alexa-tracking
Kategori
Kategori
Home / REGIONAL / All / ... / Palembang /
Gardu Listrik Mas Bur - Tempat Nyetrum Pos / Thread Bermasalah...
1024
1024
KASKUS
51
244
https://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000011876915/gardu-listrik-mas-bur---tempat-nyetrum-pos---thread-bermasalah

Gardu Listrik Mas Bur - Tempat Nyetrum Pos / Thread Bermasalah...

Tampilkan isi Thread
Halaman 35 dari 54
dono cak rai beben emoticon-army
Ado yg tau ngapo trid :
http://www.kaskus.co.id/thread/51b85...bubut-kuningan

ditutup ?

Disini sebab aku posting, kalu bae ado yg nak share tpt bubut yg berkualitas di Palembang....
Kalu ado yg tesinggung mahapken bae, soalnyo mmg kenyataannyo cak itu...

Salam

Joel
Diubah oleh erasson
rai beben cak dono, keras emoticon-army
Diubah oleh scr_24
naah toke. dedek


closed

http://www.kaskus.co.id/post/51beb26f1e0bc3ed6f000003#post51beb26f1e0bc3ed6f000003
Diubah oleh Afex
mang cek, nak nanyo bentar. ngapo trit TAMIJO (KOMUNITAS TAMIYA BATURAJO) ditutup [url]http://www.kaskus.co.id/post/51c58abb3c118e655c00000b#post51c58abb3c118e655c00000b]?[/url]
padahal itu cm sikok2 nyo komunitas ditempat kami, tempat kami share, kalo memang kagek ado yg buat trit lain (misalnyo martapura atau sekayu) toh dak masalah kan, lagian komunitas kami sedikit minat nyo.
misalnyo kalo komunitasnyo diganti KOMUNITAS TAMIYA SUMSEL (ntah itu nak dari sekayu, baturajo, apo dari mano bae asal dari SUMSEL) kan susah kalo misalnyo nak ado race, nak mudik dulu.
tolong pengertianyo
Diubah oleh ican.fly
Quote:


nah itu dio, kalo ujungnyo banyak yg buat trit laen padahal bahasannyo samo bae. gek malah jadi tempat ngejang.
cak yg sudah" dulu pernah ado trit kabupaten dewek"
klon aku 10 ekok jadi iso disano emoticon-Big Grin emoticon-Ngacir

trit dibuat lebih umum, biar kawan" dari daerah laen jugo pacak melok begabung kalu nak share tamiya andelanny. isinyo bekumpul jadi sikok tempat nian tanpa pandang ras emoticon-thumbsup

kalo ado perlombaan race di masing daerah itu silakan, silakan pulo di share hasil racenyo di trit yg lebih umum itu. idak masalah.



kalo memang nak buat komunitas dewek khusus baturajo, biso bikin di sub forum b-log
Quote:


caknyo sudah dijelaske di postingan ini mang emoticon-Big Grin
Quote:

Quote:


menurut aku sih emang bagusnyo regionalnyo diperluas, kalo emang tritnyo rajin di-update, pasti mudah koordinasi untuk race di masing2 daerah itu emoticon-Big Grin
Quote:


emoticon-Matabelo
Quote:


son artikel son emoticon-Ngacir
Quote:


proposal lost mano emoticon-Blue Guy Bata (L)
madaki calon sponsor yg mulai betanyo mano proposal emoticon-Hammer2
Quote:


patah kaki
lagi sibuk real galo
jadike plan jangka panjang dulu emoticon-Embarrassment
Quote:


yo payo men cak itu uji kamu, nurut bae kami, toh komunitas kami msh biso jalan tanpa kaskus.
padahal kuliat jg bnyak trit yg cm make namo PALEMBANG, bukan nyo SUMATERA SELATAN (SUMSEL). yg notabene pasti wong2 yg diluar palembang misalnyo kota2 kecik cak baturaja, sekayu, prabumulih dll, pasti mikir2 kalo nak ke palembang yg jaraknyo lumayan jauh. nak mudik dulu cak uji wong kami tu.
y sdh itu bae, mokasih saran nyo.

Quote:

aku cuma nekanke alasan trit dikunci. masalah jalan apo idaknyo komunitas, balek ke wong"ny.

ini Kaskus Regional Palembang, bukan Kaskus Regional Sumatera Selatan. kalo kamu baco" lagi isi dari trit yang kamu liat, isinyo bukan cuma budak palembang. melainke bawak namo KASKUS REGIONAL PALEMBANG dan atau komunitas yg notabene lingkup sharing dan anggotanyo idak terpaku buat sikok wilayah.

sering" bae ngobrol disini mangko akrab. syukur" betemu jodoh emoticon-Big Grin

balek ke trit kamu, kalo kamu dengan senang hati bikin thread itu jadi tamiya regional palembang, yg isi dan wong"nyo terbuka buat siapo dan dari mano bae, pasti di approve.

cuman kalo masih nak sekamuan tula, di pucuk lah aku kasih link buat negak rumah dewek.
Halaman 35 dari 54


GDP Network
© 2019 KASKUS, PT Darta Media Indonesia. All rights reserved
Ikuti KASKUS di