alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/522c2744db9248fc5400000f/official-thread-gone-home--story-exploration-video-game
★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
Subscribe This Thread for updated Info
★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★

Quote:2013 Finalist for Excellence in Narrative. Honorable Mention for Excellence in Audio and Seumas McNally Grand Prize.


★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
Quote:One of the most rewarding moments of Gone Home, and any work of fiction for that matter, is when you take a jumbled mess of oddly shaped metaphorical puzzle pieces and finally put them together to resemble something familiar. This revelation sprang forth for me a few hours into my first-person walkabout through the Greenbriar household. As I rummaged through an abandoned kitchen examining refrigerator notes, discarded paperback books, and surprisingly named bottles of salad dressing, the proverbial light bulb suddenly illuminated.

Yes, I was exploring the Greenbriar home, a digital space where the first game by The Fullbright Company is set. But perhaps more importantly, I was exploring something strikingly similar to the house I grew up in. Each time I clicked on an item owned by a family member and studied its various traits, like empty liquor bottles belonging to a father who may or may not drink too much, or a sarcastically written term-paper on the female reproductive system that highlights a young woman's sharp wit, I was brought back to the uncountable innocuous nick-nacks that populate my parent's house.

Despite an ever-present sense of dread – lights flicker sporadically, a fierce thunderstorm rages outside, and the house itself seems to moan at times – there's nothing to fear in Gone Home. The only skeletons here are figurative, which you'll eventually discover as you explore the house and begin to unravel the family's past.

As you delve deeper into the Greenbriar residence, you'll come across telephone messages, scrawled notes, and diary entries that provide the clues needed for you to begin illuminating the dark corners of this family. The writing and voice work here are among the best I've ever experienced in games. It's not stylish or exaggerated, but rather painfully real. Unraveling the story of your character’s teenage sister Samantha's coming of age, the complicated intricacies of your parent's marriage, and eventually the reasons why you left home in the first place make Gone Home a powerful piece of storytelling. I'm being a bit vague for a reason, because so much of the emotional impact I felt stemmed from discovering these bits of backstory and piecing them together myself.

The writing and artifact design are so good that I felt compelled to grab everything that wasn't bolted to the floor and give it a closer examination. Turning around a can of soup reveals a fully written label. Thumbing through a VHS collection highlights a wealth of classics from Gone Home's mid-'90s setting. And entering a closet only to find it filled to the brim with board games, subtly weathered with use, all contribute toward making the Greenbriar household feel like a living, breathing place.


★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
Quote:★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★

★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
Quote:★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★


★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
Quote:
youtube-thumbnail

youtube-thumbnail


★ [Official Thread] Gone Home | Story Exploration Video Game ★
Quote:BUY ORIGINAL ON STEAM
http://store.steampowered.com/app/232430/

DIRECT LINKS
http://archive.org/download/GoneHome...games.com_.rar


Follow Gone Home on Facebook
Follow Gone Home on Twitter!
reserve
game tentang apa nih gan?
gameplaynya kayak gimana?
SS mana???
game apaan nih TS emoticon-Big Grin
Quote:Original Posted By khalizan81
game tentang apa nih gan?
gameplaynya kayak gimana?
SS mana???


Quote:Original Posted By juplek
game apaan nih TS emoticon-Big Grin


sabar gan, lagi proses bikin thread emoticon-Ngakak
game horror ya?
ini horror bukan?
klo iya ane takut mau main emoticon-Hammer2
Quote:Original Posted By alanf1f1
game horror ya?


