alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5252266b148b46a606000000/no-money-argentina-akhirnya-beli-mirage-f-1-bekas-spanyol
Thumbs up 
[NO MONEY] Argentina akhirnya beli Mirage F-1 Bekas Spanyol
Argentina goes for second-hand jets for air force
Oct. 1, 2013 at 5:06 PM

[NO MONEY] Argentina akhirnya beli Mirage F-1 Bekas Spanyol

As compromises go, Argentina is buying used French Mirage jets from Spain rather than pour scarce cash into an ambitious but more desirable acquisition of new aircraft.

It's money that Argentina cannot spare, with mounting energy bills that eat up its export earnings, high inflation and slow growth.

The Latin American country's military doesn't have an immediate need to rearm itself, despite frequent rhetoric aimed at Britain over the Falkland Islands, but the government of President Cristina Fernandez de Kirchner is under pressure from the military to modernize the inventory somewhat.

The 16 Mirage F-1 jets Argentina will buy from Spain have served the Spanish air force for about 22 years. They'll replace Argentine air force's almost obsolete Mirage III fleet.

Fernandez was under mounting pressure from her military aides as neighbor Brazil contemplated buying new generation fighter planes. But the acquisition program in that country is on hold, as Brazilian President Dilma Rousseff fights to reverse slowing growth.

In Argentina the greater surprise is the deal itself. Last year, Argentina angered Spain after seizing control of Spanish major Repsol's majority stake in national oil company YPF. Madrid's various intercessions with Fernandez got to a point where King Juan Carlos was hauled in as an intermediary, to no avail.

Repsol's claims of $10 billion compensation for YPF seizure are still under discussion. Most analysts agree that Argentina will have neither the cash nor the inclination to compensate. But Spain, itself under huge economic strain in the eurozone's continuing crisis, is anxious not to burn bridges with Argentina, however troublesome its government may be.

The details of the Mirage deal were not discussed. Officials would only say the purchase was worth about $230 million. That spending is likely to appear as an expenditure in Argentina's budget next year. Exactly how the purchase will be funded and how the payment will be made remains unclear.

Argentina has hinted on and off that it wants to decommission its own Mirage III fleet. It's not clear how many are still flying. Argentina is known to have an assortment of more than 25 Mirage III jets, a few bought from Israel and Peru.

Analysts said the Mirage deal was of greater benefit to Spain, which would have had difficulty selling off its old jets. For Argentina, the purchase serves another purpose: of assuaging negative Spanish sentiment over Repsol YPF seizure.

Spanish diplomats have gone to great lengths to temper Repsol's occasional outbursts on its loss of YPF. Spain doesn't want to let go of Argentina, one of its former colonies in Latin America and a major springboard for peddling influence in Latin America.

Argentine officials said the Mirages will be refurbished before they are handed over by Spain. A number of avionics and weaponry features were added to the jets before they were formally decommissioned in June, but analysts say those changes too may need further revisions.

Features added to the Mirage-1 jets include airborne refueling capacity, laser-guided autonomous navigation and improved targeting gadgetry.

The Mirage family was one of the more successful fighter bombers produced by Dassault Aviation of France, which is struggling to market its new Rafale jet fighter. Brazil is among countries approached by Dassault as a Rafale potential buyer.

The new jet is well beyond Argentina's reach at present, both financially and in terms of air force human resources, while Fernandez grapples with severe economic problems and constraints on spending of foreign exchange earned through commodity exports.

http://www.upi.com/Business_News/Sec...0051380661580/

Jangan lupa, kalo dah beli, sekalian di upgrade ke ASTRAC ya... emoticon-Kiss

Spoiler for Astrac upgrade F1:


Spoiler for Astrac upgrade F1:


Spoiler for Astrac upgrade F1:


Spoiler for Astrac upgrade F1:


Spoiler for Astrac upgrade F1:


Spoiler for Astrac upgrade F1:


Spoiler for Astrac upgrade F1:


Spoiler for Astrac upgrade F1:


Spoiler for Astrac upgrade F1:


youtube-thumbnail


youtube-thumbnail


*****************************************************************************************

16 Mirage F-1 bekas Spanyol harganya 230 juta dollar... emoticon-Big Grin lumayan
jgn lupa upgrade ke MF2000.... noceng strooooooooooooonggg.... emoticon-Ngakak
perang falkland 2 masih lama dong emoticon-Ngacir
Gak jadi JF 17 yach emoticon-Malu (S)
Terus nasib tawaran JF-17 ke Argentina ada yang tahu nggak?
Quote:Original Posted By tonnyc
Terus nasib tawaran JF-17 ke Argentina ada yang tahu nggak?


kayaknya ngamabang om..
seperti KFX
Quote:Original Posted By madokafc
Gak jadi JF 17 yach emoticon-Malu (S)


Quote:Original Posted By tonnyc
Terus nasib tawaran JF-17 ke Argentina ada yang tahu nggak?


