alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5253a099a3cb17f162000000/indonesia-eyes-more-jet-fighters
Indonesia eyes more jet fighters
source:http://www.spacedaily.com/reports/In...hters_999.html


by Staff Writers
Jakarta (UPI) Oct 4, 2013


Indonesia is aiming to create eight new squadrons of fighter aircraft by 2024 as part of military upgrade programs, the head of the air force said.

The Indonesian Defense Force also is set to train more pilots to cope with what could be more than 100 new jet fighters if each squadron has around 16 aircraft, the Jakarta Globe newspaper reported.

"We hope that by 2024 we will have eight squadrons of fighter aircraft," Air Chief Marshal Ida Bagus Putu Dunia said.

He was speaking during a ceremony at the Sultan Hasanuddin Air Force Base in Makassar on Sulawesi Island in which the air force officially received six Russian-made Sukhoi SU-30MK2 fighter aircraft -- the last of a contract for 16 Sukhoi aircraft signed in 2007.

The Jakarta Globe report said each squadron is expected to consist of 16 Sukhoi jets, although the newspaper didn't quote Dunia specifying what the aircraft might be.

Ida said the Sukhoi jets were sophisticated fighter aircraft that offer a high deterrence and will strengthen the Indonesian air force.

The deal on the Sukhois that includes pilot training is for the air force's Squadron 11 at Hasanuddin Air Base in Makassar.

"[We] have a sufficient number of pilots to operate them, but we also are preparing pilots for new fighter aircraft," he said.

In early September the Jakarta Post newspaper reported that the last two Sukhoi fighters had arrived from Russia at the Hasanuddin base in an Antanov An-124 transport aircraft.

The Sukhoi aircraft were in completely knocked-down condition.

"The manufacturer also sent 13 technicians to assemble the aircraft [and] perform a series of tests before handing them over to the government," Hasanuddin base spokesman Maj. Muliadi said at the time.

He said usually it would take a week for the technicians to assemble the aircraft and perform the tests.

Weapons for the aircraft are being procured under separate contracts, he said.

The air force also is looking to replace its old Northrop F-5 Tiger fighter aircraft, Ida said.

"We are looking at our options as it is important to find a more sophisticated replacement," he said.

Defense Minister Purnomo Yusgiantoro confirmed the government's plan to replace its F-5 Tigers, the Jakarta Globe reported.


Yusgiantoro said the military had received a squadron of 16 supersonic advanced trainer T-50 Golden Eagle T-50s -- so-called baby F-16s -- from South Korea at the Iswahyudi Military Air Base in Madiun, on Java Island.

The T-50, which also can be used as a light fighter, was developed by Korea Aerospace Industries and Lockheed Martin and is South Korea's first indigenous supersonic aircraft.

Its maiden flight was in 2002 and it entered service with the Republic of Korea Air Force in 2005



yg dibold...... nunggu tebakannya formiler ah.......
Sebenarnya sih kenapa akhir akhir ini isu ini nambeh santer yach, apalagi SBY sampe ngasih genjrengan gitar ke Putin emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By madokafc
Sebenarnya sih kenapa akhir akhir ini isu ini nambeh santer yach, apalagi SBY sampe ngasih genjrengan gitar ke Putin emoticon-Big Grin


Karena begitulah beritanya .... emoticon-Big Grin
+ Panglima TNI (Indonesia 1 Net.TV) ngasih clue kalo TNI berminat 1 ska Sukhoi 35 untuk cover area udara Indonesia.
kemarin pertemuan bilateral antara SBY ma putin kerjsama di bidang "dirgantara"
Quote:Original Posted By web_diver
+ Panglima TNI (Indonesia 1 Net.TV) ngasih clue kalo TNI berminat 1 ska Sukhoi 35 untuk cover area udara Indonesia.


Quote:Original Posted By r3zam4n
kemarin pertemuan bilateral antara SBY ma putin kerjsama di bidang "dirgantara"


Hmm..kayaknya layak dijadikan trit sticky: "polemik pengadaan Su-35 untuk TNI AU" emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By loneAbe




Hmm..kayaknya layak dijadikan trit sticky: "polemik pengadaan Su-35 untuk TNI AU" emoticon-Big Grin


Threadnya Clay Keys yang membahas Flanker sebagai Backbone aja tuch emoticon-Big Grin
Kalo gw yang awam ini sih cuman bisa menduga.. dan berharap, pengambil keputusan sedang nego ama "oom" buat 'hibah' lanjutan 80 biji F-16 blok 32... yg su35 cuman 'screen' aja
setuju aja.. tapi kyknya ga akan jadi polemik.......kyknya semua udah seiya sekata, kecuali sales di pornmil emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By madokafc
Sebenarnya sih kenapa akhir akhir ini isu ini nambeh santer yach, apalagi SBY sampe ngasih genjrengan gitar ke Putin emoticon-Big Grin

emoticon-Ngakak
isu paling santer mo nambah plenker (berharap Su-35) dan lontong
Wuihh udah ketebak BM sama Pornmilf-ler.. emoticon-Big Grin
-
btw nemu di google..
Indonesia eyes more jet fighters
sumbernya ada di watermark
Ok..!

Klo begitu mari kita sebut saja DIPLOMASI GENJRENGAN ! emoticon-Big Grin

Indonesia eyes more jet fighters
padahal dah test drive di mari
emoticon-Ngakak (S)
Quote:Original Posted By bluerider6089
Ok..!

Klo begitu mari kita sebut saja DIPLOMASI GENJRENGAN ! emoticon-Big Grin


suara gitar memang tidak hanya menarik hati wanita. emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By bluerider6089
Ok..!

Klo begitu mari kita sebut saja DIPLOMASI GENJRENGAN ! emoticon-Big Grin

Indonesia eyes more jet fighters


ternyata ada gunanya juga ya, punya presiden bisa main gitar, biar kata orang pak beye itu lembek, menurut saya dia adalah orang yang pintar dalam berdiplomasi, karena orangnya yang sabar dan telaten
Quote:Original Posted By bluerider6089
Ok..!

Klo begitu mari kita sebut saja DIPLOMASI GENJRENGAN ! emoticon-Big Grin

Indonesia eyes more jet fighters


setuju
mirip diplomasi pingpong sama diplomasi hotdog mama rikaemoticon-Cendol (S)
Quote:Original Posted By the.BlackCat


suara gitar memang tidak hanya menarik hati wanita. emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak


sebagai mantan playboy pengalaman harusnya untuk menarik hati om putin papa nobita lebih dari bisa emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By r3zam4n
sebagai mantan playboy pengalaman harusnya untuk menarik hati om putin papa nobita lebih dari bisa emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak

hus,jgn buka luka lamaemoticon-Malu (S)
tar da yg ngeluarin 'teori-teori'
emoticon-Ngakak (S)
Quote:Original Posted By wanglin
Wuihh udah ketebak BM sama Pornmilf-ler.. emoticon-Big Grin
-
btw nemu di google..
Indonesia eyes more jet fighters
sumbernya ada di watermark


Anak sini nih emoticon-Big Grin
Kalo ga salah statusnya silent reader selamanya emoticon-Ngakak (S):
Quote:Original Posted By r3zam4n


sebagai mantan playboy pengalaman harusnya untuk menarik hati om putin papa nobita lebih dari bisa emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak


yang pasti lagunya ga cuman happy birthday emoticon-Ngakak emoticon-Ngakak