KASKUS

Star Taliban Memulai Perang Musim Semi, 4 Tentara Nato Tewas On Crash

NATO crash kills 4; Taliban begin spring offensive


KABUL, Afghanistan (AP) — A NATO plane crash in southern Afghanistan killed four international troops on Saturday, the same day the Taliban announced its spring offensive and said it will target military and diplomatic sites with suicide bombers and infiltrate enemy forces to conduct deadly insider attacks.

April already has been the deadliest month so far this year across the country where Afghan security forces are increasingly taking the lead on the battlefield of the more than 11-year-old war.

The Afghan Defense Ministry said its security forces were prepared for the Taliban's new campaign, which was to start on Sunday. "The Afghan National Army is ready to neutralize the offensive," the ministry said.

Insurgents have escalated attacks to gain power and influence ahead of next year's presidential election and the planned withdrawal of most U.S. and other foreign combat troops by the end of 2014. And U.S.-backed efforts to try to reconcile the Islamic militant movement with the Afghan government are gaining little traction.

The Taliban did not immediately claim responsibility for the plane crash. NATO said initial reports indicated no enemy activity in the area where the plane went down. Coalition personnel secured the site and were investigating the cause of the crash.

The brief NATO statement did not identify the victims, or say exactly where the crash occurred in Afghanistan. However, Mohammad Jan Rasoulyar, deputy governor of the southern province of Zabul, said an aircraft belonging to foreign forces crashed Saturday afternoon in Shah Joy district.

In their announcement on Saturday, the Taliban vowed to step up violent attacks now that winter was over and warmer weather has made travel and fighting easier. The militant group said it would use every possible tactic to "detain or inflict heavy casualties on the foreign transgressors."

Taliban fighters, who seek to replace the elected Afghan government with one promoting a stricter interpretation of Islamic law, named their offensive after a legendary Muslim military commander, Khalid ibn al-Walid. Also known as the "Drawn Sword of God," he was a companion of Islam's Prophet Muhammad.

The Taliban threatened to infiltrate the Afghan security forces and conduct more attacks on Afghan policemen and soldiers as well as foreign troops.

Such attacks threaten the strength of the Afghan forces as they work to take over responsibility from coalition forces. The latest one occurred in March, when a member of a government-backed village defense unit shot and killed five of his colleagues in Badghis province in northwest Afghanistan.

April has already been the worst month for combat deaths so far this year. According to an Associated Press tally, 261 people — including civilians, Afghan security forces and foreign troops — have been killed in violence around the nation. During that time 217 insurgents have died.

Last year during the month of April, 179 civilians, foreign troops and Afghan security forces were killed and 268 insurgents.

Still, U.S. Marine Gen. Joseph Dunford, the top commander of U.S. and NATO forces in Afghanistan, said Wednesday that the security situation had improved across the country, with Afghan forces now leading 80 percent of all conventional operations.

As the traditional fighting season begins, the insurgents will face a combined Afghan force of 350,000 soldiers and police, he said.

"The insurgency can no longer use the justification that it is fighting foreign occupiers — that message rings hollow," Dunford said in a statement.

Taliban spokesman Zabiullah Mujahid disagreed with that assessment.

"The foreign forces will be our primary targets. The second target will be the government of Kabul. The third one will be the other foreign countries who are acting against our mujahedeen," or holy warriors, he said in an interview with AP Television News.

http://news.yahoo.com/nato-crash-kil...192037084.html

Musim Semi Semangat Baru.......
Baru mengumumkan saja sudah jatuh korban ..... good job taliban
mantabs..

es be ye : Lanjutkan...!
Quote:Original Posted By MuslimAirForce


Musim Semi Semangat Baru.......


