KASKUS

Quote:Original Posted By newmomotaro


China belum order dan belum tanda tangan kontrak apa-apa lho, jadi darimana itu ada antrian untuk China?


kalau itu ane kurang yakin.. yg ane tau China udah order 24 unit Su-35 BM, tp ga tau ane udah kontrak atau blm..

sumber susah neh krn ol pake hp

Quote:Russia: No Deal on Sale of Fighters, Subs to China

Mar. 25, 2013 - 12:41PM | By Wendell Minnick

TAIPEI — Russia is denying Chinese media claims that Moscow and Beijing have signed agreements to sell Russian-made arms and military technology to China, including 24 Su-35 multirole fighter jets and four Amur-class diesel submarines.

During a recent visit by Chinese President Xi Jinping to Moscow from Friday to Sunday, no discussions took place regarding “military-technical cooperation” issues, the ITAR-TASS news agency reported Monday. This was in response to an earlier report by China’s CCTV on the same day.

“The Kremlin is officially denying even discussing arms trade during Xi’s visit,” said Vasiliy Kashin, a China military specialist at the Moscow-based Centre for Analysis of Strategies and Technologies (CAST). “In Russia-China relations, specific arms trade contracts are almost never discussed by the top leaders, just the general approaches.”

Another defense industry source in Russia said there are strong reservations about going forward on the memorandum of understanding signed in December to explore the sale of the twin-engine Su-35s and Amur submarines to China.

China intentionally violated intellectual property right (IPR) agreements when it copied and manufactured Russia’s Su-27 fighter as the J-11B, according to Russia.

In 1995, China secured a production deal with Russia to build 200 Su-27SKs, dubbed the J-11A, for $2.5 billion for the Shenyang Aircraft Corp. In 2006, Russia canceled the deal after 95 aircraft when it discovered China had reverse-engineered the fighter and was secretly manufacturing an indigenous copy, the J-11B, with Chinese-made avionics and engines.

There are strong suspicions China will procure the technological know-how of the Su-35 and Amur and simply produce an indigenous version.

But not all agree. Gary Li, a senior analyst at London-based IHS Fairplay, said China’s research and development have moved forward.

“It no longer will seek to directly reverse engineer everything it buys, but maybe adopt parts of the platform for other projects [and] integrate into domestic designs,” he said.

There also are concerns China wants access to the Su-35’s Saturn AL-117S engine, which is outfitted on the T-50, a prototype of Russia’s fifth-generation Sukhoi PAK FA stealth fighter.

However, Kashin said the risks of selling the Russian engine to China are negligible.

“An engine cannot be copied by obtaining a sample,” he said.

Li said he could envision Chinese aerospace engineers studying the aircraft’s engine and thrust-vectoring for future inclusion, as well as the Amur sub’s air-independent propulsion, but it will still be more than a decade before China will stop having to order engines to replace “worn-out ones,” as it has been doing with the J-11 and J-10 fighters.

“It always takes a few years before they can make a domestic alternative,” Li said.

Kashin cautions that a Chinese attempt to copy the Su-35, as they did with the Su-27, would be more difficult, “because this time, our Ukrainian ‘brothers’ cannot help them by selling the Chinese all the technology they lacked for a handful of dollars. I think the Amur situation will be generally the same.”

Ukraine has been accused of selling China former Soviet defense technologies, but it has no access to information regarding newer systems, such as the Su-35 and Amur.

“The Amur ultimately isn’t a strategic submarine, and as Russia’s interests in the Far East are not yet that ambitious, they can afford to sell them to China,” Li said. “How better to keep the U.S. pivot off their backs?”


DefenceNews
Quote:Original Posted By DenPylon


Masih belum berubah kok dan saya rasa gak ada masalah dengan ini, hahaha
Jadi jari-jari 18-100Km dari obvitnas/han adalah wilayah kekuasaan SAM.
Kapan kita punya SAM dengan jarak jangkau 100Km????


masalah nya cuma 1 mbah, belom kepikiran beli SAM medium-long rang
...............................
Quote:Original Posted By zevilis

masalah nya cuma 1 mbah, belom kepikiran beli SAM medium-long rang
...............................


Medium udah, long nya yang kapan-kapan
Kepikiran doang kan? Bukan kontraknya?
Quote:Original Posted By newmomotaro


China belum order dan belum tanda tangan kontrak apa-apa lho, jadi darimana itu ada antrian untuk China?

Ini terjemahan, jadi mungkin ngawur bahasa Inggrisnya.




mil.news.Sino.com.cn

Intinya Russia-nya sendiri yang keberatan kalau harus ngejual ke China

Takut dibikin KW nya x.
Quote:Original Posted By DenPylon


Medium udah, long nya yang kapan-kapan
Kepikiran doang kan? Bukan kontraknya?


Quote:Original Posted By rikysoeripno
Indonesia Considers Purchasing Russian Su-35 Jets



Ria Novosti

_________________________________________

Dahsyat, udah sampe Ria Novosti
Jangan-jangan????


