alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000016227413/modus-penipuan-cara-baru-must-read
Inspiratif 
Modus Penipuan Cara Baru (Must READ!!)
Tanpa basa basi, ceritanya kemarin sore ane nerima email.
Diemail tersebut ditulis kl ane akan menerima uang sebesar $5000
Bagaimana ga kaget Gan? jantung ane langsung mau copot nerima email ini.
Pengirim emailnya terlulis WESTERN UNION PAYOUT, hampir percaya ane gan.
Ditambah lagi, kl ane akan terima uang itu setiap hari sampai ane menerima total $1.500.000. (Ga kebayang deh Gan megang duit segitu)
Jadi milyader dadakan emoticon-Matabelo (walau sebenernya ane ragu)
rencana langsung kebayang Gan, mau beli rumah baru,, mau beli Ferrari ,,,, motor sport Yamaha R1 sudah didepan mata hahaha,, (Khayalan tingkat tinggi...) emoticon-Malu
Pagi ini (1 sept2012) ane niatin tuh gan untuk ngecek ke WESTERN UNION melalui telepon terjadilah percakapan :
A : Ane
B : Customer Service

B : Selamat pagi, ada yang bisa dibantu?
A : Selamat pagi mbak, saya mau tanya mengenai status kiriman uang bisa?
B : bisa Pak, bisa disebutkan MTCN nya?
A : kodenya ini mba 4286515035
B : maaf, siapa nama pengirimnya?
A : nama pengirimnya Hycenth Ashola
B : Berapa jumlah uang yang dikirim?
A : 5000 USD mbak, maaf mba saya mau mengecek apa benar penerima uang itu adalah saya
B : Nama Bapak siapa?
A : Sxxxxto. (sensor dikit gan , ane malu)
B : Oh maaf Pak, disini tercatat kl bukan Bapak penerima uang itu
A : o begitu ya mbak, makanya saya juga ragu kenapa saya mendapat uang banyak dan untuk mengambilnya saya harus mentransfer uang dulu
B : Hati2 Pak, sepertinya ini penipuan, jangan sekali2 mengirimkan uang terutama kepada orang yang belum bapak kenal
A : Iya mbak, terima kasih atas infonya


Spoiler for email:

Lebih jelasnya gan :
Quote:The first $5,000.00 was sent today. My working partner has helped me to send the
first $5,000.00 to you through western union. So contact our Western Union claims
Agent to pick up this $5,000 now: Contact person: Mr. Harry Mark, TEL:
+2348134061057. E-mail: (cgpdept03@3mail.ie) Ask him to give you the MTCN, Sender
Name to pick the $5,000.00. I told him to keep sending you $5,000.00 daily until
the payment of $1.500,000.00 is completed. Again forward him your Full Name,
Telephone number and address so that he will be sure.


Dari email itu ane disuruh mengirimkan data ane berupa nama, alamat lengkap dan no.telp, Karena ane penasaran, ane email deh tu data2 yang diminta.Setelah ane kirim, ane terima lagi balasan email seperti ini Gan:
Spoiler for email:

Lebih jelasnya :
Quote:WESTERN UNION HEAD OFFICE DEPARTMENT REPUBLIC OF NIGERIA
FOREIGN CONTRACTOR PAYMENT OFFICE TELEPHONE: +2348134061057
WEBSITE: [url]www.westernunion.com[/url]
CONTACT EMAIL: cgpdept03@3mail.ie


Attention: Sxxxxxo (nama ane gan)

How are you doing today? Please take your time to read and understand this message and please get back to me as a matter of urgency. After our official verification perusal we have obtain facts that you are the bonafide beneficiary of the total fund of One Million, Five Hundred Thousand united state dollars($1.500,000.00) deposited in our office by the ministry of finance of the Federal Republic Of Nigeria through fund vault KTU/9023118308/03 from United Nation, since this fund was given by the Paris Club International on your name we never heard from you till now, we want to use this opportunity to congratulate you once again for this immensely donation given to you by the Paris Club International, You are pick up your first payment of $5,000USD immediately.

Please you are advise to go through this e-mail carefully and make sure you understand and comply with the contents before replying. We are instructed by Federal Government of Nigeria to transfer your fund to you via our installment transfer through our service (Western Union Money Transfer) so you will be receiving $5,000.00 USD daily until the successful installment transfer of your total fund of One Million, Five Hundred Thousand united state dollars ($1.500,000.00). Meaning that you will be receiving your $5,000 USD till the two hundred twenty five days which is the number of days required for you to receive your total fund of One Million, Five Hundred Thousand united state dollars ($1.500,000.00).