Proper comment, like this
dan akhir kisah: NATO tetap sebagai pemenangnya
bunganya indah, perangnya sadis
kek ini perang terlama dlm sejarah US of A
Menurut agan2 dsini enakan mana afganistan jaman skrg ato jaman dulu disaat taliban berkuasa ? (Terlepas dr pertempuran transisi yaa) *nanya serius, no offence yaa..
Quote:Original Posted By villa.
Menurut agan2 dsini enakan mana afganistan jaman skrg ato jaman dulu disaat taliban berkuasa ? (Terlepas dr pertempuran transisi yaa) *nanya serius, no offence yaa..


waduh....kita khan bukan WN afghanistan gan...tapi kalau dilihat dari banyaknya imigran gelap dari afghanistan yang transit di Indonesia
kayaknya penduduknya dah desperate dengan kondisi negaranya.......so selama semua kelompok di afghanistan saling klaim paling berhak atas afghanistan...ya perang nggak akan selesai, mungkin juga sampai kiamat tiba

coz masalah yang membelit afgahnistan semakin kompleks dari masa ke masa...bukan sekedar berjuang untuk membebaskan diri dai imperialisme (katanya)....tapi sudah bergeser menjadi perang antar kelompok yang berkepentingan, misalnya ladang opium, perang sektarian dll
Quote:Original Posted By alexander hagal


waduh....kita khan bukan WN afghanistan gan...tapi kalau dilihat dari banyaknya imigran gelap dari afghanistan yang transit di Indonesia
kayaknya penduduknya dah desperate dengan kondisi negaranya.......so selama semua kelompok di afghanistan saling klaim paling berhak atas afghanistan...ya perang nggak akan selesai, mungkin juga sampai kiamat tiba

coz masalah yang membelit afgahnistan semakin kompleks dari masa ke masa...bukan sekedar berjuang untuk membebaskan diri dai imperialisme (katanya)....tapi sudah bergeser menjadi perang antar kelompok yang berkepentingan, misalnya ladang opium, perang sektarian dll


Wihh penjelasannya luar biasaa pak guruu ternyata afgan itu gk sesimpel yg ane kira, kalo menurut ane kalo jaman skrg lbh baik ngapain berperang utk mengulang jaman yg abu2 begitu jg sebaliknya kt semua pasti menginkan perubahan yg lbh baik walopun hrs berperang..(Idielogi) Untung di indo gk ada hal2 sperti ini.. Btw makasi yaa pak guru pencerahannya..
Heran kok ada yang bilang "Good Job" kepada Taliban

Afghanistan di bawah Taliban adalah shithole terhadap hak perempuan, hak kaum minoritas, penghancuran kebudayaan dan represi terhadap hak orang (terutama anak perempuan) mendapat pendidikan modern, serta membuka kesempatan untuk pembudidayaan opium beserta kemunculan warlord-warlord semi independen yang mengakibatkan kerusakan lebih lanjut, not to mention the instability that was caused by the Talibans, orang Afghanistan dulu mendambakan Taliban akan bersih dari corruption dan memajukan Afghanistan, guess what happens when they found out that protecting warlords and ignoring the opium trade while receiving the bribes is better than try to wipe it at all

Dan Taliban ini akhirnya shifted menjadi rasis juga, nggak usah mention orang Hazara (yang mayoritasnya Syiah), orang Tajik dan Balochi akhirnya juga muak dengan Taliban yang didominasi orang Pashtun (ingat Northern Alliance)

Silahkan tanya orang-orang non Pashtun (apalagi etnis Hazara) di Afghanistan dan diasporanya, whether mereka mau Taliban-ban ini kembali ke power atau tidak..

