alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000016388005/formappi-dpr-goblok
Formappi: DPR goblok
emoticon-Blue Guy Peaceemoticon-Hi


The House of Representatives has sent 20 legislators on a Rp 1.3 billion (US$135,804) junket to Turkey and Denmark, in a move activists have criticized as further wasteful government spending.

Apparently unaware that Google could help them determine whether the national flag of Turkey features a crescent symbol and Denmark’s flag is adorned with a cross, a number of lawmakers decided to take a trip to the two countries to investigate in person, ostensibly to reconcile their difference over which symbol the Indonesian Red Cross (PMI) should use.

The price tag for the Denmark trip is over Rp 660 million, with the trip to Turkey costing Rp 636 million, data from the Indonesian Forum for Budget Transparency (FITRA) shows.

Chairman of the House’s legislative body Ignatius Mulyono defended the overseas trip, saying that it was necessary to break the deadlock in the deliberation of the PMI bill.

He said that some of the lawmakers wanted to check if Turkey, a majority-Muslim nation, used a crescent as the logo for its red cross society. He said some lawmakers objected to the use of a cross given the fact that Indonesia was a majority-Muslim country.

“We want to find out if we can keep the red cross logo or if we could use both,” he said by phone from Turkey on Wednesday.

Ignatius and 10 other House members are in Turkey, while another group is currently in Denmark.

The two groups departed on Sunday and are expected to return home on Friday.

Ignatius hoped that the debate would be settled amicably after the two groups presented their findings from the trips.

Lawmakers from Muslim-based political parties have argued that the Indonesian red cross society should adopt a red crescent as its symbol, arguing that other Muslim countries have adopted the symbol.

A number of local humanitarian groups have also used red crescent as their symbol.

Achmad Dymiaty, the deputy chairman of the legislative body from the United Development Party (PPP) faction, said that the red cross symbol had been the only big issue that arose in the deliberation of the bill.

“This is a new bill so we need a comparative study to see how the logos are used overseas. We don’t want to pick the wrong cat from the sack,” he said as quoted by tempo.co.

Activists have criticized the trip as wasteful government spending.

“The House leadership should evaluate the foreign trip comprehensively to assess whether it is necessary to help with the bill’s deliberation,” said Sebastian Salang, the executive director of legislative watchdog Formappi.

Sebastian said that like most overseas trip by politicians, these trips were a ploy used by lawmakers to get travel stipends, which could reach up to Rp 4 million per day per person, and travel as tourists.

Sebastian also said that the logo of the PMI was not big of a deal and the bill itself was not on the priority list of legislation for this year.

“This is a sectarian issue which has nothing to do with the bill’s deliberation. Besides, the House should focus on other bills that are of greater relevance to the public,” he said.

He said that if the lawmakers were serious about deliberating the bill, they should have focused on the PMI’s structure, authority and functions.

“If they take the logo so seriously, it indicates their stupidity and narrow-mindedness,” he said.



==================================
DPR telah mengirimkan 20 anggotanya dalam kunjungan luar negeri ke Turki dan Denmark yang menghabiskan dana 1,3 milyar rupiah. Kunjungan tersebut dikritik oleh para aktivis sebagai pemborosan anggaran.

Tidak sadar bahwa Google dapat membantu menunjukkan apakah bendera nasional Turki ada bulan sabitnya dan bendera Denmark ada palangnya, sejumlah anggota DPR memutuskan untuk mengunjungi kedua negara tersebut untuk menginvestigasi secara langsung untuk menyelesaikan masalah simbol mana yang seharusnya digunakan PMI.


.........................

"DPR seharusnya mempertimbangkan baik-baik perjalanan luar ke luar negeri apakah memang benar-benar membantu dalam penyusunan undang-undang," kata Sebastian Selang, direktur eksekutif dari Formappi.

......

Dia berkata jika anggota DPR serius dalam menyusun undang-undang, mereka seharusnya memfokuskan diri pada struktur, otoritas, dan fungsi PMI.

"Jika mereka justru serius mempermasalahkan logo, ini mengindikasikan kegoblokan dan pikiran sempit mereka."

======================================
Sumber Jakarta Post
http://www.thejakartapost.com/news/2...-crescent.html



Kasian sekali anggota DPR kita,
ternyata gaptek dan kurang cerdas sehingga tidak bisa memanfaatkan google dalam mencari bagaimana sih penampakan bendera di luar negeri. emoticon-Berduka (S)

Kasian banget juga dicecer mulu sampai2 dibilang goblok segala. emoticon-Berduka (S)
emoticon-Blue Guy Peaceemoticon-Hi

reserped buat gak boleh pertamax
Quote:Original Posted By .SEMAR.
kagak boleh pertamax wid emoticon-Mad:
eh kandungan loe gimana?udah berapa bulan emoticon-Ngacir


http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=16122517
Apalah arti dari kemajuan tekhnologi bagi Anggota DPR emoticon-Ngakak
Kalo goblok mending dibubarin ajalah karena produknya juga bakalan goblok merugikan rakyat. emoticon-Embarrassment
bukannya dpr itu kumpulan orang pinter ya?
pinter ngibul, pinter nyunat anggaran
Quote:Original Posted By Spermakental
Apalah arti dari kemajuan tekhnologi bagi Anggota DPR emoticon-Ngakak


buat nonton bokep di sela2 rapatemoticon-Embarrassment
Quote:Original Posted By widya poetra
emoticon-Blue Guy Peaceemoticon-Hi

pertamax reserped buat komen2


kagak boleh pertamax wid emoticon-Mad:
eh kandungan loe gimana?udah berapa bulan emoticon-Ngacir


http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=16122517
sungguh sangat ironis gan
parah banget ni orang2 hewan langka. emoticon-Busa:
semoga ga balik lagi ke indo aja deh
berita DPR ya ?!
males gan....u know lah berapa cc kapasitas mereka (ga semua cih,tapi kebanyakan )



================================================

TS...selamat ya,di jaga kesehatan jabang bayi nya emoticon-Blue Guy Cendol (S) emoticon-Blue Guy Cendol (S)
kesian amat DPR, udah goblok di bilang goblok lagi, ntar tambah goblok dah emoticon-Berbusa (S)
masa sich mereka goblog ? emoticon-Bingung (S)
kayaknya mereka pura" goblog, buat mereka yang penting bisa pergi pelesiran dibayarin pake duit rakyat. emoticon-Cape d... (S)
Yang goblog sebetulnya rakyat yang milih mereka" itu. emoticon-Embarrassment
wah kalau DPR sih uda habis kata2 ane.
DPR emoticon-Cape deeehh
woalah, anggota dewan emang minta di-bom aja kok, supaya negara ini lebih tenang dikit
formappi ini forum apaan ya? banyak bgt forum,ormas,lembaga di marih emoticon-Hammer
dia bilang DPR goblok juga mah percuma wong cacat mental kan bukan kategori goblok emoticon-Big Grin
sama rakyat sendiri udah disamain seperti hewan

sama orang luar di goblok2in juga

tapi kok masih gak tau malu ya emoticon-Embarrassment
bukan goblok dong,, pinter.. terlalu pinter..
pinter kan sampe kepikiran mereka tugas bisa sekalian jalan2..
emoticon-Ngakak
pinter kan.. pinteran aja




Formappi: DPR goblok
selamat buat nak TS
semoga kandungannya kuat, dan bayinya sehat.

selamat nggih nak TS
haduh ,, sedih dah ngeliat negeri ini emoticon-Cape d... (S)
aduhhh malu ane punya wakil rakyat goblog.. dah dibubarin aja ngapa ga mutu juga ni lembaga, daripada kena bom.