KASKUS

Katuangan Khas Sunda

Quote:Quote:
KATUANGAN KHAS SUNDA


Quote:Quote:Sateuacan thread ieu diaos mangga uningaan heula palih dieu :
Spoiler for Rules:

Quote:Upami teu kaabotan punten sateuacan diaos nyungkeun bantosan supados trit ieu di rate.
Haturnuhun sateuacanna

Spoiler for Bantos Rate 5:

Quote:Lagu Tema
Spoiler for Lagu Tema:

Quote:
Assalamual’aikum Wr Wb...

Sateuacanna sim kuring nyungkeun dihapunten ka palawargi sadayana bilih kumawantun atanapi nyanyahoanan ngaguar perkawis nu aya pakuat pakaitna sareng kabudayaan Sunda. Da geuning kabudayaan Sunda teh kacida beunghar tur luhung, lamun lain ku urang salaku urang Sunda rek ku saha deui atuh kabudayaan Sunda dimumulena. Tah trit basajan ieu teh mudah-mudahan tiasa janten tarekah nyata kanggo ngamumule kabudayaan Sunda.

Dina kasempetan ieu sim kuring hoyong nyobian ngaguar perkawis Katuangan Khas Sunda nu mangrupikeun salah sawios katuangan nu kakoncara di Indonesia. Naon wae atuh rupi-rupi katuangan orang Sunda teh? Supados teu nyangkolong kana waktos, der ah urang mimitian.


Quote:Quote:
INDEX
Quote:
Quote:Supados gampil, dihandap ku sim kuring tos dipangdamelkeun daptar eusina.
Mangga diuningaan.



Quote:Kanggo palawargi anu hoyong ngiring ngamumule Basa Sunda mangga diuningaan palih dieu :
Hayu Urang Mumule Basa Sunda Basa Karuhun urang
Bilih hoyong terang kecap-kecap dina Basa Sunda nu tos arang diucap, mangga longok ka palih dieu :
Kecap Nu Geus Arang Diucap
Anu hoyong terang perkawis kuliner di Bandung mangga ka palih dieu :
Wisata Kuliner Bandung
Quote:Quote:
ASAKAN KHAS SUNDA #1


Quote:
Spoiler for Asakan:


Quote:Quote:
ASAKAN KHAS SUNDA #2

Quote:
Spoiler for Asakan 2:

Quote:Quote:
OPIEUN KHAS SUNDA

Quote:
Spoiler for Opieun:
Quote:Quote:
INUMAN KHAS SUNDA

Quote:
Spoiler for Inuman:

Quote:Quote:
DAPTAR ASAKAN KHAS SUNDA DUMASAR HURUP

Quote:
Spoiler for Daptar Asakan:

Samentawis mah punten teu acan aya gambar-an
mangga bilih aya baraya anu bade ngabantosan pang milariankeun gambar pangrojongna sim kuring kalintang bungahna

Quote:Quote:
TEMBANG-TEMBANG KHAS SUNDA ANU KAILHAMAN KU KATUANGAN

Quote:
Spoiler for Tembang:
Quote:Quote:
TAMBIHAN TI PALAWARGI

Quote:Dihandap ieu sababaraha hiji katuangan khas sunda tambihan ti palawargi anu kaleresan ku sim kuring teu acan kaguar. Bilih aya baraya nu sanes bade nambihan mangga diantos ulah asa-asa. ke post na ku sim kuring urang alihkeun kadieu. Haturnuhun.
Quote:
Spoiler for Tambihan:
Ah...... jadi ngaruy.... :genint:

Quote:Original Posted By durianruntuh
Awug

ari awug khas mana?


Aya nu teu acan lebet kang
awug + surandil + borondong + lagendar + kicimpring + ulén + tang-tang angin + papais + jalabria + ali agrem + wajit cililin + galéndo.... naon deui nya
Quote:Original Posted By ayahzie


mangga atuh ku akang ditambihan


Alim ah lieur milari gambar na
Quote:Original Posted By elfapega
Ah...... jadi ngaruy.... :genint:



Aya nu teu acan lebet kang
awug + surandil + borondong + lagendar + kicimpring + ulén + tang-tang angin + papais + jalabria + ali agrem + wajit cililin + galéndo.... naon deui nya


ari tipung bodas naon nya namina, hilap deui
Quote:Original Posted By ayahzie


BW na kedah nu lega nya kang
pribados oge sataker kebek tah milarian gambar na :



tipung bodas
asa nembe ngadangu sim kuring mah kang
nu kumaha mangkelukna nyak


nembe emut, sasagon asana mah
Quote:Original Posted By ayahzie


BW na kedah nu lega nya kang
pribados oge sataker kebek tah milarian gambar na :



tipung bodas
asa nembe ngadangu sim kuring mah kang
nu kumaha mangkelukna nyak

éta pisan nu kabayang ogé
Quote:Original Posted By durianruntuh


nembe emut, sasagon asana mah

Euuuhhhh éta mah paporit mun lebaran..... :
nembe terang aya trit enggal
sik ngabahas tuangen /
Quote:Original Posted By ayahzie


oh sasagon, manawi teh heroin



moal tebih da
pasti ka dinya lumpatna teh


naha kana heroin

ari es lilin khas mana?
pan aya laguna ge
Colenak

jadi lapar deui. padahal nuju diet yeuh
ngabibita wae TS na



btw, nice info na kang.
Quote:Original Posted By ayahzie


oh sasagon, manawi teh heroin



moal tebih da
pasti ka dinya lumpatna teh


Quote:Original Posted By agungswn10
nembe terang aya trit enggal
sik ngabahas tuangen /

kaca hiji se'ep
lajeng ka kaca dua nya ===>

Haripeut kana tuangeun mah mung hanjakal na téh... teu aya nu ngintun
Quote:Original Posted By durianruntuh


naha kana heroin

ari es lilin khas mana?
pan aya laguna ge

Ah lebetkeun wé da di urang aya lagu na...
Quote:Original Posted By andhikamaut
jadi lapar deui. padahal nuju diet yeuh
ngabibita wae TS na



btw, nice info na kang.

Teu kedah diet diet kang.... nuju sehat mah gabres gabres wé....
Quote:Original Posted By elfapega
Haripeut kana tuangeun mah mung hanjakal na téh... teu aya nu ngintun


deudeh teuing kang
*padahal mah sami, simkuring oge teu aya

kaca hiji se'ep
lajeng ka kaca dua nya ===>