alexa-tracking
Kategori
Kategori
Home / FORUM / All / News / ... / Dunia Kerja & Profesi /
ask - ALL ABOUT HSE (health, safety, environment)
1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000004397700/ask---all-about-hse-health-safety-environment

ask - ALL ABOUT HSE (health, safety, environment)

Tampilkan isi Thread
Halaman 68 dari 88
Quote:


sepz..

itu gambarnya ane comot di google ya..

tempat ane kurleb kaya gitu sih..

untuk pegangan, ambil diameter terkecil aja..
biar gampang, semua masuk..

yg penting, gantung yg gede masih kuat..

emoticon-Toast
Quote:


maaf puh kemaren lewat hp soalnya, ini moga-moga keluar gambarnya
Spoiler for SMK3:


hallo para profesional safety...semangatemoticon-I Love Indonesia (S)
misi mas gan mbak sist
ane numpang nanya, ada yg tau referensi untuk nilai standar untuk suhu sama kelembapan gak khususnya untuk tempat kerja bidang industri seperti workshop atau bengkel? ane habis enviroment test (Intensitas cahaya, suhu, kelembapan, tingkat kebisingan) tempat kerja ane . nah ane mau bikin report nya, tapi ane kagak tau referensi nilai standarnya wkwkwk. untuk intensitas cahaya sama kebisingan ane udah dapet. ane make KEPMENKES No. 1405 tahun 2002. tinggal untuk kelembapan dan suhu doang yang belom.
coba di Permenaker No. Per-13/Men/X/2011 ato KEP. 51/MEN/1999 gan TENTANG NILAI AMBANG BATAS FAKTOR FISIKA DAN FAKTOR KIMIA DI TEMPAT KERJA.. semoga membantu..
Quote:



Quote:



Quote:



Quote:



ayo share2 lagi
emoticon-Toast
Info lowongan:

Freeport Fresh Graduate Recruitment

PT Freeport Indonesia (PTFI) is the Indonesian mining affi liate of Freeport McMoRan (FCX). As one of the world’s leading producers of copper and gold, PTFI recognizes the importance of providing these essential metals to economies. PTFI has an obligation to do so in balance with its corporate and social responsibilities in order to safeguard future generations.

As an affi liate of FCX, PTFI has adopted and abides by the ethical, social and environmental policies of FCX. Strong policies guide PTFI on the path towards sustainable development. Experience in the community shapes the implementation of these policies in Indonesia. A commitment to transparency enables PTFI’s stakeholders to track our performance.

PTFI’s community programs are a key business driver of its operational plan and just one part of the company’s wide spectrum of corporate social responsibility initiatives. PTFI strives to implement community programs that have a sound business case, are complementary to its other corporate social responsibility initiatives, and are consistent with world class community engagement standards.

In 2013, PTFI focused on reducing the security risk of this artisanal mining activity. ASM entering the concentrating mill in the highland increased the security risk for employees and company
assets. Confl ict among the ASM also often happens due to dispute over panning areas. CLO and and security personel communicated with the panners to ensure that they stop their panning activity in
the areas where PTFI equipment and employee are working. One part of PTFI’s long-term strategy for reducing artisanal mining is the development of alternative livelihoods through cocoa, coff ee, and
vegetables farming. To successfully implement this strategy, PTFI coordinated with government and local communities in promoting and developing these farming programs.

In order to expand and strengthen our business in Mining Industry, we invite high qualified candidates to join at our company as:


METALURGICAL ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.


ARCHITECTURAL ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 23 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.


CHEMICAL ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.


INDUSTRIAL ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.


GEODETIC ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.


CHEMICAL ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.


ELECTRICAL ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.


CIVIL ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.

GEOLOGICAL ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.


MINING ENGINEER

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.

ENGINEERING (MECHANICAL)

Requirement:

Academic requirements: Has completed the S1 or S2 in the chosen field of study, in a university in Indonesia or abroad.
Have a minimum cumulative grade point 2.80 on a 4.0 scale.
Not more than 2 years since graduation.
Have limited work experience (0-2 years).
Maximum age 30 years for Papua participants and a maximum of 26 years for participants of non-Papuans.

Pre-requisites / Summary emoticon-Stick Out Tonguetfi.co.id/id/career/graduate-development-program

Min. Education Level : Bachelor or Master Degree
Field of Study : -
Year of Exp Required :2
Skills : -
Language : Bahasa
Apply: ptfi.co.id/id/career/graduate-development-program


Online registration closed on 13 Dec 2015. Only applicants that meet all the requirements and fill in the online registration form will be processed further.
Wah baru baca ada trit ginian..
Ane udh lama banting setir dari dunia HSE, tp tetap peduli sm K3 di tmpt kerja yg baru..
Salam HSE..
Safety First,..zero tolerance for safety...
Salam kenal agan semua,,mau nanya gan,klo mau ambil k3 umum buat yg freshgrad s1 kimia *g fres lagi krna nganggur 1 thun, kira2 peluang buat kerja di bagian migas lebih terbuka lebar kaah?atau ada penghalang krna cew?ane mulai tertarik ama HES gan,,,mohon pencrhnnya suhu2 yg dsni emoticon-Big Grin
Quote:


Quote:



saling talking aja tuh,,
satu banting stir..
satu mau join
emoticon-Smilie

ente tekim nya? atau Ilmu Kimianya sis?
boleh" aja klo mw coba en tertarik..
tapi kudu liat juga migas lagi lesu..
dimna-mana pengurangan en layoff..

mantabz ;lah klo tertarik..
artinya semakin banyak yg peduli akan keselamatan
emoticon-Toast

