alexa-tracking

Lagu dolanan jawa, lagu yang terlupakan, ada yang masih ingat?

Main Content

1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000008424784/lagu-dolanan-jawa-lagu-yang-terlupakan-ada-yang-masih-ingat
Cool 
Lagu dolanan jawa, lagu yang terlupakan, ada yang masih ingat?
SALAM KASKUS

sore agan n sista semua
barusan ane lagi utak-atik leptop, eh tiba-saja inget tadi pagi waktu maenin leptop temen, ternya lagi mutar lagu jadul. dari pertama ane denger, ane sudah merasa kok ini lagu rasa-rasanya sudah pernah dengar. karena penasaran, ane tanya langsung lagu apa, dan ternyata lagu-lagu jawa jadul, dan lebih lagi tu adalah lagu anak-anak waktu ane masih sd. karena baru sekarang inget, ane iseng brwsing internet di gugle nyari tuh lagu, ane kumpulin dapetnya yang ane pajang dimari, langsung agan n sista baca aja deh, sambil nostalgia, hehehe

ada yang masih inget gak?

kalo berkenan di emoticon-Rate 5 Star sama dikasih emoticon-Blue Guy Cendol (L) nya ya agan n sista yang baik
emoticon-I Love Indonesiaemoticon-I Love Indonesia


CUBLAK-CUBLAK SUWENG
cublak cublak suweng.. suwenge ting gelenter..
mambu ketundung gudel
pak empong lera-lere
sopo ngguyu ndelikkake
sir-sir pong dhele gosong
sir sir pong dhele gosong

SLUKU-SLUKU BATHOK
Sluku-sluku bathok
bathoke ela-elo
si romo menyang solo
oleh-olehe payung moda
tak jenthir ololobah
wong mati ora obah
yen obah medeni bocah
yen urip nggoleko dhuwit

GOTRI NAGASARI
gotri legendri nogosari, ri
riwul iwal- iwul jenang katul, tul
tulen olen-olen dadi manten, ten
tenono mbesuk gedhe dadi opo, po
podheng mbako enak mbako sedeng, deng
dengklok engklak-engklok koyo kodok

DAYOHE TEKA
Ei.., dayohe teko,
Ei.., jerengno kloso,
Ei.., klosone bedah,
Ei.., tambalen jadah,
Ei.., jadahe mambu,
Ei.., pakakno asu,
Ei.., asune mati,
Ei.., guwangen kali,
Ei.., kaline banjir

GEK KEPRIYE
Duh kaya ngene rasane
Anake wong ora duwe
Ngalor ngidul tansah diece
Karo kanca kancane
Pye pye pye pye ya ben rasakna
Pye pye pye pye rasakna dewe
Pye pye pye pye ya ben rasakna
Pye pye pye pye rasakna dewe

PITIK TUKUNG
Aku duwe pitik pitik tukung
Saben dina tak pakani jagung
Petok gok petok petok ngendok pitu
Tak ngremake netes telu
Kabeh trondol trondol tanpa wulu
Mondol mondol dol gawe guyu

ILIR-ILIR
Lir ilir..lir ilir..tanduré wus sumilir Tak ijo royo*royo..taksengguh temantèn anyar
Cah angon.cah angon..pènèkké blimbing kuwi , Lunyu-lunyu ya pènèken kanggo masuh dodotira
Dodotira dodotira kumitir bedhah ing pinggir Dondomana jlumatana kanggo séba méngko soré Mumpung padhang rembulané
Mumpung jembar kalangané Ya suraka..surak horéé

KATE-KATE DIPANAH
Te kate dipanah
dipanah ngisor nggelagah
ana manuk ondhe ondhe
Mbok sir bombok bok sir kate
Mbok sir bombok mbok sir kate

KUPU KUWI
Kupu kuwi tak encupe
Mung abure ngewuhake
Ngalor-ngidul
Ngetan bali ngulon
Mrana-mrene mung sak paran-paran
Mbokya mencok tak encupe
Mentas mencok clegrok
Banjur mabur kleper

CEMPA
Cempa rowa
Pakananmu apa rowa
Tuku gendhing ndhing ndhing ndhing
Rowang rawing wing wing wing
Bong kecebong jarane jaran bopong
Sing nunggangi Semar Bagong
Ecrek-enong ecrek-egung ecrek-enong ecrek-egung

JAGO KATE
Jago kate te te te
Kukukluruk … kok
Amecece ce ce ce
Kukukluruk
Dibalang watu bocah kuncung
Keok … kena telehe
Njranthal … pelayune
Mari umuk mari ngece
Si kate katon nyekukruk

PADANG MBULAN
Yo, poro konco dolanan ning jobo
Padang mbulan, padange koyo rino
Rembulane sing ngawe-awe
Ngelingake ojo podo turu sore

JAMURAN
Jamuran… jamuran…ya ge ge thok…
jamur apa ya ge ge thok…
Jamur payung, ngrembuyung kaya lembayung,
sira badhe jamur apa?