Mean while you are required to send us the re-new payment file which is $350 USD for the $5000USD that we have already transferred to your name but cannot be pick because it was place on hold by the management. Reason, because we intend to deduct the transferring fee out from your total fund but the Financial Trust Fund Committee of Nigerian Republic proof in accordance to United Nation financial edits of 1990 as related to international fund transfer policy as agreed with Western Union acts that no one has right over your fund as it have been signed and stamped that no money should be deducted from your fund until it all gets to you to avoid any mal-practice in making excessive deduction from your fund, be informed that if the policy is not observe it might involve corruption which in other words might lead you loosing your fund, therefore take note that we cannot deduct your transfer fees from your fund.

Here is the information of the one we sent on your name now to you, but it will remain on hold and the receiver name will not be given to you until your payment file re-new before we can release the first $5,000USD to you. To you be sure that the money is available in your name, you can track it and confirm the availability of your first payment. Click on our web-site via this tracking link http://nigeria.westernunion. com/WUCOMWEB/staticMid.do? method=load&countryCode=NG& languageCode=en&pagename= HomePage to track your available money.

Sender's first name:..........Hycenth
Sender's last name:...........Ashola
MTCN.................... 4286515035
Amount:..................$5,000 USD

Therefore, copy the name below and go straight and send our official re-new payment file of $350 usd to enable us proceed on your payment release immediately, below is the information of our account officer which you will use to remit the $350 usd via Western Union Money Transfer been our re-new payment file for your $5,000.00 usd.

Receiver name:........John Emmanuel
Country:.................. Nigeria
Test question:..........In God
Test answer:.............We Trust
Amount:..................$350 usd

Your urgent respond is highly needed to enable us to release your first transferred $5,000USD within an hour, include your telephone number as you reply with your payment MTCN for the transfer fees. We hereby issued you our code of conduct, which is (WUMT-824) so you have to indicate this code when contacting as your subject, call me for any question +2348134061057

I do hope you totally understand the content and note of this message? Please do get back to us immediately with your prompt response.

Welcome to Western Union Money Transfer,
Mr. Harry Mark
Foreign Operations Manager
TEL: +2348134061057


Gagal deh rencana menunggangi Yamaha R1 emoticon-Cape d... (S)
Tolong bantu sebarkan info ini Gan, semoga tidak ada yang jadi korban modus penipuan seperti ini.

Pesan TS :
Quote:Jangan langsung percaya apabila menerima sms,email atau apa yang sejenisnya yang menyebutkan kalau kita mendapatkan hadiah/uang yang pada akhirnya kita harus mengeluarkan sejumlah uang untuk mengganti biaya yang diperlukan dlm mengambil hadiah tersebut. WASPADALAH...WASPADALAH...!!!


UPDATE

Quote:Motif penipuan lewat email seperti ini memang tergolong teknik yang jadul dan sudah lama, tapi sampai saat ini ternyata motif ini masih saja digunakan. Namun parahnya masih saja ada orang yang percaya dan menanggapi dengan baik tawaran manis yang berujung pahit ini.
penipuan modus baru ya, kudu semakin waspada neh. emoticon-Takut
Quote:Original Posted By indrafromhell
udah banyak kan gan kayak gitu? ane aj gak pernah gubris kok gan, ati2 aja gan emoticon-Peace

terrnyata agan udah tau ya?
ane share buat mereka yang belum tau gan, mudah2an bermanfaatemoticon-Salaman
thx agan Sukamto, nice inpoh emoticon-Big Grin
dah lama model gitu gan

cek aja tiap email aktif

di spam nya pasti banyak yg kek gitu

tetep hati2 gan
Quote:Original Posted By kartolov
thx agan Sukamto, nice inpoh emoticon-Big Grin


sip Gan, Btw nama ane bukan SUKAMTO gan emoticon-Angkat Beer
wah makasih gan udah mau ngeshare kasus penipuannya








Modus Penipuan Cara Baru (Must READ!!)
wah kalau dari email ane gak pernah percaya gan hehe
biasanya kalau begitu langsung ane cuekin gan, atau dihapus hehe






kalo berkenan berkunjung kesini ya gan
ane dah sering dapat yang begituan gan...
cuma gw gak open aja...anggap aja spam..
tidak akan mungkin kaya tanpa sebuah usaha yang hebat!emoticon-I Love Kaskus
yang model kek gini udah lama gan, NIGERIAN EMAIL SCAM emoticon-Cool
nice info gan.. harus lebih waspada terhadap penipuan .. emoticon-Toast
penipuan modus baru y, kudu semakin waspada neh. emoticon-Takut
parah :emoticon-Cape d... (S)
Walah cyber crime makin merajalela emoticon-Takut
buset dikire 5000 dollar dikit kali ye emoticon-Big Grin

minta dimampusin ni penipu-penipu beginian emoticon-Big Grin
walah kalo kek gini sih dah jelas 100% scam emoticon-Hammer2
harus diwaspadai gan
nice shared gan, tq

waspada!!!