alexa-tracking
Selamat Guest, Agan dapat mencoba tampilan baru KASKUS Masih Kangen Tampilan Sebelumnya
Kategori
Kategori
Home / REGIONAL / All / ... / Riau Raya /
۩ R3 - Sub. Regional MERANTI ۩
5 stars - based on 6 vote 5 stars 0 stars
1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000007086112/1769-r3---sub-regional-meranti-1769

۩ R3 - Sub. Regional MERANTI ۩

Selamat Datang di Thread Regional Meranti (Selatpanjang dan sekitarnya) Regional Riau Raya


Quote:


Foto-foto tentang Selatpanjang dan sekitarnya.

Spoiler for Selatpanjang:


Spoiler for Peranggas:


Spoiler for Mie Sagu:


Update dari agan2 nih, cekinyot >>>

Spoiler for Update 1:


Spoiler for Update 2:




MAKASIH buat agan Cah_Turin buat emoticon-Blue Guy Cendol (L) nya..seger gan emoticon-Malu
Beri apresiasi terhadap thread ini Gan!
Thread sudah digembok
Halaman 1 dari 13
emoticon-I Love Indonesiaemoticon-I Love KaskusPERTAMAX JUST FOR TS emoticon-I Love Kaskusemoticon-I Love Indonesia


Spoiler for PERTAMAX:


Agan2 asal Selatpanjang dan sekitarnya update yah, gabung disini...
Usah lengah lagi.. Panggil Cah_Turin langsung.. Die dedengkot Meranti tu.. emoticon-Smilie
Quote:


mekaseh wak dah singgah, segera panggilkan pake kentongan (macam orang mati je emoticon-Hammer2)
salam kenal buat kaskuser selatpanjang dan sekitarnya yah emoticon-Big Grinemoticon-Big Grinemoticon-Big Grin

salim emoticon-shakehand
ijin teduduk kejap bang TS..
salam dari kaskuser pakningemoticon-shakehand:
kaskuser kuansing bleh masuk tak pakcik,,,

salken buat kaskuser meranti emoticon-shakehand
segan awak, pembeso2 kaskus r3 singgah jugak...hehehe
mekaseh lah bang dah singgah...semue boleh lah gabung, bendera kita kan tetap emoticon-I Love Indonesia merah putih
buy de we...mane nih budak2 selatpanjang, tak ade yg ngaskus ke?
kawan2 yg dah singgah sini yg punya kenalan anak selatpanjang dst punye ID kaskus, suruh gabung sini ye wak...
soalnye TS dah lame tak tinggal di selatpanjang, rindu pulak dg kampung halaman...

Selatpanjang

kite ramaikan yok...... buat orang2 yang dah beso.. maen2 kat tasik nambus.. sejuuuuukk
Balek kampung lah.......... bejambol dah?
Ikut nebeng je lah Pakcik..emoticon-Big Grin
Quote:


emoticon-Bingung
kalo nengok name macam2 kenal je bang, sape gak a ni ye?
dosen amik selatpanjang ke?
apenye yg bejambol bang? dari dulu dah banyak jambol ni ha...emoticon-Ngakak

Quote:


sile bang, makin ramai makin bagus, cepat acara dimulai kalo dah ramai emoticon-Ngakak
Titip wak warga mike yang name Cah_Turin, budak aseli Kudap Meranti..sering mangkal di Bengkalis...emoticon-Ngakak
Quote:


emoticon-Ngakak mekaseh bang dah singgah sini
iye tu bang, Cah_Turin dah saya VM sampe sekarang belum ade nampak lagi
sebarkan lah bang mane2 budak Meranti yang masih belum punye 'rumah' di kaskus nih, suruh singgah sini ye...thx emoticon-Shakehand2

mantap lah, tetap cinta indonesia

emoticon-I Love Indonesia
Quote:
OMG , belum pernah pulkam lagi sejak pindah ke PKU pas kelas 4 SD emoticon-Mewek








walaupun asli nya minang , tp lahir nya di Selat Panjang emoticon-Matabelo




salam kenal ama TS nya emoticon-Shakehand2
emoticon-Ngakak
tak aci gambo selat panjang aje bat
gambo kudap masukkan juge lah emoticon-Mad:
sory lah baru dapat singgah
dah jarang login kaskus awak sekarang ni emoticon-Frown
paling cume mantau berita kang mubarok aje di BPLN emoticon-Malu

banyak juge budak2 merani dikaskus ni agaknye ?
usah lengah lagi , carikan langsung emoticon-army:

salam kenal dari budak ganteng kudap emoticon-Kiss
Quote:

saye bukan budak meranti...tapi Bengkaleslah..kebetulan ado budak kudap sering main kat Bengkalis, kebetulan ade trit meranti ni, jadi sayo anto balek keasalnye...emoticon-Malu

Quote:


Hidup juge budak ni...kire dah jiun kene lindas tank Mubarak?
tu bat dah ado trit kampong halaman awak...jadi saye serah terime awak balek ke asal dengan TS Meranti...cap pasport kalau nak masuk Bengkalis ye?
emoticon-Ngakak:
Quote:


ni tetangge awak dulu ha..mekaseh lah dah singgah sini...sering2 ye sembang2 kat sini...
Quote:


urang awak ruponyo, lai singgah ka slp uda, alah mantap kini Meranti, paling tidak beli mie sagu jadi lah, alah tu pulang lai pakan emoticon-Ngakak
salam kenal balik lah ye uda...emoticon-Shakehand2

Quote:


haaa...singgah juga akhirnye abang kite satu ni, usah lengah lagi bang, ade gambo2 kampung upload sini bang, nanti kami tarok kat laman satu emoticon-Shakehand2

Quote:


muge2 yg kat timur tengah sehat sentose lah bang ye kami doakan kat sini.

----------------------------------------------------------------------
ngeri awak nengok pejabat2 kaskus singgah kesini, mekaseh banyak lah dah singgah sini...mane tau ade belacan ke, mie sagu ke, kan sedap lempo kat sini.
sering2lah update tentang meranti ni, mane ade yg punye update foto ke, kabo2 ke, insyallah TS letak kat laman satu lah...
walo Meranti nampak terseok2 membangun negeri, namun tanah tumpah darah kita pulak tu ha, same2 lah kite majukan daerah, asal jangan saling sikut, jangan makan uang rakyat, mari membangun bersama.
mane agak a pakcik makcik Meranti ni ye..


emoticon-Sundul:
emoticon-Sundul:
emoticon-Sundul:

yg ade gambo2 daerah2 Meranti selain selatpanjang, sile lah upload sini, nanti kami pajang kat laman satu tu ha...
Halaman 1 dari 13
×
GDP Network
© 2018 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di