alexa-tracking

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000011357480/al-qaeda-ciptaan-amerika-serikat
Al-Qaeda Ciptaan Amerika Serikat ??
Al-Qaeda Ciptaan Amerika Serikat ??
Al-Qaeda Ciptaan Amerika Serikat ??


Quote:Original Posted By Cekidot
Al-Qaeda Ciptaan Amerika Serikat ??


Dalam sebuah filem dokumentari terbitan BBC berjudul "The Power of Nightmares" pejabat CIA secara terbuka mengakui bahawa Al-Qaeda sebenarnya merupakan 'rekacipta' yang tidak pernah ada kebenarannya. Pentadbiran George W Bush memerlukan sebuah alasan yang logik sesuai dengan undang-undang sehingga mereka mampu mencari kambing hitam 'the bad guy of their choice' iaitu Undang-undang yang telah dijalankan, dalam rangka melindungi kita dari demonstrasi dan "organisasi pengganas" seperti mafia. Mereka membayar Jamal al Fadl ratusan ribu dolar supaya mencipta 'story line' mengenai Al-Qaeda untuk pentadbiran Amerika Syarikat. klik di sini

"Al Qaeda bukanlah sebuah organisasi. Al Qaeda sebenarnya merupakan sebuah cara kerja ...tetapi hal tersebut mempunyai hallmark dalam pendekatannya."


Al-Jazeera
Al-Jazeera merupakan saluran berita Arab terbesar dan yang paling kontroversi di Timur Tengah. Stesen TV itu menawarkan berita dari seluruh dunia selama 24 jam setiap harinya dan memusatkan pemberitaannya pada wilayah konflik terpanas. Ditubuhkan pada tahun 1996 dan berpusat di Qatar, jaringan berita Al-Jazeera merupakan jaringan berita yang paling cepat berkembang di antara komuniti Arab dan orang-orang yang bertutur dalam bahasa Arab di seluruh dunia.

Al-Qaeda Ciptaan Amerika Serikat ??
Al-Jazeera dimiliki oleh Putera Alwaleed Talal, rakan kongki Rupert Murdoch (taikun Yahudi)
Al-Qaeda Ciptaan Amerika Serikat ??
Putera Alwaleed (al-Jazeera) dan Rupert Murdoch (20th Century)


Ketahuilah bahawa Al-Jazeera sebenarnya merupakan media propaganda utama untuk kepentingan Amerika Syarikat dan keseluruhan rancangannya dilakukan di Amerika Syarikat dengan kerjasama Allied Media Corp. Setiap kali Al-Jazeera melaporkan berita terbaru sama ada melalui video atau audio mengenai Al-Qaeda atau Osama yang mengancam keselamatan Amerika Syarikat, ia sebenarnya telah dilakukan di studio Allied Media Corp. Padahal dengan melakukan hal itu, secara tidak sengaja pentadbiran Amerika Syarikat mengancam keselamatan rakyatnya sendiri. Studio-studio Allied Media Corp membuat video dan audio tape untuk Presiden Bush dalam rangka Amerika Syarikat untuk meneruskan Perang Menentang Pengganas serta perang saraf menentang rakyatnya sendiri (anti-Zionis dan pro-Kristian Katholik) selain negara-negara berdaulat lainnya di dunia.

Al-Qaeda Ciptaan Amerika Serikat ??
Hebat...Osama bin Laden juga sudah memakai 'dai' pada jambangnya. hehehe


George W. Bush telah menggunakan Allied Media Corp dengan mencipta sebuah video dan audio tape yang dilakonkan oleh seorang lelaki berpewatakan seakan-akan Osama. Rata-rata video tersebut memperlihatkan bahawa Osama serta al-Qaeda membuat ancaman untuk menyerang Amerika Syarikat. Ia dilakukan oleh pentadbiran Bush sebagai dalam rangka mempengaruhi serta memaksa Kongres untuk memberikan Bush kekuasaan diktator serta merampok hak-hak sivil dan kemerdekaan rakyat Amerika.