* Dan kalau ada yang berpikir Iran akan membantu Taliban ->
Quote:Heran kok ada yang bilang "Good Job" kepada Taliban

Biasa aja gan, di kaskus kan bebas
mau simpatisan Taliban, simpatisan Iran, atau the Great Leader
masih mending pro taliban yang jelas2 pribumi sana daripada nato yang kampungnya entah dimana
Quote:Original Posted By newbiespree
Heran kok ada yang bilang "Good Job" kepada Taliban

Afghanistan di bawah Taliban adalah shithole terhadap hak perempuan, hak kaum minoritas, penghancuran kebudayaan dan represi terhadap hak orang (terutama anak perempuan) mendapat pendidikan modern, serta membuka kesempatan untuk pembudidayaan opium beserta kemunculan warlord-warlord semi independen yang mengakibatkan kerusakan lebih lanjut, not to mention the instability that was caused by the Talibans, orang Afghanistan dulu mendambakan Taliban akan bersih dari corruption dan memajukan Afghanistan, guess what happens when they found out that protecting warlords and ignoring the opium trade while receiving the bribes is better than try to wipe it at all

Dan Taliban ini akhirnya shifted menjadi rasis juga, nggak usah mention orang Hazara (yang mayoritasnya Syiah), orang Tajik dan Balochi akhirnya juga muak dengan Taliban yang didominasi orang Pashtun (ingat Northern Alliance)

Silahkan tanya orang-orang non Pashtun (apalagi etnis Hazara) di Afghanistan dan diasporanya, whether mereka mau Taliban-ban ini kembali ke power atau tidak..

* Dan kalau ada yang berpikir Iran akan membantu Taliban ->


ini ngomong apa ya gak mudeng kalo mau pake bahasa inggris jangan setengah2 kalo pake bahasa indonesia juga jgn setengah2 kayak cinta laura sama Sir BY aja ini cuman saran aja boss

menurut saya biarkan orang afganistan yang mengurus negaranya sendiri
Quote:Original Posted By WillTuner
masih mending pro taliban yang jelas2 pribumi sana daripada nato yang kampungnya entah dimana


pribumi? definisi pribumi itu apa? Taliban itu mainly composed from Pashtuns, maka mereka boleh dianggap sebagai "pribumi" untuk orang Pashtun,, untuk orang Hazara? Afghanistan terdiri dari bermacam-macam etnis dan agama, mereka tidak homogenous lho, dan banyak ethnical tension juga di dalam sana... bahkan nowaday government juga masih mendapat distrust karena adanya diskriminasi bagi beberapa etnis di sana di luar daerah mereka

Quote: Afghanistan's oppressed Hazaras dread Taliban return

By Emmanuel Duparcq (AFP)