Kalau ane emang kuliahnya di bidang Safety en Health..
emoticon-Angkat Beer
Quote:


Lebih tepatnya kimia mipa gan,,, emoticon-Big Grin
Bner sihh gan bnyk pengrngn, ya setidknya bisa jd HES di mana aja dehh,,,dpet migas lebh bgus lgi emoticon-Big Grin
Wahh udh pakar nya brrti ya gan?hahaha
Quote:


Ane ikut bantu jawab ya sist, gk usah terburu2 utk masuk ke dunia Migas, cari aja pengalaman dulu di perusahaan2 lain, lebih bagus lagi di bidang manufacturing, atw shipping, nanti kalo udh punya cukup pengalaman dan seiring waktu baru coba lamar2 ke Migas, kalo mau ambil AK3 umum silahkan, apalagi sist dari background teknik, itu nilai plus,klo gk salah ane minimal boleh ambil Ak3 umum adlh D3, Cmiiw. Klo gk salah harus punya pengalaman,tp coba deh kosultasi sm provider pelatihan Ak3 tsb.
Kalo udh cukup pengalaman nantinya, ambil Ak3 migas, itu tambah bagus lg buat ke Dunia Migas. Walaupun cewek gk masalah kok. Kalo mau belajar2 silahkan download CD himpunan peraturan K3, tp sememangnya mesti ikut AK3 umum training utk mengetahui/menerjemahkan koridor regulasi2 Ak3 tsb.
emoticon-Cendol (S) emoticon-Cendol (S)
Quote:


Wahhh Mksiihh gan respoon nya,,oh ya mau meluruskan,ane s1 kmia mipa,bukan teknik hihi
Rencana emang bgtu gan,,mau cri pnglmn ke mnfactring dkk,,, emoticon-Big Grin soalnya agak lmyn sush jg kmia murni msuk ke migas tanpa ada basic nya dlu. Oh ya gan, emang bner ya klo kita training k3 umum bakal di rekomnds kn buat pershaan lain?berasa agak sush ane cr kerja gan.,,,*jd crht emoticon-Big Grin
PT. Offshore works Indonesia is a leading Offshore Services Contractor providing Survey and Subsea Solutions to various segments within the Oil and Gas Industry , the group has set up a representative offices in Kuala Lumpur, Malaysia under the flagship branding of Java Offshore.

We are urgently looking for highly qualified, talented, dynamic, productive and independent personnel to fill in the challenging position:

SENIOR QHSE EXECUTIVE

Responsibilities:
Maintain QHSE Management System, and coordinate QHSE training programs.
Monitor and assist all QHSE related matters, such as ISO requirements, inspections, audits and all supporting documentation.
Ensure comply with requirements of the Safety, Health and Environmental laws of Indonesia
Provide QHSE compliance and technical support
Control proper implementation of Company QHSE standards and policies in the office and field.
Communicate and engage with relevant government authorities, locally, regionally and nationally.
Must be hands on, and able to participate in accident and incident investigations.

Requirements:
Min. Bachelor degree any mayor, preferably Engineering, Occupational Health and Safety or extensive related field experience, or an equivalent combination of training and experience.
Have min. 4 years working experience in the related field is required for this position
Familiar with all aspect about HSE in oil and gas industry
Having knowledge of ISO14001, ISO 9001 & OHSAS18001
Certified in K3 (general, oil, & gas) is advantage
Fluent in English (spoken and written)
Willing to be Jakarta base and offshore ( if needed )

If you are confident that you meet our requirements,
please submit your application (CV + Job Application Letter ) up to 13 November 2015 and put SENIOR QHSE EXECUTIVE as your Email Subject,
to: sekar.sariwening@javaoffshore.com and cc to elang.sukma@javaoffshore.com
Only candidates that meet the above qualification will be shortlisted
Quote:


Owh kimia murni, gk masalah asal sist mau berkembang, HSE itu multidisiplin ilmu,. Terkecuali buat Section Health nya, itu udh pasti dipegang oleh personel Paramedic, itupun mereka harus punya kompetensi Hiperkes, tp kalo ke Safety dan Environment bisa dari berbagai ilmu, khusus environmental lebih baik dari ilmu lingkungan atw tek lingkungan, tp sist bs masuk asal mau belajar. Kalo safety ilmu mana aja bs, tp sist dari kimia bagus juga tuh, krn eksakta dan pasti ada pelajari proses produksi.
Bisa direkomendasi sm provider training kalo mereka punya koneksi, mulai lah sist membangun relasi ke praktisi2 K3.
Ane tekankan ya sist, Utk menjadi personel HSE itu harus siap fight di lapangan, tp kalo cewek kalo gk ditempatin di lapangan palingan di Management systemnya atw kalo gk ke HSE statistic,,cmiiw.
Quote:


di chevron, leader HES Operating Unit berimbang jumlahnya antara cowo dan cewe. Jadi gender bukan halangan untuk berprestasi.
Salam kenal agan n sis. Izin gabung ya. Ane sedang mengukuti training ak3 umum. Kalau ada info tempat kerja yg bisa menerima magang mohon infonya. Sebagai pengalaman awal dan menunjang pengetahuan ane ke depannya. Terima kasih. Salam.
Quote:


Thx gan atas pencrhannya,,, emoticon-Big Grin,suksess buat krir nya gan,, mgkn bsa di ksi info gan soal instansi nya,,aku*lita bagus g gan?
Quote:


Chvrn ya gan?haruss memantaskan dri dlu gan klo ane msuk st,hahaaha emoticon-Big Grin
Halaman 68 dari 88


GDP Network
© 2019 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di