Poll: Apakah Kelen Percaya Pada Produk Pertanian China?

This poll is closed View Polling Result
A.Percaya, tapi setelah baca thread opung jadi ngga 21% (3 votes)
B.Tidak Percaya 50% (7 votes)
C.Setengah Percaya, tapi setelah baca threa opung jadi ngga 0% (0 votes)
D.Percaya ga percaya sih pung, tapi udah baca ini jadi ga percaya 29% (4 votes)

Exclamation Jutaan Ton Beras dan Gandum China Tercemar Logam Berat

SELAMAT DATANG DI THREAD OPUNG



Millions of Tons of Chinese Grain Poisoned by Heavy Metals

Quote:

Farm workers glean wheat in a field on May 29, 2011 in Huaibei, Anhui Province of China. Anhui province will put 125,000 combine harvesters into this wheat harvest season, and it's estimated that the work will be completed basically in 10 days. (Photo by ChinaFotoPress/Getty Images)


At least 36,000 hectares of farmland in China are contaminated with excessive levels of heavy metals, according to a document authored by the Ministry of Environmental Protection of China. As a result, 12 million tons of crops harvested in China each year are contaminated, which translates into 20 billion yuan (US$ 3.2 billion) of economic losses every year.

According to Time Weekly, the Ministry of Environmental Protection and the Ministry of Land and Resources conducted a nationwide investigation into soil pollution in 2006. To avoid bias, the surveyed land was divided into 4-by-4 kilometer (about 2.4-by-2.4 miles) square grids using GPS technology, and soil samples were taken from each grid. The investigation took three years to complete, with almost 20,000 staff collecting and analyzing soil samples from around the country.

The investigation cost 1 billion yuan, but its results were never made public. On Jan. 31 this year, Dong Zhengwei, an attorney based in Beijing, submitted an inquiry to the Ministry of Environmental Protection asking it to “publish the data from the nationwide soil pollution investigation and the causes of the pollution.” The ministry never replied to Dong.

Although the ministry never officially released the full investigation report, it appears that parts of the report were later leaked to the public.

Poisoned Rice

Based on the leaked documents, which appeared on the Internet recently, long-term industrial pollution has resulted in the accumulation of agricultural chemicals, heavy metals, and non-biodegradable organic pollutants in the soils in developed regions such as the Pearl River Delta, the Yangtze River Delta, and the Bohai Economic Rim.

The polluted regions are also expanding. In some cities in southern China, half of the farmland was found to be polluted with toxic heavy metals such as cadmium, arsenic, and mercury, as well as petroleum-based compounds. In the Yangtze River Delta, 10 percent of the sampled farmland was found to be no longer suitable for growing crops, because of heavy metal pollution.

The document said that up to 10 million hectares, or over 10 percent of China’s farmland, has been contaminated with heavy metals, with most of the pollution occurring in more economically developed regions.

In 2002, the China National Rice Research Institute conducted tests on rice samples from markets across China. The result showed that 28 percent of the sampled rice contained excessive levels of lead, and 10.3 percent had excessive levels of cadmium. In 2007, professor Pan Genxing from Nanjing Agricultural University led a research group in a similar nationwide study, which also found that about 10 percent of the rice in China’s markets contained cadmium.

Reliance on Imports

The most immediate impact of soil pollution is the damage it causes to food production. At least 10 million tons of rice each year are lost due to pollution from pesticides, fertilizers, and industrial waste, according to Li Fasheng, a researcher at the Department of Soil Pollution Control in Chinese Research Academy of Environmental Sciences, who spoke to Chinese media.According to Han Jun, the deputy director of the Development Research Center of China’s State Department, “China imported 80.25 million tons of grain in 2012. Assuming that the average person consumes 400 kg of grain a year, we imported enough grain alone last year to feed 190 million people in China.”