Al-Qaeda Ciptaan Amerika Serikat ??
Wajah-wajah presiden dan bekas presiden 'perang' Amerika Syarikat


Osama tidak menyingkirkan kebebasan anda, Bush di WhiteHouse-lah yang melakukannya. Bin Laden tidak menyerang Amerika Syarikat pada 11 September 2001, kerajaan andalah yang melakukannya. Bin Laden tidak membuat ekonomi Amerika Syarikat terjejas, kerajaan andalah yang melakukannya. (Sejarah menunjukkan bahawa semua kerajaan besar runtuh akibat pembiayaan yang sangat mahal dalam kampen yang agresif) Bin Laden dan Saddam Hussein tidak membunuh lebih dari 1 juta orang warganegaranya yang tidak bersalah, kerajaan andalah yang melakukannya (Pertama dilakukan oleh pemerintahan Clinton, kemudian semasa pemerintahan George W. Bush dan Dick Cheney dan sekarang ketika pemerintahan Barack Obama.


Kesimpulan
Al Qaeda adalah sebuah organisasi ciptaan pemerintah Amerika Syarikat sebagai sebahagian daripada 'pendekatan matlamat menghalalkan cara' untuk menghapuskan umat Islam di sebelah Timur. Terorisme yang dicipta adalah untuk tujuan sebuah agenda politik Amerika Syarikat semata-mata.

P/S : Osama bin Laden bukanlah pengikut mazhab sunnah tetapi berpegang pada mazhab Wahabi. [klik di sini] Pernahkah kita terfikir mengapa diakhir zaman nanti dijanjikan oleh Allah SWT bahawa kebangkitan semula Islam akan bermula dari sebelah Timur dan bukannya Timur Tengah? 'Salah satu' sebabnya ialah penyelewengan terlalu banyak berlaku di sebelah negara-negara Arab sana. Sama ada dari segi agama, ekonomi mahupun politik. Lihatlah siapa yang bertanggungjawap menjatuhkan kerajaan khalifah Islam Turki Uthmaniyah dan negara merdeka Palestin. Malang sungguh bagi umat Islam kerana yang menjatuhkan dua buah negara terpenting umat Islam itu adalah 'keluarga Saud' atau Putera Amir Faisal.


[quote=]BUDAYAKAN KOMENG BERMUTU & emoticon-Rate 5 Star[/quote]
Spoiler for Dibuka donk gan ..:
gausah dibikin trit juga kali gan....
ane juga udah tau, dari berita diluar sana
semuanya aja ciptaan si amrik...
emoticon-Cape deeehh
persetan ama AMRIK and the gang.... EGP emoticon-Mad:emoticon-Mad


pengen jokes yg anti emoticon-Repost (S) ??? klik disini...dijamin emoticon-Ngakak (S)

MASALAH dgn MAJALAH
BREAKING NEWS
BETMEN LAST SECTION
PIL KOPLO
BATMAN PERTAMAX

hmmm

nih ts logatnya melayu y ??emoticon-Bingungbingungemoticon-Bingung
Wah boleh juga nih tritnya gan emoticon-Kiss
Disini juga ada gan, komplit
http://indocropcircles.wordpress.com...ptaan-amerika/
masyarakat amerika ya gan
mungkin kah gan,
kejam sekali kalo emang amerika yg buat!
emoticon-Turut Berduka
yang boneng gan
kok ane baru tau ya emoticon-Hammer (S)
ada updatenya ga ni gan?
bisa jadi gan,... khadafi juga pernah bilang kan emoticon-Big Grin bus ma osama itu temenan kwkakaka
Emang parah tuh,demi kepentingan sendiri emoticon-Marah
lha emang semua itu teman di belakang, musuh di depan
musuh tapi mesra.
yahudi itu diciptakan pintar... maka tidak aneh gan.. emoticon-Blue Guy Cendol (L)
Menurut ane segala sesuatu ada kemungkinannya.. Jadi maybe ini ciptaan amrik jg.. Dan AS tu jago propaganda
biarkan waktu yg menjawab semua gan...ga ada yg luput dari pandangan Nya gan
senjata makan tuan gan namanya itu...
sumber mana sih gan?terpercaya gak?
kira2 cina mau bikin replikanya gak ya? emoticon-Ngakak