KASKUS

Mortir gagal luncur, 8 US Marine meninggal di Nevada

HAWTHORNE, Nev. (AP) — A mortar shell explosion killed eight Marines and injured seven more during mountain warfare training in Nevada’s high desert, prompting the Pentagon to immediately halt the use of the weapons until an investigation can determine their safety, officials said Tuesday.

The explosion occurred Monday night at the Hawthorne Army Depot, a sprawling facility used by troops heading overseas, during an exercise involving the 2nd Marine Expeditionary Force from Camp Lejeune, N.C. Several Marines from the unit were injured in the blast, authorities said.

The mortar round exploded in its firing tube during the exercise, Brig. Gen. Jim Lukeman said at a news conference at Camp Lejeune. He said investigators were trying to determine the cause of the malfunction.

The Pentagon expanded a temporary ban to prohibit the military from firing any 60 mm mortar rounds until the results of the investigation. The Marine Corps said Tuesday a “blanket suspension” of 60 mm mortars and associated firing tubes is in effect.

The Pentagon earlier had suspended use of all high-explosive and illumination mortar rounds that were in the same manufacturing lots as ones fired in Nevada.

It was not immediately clear whether more than a single round exploded, a Marine Corps official said, speaking on condition of anonymity because the official wasn’t authorized to speak about an ongoing investigation.

Readmore http://boston.cbslocal.com/2013/03/1...ada-explosion/
RIP for the fallen
mortir 60mm radius fatalitynya berapa ya?
ouw that's bad....i'm sorry for them

ada yang bisa ngasih analisa nggak mengenai kejadian ini??
RIP for the fallen

yang masalah di fuze mortar shellnya kali nih, menyebabkan Premature detonation.
jadi inget gif ini

^ ^ ^ gila serem amat tuh..................

waktu operasi di TimTim, sering tuh kejadian kayak gitu karena peluru mortir banyak yg sudah lama (eks trikora n dwikora)................
R.I.P For the fallen....in karna overheat d firing tube ga ya? sorry .......just my kacangan opinion only......blh diketawain kok......
Itu di gif yg ngambil gambarnya gak kabur?
Quote:Original Posted By pesky.jerk
R.I.P For the fallen....in karna overheat d firing tube ga ya? sorry .......just my kacangan opinion only......blh diketawain kok......


bisa jadi overheat atau kalau kasusnya seperti ilustrasi di atas, catridge nya kalau istilah orang sini basi, shg gagal meluncur...masih untung fuze gak menghadap ke bawah
RIP for those fallen Marines , bisa jadi peringatan untuk pentagon buat nyairin dana lebih besar buat USMC ,mengingat anggaran untuk USMC hampir selalu dipersulit..Once a Marines, Always a Marines
Ah jadi keingetan Kopaska yang gugur pas latihan bom bawah air, RIP deh
Quote:Original Posted By Alfahd
Itu di gif yg ngambil gambarnya gak kabur?


Kabur juga koq, coba pantengin lagi di akhir2, ketika pada kabur, kameranya juga gerak atas bawah dikit lalu stabil, sepertinya make tripod tapi dijaga sang kameramen/yang stay di situ mastiin pengambilan gambarnya bagus
nungguin opung sam kluar aja.

RIP for fallen
Rip for the fallen
waduh itu mortar 60mm aja fatal gitu ya..
semoga ada penjelasan lanjut dari aksiden ini
nunggu konfirmasi bung-Sam dulu
btw RIP buat para Marines
Quote:Original Posted By airmaniac
jadi inget gif ini



Kalo ini masih mending, masih meluncur keluar...yg parah meledak dini, begitu dilepas langsung meledak.

RIP for the fallen.
rest in peace

Mungkin kejadiannya kayak gini ya
Quote:Original Posted By pentolkojek

Mungkin kejadiannya kayak gini ya


antara pengen ketawa atau miris nontonnya, ya iyalah nembak dgn interval waktu mepet kek gitu ya cook off deh, pan harusnya pakai tim paling ngga jejer 3 biar gantian spy gak overheating
RIP to the fallen
×