"The Indonesian Defense Ministry "wants" to buy 16 new fighter jets between 2015 and 2020 to replace the F-5, which has been in service for three decades, according to Air Force Chief of Staff, Ida Bagus Putu Dunia."

wants to buy berarti masih ingin,belom tentu jadi sih (kemungkinan 1)
yang di color red: berarti 1 skuadron fighter 2015-2020 tapi pemerintah bilang gak ada pengadaan di tahun 2014 *karena pergantian kekuasaan* jadinya ya emang bener kemungkinan pembelian setelah pemilu,tapi apa jangan jangan pas tahun 2013 udah......
Rusia gak takut dibikin kwnya mereka a takut kalo Toongkok gak mau belanja gede,lagian su-35 itu bonus aja supaya (jika jadi)spy Tiongkok mau beli alf-41 buat J-20. Maklum aja Tiongkok sedang banyak proyek pesawat. Sampe detik ini sudah ada 4 pesawat Tiongkok yg make mesin ruski (J-10, J-15, mkn J-16,JF-17 dan H-6)...jadi bisnis mesin adalah bisnis manis disini Quote:Original Posted By Milanistina

Takut dibikin KW nya x.


Quote:Original Posted By marchtien9903


"The Indonesian Defense Ministry "wants" to buy 16 new fighter jets between 2015 and 2020 to replace the F-5, which has been in service for three decades, according to Air Force Chief of Staff, Ida Bagus Putu Dunia."

wants to buy berarti masih ingin,belom tentu jadi sih (kemungkinan 1)
yang di color red: berarti 1 skuadron fighter 2015-2020 tapi pemerintah bilang gak ada pengadaan di tahun 2014 *karena pergantian kekuasaan* jadinya ya emang bener kemungkinan pembelian setelah pemilu,tapi apa jangan jangan pas tahun 2013 udah......


2014 tidak membeli senjata karena 2014 itu waktu penerimaan pembelian antara tahun 2010-2014 dan itu alasannya pengganti F-5 dibeli di tahun 2015 karena sudah masuk Tahap MEF II

Lagipula F-5 akan diperbaiki agar bisa digunakan sampai tahun 2020
Quote:Original Posted By marchtien9903


"The Indonesian Defense Ministry "wants" to buy 16 new fighter jets between 2015 and 2020 to replace the F-5, which has been in service for three decades, according to Air Force Chief of Staff, Ida Bagus Putu Dunia."

wants to buy berarti masih ingin,belom tentu jadi sih (kemungkinan 1)
yang di color red: berarti 1 skuadron fighter 2015-2020 tapi pemerintah bilang gak ada pengadaan di tahun 2014 *karena pergantian kekuasaan* jadinya ya emang bener kemungkinan pembelian setelah pemilu,tapi apa jangan jangan pas tahun 2013 udah......


Yang bilang Su-35 dipake buat nge-gantiin F-5 siapa ya ? Unsur TNI-kah ? apa malah jangan2 dari formiller ?
Quote:Original Posted By keledaiidiot


Yang bilang Su-35 dipake buat nge-gantiin F-5 siapa ya ? Unsur TNI-kah ? apa malah jangan2 dari formiller ?


sumbernya dari sini berati rusky yang bilang....
Kok pesawat tempur buatan Asia seperti FC-1 & J-10 buatan RRC & Tejas buatan India nggak masuk list pengganti F-5 TNI-AU padahal sama2 negara Asia, malah yang masuk list produk AS, Eropa, & Russia
Quote:Original Posted By agninistan
Kok pesawat tempur buatan Asia seperti FC-1 & J-10 buatan RRC & Tejas buatan India nggak masuk list pengganti F-5 TNI-AU padahal sama2 negara Asia, malah yang masuk list produk AS, Eropa, & Russia


iya, murah meriah dan bebas embargo
Quote:Original Posted By agninistan
Kok pesawat tempur buatan Asia seperti FC-1 & J-10 buatan RRC & Tejas buatan India nggak masuk list pengganti F-5 TNI-AU padahal sama2 negara Asia, malah yang masuk list produk AS, Eropa, & Russia


harga tidak bohong bro
Quote:Original Posted By agninistan
Kok pesawat tempur buatan Asia seperti FC-1 & J-10 buatan RRC & Tejas buatan India nggak masuk list pengganti F-5 TNI-AU padahal sama2 negara Asia, malah yang masuk list produk AS, Eropa, & Russia


Quote:Original Posted By hanifthepbers


iya, murah meriah dan bebas embargo


Quote:Original Posted By dika160507


harga tidak bohong bro


sigh ...
---------------

sepertinya ada penggiringan opini disini demi memuluskan jalan sukro35
Quote:Original Posted By DoDoLanDoDoL






sigh ...
---------------

sepertinya ada penggiringan opini disini demi memuluskan jalan sukro35

Sukro setroooooonnnnggg
Quote:Original Posted By DenPylon


Masih belum berubah kok dan saya rasa gak ada masalah dengan ini, hahaha
Jadi jari-jari 18-100Km dari obvitnas/han adalah wilayah kekuasaan SAM.
Kapan kita punya SAM dengan jarak jangkau 100Km????



kalo butuh jangkauan 100km majuin aja S60nya 100km, gitu aja kok repot2x
Quote:Original Posted By DoDoLanDoDoL






sigh ...
---------------

sepertinya ada penggiringan opini disini demi memuluskan jalan sukro35


sales rusky strooooonnnnggg gan..

BTW bwt gantiin F5 apa ga terlalu high cost y klo ambil Su35
no sukhoi, no yakhont = no stroong
Quote:Original Posted By andrisuwignyo


sales rusky strooooonnnnggg gan..

BTW bwt gantiin F5 apa ga terlalu high cost y klo ambil Su35


Dipage sblmnya udh ada solusinya gan, coba dibaca lagi. emgny yg setara dgn tiger apaan gan?