TEBAK - TEBAKAN BAHASA JAWA (JAVANICUS KASKUSIUS MASUK GAN)

Opo bahasa jowo kromone "BOLA" ?

Translated :
APA BAHASA JAWA KRAMANYA "BOLA" ?

BERHUBUNG WIS TANGGAL 2 TERUS SING nJAWAB SAK NDAYAK DO SALAH KABEH, TRUS JUGA AKEH SING PODO NGENTENI JAWABANE, AKHIRE JAWABANE TAK BEBERNE SAIKI SESUAI JANJI, JAWABANE TAK TULIS NING HALAMAN 6
embuh, enyong ra ngerti gan
BAL
kayaknya sih gan

SALAH !!!

Quote:Original Posted By imronurfff
embuh, enyong ra ngerti gan


wis SALAH, meler maning ... oalah ...

SALAH !!!

Quote:Original Posted By vjlo
BAL
kayaknya sih gan


BAL = JOWO NGOKO ... BAHASA SRAWUNGAN

"AYO BAL - BALAN ... "

YANG PUNYA BAUSASTRA JAWA BOLEH BUKA ...

bausastra jawa = kamus jawa gan ... bukan bau keti
retin jowo ngokone bola yo BAL
yoh bal-balan
bola - bal - bali
peler sam
BULEUD gan
BOLA = BOLAipun
salah kaprah iki
sak weroku yo bal toh
Bal balan yuh
bola = bal
bener ra iki
Quote:Original Posted By distroantibocor
peler sam


akwkawkakwkaw
wah ngawur agan ini
ayow.. gek ndang budal bal balan gan
bola = benang.....

SALAH SEMUWAAAAAA ... AGAGAGAGAGAK ...

DURUNG AREP TAK BETEKNE JAWABANE .. NING TENANAN IKI .. MESTI AKEH SING GAK RETI ... MENGKO BAE YEN KOMEN E WIS SAK NDAYAK TRUS DO SALAH KABEH, NEMBE JAWABANE AREP TAK BETEKNE ... (MESTI AKEH DO RA ISO NE)
gw ga ngerti gan
Quote:Original Posted By gedhang kukus
bola = benang.....


iku bolah udu bola