alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/5248242b4f6ea1f873000003/rusia-mengirim-10-bmp-3-apc-untuk-new-libya-army
Video & Image 
Rusia Mengirim 10 BMP-3 APC Untuk New Libya Army
Ten Russian BMP-3 infantry fighting vehicles, the first part of an order made by the Qaddafi regime, have been handed over to the Libyan army. The handover ceremony took place at Mitiga Air Base. Attending were the Chief of Staff, General Abdel-Salam Jadallah Obeidi and the Chief of Staff of ground forces, Brigadier General Yousef Abu-Hajar, together with the Russian Ambassador, Ivan Molotkov, and a Russian delegation.


General Obeidi welcomed the guests and praised what he called the close ties between Libya and Russia based as they were, he said, on mutual respect. The re-activation of the deal, he added, would help make Russia an important partner in the present process of rebuilding the Libyan army.

In the 1970s and 80s, according to the Russian media, Libya acquired from the Soviet Union more than 2,000 tanks, 2,000 armoured infantry fighting vehicles and armoured personnel carriers, some 450 self-propelled artillery pieces as well as a number of combat aircraft and large quantities of small arms. During the period, it was among of the largest buyers of Russian-made armaments in the world.

In 2010, Libya and Russia signed a $1.75-billion military cooperation to upgrade Russian-made tanks and weaponry used by Libya since the Soviet era. However, delivery of the BMP-3 tracked vehicles, closely resembling battle tanks but in fact designed to destroy tanks, was halted as a result of the arms embargo imposed by the UN at the start of the revolution in 2011.

This past year, though, Russia has been keen to reactivate arms sales. A fortnight ago, when the Foreign Minister, Mohamed Abdulaziz, was in Moscow for talks, his Russian counterpart, Sergei Lavrov spoke “good prospects” of Russian resuming supplies of military equipment to Libya following talks between both men.
Rusia Mengirim 10 BMP-3 APC Untuk New Libya Army
The BMP-3 handover ceremony took place at Mitiga Air Base.

http://www.armyrecognition.com/septe...s_2609132.html
ada data purchasing pricenya gak ? buat bandingin sama bandrol harga indo emoticon-Kiss
Variant apa ini, kok gak ada turretnya?
Quote:Original Posted By kimi mabok
ada data purchasing pricenya gak ? buat bandingin sama bandrol harga indo emoticon-Kiss


sales detected. emoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By madokafc
Variant apa ini, kok gak ada turretnya?


krizantema
sayang bgt cuma jd battle taxi
Quote:Original Posted By NenenEnthutiast


krizantema


Di artikel sih gak disebutin apa apa, cuman BMP 3 doang. BTW cek dulu ah di google ............ emoticon-Ngacir
Quote:Original Posted By NenenEnthutiast


krizantema


ambil versi perudal yah ? emoticon-Matabelo
Quote:Original Posted By chibiyabi
sayang bgt cuma jd battle taxi


tank killer itu gan, ATGMnya ngak dikeluarin, masih dilipet diperutnya ... emoticon-Big Grin
edit....udh ada penjelasan diatas
Quote:Original Posted By NenenEnthutiast


krizantema


bukannya dulu dah ada saat rezim Khaddafi berkuasaemoticon-Malu (S)
Quote:Original Posted By markus77
"Ten Russian BMP-3 infantry fighting vehicles, the first part of an order made by the Qaddafi regime, have been handed over to the Libyan army. The handover ceremony took place at Mitiga Air Base. Attending were the Chief of Staff, General Abdel-Salam Jadallah Obeidi and the Chief of Staff of ground forces, Brigadier General Yousef Abu-Hajar, together with the Russian Ambassador, Ivan Molotkov, and a Russian delegation."

Klw gak punya turret gt, senjata yg bisa dibawa paling hanya HMG......sptnya fungsinya sbg angkut personel aja (APC)....not a fighting vehicles...


dari armorama

It is a Khrizantema-S, which is based on the BMP3 chassis. Libya were the only export customers of this type and only received a about 4 prior to the conflict.
Quote:Original Posted By kimi mabok


dari armorama

It is a Khrizantema-S, which is based on the BMP3 chassis. Libya were the only export customers of this type and only received a about 4 prior to the conflict.


Ok mas makasih u penjelasannya....udh saya edit....sori ini koneksinya agak lemot...jd telat baca penjelasan diatasemoticon-Cendol (S)
kenapa ya ada beberapa user yang malah ga suka sama turretnya BMP?

Czech pernah sunat turret BMP-2 mereka. sekarang malah ada Krizantema yang ga pake turret
Quote:Original Posted By reinhard5490
kenapa ya ada beberapa user yang malah ga suka sama turretnya BMP?

Czech pernah sunat turret BMP-2 mereka. sekarang malah ada Krizantema yang ga pake turret


bukan dihilangkan tapi krizantema emang gak pake turret dari awal...
intinya dia cari low profile, stok missile banyak (belasan) disimpan di lambung (yang semula buat bawa tentara). Jadi ini udah full beda fungsi....ini sebagai platform missile buat melawan formasi armor musuh

Quote:Original Posted By kimi mabok


bukan dihilangkan tapi krizantema emang gak pake turret dari awal...
intinya dia cari low profile, stok missile banyak (belasan) disimpan di lambung (yang semula buat bawa tentara). Jadi ini udah full beda fungsi....ini sebagai platform missile buat melawan formasi armor musuh



ooo jadi semacam ATGM-carrier gitu toh...

kirain masih tetep jadi MICV emoticon-linux2
Quote:Original Posted By reinhard5490


ooo jadi semacam ATGM-carrier gitu toh...

kirain masih tetep jadi MICV emoticon-linux2


dengan klaim kemampuan penetrasi sampe 1200 mm rha. leo2A5, abrams A2 kyknya bakal di nubiin ama krizhantema.. emoticon-Takut (S)
Quote:Original Posted By cherrybombers


dengan klaim kemampuan penetrasi sampe 1200 mm rha. leo2A5, abrams A2 kyknya bakal di nubiin ama krizhantema.. emoticon-Takut (S)


masalahnya emang ada tentara bisa gotong Khrizantemaemoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By cherrybombers


dengan klaim kemampuan penetrasi sampe 1200 mm rha. leo2A5, abrams A2 kyknya bakal di nubiin ama krizhantema.. emoticon-Takut (S)


iirc abrams n leo 2A5 front armornya udah diatas 1600mm RHAe untuk HEAT
Quote:Original Posted By reinhard5490


ooo jadi semacam ATGM-carrier gitu toh...

kirain masih tetep jadi MICV emoticon-linux2


kalo bmp-2 mau yang versi pemadam kebakaran juga ada emoticon-Big Grin
Rusia Mengirim 10 BMP-3 APC Untuk New Libya Army