Mungkin karena sebelumnya argentina pake Mirage III, lebih baik sama-sama yang se pabrik saja
sebelum itu Argentina khan make Mirage III dan Dagger (modif mirage III au israel) plus Super etendard , jadi mirage paling top deh, mereka tau diri ga songong seperti negara tertentu

Quote:Original Posted By merkapa
sebelum itu Argentina khan make Mirage III dan Dagger (modif mirage III au israel) plus Super etendard , jadi mirage paling top deh, mereka tau diri ga songong seperti negara tertentu



yg songong siape gan? emoticon-Matabelo
14 jt lebih sebiji....
mending ini daripada F-7 atau JF-17.... emoticon-Stick Out Tongue

Quote:Original Posted By sopicali
14 jt lebih sebiji....
mending ini daripada F-7 atau JF-17.... emoticon-Stick Out Tongue



yup integrasi ke senjata prancis, udah pasti bisa
sampe Pod Damocles MICA dan EXOCET pun udah tinggal pasang... emoticon-Big Grin
sebagai sales RAFALE, ente kalo kita dapet tawaran Mirage F1 yg pernah dilakukan negara Arab ke TNI-AU, mau diambil lagi gak ya? emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By pecotot


yg songong siape gan? emoticon-Matabelo


sonora kali....
Quote:Original Posted By pecotot


yup integrasi ke senjata prancis, udah pasti bisa
sampe Pod Damocles MICA dan EXOCET pun udah tinggal pasang... emoticon-Big Grin
sebagai sales RAFALE, ente kalo kita dapet tawaran Mirage F1 yg pernah dilakukan negara Arab ke TNI-AU, mau diambil lagi gak ya? emoticon-Big Grin


mau-mau ajah sih....
saya kan bukan user nya emoticon-Stick Out Tongue

lebih bagus kalo sales RAFALE join sama sales kfir, 4 rafale bnob gratis 1 kfir seken mulus zero flight hour emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By pecotot

Mungkin karena sebelumnya argentina pake Mirage III, lebih baik sama-sama yang se pabrik saja

padahal sebelumnya mau sekalian ambil lisensi JF-17
benar2 kekurangan danaemoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By wahwibson

padahal sebelumnya mau sekalian ambil lisensi JF-17
benar2 kekurangan danaemoticon-Malu (S)


pengadaan yang realistis daripada tetangga utara kita....
paket upgradenya keren tuh emoticon-Matabelo
Quote:Original Posted By r3zam4n


sonora kali....


Sonora ntu nama daerah di mexico gan...

Bilang aja PINOY emoticon-Big Grin banyak mau banyak lagak mo beli ini itu...ujug2 heli aja nambah terbang 20 th lagi...songong gara2 pinter bahasa ENGLISH emoticon-Embarrassment

Argentina sama cinta nya kpd mirage dan A-4 skyhawk yg di upgrade velg racing 20 dan soun d system gila2 an : D
Quote:Original Posted By bluerider6089


Sonora ntu nama daerah di mexico gan...

Bilang aja PINOY emoticon-Big Grin banyak mau banyak lagak mo beli ini itu...ujug2 heli aja nambah terbang 20 th lagi...songong gara2 pinter bahasa ENGLISH emoticon-Embarrassment

Argentina sama cinta nya kpd mirage dan A-4 skyhawk yg di upgrade velg racing 20 dan soun d system gila2 an : D


Jadi inget A-4AR Fighting Hawk Argentina, sampe dipasangin MFD dan AN/APG-66 (Radarnya F-16)... emoticon-Big Grin emoticon-Big Grin

youtube-thumbnail
Quote:Original Posted By bluerider6089


Sonora ntu nama daerah di mexico gan...

Bilang aja PINOY emoticon-Big Grin banyak mau banyak lagak mo beli ini itu...ujug2 heli aja nambah terbang 20 th lagi...songong gara2 pinter bahasa ENGLISH emoticon-Embarrassment

Argentina sama cinta nya kpd mirage dan A-4 skyhawk yg di upgrade velg racing 20 dan soun d system gila2 an : D


argentina mah prancis ma israel setrongg....
kalo misal punya duit nie argentina pasti milih rafale lagi

Keknya harus dipepetin ke isu malvinas lagi nih supaya pakar dirgantara mereka bisa terinovasi bikin indigenous craft macam pucara sama modifikasi bomber-herky emoticon-Stick Out Tongue

Klo gak salah mereka juga ngembangin pesawat jet di taun 80an. Ane lupa namanyaemoticon-Bingung (S)
Quote:Original Posted By ShiroMarui
Keknya harus dipepetin ke isu malvinas lagi nih supaya pakar dirgantara mereka bisa terinovasi bikin indigenous craft macam pucara sama modifikasi bomber-herky emoticon-Stick Out Tongue

Klo gak salah mereka juga ngembangin pesawat jet di taun 80an. Ane lupa namanyaemoticon-Bingung (S)


FMA-IA-63 Pampa....
×