Quote:Original Posted By khalizan81
ini horror bukan?
klo iya ane takut mau main emoticon-Hammer2


bukan gan, jadi gini
si player ini pulang dari mudik lah gitu emoticon-Ngakak
pas pulang, rumah sepi banget, nah kita musti cari tau tuh kenapa rumah sepi, saantaai gan, no horor emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By zero7up




bukan gan, jadi gini
si player ini pulang dari mudik lah gitu emoticon-Ngakak
pas pulang, rumah sepi banget, nah kita musti cari tau tuh kenapa rumah sepi, saantaai gan, no horor emoticon-Ngakak


ini kayanya game thriller atau psikologis gitu ya gan emoticon-Takut

Quote:Original Posted By zero7up




bukan gan, jadi gini
si player ini pulang dari mudik lah gitu emoticon-Ngakak
pas pulang, rumah sepi banget, nah kita musti cari tau tuh kenapa rumah sepi, saantaai gan, no horor emoticon-Ngakak


harus di coba nih
dr grafik kayaknya bagus

emoticon-2 Jempol
Quote:Original Posted By rhoood


ini kayanya game thriller atau psikologis gitu ya gan emoticon-Takut



ngga gan, gak ada setannya kok emoticon-Ngakak
cuma rumah yang ngga pernah di tinggalin aja
Quote:Original Posted By zero7up


ngga gan, gak ada setannya kok emoticon-Ngakak
cuma rumah yang ngga pernah di tinggalin aja


lah trus kita maennya ngapain gan ?
cuma nyari tau kenapa rumah sepi aja gtu ? emoticon-Bingung (S)
Quote:Original Posted By littledevilz


lah trus kita maennya ngapain gan ?
cuma nyari tau kenapa rumah sepi aja gtu ? emoticon-Bingung (S)


yup bener banget, ane juga heran knapa bisa dapet rating 9.5 di IGN emoticon-Ngakak
Quote:Original Posted By zero7up


yup bener banget, ane juga heran knapa bisa dapet rating 9.5 di IGN emoticon-Ngakak


iya ane juga kaget tuh liat rating nya di IGN 9,5 emoticon-Ngakak (S)

tp rating di ign ane rada kurang sreg gan, lebih akurat gamespot ngasih rating game mah :beers
Quote:Original Posted By rhoood


iya ane juga kaget tuh liat rating nya di IGN 9,5 emoticon-Ngakak (S)

tp rating di ign ane rada kurang sreg gan, lebih akurat gamespot ngasih rating game mah :beers


yup, ane juga setuju ama agan emoticon-Ngakak
trus crita akhirnya gimana tuh? emoticon-Matabelo emoticon-2 Jempol
ini game apaan sih gan, ane liat digamespot rating tinggi, ane liat gameplaynya kaga ngerti ngapain misinya cuma liat" barang dirumah aja emoticon-Ngakak (S) ada yang udah pernah main ?

Udah Tamat, dan RECOMMENDED!

Baru aja namatin ni game.. Dan ternyata.... review2 bagus dari portal2 game sangat tidak salah emoticon-Matabelo

bukan game typical seperti yg lain, kekuatan utamanya ada di cerita dan gimana player menginterpretasinya. Plotnya cukup bagus menurut ane, and even a bigger sub-plot kalau agan menggali lebih dalam cerita di game ini. bahkan lama setelah namatin, ane masih memikirkan 'apa yg sebenarnya terjadi'. ane pribadi bakal ngasih 9/10 buat game ini, beda dari yg lain, fresh banget! tapi mungkin ga buat kebanyakan typical gamer ya :P

oia, ini bukan game horror gan, lebih ke drama walaupun ada saat2 dimana agan akan deg2an (atau terus2an deg2an) selama main emoticon-Ngakak (S)

Spoiler for pesan ane:
Wow ini game bagus banget ceritanya, ane kirain horor gitu soalnya rumah lampu mati semua, ternyata bukan horor, ( udah takut aja gue tiap mau buka pintu). ceritanya agak gak bisa di tebak, agak spoiler ternyata inti ceritanya ada di first ama last letter, gue ngasih 8.9 buat gamenya, soalnya cuma bisa di maenin sekali doank, ga ada "greget"nya kalo dimainin lagi, tapi keren nih ceritanya... thks for the maker of this game
mejeng pajewan aje dah emoticon-Ngakak
grapiknye keren emoticon-Cool