YAKAWLANG, Afghanistan — Ibrahim still has vivid nightmares about the slaughter on the morning of January 11, 2001 that he miraculously escaped.
Pumped up by victory after seizing control of Ibrahim's home district of Yakawlang, blood-thirsty Taliban fighters set upon Afghanistan's most oppressed ethnic group, the Hazaras, in typically ruthless fashion.
"They lined us up in two rows and started shooting us one by one," said Ibrahim, a Hazara who is 32 but looks 10 years older in his worn black tunic and brown jacket, topped off by a white turban.
"I couldn't stand the sight of all that blood, and I fainted," he told AFP.
Ibrahim was one of the lucky ones -- the United Nations and other rights organisations say the insurgents killed around 350 Hazaras on that day.
He and one other wounded survivor headed for the mountains, where they hid until the fall of the Taliban more than nine months later.
Ten years on, the central province of Bamiyan is one of the most peaceful in war-torn Afghanistan and for that reason is expected to be among the first to come under the control of Afghan security forces.
But Hazaras like Ibrahim fear that when NATO troops withdraw, the way will be open for the rebels they call "animals" to return.
As Shia Muslims, the Hazaras, who make up much of the population of central Afghanistan, were a prime target for the mainly Sunni Taliban.
The Taliban famously blew up Bamiyan's historic Buddha statues, but they also destroyed what little sense of security the Hazaras, who occupy the bottom rung of Afghan society, used to enjoy.
From the victims shot so many times their heads were left pulverised to the tribal elders who were cut to shreds with knives, accounts of Taliban brutality abound in this province, around 130 kilometres (80 miles) west of Kabul.
In the minds of Bamiyan's residents, the threat of the militants' return is ever-present.
"The Taliban are the worst creatures that God has ever created. We haven't heard from them for 10 years, but we are still afraid," said Sayed Zia of Koshkak village, high in the mountains that surround the provincial capital, also called Bamiyan.
"For us, the Taliban are just animals, or even worse," added his neighbour Afzal.
Afghan President Hamid Karzai is due to announce on Monday which will be the first provinces to be handed over to Afghan security forces this summer, the first stage of a transition process that will see foreign troops pull out by 2014.
The Hazaras of Bamiyan do not believe the Taliban will return immediately if NATO forces leave the province.
"The Taliban are not active in the province because no one supports them," said 36-year-old Nasrullah Waezi, a young mullah from the provincial capital.
But they do fear that if NATO leaves Afghanistan altogether, the Taliban could surround Bamiyan and close in on the province, as they did in 2001.
"Once NATO leaves the country the Taliban will be here in a week," said Asif, 30, who fought against the insurgents in Yakawlang in 2001.
Bamiyan's deputy governor Hadji Qasim Kazemi echoed his fears, saying NATO must stay on if the fruits of a decade of peace, including new government buildings and the province's first proper roads, are to continue.
"We want NATO to stay," he told AFP. "Hazaras are peaceful people, but if intruders like Al-Qaeda or the Taliban come, they will fight."
In the centre of the provincial capital, Ali Zafar, the imposing head of the local anti-Taliban militia, still goes by the title "commander."
He now runs a hotel and says he has a comfortable life, but would not hesitate to take up arms again.
His friend, a tall, elegant man dressed in a traditional flat hat and a long grey coat, serves tea and smiles: "We have kept plenty of weapons, just in case."
But the fight appears to have gone out of Ibrahim, who had one son at the time of the slaughter but now has two more and two daughters.
"I am no longer as brave as I was," he said.

source



I don't want to generalize that all Afghans wants NATO to stay, but to say it's better for them to side with the Talibans, just because they are supposed to be "indigenous" is an idea that is viewed as disturbing by other people in Afghanistan.

^^^
udah, nurut aja sama pakar afgan
Quote:Original Posted By newbiespree
Heran kok ada yang bilang "Good Job" kepada Taliban

Afghanistan di bawah Taliban adalah shithole terhadap hak perempuan, hak kaum minoritas, penghancuran kebudayaan dan represi terhadap hak orang (terutama anak perempuan) mendapat pendidikan modern, serta membuka kesempatan untuk pembudidayaan opium beserta kemunculan warlord-warlord semi independen yang mengakibatkan kerusakan lebih lanjut, not to mention the instability that was caused by the Talibans, orang Afghanistan dulu mendambakan Taliban akan bersih dari corruption dan memajukan Afghanistan, guess what happens when they found out that protecting warlords and ignoring the opium trade while receiving the bribes is better than try to wipe it at all

Dan Taliban ini akhirnya shifted menjadi rasis juga, nggak usah mention orang Hazara (yang mayoritasnya Syiah), orang Tajik dan Balochi akhirnya juga muak dengan Taliban yang didominasi orang Pashtun (ingat Northern Alliance)

Silahkan tanya orang-orang non Pashtun (apalagi etnis Hazara) di Afghanistan dan diasporanya, whether mereka mau Taliban-ban ini kembali ke power atau tidak..

* Dan kalau ada yang berpikir Iran akan membantu Taliban ->


mas klo komen seperti itu sebaiknya cari reference yang jelas dulu deh, secara klo ane liat banyak info yang menurut ane cuma asumsi ente aja.
sebagai contoh yang ane bold coba googling laporan PBB mengenai hasil produksi opium afgan selama periode kekuasaan Taliban & periode perang As lawan taliban, than you will get the conclusion.

