duit segitu kayaknya kita sanggup nyicilnya.
Quote:Original Posted By ary81
Early this year, Bangladesh signed a deal with Russia involving a $1 billion loan at 4.5 per cent interest against which the country would buy Russian-made military hardware.

itu kalau jangka waktu 10 tahun, berarti bangladesh tiap tahun nyicil sekitar 126 jt usd aka 1,3 t rupiah. Kalau duit segitu kayaknya kita sanggup nyicilnya.


woow 4.5%, disimpen di bank indo dapet selisih bunga belasan persen tuh emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By kimi mabok


woow 4.5%, disimpen di bank indo dapet selisih bunga belasan persen tuh emoticon-Ngacir
eh di indo deposito cuman 6 persen om, kalau mau beli obligasi bunganya 10-12%.
apalagi kalau usd nya manurung tambah kipas2, ..
kalau pake bunga 4.5% minimal bisa ambil ke 5 b usd tuh ke rusia, 10 tahun cicilan cmn 6,5t. Hayo 5 b usd bisa borong apa aja?

Quote:Original Posted By kimi mabok


woow 4.5%, disimpen di bank indo dapet selisih bunga belasan persen tuh emoticon-Ngacir


Berhubung pinjamnya pake dolar, minus 5-6%... bunga Indo (rupiah) 8.5-9.25% inflasi 8-10%. emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By OwlCapta
baru tau ane tu negara bnyak fulus emoticon-Matabelo


sebenarnya ngga, tapi harus diacungi jempol sikap alertnya, mereka sadar betul dengan potensi ancaman di sekitarnya & komitmen utk menghadapi ancaman tsb, tidak terjebak gun & butter atau zero enemy....beda jauh dengan pinoy...akan & akan & akan terus emoticon-Big Grin