KODOK NGOREK
Kodok ngorek kodok ngorek ngorek pinggir kali
teyot teblung teyot teblungteyot teyot teblung
Bocah pinter bocah pinter besuk dadi dokter
bocah bodho bocah bodho besuk kaya kebo

KIDANG TALUN
Kidang talun
mangan gedang talun
mil kethemil…mil kethemil…
si kidang mangan lembayung

DONDHONG APA SALAK
dhondhong apa salak dhuku cilik cilik
gendong apa mbecak mlaku thimik thimik
adhik ndherek ibu tindak menyang pasar
ora pareng rewel ora pareng nakal
mengko ibu mesthi mundhut oleh-oleh
kacang karo roti adhik diparingi

PITIK TUKUNG

Aku duwe pitik, pitik tukung..
saben dina, tak pakani jagung
petok gogok petok petok ngendhog siji,
tak teteske…kabeh trondhol..dhol..dhol..
tanpa wulu..megal-megol.. gol.. gol.. gawe guyu…

JARANAN
jaranan-jaranan… jarane jaran teji
sing numpak ndara bei
sing ngiring para mantri
jeg jeg nong..jeg jeg gung
prok prok turut lurung
gedebug krincing gedebug krincing
prok prok gedebug jedher

GUNDHUL-GUNDHUL PACUL
Gundhul gundhul pacul cul, gembelengan
nyunggi nyunggi wakul kul, petentengan
wakul ngglimpang, segane dadi sak latar
wakul ngglimpang, segane dadi sak latar

MENTHOK-MENTHOK
Menthok, menthok, tak kandani mung lakumu,
angisin-isini mbok yo ojo ngetok,
ono kandhang wae enak-enak ngorok,
ora nyambut gawe
menthok, menthok …
mung lakukumu megal megol gawe guyu

GAMBANG SULING
Gambang suling, ngumandhang swarane
tulat tulit, kepenak unine
uuuunine.. mung..nreyuhake ba-
reng lan kentrung ke-
tipung suling, sigrak kendhangane

SUWE ORA JAMU
Suwe ora jamu
jamu godong tela
suwe ora ketemu
ketemu pisan gawe gela

TAK LELO LELO LEDUNG
tak lelo lelo lelo ledung…
cup menenga aja pijer nangis
anakku sing ayu rupane
nek nangis ndak ilang ayune
tak gadang bisa urip mulyo
dadiyo wanita utomo
ngluhurke asmane wong tua
dadiyo pendekaring bangsa
cup menenga anakku
kae bulane ndadarikaya ndas butho nggilani
agi nggoleki cah nangis
tak lelo lelo lelo ledung
cup menenga anakku cah ayu
tak emban slendang batik kawung
yen nangis mudak gawe bingung
tak lelo lelo ledung..
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzztttttttttttttttttttttt<=mantra anti pertamax
tidak ada pertamax ya
monggo dikomen
ane sukanya lagu Gethuk gan..
KASKUS Ads
Mantap gan.
Sekarang udah jarang banget ada yang nyanyi-in
Jadi kangen jaman kecil dulu.

Lagu-lagunya sebenarnya banyak yang bermakna.
ane paling suka lagu lir-ilir gan
lagunya enak banget
Quote:


Gethuk asale seko Gethuk emoticon-Hammer2 hehehe

oke gan
Quote:


iya gan, tu lagu anak2 jaman dulu, lagu anak2 jaman sekarang mah udah gak ada emoticon-Hammer2

Cool 

tambah gan jangan lupa pejwan

aku nduwe adhik
tak lungguhne dingklik
tibo jungker walik
udel'e bodong di cucuk pitik
pitik-pitik brewok
nyang pasar tuku lombok
lombok-lombok abang
nyang pasar tuku wedang
wedang-wedang bubuk
nyang pasar tuku cepok
cepok adah neker
mbah numgkuk mati mungker.
ane masih inget lir ilir ma gambang suling trus bapak pocung..... n gambuh pa apa lupa... liriknya tuh gini:

sekar gambuh ping catur....
kang cinatur...
polah kang kalantur...
tanpo tutur...
katulo tulo katali..
kadaluwarsa katutur....
kapatuh pan dadi awon



page one ya gan
ijin copas bro..ane sdh lupa semua neh....waduh jd inget masa kcl dl...anak ane mlh blm ada yg bs nyanyiin lagu itu....hehehe.....thx info....ane bntu emoticon-Rate 5 Star
Quote:


okeh deh gan, trims ratenya emoticon-I Love Indonesia
emoticon-Frown emoticon-Frown emoticon-Frown jadi keinget kakek n ibu ane gan,dlu seringa banget nyanyiin ini pas ane mo bobok,cari mp3nya ah emoticon-I Love Kaskus emoticon-I Love Kaskus emoticon-I Love Indonesia emoticon-I Love Indonesia
klo ane taunya cuma cublak cublak suweng aj gan emoticon-Malu (S)
Lagu dolanan jawa, lagu yang terlupakan, ada yang masih ingat?
Quote:


kalo dapet share dimari ya ganemoticon-I Love Indonesia

Quote:


gap papa gan, yang penting masih ada yang inget,
cublak cublak suweng emoticon-Malu
emoticon-Belo kapan hari keknya pernah baca emoticon-Angkat Beer
Lagu dolanan jawa, lagu yang terlupakan, ada yang masih ingat?
Lagu plesetan:

Gelang Sepatu Gelang
Gelang Si Rama-Rama
Bapak Ilang Kejepit Lawang
Lawang Ijo Bapak kebendo
Bendo Arit Bapak Pec*r*t
Gethuk asale seko Gethuk emoticon-Hammer2 hehehe

oke gan
Lagu dolanan jawa, lagu yang terlupakan, ada yang masih ingat?
Lagu dolanan jawa, lagu yang terlupakan, ada yang masih ingat?
ane demen bener ama cublak2 suweng gan
emoticon-I Love Indonesiaemoticon-I Love Indonesia
×