secara yang menguasai informasi lah yang mengendalikan peperangan dan pikiran orang2 yang diluar arena peperangan cwiwwwww
Quote:Original Posted By chibiyabi


mas klo komen seperti itu sebaiknya cari reference yang jelas dulu deh, secara klo ane liat banyak info yang menurut ane cuma asumsi ente aja.
sebagai contoh yang ane bold coba googling laporan PBB mengenai hasil produksi opium afgan selama periode kekuasaan Taliban & periode perang As lawan taliban, than you will get the conclusion.

secara yang menguasai informasi lah yang mengendalikan peperangan dan pikiran orang2 yang diluar arena peperangan cwiwwwww


Petani yang nanam opium dipaksa Taliban atau ngga?
Quote:Original Posted By chibiyabi


mas klo komen seperti itu sebaiknya cari reference yang jelas dulu deh, secara klo ane liat banyak info yang menurut ane cuma asumsi ente aja.
sebagai contoh yang ane bold coba googling laporan PBB mengenai hasil produksi opium afgan selama periode kekuasaan Taliban & periode perang As lawan taliban, than you will get the conclusion.

secara yang menguasai informasi lah yang mengendalikan peperangan dan pikiran orang2 yang diluar arena peperangan cwiwwwww


berarti yang nanam opium setelah taliban "kalah" sopo?
Quote:Original Posted By newbiespree
Heran kok ada yang bilang "Good Job" kepada Taliban

Afghanistan di bawah Taliban adalah shithole terhadap hak perempuan, hak kaum minoritas, penghancuran kebudayaan dan represi terhadap hak orang (terutama anak perempuan) mendapat pendidikan modern, serta membuka kesempatan untuk pembudidayaan opium beserta kemunculan warlord-warlord semi independen yang mengakibatkan kerusakan lebih lanjut, not to mention the instability that was caused by the Talibans, orang Afghanistan dulu mendambakan Taliban akan bersih dari corruption dan memajukan Afghanistan, guess what happens when they found out that protecting warlords and ignoring the opium trade while receiving the bribes is better than try to wipe it at all

Dan Taliban ini akhirnya shifted menjadi rasis juga, nggak usah mention orang Hazara (yang mayoritasnya Syiah), orang Tajik dan Balochi akhirnya juga muak dengan Taliban yang didominasi orang Pashtun (ingat Northern Alliance)

Silahkan tanya orang-orang non Pashtun (apalagi etnis Hazara) di Afghanistan dan diasporanya, whether mereka mau Taliban-ban ini kembali ke power atau tidak..

* Dan kalau ada yang berpikir Iran akan membantu Taliban ->

Hati2 gan ma propaganda media barat,, mangnya agan ada di afganistan waktu taliban berkuasa?? Ya ane sih pendukung siapa saja yang menentang penjajahan orang barat,, jelaskan taliban asalnya dari afghanistan, walaupun tidak mewakili secara mayoritas tapi setidaknya mewakili sebagian penduduk/suku yang ada di afghanistan dan tetunya ada suku di yang bergabung dengan taliban, lah NATO jelas dari eropa, nda ada namanya suku eropa yang mendiami afghanistan sejak dari dulu, aslinya mereka itu new kolonoliasme,, terlepas dari ideologi dan apapun perjuangan taliban mendapat apresiasi dari saya sebagai perjuangan melawan penjajah,, cuma kadang media sering memberikan citra buruk kepada taliban,, tapi ada nda penelitian independen yang menghitung jumlah warga sipil yang tewas pada saat taliban berkuasa dan jumlah penduduk sipil yg tewas pada saat pendudukan NATO.??? Walaupun dari sudur militer, persenjataan taliban tertinggal jauh dari NATO tapi semangat tidak bisa dibunuh oleh senjata secanggih apapun,, dan pemerintahan afghanistan saat ini masih bisa bertahan karena dukungan NATO,, dan satu hal yg patut di cermati sudah berapa banyak tentara asing yg tewas oleh tentara nasional afghanistan?? Salah satu penyebabnya ya karena orang asli sebut aja pribumi afghanistan menganggap bahwa pasukan asing adalah penjajah tidak jauh beda debgan tentara merah uni sovyet,,
×