wah opung teringat kasus beras plastik jadinya.yang asli saja sudah beracun seperti diatas, apalagi yang palsu
reserved untuk komen bermutu ya
akibat polusi industri, udara aj udah ga aman dsna, kemaren imlek ga boleh maen petasan sama pemerintahnya krn bisa nambah polusi
saya lebih suka beras lokal pung meskipun harganya lebih mahal dikit tp hati saya tenang kalau makan nasi tidak perlu was was

sumber dari falungong dipamer2

emangnya opung manis tdk tahu bahwa Epoch Times itu milik falungong http://en.wikipedia.org/wiki/The_Epoch_Times
Quote:Original Posted By fourthclass
akibat polusi industri, udara aj udah ga aman dsna, kemaren imlek ga boleh maen petasan sama pemerintahnya krn bisa nambah polusi


begitulah, tanah api dan air semua tercemar

Quote:Original Posted By .kandahar
saya lebih suka beras lokal pung meskipun harganya lebih mahal dikit tp hati saya tenang kalau makan nasi tidak perlu was was


nah ini baru betul sikapnya
lagi-lagi pemerintah cina mencoba menyembunyikan fakta ini dari publik

Quote: In some cities in southern China, half of the farmland was found to be polluted with toxic heavy metals such as cadmium, arsenic, and mercury, as well as petroleum-based compounds

mengerikan sekali
Quote:Original Posted By drunk.88

sumber dari falungong dipamer2

emangnya opung manis tdk tahu bahwa Epoch Times itu milik falungong http://en.wikipedia.org/wiki/The_Epoch_Times


semualah kau bilang falun gong
tingkat polusinya aja keliatan sampe atmosfer
Quote:Original Posted By opungnyaiful


semualah kau bilang falun gong
Quote:Original Posted By opungnyaiful
[

Millions of Tons of Chinese Grain Poisoned by Heavy Metals




opung manis ..udah FAILED kau
sana kau lihat sendiri sumber yg kau ambil itu adalah dari Epoch Times
masak kau tak tahu bahwa Epoch Times itu adalah Koran yg diterbitkan oleh para praktisi Falun Gong, sebuah kelompok spiritual yang dilarang di Republic Rakyat China http://id.wikipedia.org/wiki/Epoch_Times
Quote:Original Posted By drunk.88

opung manis ..
sana kau lihat sendiri sumber yg kau ambil itu adalah dari Epoch Times
masak kau tak tahu bahwa Epoch Times itu adalah Koran yg diterbitkan oleh para praktisi Falun Gong, sebuah kelompok spiritual yang dilarang di Republic Rakyat China http://id.wikipedia.org/wiki/Epoch_Times


semualah yang jelek dari sana kau tuduh falun gong

keep mewek drunkard

wah bener bener waspada nih barang barang dari sana, setelah maenan anak anak yang tercemar logam berat eh bisa bisanya jutaan ton beras dan gandum ikut tercemar. ane gak habis pikir gimana tuh taneman bisa tercemar btw, indonesia import 2 bahan pokok itu dari china gak sih?
ah elah gimana kau si pung

berita negatif tentang menlen


tapi tiap bikin tret ane liat gif nya cwe menlen terus pung
bisa dibersihin ga tuh beras ya?
gak apa apa gan, yang penting jangan sampai hape cinak jadi mahal, susah nanti aku



tapi kamu harus makin percaya yah pake hape cinak, murah, canggih, berkualitas
v
v
v
makin gak percaya pada produk pertanian China, harga murah tapi harus dibayar mahal akan dampak negatif nya terhadap kesehatan kita.

biasa beli beras cianjur
Quote:Original Posted By Sang.Kuring
makin gak percaya pada produk pertanian China, harga murah tapi harus dibayar mahal akan dampak negatif nya terhadap kesehatan kita.

biasa beli beras cianjur


membeli produk cina memang bisa dikatakan merusak lingkungan.
Quote:Original Posted By opungnyaiful


semualah yang jelek dari sana kau tuduh falun gong

keep mewek drunkard


oaaaakkuuu tidaaakk percuayaaaa , chinaaa stlooonnnnngggg ....

memang tidak semua orang bisa menerima kenyataan , but the truth must be told ....

mendingan kau ganti saja sumber kau , biar lebih banyak lagi yang tergyuncang ....

http://science.time.com/2011/02/23/h...-contaminated/
Quote:Original Posted By Fx-Zero


oaaaakkuuu tidaaakk percuayaaaa , chinaaa stlooonnnnngggg ....

memang tidak semua orang bisa menerima kenyataan , but the truth must be told ....

mendingan kau ganti saja sumber kau , biar lebih banyak lagi yang tergyuncang ....

http://science.time.com/2011/02/23/h...-contaminated/


udah kabur si drunkard itu
tipikal fanboy PKC, kalo udah terdesak lari
hebat, mutakhir.....sampe beras aja mengandung logam